LONDON DAG 1.

Åh nu ska ni få hänga med mig till London! för det är dags att blogga vår 1:a dag som var i lördags. Vi landade på Heathrow runt kl.13 lokal tid och tog en taxi in till hotellet. Det är inte det billigaste alternativet, och kanske inte det snabbaste, men – det klart mest bekväma, speciellt då man har en hel del bagage (annars ska man på flygtåget, av flygtåget, in i taxi, ut ur taxi… ) och på vägen så passerade vi plötsligt Harrods och jag bara: “Stoppa bilen!, jag vill av här!” och så blev det för jag och J hoppade av och världens snällaste JIG åkte vidare för att checka in på hotellet.  Lite galet. Ha, ha. Men med facit i hand så var det såååå BRA att vi gjorde så för klockan var strax efter 15(taxin in tog ca 1 time) och om vi skulle ha åkt till hotellet först och sen tillbaka så hade vi kastat bort säkert över 1 time på att åka fram och tillbaka…  Så – vi checkade in på Harrods, direkt från flyget och den där shopping outfiten som jag planerat att ha på mig den fick jag glömma, ha, ha. Viktigast var trots allt att vi fick med oss shoppingen för det gällde att maxa dagarna!

Och alltså Harrods… I loooove that place! det är bara helt m.a.g.i.s.k.t.!!! och den här julen så har Dolce & Gabbana en take over där så heeela Harrods var dekorerat med D&G. Sååå glammigt & snyggt! och med världens coolaste skyltfönster ut mot gatan. Åhh jag hade kunnat stanna där forever! Ha, ha.  Men till slut blev vi super hungriga (det var ingen mat på flyget) så vi sökte upp en Mc.D. (efter att vi först letat oss fram till Burger baren inne på Harrods som tyvärr var riktigt trist… så den droppade vi) och på vägen sladdade vi inom GAP som blivit en favorit butik. Det var där jag shoppade mest i Hong Kong och det blev där jag shoppade mest i London också. Lite otippat faktiskt.  Anyway – efter mat + shopping drog vi till hotellet och alltså vilket underbart läge det hade! Helt perfekt!!!  Sen avslutade vi dagen i den fräscha restaurangen på hotellet med tapas och ett glas vin. En perfekt 1:a dag!  🙂

Like mother, like daughter…! Ha, ha. Det första jag gjorde då vi ankom Heathrow var att gå in på WH Smith och shoppa blader och Johanna var inte sämre hon. Alltså jag fullkomligt älskar att köpa magasiner då jag kommer fram till ett nytt land och nu shoppar jag i och för sig många engelska blader här hemma, men känslan blir ändå annorlunda… + att det finns ett ännu större utbud där.  (och don´t worry – hon fick inte köpa alla, bara 2.)

Här har vi preciiiiis hoppat ut taxin och det var så underbart härligt med alla vackra höstlov på marken (istället för frost…) och alltså deras taxibilar… love them! 

Very London indeeeeeeed. 

Åh den här bussen önskar vi att vi hade haft tid att åka runt i. De serverar afternoon tea ombord! och – i veckan är det en Paddington take over eftersom filmen har premiär men ja, vår tid räckte tyvärr inte… Men om du ska till London så är detta helt klart ett tips!  (check nettsidan som står på bussen: www.b-bakery.com).

Så här happy blev vi då vi fick besöka en av våra favoritbutiker på vägen mot Harrods: Accessorize!  och discokulor, de var all over London! typ ALLA butiker skyltade med discokulor.  Me L.I.K.E.!!! 

 

Snacka om att få christmas feelings…! 

Alltså att komma in på Harrods…. Total happiness!  Och självklart fick en sån här julkula följa med hem. I rosa. Den kommer att krydda J´s gran uppe på hennes rum.

Vi åkte rakt upp till julavdelningen och mitt absoluta favorit märke Meri Meri bjöd på denna ljuvliga avdelning. Deras ting kryddar alla festliga tillfällen och jag fullkomligt älskar stilen! Köpte med mig de finaste sakerna som kommer att förgylla julen här hemma. (servetter, crackers etc.).

Och självklart köpte vi med oss Harrods godsaker… chokladkalender, cookies och ännu mer choklad. Att gå runt nere på chokladavdelningen (på entréplan) är en dröm… 

Och DEN lyckan då J hittade en Harry Potter avdelning. Det var en fin uppladdning inför måndagens Harry Potter tour. 

Sen blev det plötsligt lite styling på darlingen. Men alltså den rosa färg de satte i J´s hår… den färgade av sig på hela jackan så nej, den köpte vi inte…  

Men alltså att Dolce & Gabbana har en take over på Harrods… Såååå otroligt lyxigt snyggt! 

Och skyltfönstren! Helt underbara!!! ville inte gå därifrån… !

Man blir glad!!! av dessa D&G figurer. Och italiensk pasta.. yummie!

Dancing girls! …och…

…We are shopping girls, in a shopping world.. ! Shop til you drop! Ha, ha.  Och alltså hur vackert är det inte med juldekorationen på Harrods? Love, love, love it!!  Men, till slut var tvugna att dra vidare till hotellet, vi hade stigit upp suuuper tidigt så började bli trötta…zzz…

 

Och att svänga upp med taxin framför den här hotell entrén… åh den lyckan!! för jag hade i.n.g.e.n. preferens på boendet mer än det jag sett på nett. Hittade hotellet då jag sökte på google, booking.com och till slut hotels.com…  och SOM jag sökte.. oh my… Blev knäpp till slut och ringde jIG och sa att jag ger upp! men – så hittade jag detta! som inte var super billigt men som ändå var sååå mycket billigare än (nästan) alla hotell jag blivit tipsad om.  Hotellet heter Radison Blu Edwardian och låg på Mercer Street i fantastiskt mysiga Covent Garden. Mitt absoluta favorit område i London!  Och du – vi betalade nästan 5.000 (!!!) kr mindre hos hotels.com än hos booking.com för 3 nätter inkl. frukost ! så jämför priserna noga innan du bokar!  Skriver mer om hotellet i ett av de andra London inläggen ! 

Alltså området vi bodde i…. Denna pub låg vid sidan om hotellet, så fräscht! Tyvärr fick vi aldrig tid till ett klassiskt pub besök den här gången, men kanske nästa… !  Gillar oavsett när man har nära till fina ställen! 

Och då jag sprang ut för att köpa lite dricka + snacks till rummet (på en dygnet runt öppen butik på hörnet av gatan) så passerade jag en super mysig stationary butik (älskar kort! kan vara i timmar i den här typen av butik…) och dagen efter gick jag dit och köpte den här coola sportflaskan. Might be water, might be gin. Ha, ha. 

 

Lägger upp ett bildregn  här under kvällen – måste bara ladda tfn…

Det var vår 1:a dag.  Och jag kan säga att nästa gång jag reser till London så blir det mååånga fler timmar på Harrods för det behöver man om man ska hinna se allt. Jag hann inte ens titta runt på klädavdelningen.. vi fokuserade på barn + jul. Sen är den GAP som ligger vid sidan om Harrods ett tips! sortimentet där var bättre än på de andra GAP vi var inom. Eller ja, deras flagship på Oxford Street är så klart störst, men annars var den här bäst!

Nu pågår playdate här och jag städar bort Halloween för fullt så: bye bye spindlar & spöken! och hello reindeers & tomtar!  Ha, ha. för tänk- det är bara 3 veckor till 1:a advent och 6 veckor till jul så nu går jag all in här. Underbart!

Önskar dig en riktigt härlig kväll fylld av feelgood! 🙂

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: London 2017 | 15 Comments

15 responses to “LONDON DAG 1.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  London i juletid är ju helt magiskt!! Så roligt att få se från er resa

 2. London var fantastiskt vid Jul för några år sedan. Verkligen magiskt som Viktoria skrev!

  • Ja, London i jultider är inget annat än väldigt magiskt! 🙂 Tror minsann att det får bli en tradition att resa dit varje år…!

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Kram! 🙂

 3. Lena says:

  Åhhh London… som jag vill åka dit igen.

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så kul med bilder. I helgen gick jag med all in med julen tom bakade pepparkakor och kokade fudge så mysigt

  • Åh så glad jag blir över att du gillar mina inlägg Viktoria! 🙂 Och så underbart att du kickat igång julbaket! Det ska vi också göra snart, pepparkaksdegen ligger redo i kylskåpet och nya formar är shoppade i London… !

   Njut din kväll! Kram! 🙂

 5. Sofie says:

  Åh så kul att få se hur ni haft det 🙂 Vi åkte till London i princip varje höstlov under min uppväxt sä jag lärde mig verklgen att älska staden (vilket inte var så svårt) .. När jag var 20 flyttade jag dit och bodde ett par år och nu reser jag och min man dit ofta <3 Ser fram emot att få höra om era andra dagar när de inläggen kommer:)

  • Men åh så fantastiskt underbart det låter att ha tillbringat så mycket tid i London! och att du t.o.m. bott där! 🙂 Själv var jag tillsammans med en kille under många år som bodde och jobbade där en längre period så jag reste över ca 1 gång / månad. Det var då jag förälskade mig i Covent Garden… Men detta var länge sen så det här var mitt första London besök på säkert 17 år.. ! Men – det kommer absolut inte att dröja lika länge till nästa gång och vem vet – kanske vi skapat en ny höstlov tradition för Johanna… ?!

   Önskar dig en magisk dag och nu har jag bloggat färdigt om vår 1:a dag, dag 2 kommer senare idag… Kram! 🙂

 6. lillyk says:

  Härlig första dag:) Älskar dina inlägg från era resor! Ha en fin kväll.

  • Men åh så glad jag blir över din underbara feedback ! 🙂 Tusen miljoner tack! älskar att du älskar mina rese inlägg!

   Önskar dig också en riktigt, riktigt fin kväll! Kram! 🙂

 7. Anita Sørstrømmen says:

  Hei
  Flott blogg 🙂 Kan jeg få lov å låne ditt ene harrodsbilde på min butikks facebookside ? Det med meri-meriproduktene ?
  Vennlig hilsen Anita / Madam Mim

  http://www.facebook.com/allebarnsmadammim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *