LJUDLÖS TELEFON I 13 ÅR.

Goood torsdag darlings! 

Efter att jag skrev om att årets julklapp är Mobillådan så fick jag frågan om hur jag ser på det här med mobiltelefoner? Well, jag har inte haft på ljud på min telefon på över 13 år. För jag fixar absolut i.n.t.e. telefoner som piper, ringer, vibrerar och stör. Det är det VÄRSTA jag vet ! Och eftersom jag och min JIG är väldigt olika där så kan jag bli tokig när han är hemma och det är telefoner som piper och ringer heeela tiden. It drives me crazy!  Och som tur är så har min syn på telefonvett smittat av sig på Johanna så hon har heller aldrig på ljud på sin telefon och för en tid sedan så slog hon dessutom av sina notiser så nu kan hon inte se när det kommer Snap´s etc vilket hon upplever som en befrielse. Sen säger jag ofta till våra gäster då vi har middagar om jag ser att någon flyttar fokus till sin telefon mitt i allt…  Och jag kommer 100% av mig och jag sitter i en lunch och personen mitt emot mig plötsligt tar upp telefonen för att checka ett meddelande… Det känns så nonchalant.

En av mina bästa vänner sa till mig för ett tag sedan att hon tycker att det är så skönt med mig att jag aldrig checkar min telefon när vi ses för  att det är så ovanligt att någon är sån idag.  Men för mig är det en självklarhet.  Det är därför jag kan vara lite dålig på att uppdatera min instagram mellan varven och då vi är ute och reser. För jag vill njuta det jag har framför mig istället för att titta i min skärm… Plus att JIG är så mycket på sin telefon att Johanna bara skulle se 2 mobiler, istället för 2 föräldrar då hon tittar på oss och det vill jag inte att hon ska uppleva.  Jag brukar tänka på det när vi är ute på restaurang, eller då vi låg vid poolen i Dubai… ALLA sitter med sina telefoner så barnen har nästan inget annat val än att ta upp sin i-pad så att de ska ha något att göra… Hur galet är inte det?  Det är hemskt faktiskt.  Så – länge leve mobillådan och på tal om att göra annat än att sitta med sina telefoner så önskar sig Johanna nya sällskapsspel!  Och jag är urdålig på vilka sällskapsspel som är de bästa och roligaste just nu så om någon av er har tips så blir jag super glad om du delar de med mig!  Jag såg ett nytt med Anders Bagge som heter “Gör en guldbagge” häromdagen? Någon som vet om det är en hit? 🙂

 

Oslo – Stockholm – Luleå, på väg hem efter vårt höstlov i Dubai…  Och jag vet inte hur många gånger jag har sagt till passagerare om att vänligen slå på flightmode på sin telefon när planet står redo för take off på banan och jag ser att de sitter och surfar…  Ibland har jag t.o.m. fått tillkalla personal då vissa sitter och pratar i telefon i det ögonblick som piloten gasar på för att lyfta…  Johanna kan tycka att jag är pinsam men jag klickar verkligen när man inte respekterar telefonregler, framförallt när de har med säkerhet att göra, som i flygplan eller i taxi´s då chaufförer checkar / pratar i telefon.  Jag säger till direkt. Så ja, ni kan kalla mig the secret undercover mobilephone cop om ni vill. Ha, ha. 

En som lever 100% mobilfritt är Gizella… sötaste lilla älsklingen vår. Hon har flyttat in i den krans som jag håller på att fixa.  Ska visa hur den blev då jag är klar !  Att krydda hemmet med kransar som man pimpar med ljusslingor är sååå dekorativt och fint tycker jag.  De gör den fulaste vägg fin! 

Och igår var vi iväg på en riktigt trevlig middag hemma hos bästa vänner! Åh det är sån lyx att bli bortbjuden! och extra kul att vi fick fira en fin 11-åring som precis fyllt år.  Det jag köpte till henne får blir dagens tips!  för denna christmas hoodie från H&M är SÅ fin !  Matcha den med sparkling tights och krydda håret med de finaste hårspännena.  Lägg till den sötaste väska jag sett på länge och BAM!  där har du ett perfekt present / julklapps-kit !  (finns upp t.o.m. size 134/140). Och väskan – den är precis lika fina att använda som plånbok så jag ska faktiskt sticka ut och köpa en lik till mig & Johanna idag…   

 

Nu tar vi tillvara dagen och fyller den med härlig feelgood! 🙂

Och glöm inte att tipsa mig om kul sällskapsspel som passar Johanna 13 år! Tusen t.A.c.K.!!!

P.S såg precis att det är -30% på Gina Tricot´s mama mini kollektion nu.  Ett tips till dig som har barn i rätt ålder!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “LJUDLÖS TELEFON I 13 ÅR.”

 1. Elin says:

  Ticket to ride!

  • Ha, ha. först förstod jag ingenting? Ticket to ride? What? Vad menar du? jag läste igenom mitt inlägg igen för att se vad du kan mena…? Sen googlade jag uttrycket och tänkte att jag tappat det helt som missat vad det betyder? DÅ upptäcker jag att det är ett SPEL ! Ha, ha, ha… !

   Så TACK för dagens skratt! och miljoner tack för tipset Elin !

   Önskar dig bästa dagen ! kram! 🙂

   • Elin says:

    Måtte bare svare med en gang før jeg glemte det 🙂 Fort gjort i en hektisk jobbhverdag… Kjempebra spill, det hender at mannen min og jeg spiller det bare vi to også. Tar ikke for lang tid med et spill og det er perfekt for de som liker organisering og logistikk 🙂

 2. Väldigt anti mobiler, min ligger i princip alltid i väskan.
  Används sparsamt.
  Heltokigt med detta eviga stirrande i telefonen. Vad är det som är så intressant?
  Ha en fin dag.
  Kram Titti i gråmulna Umeå.
  Saknar Thailand!

 3. Elisabeth says:

  Jeg er håpløs på å skru av lyden redd det skal oppstå noe med mine nærmeste og at ingen får tak i meg.

  Viktig påminnelse du kommer med og den traff meg litt kjenner jeg

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Men wow så söt liten väska!!! Är den från HM? Så fint ihop parat, du är fantastisk på styling. Stor kram

 5. Maria says:

  Bananagrams är ett jätteroligt spel, och passar även att ta med sig på resa tex. Gillar spel då man spelar på samma nivå som barn och vuxen Finns bl.a. på Åhléns.

 6. A says:

  Håller helt med dig vad gäller mobiltelefoner! Vår stora familj ska fira jul i fjälls i år och där finns ingen mobiltäckning. Halleluja. Det blir att umgås på riktigt! Spela spel älskar vi, särskilt de klassiska enkla spelen som passar alla åldrar som Othello, fyra i rad, Den försvunna diamanten, rävspel och kinaschack. Rekommenderas!

 7. Elisabeth says:

  Ha en fiiiin dag Anna-Stina❤️
  Elsker shoppingtips! Mere mere mere stor klem fra Tromsø! Ønsker dere en fantastisl helg❤️

  Stor klem fra Elisabeth

 8. Cissi says:

  Catan och Ticket to ride, bästa spelen just nu enligt mina döttrar 12 och 14 år 🙂

 9. C says:

  Måste fråga – hur gör du med mobilen om tex Johanna inte är hemma och behöver få tag på dig?
  Jag har alltid ljudet på om ngt av barnen inte är hemma men aldrig annars 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *