KONFIRMATIONSPLANERING.

Mina fina vänner! 

Torsdag idag och jag har varit på ett planeringsmöte ang. min älskade pappa på morgon. När jag hittar rätt energi så ska jag dela mer om vad som hänt kring honom i ett eget blogginlägg men just nu så pausar jag den saken en stund.  Hoppas att ni förstår.

Och i helgen ska min bästa Johanna konfirmeras! Jag har fortfarande svårt att ta in att hon är konfirmand och jag ser så mycket fram emot söndagen.  Som tur är så kunde jag köpa lite detaljer till dukningen i Oslo men det är ändå saker som ska planeras, som vad vi ska bjuda på tex.   Att konfirmera sig är väldigt mycket “större” i Norge än i Sverige, i alla fall så som jag upplever det, så vi kommer att ha en “svensk firning” här hemma på söndag och sen blir det en “större” konfirmationsbjudning i Oslo nästa gång vi är där senare i höst.  Det passar dessutom väldigt bra med tanke på att det inte är lika enkelt för JIG´s familj och våra norska vänner att resa till Sverige p.g.a. pandemin.  Så att fira här först och där sen blir det bästa av båda världar!

Hur har du firat din egen / ditt barns konfirmation?  Hade ni stor bjudning eller mindre?

För mig som älskar att duka upp till festligheter så blir det ju väldigt lyxigt att få fira konfirmationen 2 gånger i 2 olika länder och jag planerar en dukning i vitt & grönt som på bästa sätt matchar både den norska och svenska flaggan.  Och när det kommer till presenter så är det tradition i Norge att man får sin bunad i konfirmationspresent och den bunad som man får då har man sedan för resten av livet eftersom den sys upp på ett sätt som gör att man kan växa i den.  Tänk så fint det hade varit om vi haft samma tradition i Sverige ! Men här är det vanligare med smycken och pengar.  Så – Johannas önskelista är en mix av Norge & Sverige, precis så som vår lilla familj är! 🙂

 

Här är vi på väg till Johannas kusins konfirmation 2013 och istället för att ge bort ett konvolut med pengar så placerade vi de i en vacker vit box som jag knöt ett silkesband runt och fäste en ballong på.  Då blir det så mycket festligare! 

Jag älskar verkligen den norska traditionen med folkdräkt! Den är en dyr investering där och då men –  eftersom den används både till 17:e maj, bröllop, konfirmation, dop och andra stora festligheter genom hela livet så blir den inte så dyr i längden…  Här är Johanna tillsammans med sina kusiner på sin kusin Maria´s (2:a från vänster) konfirmation.  

Förlåt liten bild här men – det här är från en av de andra kusinernas konfirmation, Camilla´s (längst ut till höger på övre bilden) och som du ser så är vi inte många utan bunad… 

 

Nu ska jag köra iväg och hämta en fåtölj som jag beställt. Alltså att hitta en möbel som känns rätt är verkligen inte alltid det enklaste men då jag fick sen den här fluffiga godsaken så var det love at first sight så nu kryssar jag fingrarna för att den kommer att passa in lika bra som jag tror här hemma.  Blir spännande att se!

Önskar dig en magisk dag fylld av härlig feelgood ! 🙂

P.S tänk att det snart är helg igen och den sista helgen i augusti 2021.  Det gäller att ta tillvara sina dagar. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

22
Kategori: Allmänt, Johannas konfirmation | 4 Comments

4 responses to “KONFIRMATIONSPLANERING.”

 1. C says:

  Men så spännande att JIG har syskon och Johanna flera kusiner! Har trott att ni bara har ”din” släkt eftersom jag aldrig hört att någon av JIGs släkt besökt er i Luleå (men det kan jag ju ha missat). Kul i alla fall med stor släkt! Min drömfåtölj är från Svenskt Tenn. Inte svårt att hitta nåt fint där men dyyra soffor och fåtöljer, men hoppas kunna satsa på kvalitet nu när barnen flugit ut. Ha en fin dag!

 2. Ida says:

  Är ni religiösa?

 3. Tina says:

  Visst ska det bli fint med konfirmation! Vi har ocskå det till helgen och jag glädjer mig – vi blir ca 15, närmaste familjen. Dukar upp till festbuffe utomhus, plockmat, varmt och kallt samt ett läckert dessert- och godisbord. Jag är redan hungrig! Lagat mat och förberett i flera veckor Presenter har ungdomen inte önskat sig några personliga istället en gåva till barncancerfonden. För oss blir det första sammankomsten sedan pandemin start, nu är vi alla vaccinerade.

 4. Sofie says:

  Minns att jag konfirmerade mig mycket för att ”alla andra gjorde det” plus att det var trevligt med fest och presenter ..Nu har jag till och med gått ur svenska kyrkan så …:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *