LLA – ARL – BKK – HKT

Det känns lite pirrigt inför morgondagen… lite som första skoldagen och det är det ju också, men ändå inte. Summer school är ju lite mer aktivitetsfyllt än vanlig skola men de har olika ämnen varje dag på förmiddagen. Som i morgon tex, så har de engelska mellan kl. 09 – 12, sen lunch, och efter lunch “Art Attack”.  Skoldagen är slut kl.15 och jag längtar redan till jag får hämta Johanna i morgon och höra hur dagen varit… ! 🙂

 

Så här såg det ut hemma i Luleå dagen innan vi skulle resa. En hög till mig, en till Johanna. Jag gör alltid så här, lägger fram allt vi ska ha med oss i enorma högar och sen hämtar jag resväskorna och börjar lägga ner.  Och ja, jag tar alltid med hur mycket som helst så är sååå glad & tacksam över att jag har guld och Johanna silver på Euro Bonus för det räddar oss.  Tack vare våra kort så får vi ha med 5 * 23 kg istället för 2 * 23.  

JIG kom upp till Luleå på tisdagen, mitt i mitt packningskaos, och sen reste vi tillsammans alla 3 från Luleå på onsdagen kl. 09. Det är inte vanligt att vi reser ihop alla 3, kan faktiskt inte ens minnas sist vi reste till Thailand på samma flyg? Så ja, det var så klart extra kul (eller.. om jag ska vara helt ärlig så reser vi bäst var för sig för jag är alltid sent ute men är cool på att vi hinner ändå, JIG däremot är alltid i tid och är alltid fullt övertygad om att vi kommer att missa flyget p.g.a. mig så ja, inte alltid bästa rese-stämningen.. ha, ha.).  

Resan Luleå – Stockholm tar ca 1 tim och 10 min och jag var sååå trött…zzz… efter att jag varit uppe halva natten och fixat inför resan men den vackra soliga utsikten piggade i alla fall upp lite och sen är det ju underbart härligt att vara på resande fot. Jag älskar det! 

Jag bläddrade i nya Scandinavian Traveler och tyckte det var coolt att norska tvillingarna var på coveret.  (minns det som igår då Johanna träffade de på Olivia i Oslo… de är ju sååå söta!) Och min nya fina lilla väska med palmer och Beach Please texten på fick jag i påskpresent av en bästa vän.  Perfekt till läppstift, spegel, pastiller och annat smått… 

Det första jag gjorde efter att vi förflyttat oss till Terminal 5 var att gå till Joe & The Juice och köpa en shake. Sååå gott!!! min favorit är Power Shake (hoppas jag skriver rätt nu, bruka alltid fråga efter den ljusrosa….).

Sen passerade vi Pocket Shop och jag fick beslutsångest över om jag skulle gå för det snyggare coveret på den här boken och läsa den på engelska, eller – för det mindre fancy coveret och läsa den på svenska…?!?  I 9 fall av 10 hade jag valt det engelska för jag läser i princip bara böcker på engelska (har alltid gjort! ser det som ett perfekt sätt att hålla uppe språket) men just den här boken tror jag bjuder på ett språk som underlättar att läsas på svenska så, valde det mindre instagram vänliga coveret trots allt… 

Eftersom vi hade några timmar på Arlanda så passade det perfekt att chilla i loungen och eftersom varken jag eller J är så glada i flygplansmat så passade vi på att äta och jag lyxade till det med ett glas bubblor. 

Runt kl.13.30 var det dags för boarding på Thai Airways som skulle ta oss till Bangkok.  Hjärtat är så resvan så hon sticker ofta iväg före oss och den här gången imponerades jag över hennes otroligt lilla handbagage!  Hon reste bara med sin nya snygga handväska som hon shoppade dagen före vi reste (ett tips! från Don & Donna) sen är hon en ängel och hjälper alltid till att bära så därför påsar i handen…  

Det första vi gör när vi kommer ombord på flyget som ska ta oss till Bangkok är att sparka av oss skorna och hoppa i sköna fluffiga tofflor. 

Också knipsar vi selfies på snap, det hör till… ha, ha.  Resan mot Bangkok tog ca 10 timmar och den här gången gick den verkligen smooth as silk.. (ovanligt lite turbulens – thank god).  Vi var framme runt kl.05.30 och sen flög vi vidare kl. 07.40 mot Phuket och runt kl. 12 i torsdags låste vi upp dörren till vårt hem här nere. Då hade vi rest i bra precis 24 timmar. 

 

Nu är det hög tid för mig att gå och sova. Ska bara ta ur mina hårrullar först, ja, jag fixade håret i kväll så att jag ska se fräsch ut när jag lämnar J på skolan i morgon. Det är lite som att jag också ska börja där… ha, ha. Men fråga mig inte hur vi ska fixa att stiga upp så tidigt i morgon bitti…? vi som fortfarande är jet-lag…  så – wish us luck!!

Godnattkram!

 

 

 

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels, Thailand 2018 | 3 Comments

3 responses to “LLA – ARL – BKK – HKT”

  1. Viktoria-pinkpastry says:

    Åh zoomade in högarna, blev så glad av att se dem, så färgglada och tropical feel över dem, man blir glad! Önskar min garderob såg ut lite mer så. Och så snygg palmväska.

  2. Nina says:

    Så fint väska du fick av din vännina! Vet du vilken märke eller var hon köpt den?

  3. Maja S says:

    För att vara lite petig så är förkortningen för Arlanda ARN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *