KONFIRMATIONSRESA.

Mina kära bloggvänner! 

Solen strålar från en vackert blå himmel här uppe i norr idag och jag var uppe före tuppen p,g.a. att jag väntade besök av en snickare så nu är det fullt kaos i vårt kök. Han hjälper oss att förbereda inför leveras av ny kyl & frys och SOM jag längtar till de nya fräscha är på plats för de vi hade behövde v.e.r.k.l.i.g.e.n. bytas ut.  Men – det dröjer ett par veckor till de nya levereras så får stå ut med de ena gamla kylskåpet + frys placerat “mitt i” köket till dess (det andra står just nu ute i buskarna på gården…) men det är såå värt det för att få tag i en snickare är ju verkligen inte det lättaste. Oh my, corona har minst sagt strösslat paras över den branschen då extra många passar på att bygga om hemma.  Så : är bara super happy över att han är här idag!!!

Och när han är igång i köket så passar jag också på att fixa till här hemma för jag är ju home alone nu. Först så reste JIG mot Oslo tidigt lördag morgon och sen reste Johanna på konfirmationsresa söndag eftermiddag så det här var 4:e dagen som jag vaknade ensam i huset och det är ju såååå ovanligt! Första dagarna då J var borta så åt jag ingenting. Allt var liksom satt ur system och jag gick mest runt och tyckte att allt kändes otroligt konstigt. Men sedan igår äter jag! Ha, ha. och igår eftermiddag då Johanna ringde efter mobiltystnad sedan måndag lunch så gjorde hon verkligen min dag !!! Att höra att hon har det så BRA på sin resa betydde så otroligt mycket och gör att jag slipper gå runt och fundera på hur hon har det. Fast det gör jag så klart ändå. Men ni förstår vad jag menar…

Hennes resa startade med nattåg från Luleå till Stockholm,  sedan byte nytt tåg från Stockholm från Göteborg och när de kom fram måndag lunch så åkte de buss till Skandinaviens största segelbåt: Elida som de nu bor på fram till måndag.  Sen blir det tåg hem igen så jag kommer att krama sönder min älskade darling då vi ses på tisdag för då har vi varit ifrån varandra 9 dagar för första gången sedan hon föddes ! Och det är mobilfritt på båten så när hon ringde igår sa hon att de fick ha sina telefoner några timmar, sen skulle de lämnas in igen i 2 dagar! Så – jag är väldigt HAPPY över att det finns ett par instagramkonton där man kan följa resan. Det ena är “låst” för oss anhöriga, men det andra: sailingforjesus är öppet så där kan ni se båten och bilder från resan.  Och alltså namnet på kontot: sailingforjesus, kanske jag ska börja kalla min blogg för bloggingforfeelgood?! 😉

 

Klockan 16.30 söndag eftermiddag på Luleå tågstation.  Jag kan säga så mycket som att det INTE var lätt att packa lätt till den här resan… det var outfits till 9 dagar på tåg / båt (sol? regn? ingen som visste så fick packa för både och…),  sängkläder, handdukar osv osv.  Också är ju min darling som mig, vi vill ha med oss det där “lilla extra” av saker som förgyller resan och det tar plats. Sen skulle hon dessutom ha med dricka, snacks och frukost till tåget så därför den vita kylväskan. 

Vi hade först beställt en Douchebag för det var ett krav att de ska ha mjuk väska så en resväska / koffert gick bort men –  jag insåg snabbt att den nog blir för liten (såå synd för deras väskor är ju så snygga!) så – dagen innan avresa sladdade vi ut och köpte den här stora HH väskan på 90 l. och TUR var väl det för den blev perfekt !

Johanna var så glad och förväntansfull iför resan och det här var första gången som hon åkte tåg!  så bara det blev ju en spännande sak i sig! (hon har bara åkt flygtåg tidigare i sitt liv). Och eftersom J hade en del bagage så hjälpte jag självklart henne att komma på plats ombord men alltså stressen för att hinna kliva av tåget i tid. Ha, ha. 

Jag lyckades i alla fall hinna knipsa en bild inne i deras sovkupé. Oh my, Johanna fick en liten chock då hon såg ur liten plats det var där inne. Ha, ha. (och det var ju 2 till som skulle få plats också!).  Så detta blev verkligen ett äventyr på många sätt ! 

Johanna reste bl.a. tillsammans med en av sina bästa vänner (högst upp) och på tågstationen fick de veta vilka de skulle dela sovkupé med och då blev det dessa 3.  Det är en av de fina sakerna med turen, att de får lära känna nya vänner! 

 Ni som följt mig sedan J var liten förstår hur märkligt det känns att hon redan är så STOR att hon reser iväg på konfirmationsläger!?!  Och inte bara stor i ålder, utan även på längden, alltså ser du på bilden… det ser ut som att jag krympt !  Ha, ha.   (det regnade i Luleå den här dagen så därav min very casual outfit…).

 J lyckades hitta ett fönster som gick att öppna i gången utanför deras kupé (och ja, tåget stod still då hon stack ut huvudet) och som du ser så var jag en av väldigt få föräldrar som stod och vinkade av tåget. De var runt 40 personer i konfirmationsgruppen som reste i väg och vi var 3 föräldrar som stod kvar till tåget rullade iväg från Luleå…  För mig är det en självklarhet att stå kvar och “vinka av” när tåget lämnar station för det tycker jag är en del av resan… ! 

På resan till segelbåten i Göteborg så fick de ha sina mobiler så det blev många FaceTime samtal från tåget (knipsade bilade då vi pratade…). Vi fick passa på eftersom det blev mobilfritt sen då de kom fram. 

Åh jag blir rörd bara av att blogga de här bilderna… Tänk att min älskade Johanna redan är konfirmand!!! Det är stort! Och dagen efter hon kommer hem så börjar hon 9:e klass, sen fyller hon 15 år den 21/8 och den 29/8 är det konfirmation i kyrkan. Augusti alltså, så mycket festligt på en och samma gång !

Nu önskar jag dig en magisk dag fylld av happiness & lyckliga stunder! 🙂

P.S jag är så tagen av alla era kommentarer där ni delar era upplevelser inom vården. Det är så hemskt att det ska behöva vara som det är. Jag kommer att skriva mer om den saken när jag bloggar om pappas status i ett eget inlägg. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

55
Kategori: Allmänt, Sommaren 2021 | 10 Comments

10 responses to “KONFIRMATIONSRESA.”

 1. Tina says:

  Åh. Min dotter är jämngammal och allt vi gör och är är pinsamt så vi skulle möjligtvis ha fått skjutsa henne till stationen men inte få följa med en meter till! Din dotter är fantastisk som ställer upp på bilder,jag har typ 2 på mina barn från senaste året

  • gizmolina says:

   Tänk vilken skilland det kan vara ! Johanna är ju uppvuxen med att jag bloggar och hon älskar dessutom själv att ta bilder til Snap etc. så hon tycker bara att det är jätte kul ! 🙂

   Önskar dig en fin kväll ! Kram!

 2. C says:

  Samma här! Mina barn hade nog tyvärr blivit fly förbannade av pinsamhet om jag och min man hade stannat på perrongen… 🙂

  • gizmolina says:

   Men åh så synd att du ska behöva känna så ! Varför ska det vara pinsamt? Det har jag och Johanna aldrig riktigt förstått. För oss är det självklart att jag står och vinkar av ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin kväll ! Kram!

   • Miann says:

    Våra barn skäms inte heller! Vi har en toppenrelation & de vet att vi vill umgås med dem & de skäms inte. Det gäller även för våra vänners familjer. Har aldrig förstått föräldrar som nästan skryter över att deras barn inte vill umgås med dem & att de skäms för att hänga med dem… Vad märkligt att ens kommentera att en förälder vill vinka av sitt barn…

 3. C says:

  Hej, tycker egentligen inte det är synd, tror de allra flesta ungdomar känner som mina barn. Som du sa själv var ni verkligen få föräldrar på perrongen. Ha en trevlig kväll!

 4. Nilla says:

  Vilket fint ögonblick när du pussar Johanna inför hennes resa, mycket kärlek i den bilden.
  Jag tror att ni två har byggt upp ett väldigt speciellt band mellan er efter alla år då ni varit så mycket själva utan JIG.
  Sen är jag helt övertygad om att dina fina värderingar och positiva syn på livet smittat av sig på henne. Varför skulle det vara pinsamt att mamma eller pappa vinkar av på perrongen eller vid bussen osv? Tycker också att det är en del av resan, att vinka när man åker iväg, kanske fälla några tårar och samtidigt känna känslan av trygghet att snart ses vi igen <3

  Men du vad konstigt det måste kännas att ha hela huset för dig själv nu, det är ju inget du är van med precis hihi.

  Hoppas att din pappa mår bättre, har följt hela historien kring hur han har behandlats, och man blir så ledsen att det kan få gå till såhär.
  Ha en fin helg och hoppas att solen lyser över dig i helgen.
  Kramar <3

 5. Lena says:

  Tror nog att det är mer vanligt att tonåringar tycker föräldrarna är lite mossiga. Inget konstigt med det alls, sen är vi alla olika!

 6. Therese says:

  Fullt förståeligt att ungdomar vill bryta sig fria och göra saker själva och helst inte har en förälder i hasorna på allt dom gör men en liten kram in public vid avfärd känns verkligen ledsamt om dom tycker det är pinsamt…

 7. Anette says:

  Har sønner som aldri har syntes det har vært flaut med oss på fotballkamper, ved avskjed til skoleturer eller i andre sammenhenger. Alltid klemt oss foran andre, uansett alder ( de er 16,19 og 22 nå).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *