KEEP CALM & DREAM ON…!

Gooodmorning mina darlings! 

Om jag hade rest iväg på semester till låt oss säga Grekland och legat där på en beach och njuuutit sol & bad på en fullspäckad beach (men självklart sagt att vi håller avstånd…) så hade antagligen många gått helt amok, blivit sura och skrivit skit till mig om att jag inte tar mitt ansvar.  Därför blir jag så frustrerad över att jag nu, då jag tar mitt 100% ansvar och är hemma hela sommaren och inte ens har gått på restaurang av hänsyn till de omkring mig ändå får spydiga kommentarer om att jag inte är nöjd med där jag är utan istället skriver om vart jag drömmer om att vara.  På riktigt. Det måste väl ändå vara tuuuusen miljoooner gånger bättre att sitta hemma och drömma sig iväg till andra länder än att trotsa både rekommendationer & restriktioner och ändå resa bort och utsätta både sig själv och andra för risker? TACK och lov så var ni fler som skrev att ni kände precis som mig igår och det var TUR för annars hade jag nog inte bloggat på några dagar för nu vill jag att slutet på sommaren 2020 ska bubbla över av glädje & positiv energi. Jag har därför noll tolerans för spydigheter och “stickande” kommentarer. Mitt liv har inte plats för sånt just nu. Det sänker mitt humör så mycket att Johanna undrar vad det är?  och det är inte bloggandet värt.

Idag bjuder Luleå på en mulen morgon så jag ska passa på att fortsätta där jag avslutade runt kl. 02 i natt,  uppe på det rum som jag är i full gång att tömma så att det kanske en gång till slut blir den efterlängtade walk in closet som jag DRÖMT om sedan den dagen då vi flyttade in.  Sen ska jag iväg ut och handla åt både mamma & pappa.  🙂

 

Facebook påminde om gamla bilder av mig själv och alltså mitt hår…  Det blev tyvärr kortare än vanligt senast då jag bytte extensions så jag ser fram emot att ha tillbaka mitt långa Montazama svall igen närmare jul. 

Handla, handla, handla…. Jag har verkligen blivit ett proffs på att handla mat efter att jag handlat till mamma & Hans + pappa & Inger varje vecka sedan pandemin startade i mars.  Och en BRA sak med att handla åt dom är att jag får bli inspirerad av vad de äter och ofta köper likt.  För jag tänker att om de gillar det, ja, då måste det ju vara gott! ha, ha.  Sen har jag blivit sååå mycket bättre på att ta med mig egna påsar till butiken. Kan inte ens minnas senaste jag köpte en platspåse? Så min handling åt familjen har inspirerat mig på många olika bra sätt! 

Jag fick plötsligt feeling på den här stora tavlan då var inom MiO häromdagen. Den var på super rea och kostade bara 240kr. Så kul när man kan fynda ibland! 

Men alltså mindre kul är ju denna märkliga karta över vilka länder & län som är gröna, dvs som slipper karantän vid inresa till Norge. (kartan är sedan i lördags).  Alltså Västerbottens län, som är grönt rakt under Norrbottens län startar alltså typ 1 time från där vi bor! Sååå otroligt orättvist… 

…speciellt med tanke på att den här bilden publicerades igår! Norrbottens län ÄR ju under den 20 gräns som är satt för karantän så jag förstår inte varför vi inte gått från rött till grönt??? Sååå frustrerande att de bara ändrar var 14:e dag. Men – igår fick jag ett sms (jag har norsk telefon) om att flera regioner i Sverige som idag är gröna riskerar att gå över till att bli röda natt mot lördag så ja, väldigt snurrigt alltihop och vi får helt enkelt hålla ut… 

 

Nej, nu fångar vi den här tisdagen och fyller den med positiv energi!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sommaren 2020 | 6 Comments

6 responses to “KEEP CALM & DREAM ON…!”

 1. Elisabeth says:

  Jeg har også tatt alle mulige hensyn jeg kan for å hindre spredning (hjemmekontor, lite sosialisering, Norgesferie osv) Og det er for meg selvsagt. Men det betyr ikke at jeg ikke savner å reise. Jeg vil kjenne varme, sand mellom tærne, andre impulser, språk og lukter. Jeg elsker å ha reiser som jeg kan se frem imot. Akkurat slik som ting er i verden nå, så kan jeg jo ikke det. Men det er virkelig ikke en skam å kunne sette ord på at man savner og lengter! Og jeg elsker at du er ærlig på det!

 2. Kerstin says:

  Hej!
  Jag var tvungen att läsa dina kommentarer från gårdagen…Skulle säga att det finns 2 sätt att se det på. Både från de som är mer negativa och de som är helt på din sida. Allt beror ju på HUR man läser. Hade vi fått höra dig säga orden med din betoning hade det säkert varit en annan utgång av tyckande. Jag kan hålla med båda “sidor” När du är på resa så pratar du aldrig om din längtan tillbaka till Luleå, men då du är i Luleå så längtar du, som du själv säger” till dina andra hem. Du har 3 hem och älskar att resa. Där är vi nog alla överens. Du tycker det är underbart att vara i Luleå och kunna hjälpa till med ditt och datt för nära och kära, där är vi nog också överens. Ni bor i ett underbart hus med fin trädgård och du har bra vänner i Luleå har vi nog också alla en samma bild på. Men handen på hjärtat så har du inte hela hjärtat i Luleå på samma sätt som i Oslo och Thailand och det är absolut inget fel i det. Det betyder ju inte att du inte tycker om Luleå. Att du inte gillar att folk säger något negativt till dig eller om något annat på din blogg är heller ingen hemlighet men om man jämför med många andra bloggar så är klimatet hos dig väldigt snällt. Säger inte att det är okej att spy galla över någon men att få tycka olika måste ju få vara okej om man ändå har en fin ton. Vi är ju många som fortsätter att följa dig fast vi inte tycker lika i väldigt mycket men det är ju också berikande att få se saker och ting ur ett annat synfält än de som man har närmast som vänner som oftast är mer lika. Fortsätt vara den du är men tillåt att inte alla tycker som du och det är okej ändå.

 3. Lena says:

  Jag var en av dem som kommenterade igår, dock var min kommentar inte spydig, mer ett konstaterande att du verkar längta till annat oavsett var du är. Håller med Kerstin, du bemöter i alla fall alla kommentarer till skillnad från många andra som bara tar bort om de är lite negativa. Ha en fin dag.

 4. Tina says:

  Jag kan tycka lite synd om alla som bara går omkring och är nöjda… missförstå mig rätt – det kan ju också vara bra men fy vad tråkigt. Vad vore livet utan drömmar, fantasier och längtan? Jag ligger här i solen nu tex och tänker att “nämen inte så dumt med höst ändå snart… tända ljus i mörkret, förbereda julen osv” Det ser jag fram emot!

 5. Karin Widén says:

  Jag längtar nästan alltid bort. Vi bor på en segelbåt och sticker iväg när vi är “färdiga” på ett ställe. Både min man och jag är rastlösa och det passar oss utmärkt att ständigt flytta runt. Jag tycker inte alls att det är fel att ha en längtan.

 6. Des says:

  Jag tänker att även om restriktioner släpps o man får resa så finns risken ändå kvar att man blir smittad eller sprider viruset vidare så att resa o ändå inte kunna slappna av får mig att stanna hemma ändå. Tid för resor får man ta sen o nu njuter jag av hemester. Ska bli kul att se bilder på vad ni gjort i huset hela sommaren jag behöver lite inspiration. Lite tips på höst garderoben vore också kul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *