LEV I NUET!

Happy tisdag cupcakes! 

Alltså det där med att vi plötsligt somnar tidigare på kvällarna får jag ta tillbaka… Tror hjärtat lyckades somna runt kl.24 igår och själv hade jag sååå svårt att sova p.g.a. att värsta stormen som drog över oss. Hjälp vad det blåste! Det kändes som stormen som passerade i torsdags då all ström gick, vattnet gick och 2 båtar välte utanför Phuket. Den ena, med 105 passagerare ombord sjönk och i dagsläget är det över 50 döda…. Sååå fruktansvärt hemskt!  Och allt detta hände precis utanför Chalong, här där vi bor.  Det var huvudsakligen kinesiska turister som var på dyktur så kanske därför detta inte fått så stor uppmärksamhet i norska och svenska medier… Verkar som att nyhetskanalerna håller allt fokus på fotbollskillarna i grottan…  Unga killar som spelar fotboll (mitt i VM) och blivit instängda säljer tydligen mer än 50 döda kineser som semestrar i Phuket…  Oavsett, båda sakerna är hemska och mina tankar går till alla drabbade.

Nog med elände!  även om vädret i och för sig är ganska tragiskt, ha, ha.  Nejdå, men det är helmulet, inte en gnutta sol kan jag se men – det regnar i alla fall inte så det är bra!!  Jag lämnade hjärtat på skolan kl.09 och sen gick jag till gymmet och körde 1 time på löpbandet. Är så stolt över mig själv !  Och nu sitter jag här och kan konstatera att klockan gått precis lika fort som igår för den är bra precis 13 och om 2 timmar ska jag hämta hem darlingen. Så ja, dagarna rullar på här nere, på ett nytt sätt, med nya rutiner och lite mer “hemma liv“. Skönt det också! 🙂

På väg till skolan dag 2…   Det här är första gången på de ca 11 år som Johanna varit här som hon har joggeskor med sockar. Såå varmt men hon tycker att det passar perfekt i skolan. Och det är ju ac inne så kyligare där.

Jag drog på mig en klänning från Indiska på morgon (duschar inte före lämning eftersom jag ska på gymmet efter) och hoppade i mina favorit flip flops.  Det är det som är så skönt här…. att varje dag är en flip flop kind of day… ! 

Precis då jag var klar med dagens pass och kom ut från gymmet så stod vattenbilen och väntade. Perfekt tajming för mig som behövde vätske påfyll. Ha, ha.  Och security killen är världens sötaste.  1 gång / time cyklar han runt hela resort området och varje gång jag ser honom så smiler han!  

 

Nu stack JIG iväg på SPA och själv ska jag antingen chansa på att det inte kommer regn och gå ner och lägga mig vid poolen (under molnen….) eller – så blir det solstolen på terrassen…. alla dessa svåra val i livet… ha, ha.

Njuuut din dag och som Viktoria Silvstedt sa i sitt sommarprat :

Lev i nuet för det som pågår nu är det som bjuds… ! 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Thailand 2018 | 12 Comments

12 responses to “LEV I NUET!”

 1. Har läst om både pojkarna i grottan och båtarna som sjönk i Bangkok Post.
  Som du säger är det ett enormt fokus på pojkarna.
  Även i Sverige, Aftonbladet/Expressen m.fl.
  Tragiska händelser bägge , relaterade till vädret.
  Hoppas Johanna gillar skolan lika mycket idag.
  Fina klänningen har jag också.
  Snygg liten väska.
  Värmebölja i Norrland/Sverige, ska ta en cykeltur senare idag.
  Kram Titti

  • Ja visst är det hemskt med båda sakerna… tycker så obeskrivligt synd om alla drabbade… Och som du skriver, båda p.g.a. vädret och att man inte tagit varningar på allvar… Men alltså sååå härligt att ni har värmebölja ! det förtjänar alla i norr efter den långa snöiga vintern! 🙂 Och så kul att du också har den fina klänningen. Indiska har verkligen fräschat till sig och blivit så mycket bättre tycker jag. Och Johanna, hon var precis lika happy efter skolan idag och har t.o.m. med sig en kompis hem !

   Njuuut cykeltur och värme! Kram! 🙂

 2. Anitha says:

  Du kan ju tipsa Aftonbladet om båtolyckan. Fast det “säljer” nog inte mer än andra båtolyckor i Asien där inte svenskar är inblandade. Det händer mycket tragiskt i världen vi inte vet och tur är väl det ibland, bättre fokusera på det bra och det vi har i Sverige.
  Fast inte tror du väl att pojkarna i grottan uppmärksammas över hela världen pga fotbolls-VM??
  Det är ju för att det är 13 unga pojkar, dom yngsta yngre än din Johanna. Över 4 kilometer in i en vattenfylld grotta.

  Hälsningar från ett soligt 29 grader varmt Luleå

 3. Anitha says:

  P.s Jag kikade in på Aftonbladet och dom skrev om båtolyckan för 5 dagar sen
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VR389V/turister-saknas-efter-batolycka-i-thailand

  • Ja vi såg artikeln i Aftonbladet om saken. Tror vi fick med oss a.l.l.a. nyheter i Thailändska, Norska & Svenska tidningar för vi googlade för fullt… Och mest läste vi så klart de lokala tidningarna här i Thailand. Min poäng var, som jag skrev, att det var lite fokus på saken, inte att det inte var något fokus alls… Och ja, jag tror VM kan påverka fokuset det varit på fotbollslaget som olyckligt fastnat i grottan här i Thailand.

   Så underbart att ni har så fint väder i Luleå ! Det förtjänar alla Luleå bor efter den långa kalla snöiga vintern.

   Njut dagen Anitha! Kram! 🙂

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Ja det är spännande det där med vad media ger uppmärksamhet. Vi var ju i kamala i torsdags och redan i onsdags så sa de att ett big rain skulle komma och att Båtar inte fick köra ut från Phuket from onsdag till fredag så det är ju fruktansvärt tråkigt att detta ignorerades gissar att de stackars kineserna inte hade en aning om det. Vi åkte buss på torsdag morgonen till phang nga och hade en kanon dag med fint väder och båttur där i mangrove skogen och James Bond Island bla. Kom tillbaka vid 17 tiden och då regnande de och blåste och blev strömlösa så halva minidiscot fick avblåsas. Sen på fredagen va vädret kanon igen och vi åkte hem på fredag kvällen . De två veckorna innan jag vädret verkligen varit magiskt! Bättre än när vi var nere i julas.

  • Ja, det är verkligen instressant vad media lägger fokus på ibland.. . Och att ni var på båttur låter ju heeelt magiskt mitt i allt. Vilken himla TUR att ni fick gjort det före stormen gjorde sin entré… !! för det väder som drog in över oss var verkligen ingen lek… oh my… Och jag kan avslöja att ni hade betydligt bättre väder än oss för vi har inte sett solen på flera dagar. Inte så festligt alls och väldigt länge sen jag var med om så här mycket moln, vind och regn… Men – so far så är det ingen krise, Johanna har ju startat skolan och jag tränar så dagarna går… Men om det forsätter nästa vecka, då kan det hända att jag klagar…. 😉

   Önskar dig en underbar fortsättning på dagen och TACK för alla dina härliga kommentarer här och på instagram! Kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Så tråkigt med vädret. Brukar det va fint i juli annars? Hoppas ni får bra väder snart stor kram

 5. S says:

  Solen är i Sverige!

  • Ha, ha. Ja, det verkar så ! 🙂 Men – idag hittade den fram till Phuket också och jag fick njuta en härlig eftermiddag på beachen.

   Trevlig kväll! Kram! 🙂

 6. Conny says:

  Vattenbilen, vilken glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *