LEV LIVET FRAMÅT…!

God söndag mina vänner! 

Alltså känslan igår eftermiddag då jag plötsligt insåg att det var l.ö.r.d.a.g.!!! Nej men WOW!!! för jag var nämligen 100% säker på att det var söndag. Så plötsligt “vann” jag en dag! och idag får jag njuta min “andra” söndag. Nej men hur härligt?!?

Och efter värsta snöstormen i fredags då det kom 1 dm snö (helt crazy!) så var det helt OK väder idag. Mulet men solen kämpade sig fram ibland så  – vi girls stack iväg till slalombacken igen och det var lika lite folk som i torsdags (såå märkligt!) men inte så bra före i backen + att det var lite “jalla jalla stämning” med kids som lekte i liften så inte riktigt lika bra dag som i förrgår men ändå super härligt! Och all träning är bra träning och nu går det verkligen så bra för J. Jag är såå impad!!!

Och på tal om det så såg jag att jag fått en kommentar där det står “Varför börjar ni först nu med slalom? Vår har börjat när de var runt 3… ni har ju alltid bott nära bra förutsättningar…” och jag har inte fått den här kommentaren ur mitt huvud på hela helgen… och för mig är det här samma sak som att jag skulle fråga någon:  “Men varför har du inte rest till Thailand 47 gånger? Min dotter reste dit första gången då hon var i min mage…  Thailand har ju alltid funnits där!” För så här är det: vi gör alla olika val och vi börjar / slutar alla med olika saker vid olika tidpunkter utifrån vår lust, möjlighet, vilja och våra önskningar för livet är långt och en häftig resa som vi hela tiden kan krydda och förgylla med nya upplevelser och nya saker.  Och vi har valt att göra andra saker, som tex att resa ut i världen så ofta vi haft möjlighet (alla skollov, långhelger etc.) Men – så kom Corona och plötsligt kunde vi inte resa, J´s dans & cheer träningar ställdes in / blev färre och JIG “fastnade” i Luleå  vilket innebär att vi för första gången på 15 år lever ett mer “normalt familjeliv” och då fick vi lust att börja åka slalom för att fylla vår tid i Luleå med något nytt och kul som hela familjen kan göra tillsammans.

Och det här med att ta tillvara dagen här och nu och att blicka framåt istället för att välja att leva i “då tid” är precis vad coachning handlar om. I min roll som coach så är mitt 100%-iga fokus på att få min klient att blicka framåt, att se möjligheterna som ligger där och att våga starta om och göra något för första gången! och det är verkligen något väldigt befriande i det. För om jag nu skulle sätta mig ner och älta för mig själv att jag borde ha börjat åka slalom med Johanna då hon var 3 år, då sitter jag och fokuserar på en sak som inte går att förändra eftersom vi inte kan gå tillbaka i tiden till då hon var 3 år vilket med största sannolik blir en negativ tanke. Men –  om jag istället tänker: WOW!!! vi har börjat åka slalom igen och vi älskar det och det ger så härlig energi och jag är är så glad över att Johanna har kommit igång och att hon har med sig slalom in i sitt framtida liv!!! Ja, men då är ju lyckan total! och det är DEN känslan vi vill ha på livets resa för den är den allra bästa!

Så dagens tips från coachen: lev livet framåt, inte bakåt! Och lyft och peppa dina vänner när de startar upp något nytt för det är ju super häftigt att göra nya saker som man aldrig tidigare gjort! 🙂

 

Ta daaaa! ingen plast-tejp-binda på jackan igår! Stort framsteg! Ha, ha. 

Jag är så avis på J´s skidoutfit. Älskar overall, så skönt och bekvämt plagg! och midjeväskan är perfekt accessoar.

Själv åkte jag i mina byxor från Northug (som är till längdåkning) och min “vanliga” jacka från GAP.  Eftersom jag började att åka igen i år efter en 17 år lång paus så fick prio bli att köpa utrustning, så får jag shoppa skidkläder nästa år i stället.  Kul att ha det att se fram emot! Och som du ser så hade vi i princip backen helt för oss själva. Otroligt lyxigt ! 

Och helt felfritt gick det faktiskt inte… för check hårsnodden. Alltså jag orkar inte. Ha, ha. 

En härlig sak med att åka slalom är ju The After Ski och när man har 5 min till backen så är det perfekt att köra den hemma på terrassen. Och check all snö som kommit! (terrassen var helt bar i påsk).

 

Nu fångar vi den här sista påsklovsdagen och fyller den med maxat mycket feelgood!!!

Var rädd om dig och kom i håg att du är helt fantastisk precis som du är! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

61
Kategori: Allmänt, Påsken 2021 | 14 Comments

14 responses to “LEV LIVET FRAMÅT…!”

 1. Lena says:

  Alla får ju göra sina egna val så klart. Tror nog att den som skrev menade att ni bott i Oslo och Umeå, där har man nära till många backar tex på helger. När det gäller Thailand är det ju inte precis ett resmål runt hörnet. Du skriver om coachning, vore kul att höra mer om vad du jobbar med. Har sett att många undrat eftersom du ofta känns stressad och att tiden flyger iväg.

  • Gudrun says:

   jag vill minnas att det skrevs en artikel om er när ni flyttade till Luleå och att det stod att ni flyttade till Luleå “för snöns skull” vilket jag tyckte var lite konstigt eftersom det ju finns snö Oslo och ni inte verkade utnyttjade den så mkt där. Sen har väl inte JIG heller varit en så närvarande pappa som haft energi att dra ut i backen utan på sin höjd en bio då och då, och en kan förstå att det kanske bara har känts lite too much att rodda även sportaktiviteter själv (det är jul lite meck med slalom). Frågan kom nog av att du skrev att du älskar skidåkning så mkt och då iom att ni bott så nära möjligheter till skidåkning (tex helger) så är det väl inte konstigt att fråga varför man inte gjort det tidigare. Om man ÄLSKAR något så blir det ju ofta det man gör även med sina barn. Men att se framåt är såklart bra! Heja på! (Och fastna inte i blogg och insta och mobil utan fånga livet och upplevelser ihop med era barn!!)

 2. Elin says:

  Jeg startet med slalom da jeg var 15. Blir aldri norgesmester, men har det gøy i bakken! Alle kan ikke holde på med alt og man får prøve seg fram og finne ut hva man vil bruke tidrn sin på. Ha en super sødag!

  • gizmolina says:

   Åh vilken klok och härlig kommentar Elin ! Jag är så enig i det du skriver! 🙂 och så gøy att du og startade upp med slalom i samma ålder som Johanna! När man är 15 så har man hela livet framför sig !

   Önskar dig också en super söndag fylld av härlig feelgood! Stor klem!

 3. Lena says:

  Mycket bra inlägg!
  heja dig!

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack Lena! Nu blev jag glad! 🙂

   Önskar dig en riktigt, riktigt härlig söndag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 4. C says:

  Jättespännande att höra om din coachning! Har du kunder som du träffar på ditt kontor eller jobbar du mer online? Hur fungerar ditt jobb i praktiken, har du samma kunder flera gånger i veckan eller går man till dig som coach vid enstaka tillfällen?

 5. Minna says:

  Vilken härlig energi du har, du bjuder på dig själv och så härligt mindset att blicka framåt och ta vara på det som är nu och framåt! Heja! Tack för bra blogg, jag kikar in här ganska ofta och det är kul och inspirerande läsning! Ha en bra dag!

 6. I. says:

  Vilket bra svar på slalom-frågan

 7. Susanne says:

  Hejsan
  Blir alltid Glad när jag kikar in här!
  Du skriver lättsamt och peppande
  Att människor har åsikter om Vad man gör och Hur man gör…….
  Jag tänker så här: Jag har 1 LIV och mina val är mina!
  Vad andra gör är upp till dem.
  Ibland måste man prioritera både med sin tid och ekonomi, då får man välja när man gör vad…
  Önskar dig en finfin Söndag
  Från snöigt Motala där våren kom av sig

 8. Ulrika says:

  Förlåt men började fnissa av den kommentaren. Själv har jag bott nära slalombackar i hela mitt liv (51 år) och inte börjat än. Undrar vad det säger om mig som person…. Visste inte att man bör starta som 3-åring. Ber om ursäkt igen för ironin men kunde bara inte låta bli❤️
  Heja på med allt ni företar er, din blogg är underbar

 9. Kerstin says:

  Det handlar väl om intresse…?! Man behöver ju inte testa allt. Det finns ju en mängd sporter som jag gissar att många inte ens tänkt tanken över att testa vare sig man bor precis bredvid tex en curlinghall, boulebana, boxarcenter, ishall….osv. Precis som att du inte reser till vart enda hörn av världen bara för att du gillar resa. En del nöjer sig med att resa 47 ggr till samma ställe bara för att det gillar det stället andra vill resa och se mer av kultur och sevärdheter medans andra nöjer sig med poolstol och en drink i handen.
  Jag kan ju ha fel men så tänker jag….vi är ju olika..eller?!

 10. S says:

  Vad menar du med Jalla Jalla stämning

 11. Lollo says:

  Hej! Har du en hemsida för din coaching verksamhet? Hittar inte när jag googlar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *