LUFTEN GICK UR MIG…

Mina bästa bloggvänner!

Förlåååååt min katastrof dåliga uppdatering…  Luften gick ur mig lite förra veckan och jag lyckades aldrig hitta lusten att varken blogga eller lägga upp något på instagram. Vi lever verkligen i en speciell tid just nu och stundens allvar sköljer över mig ibland och skapar oro för framtiden.  Jag började att skriva ett inlägg i torsdags :

Uff, nu känner jag mig verkligen som världens tråkigaste för luften har gått ur mig och jag har en sån där dag då jag har nära till tårar av minsta lilla sak…  Det är snöstorm ute och den vackra gran som blev så magiskt fin då jag fick på plats belysningen igår har vält så många gånger i snöstormen att jag gett upp och låter den ligga nu…  Och JIG skulle egentligen komma upp idag efter några veckor i Oslo men han har tyvärr tvingats boka om sin flight och kommer nu upp 12/12. I vanliga fall bryr jag mig inte så mycket när sånt händer för jag är så van att vi girls är home alone men just nu, med badrumsrenoveringen och allt annat så kändes det ovanligt trist…  I bakgrunden pågår ytterligare en presskonferens av regeringen med anledning av corona situationen.  Nu införs möjligheten för äldreboenden att införa besöksförbud, igen. Mina tankar går till alla er som nu riskerar att inte kunna få träffa era nära och kära på en stund. Jag kan inte ens föreställa mig hur fruktansvärt tråkigt och hemskt det måste vara för alla inblandade.  Jag tycker att alla dessa täta presskonferenser om läget förstärker allvaret i den situation som vi alla befinner oss just nu och jag märker att jag tänker mig för innan jag gör ärenden på ett helt annat sätt än för några veckor sedan.  Sen är det dubbelt det här att vi inte ska besöka lokala butiker samtidigt som vi ska support the locals så jag fortsätter att handla en del julklappar på stan men tänker på att göra det på tider då det är lite folk. Och nej, det är inte i linje med de lokala restriktionerna men jag går inte på restaurang, gym eller fester, jag har flyttat fram frisörbesök + nageltid och jag har hemmakontor så en liten sväng ut för att göra ett specifikt ärende väljer jag att göra.

… och där loggade jag av. Helgen kom och försvann och nu måndag morgon!  Och i helgen så var det inte bara jag som var ute, oh my så mycket folk det var på Storheden i fredags (ett handlingsområde lite utanför stan). Det var 3 låååånga köer vid sidan om varandra på Rusta och jag hade inte sett så mycket kunder på en och samma gång sedan corona gjorde sin entré. Och ja, ja, nu kastar jag lite sten i eget glashus för jag var ju där jag också. Men ändå… det var speciellt.  Så jag förstår stadsministerns frustration då han med sitt tal till nationen igår ville påminna oss alla om att vi fortfarande befinner oss i en allvarlig pandemi . Frågan är bara hur han ska nå den unga generationen som tror att de är odödliga, att Corona inte är så farligt och som inte ser på TV?

Nej, nu fokuserar vi  på sånt som ger energi! Positiva härliga feelgood saker som tex julen ! Och vi är verkligen i full gång med att julpynta Casa Gizmolina. Vi startade redan i oktober och ska gasa på lite extra i veckan så att allt är fixat och klart till 1:a advent. Tänk att det är 1:a advent på söndag!  En sååå otroligt mysig känsla!!!  och igår så bjöd jag hem mamma & H för att “skåla in” alla julgranar + julbelysning som jag fått på plats ute på gården med Årets Glögg från Blossa: Mynthathé. Och jag gillar egentligen inte alls glögg eftersom jag varken dricker rött vin eller varma drycker (nope, jag dricker inte kaffe) och jag har testat vitvinsglögg tidigare men inte fastnat för det heller så jag var helt säker på att jag inte skulle gilla den men ! den var riktigt god! och var rörande överens om att vi ger den G G G G G ! Nästan full pott! (men mamma, som älskar rött vin, gillar “vanlig” glögg bättre). Har du testat årets glögg? Vad tyckte du? 🙂

När jag inte har bloggat  de senaste dagarna så har jag gjort jul ute! Det startade med att vi köpte årets utegranar förra helgen och sen har jag fått på plats ett ljusnät i syrén trädet till vänster i bild och nej men alltså jag h.a.t.a.r. ljusnät. Allt tjorvar ihop sig och är helt omöjligt att få ordning på.  Tålamodsprovande deluxe ! ha, ha.  Och den lilla granen, som står på bordet, är den size som jag brukar ha på utegran på terrassen men i år, då vi går all in,  så gick vi för en större. (köpte kungsgranen hos Granngården).  Sen har jag även bytt ut ljusslingan runt räcket på terrassen och det blev sååå mycket ljusare! Enormt stor skillnad.  Alla ljusslingor kommer från Rusta, jag tycker att de har de finaste. De jag köper heter Glänsa.  Ljusnätet däremot är från Clas Ohlson men jag gillar inte riktigt deras ljus för det blir lite “gulare”… 

Årets  utegran på framsidan av huset – check! Alltså känslan då man har fått granen på plats i julgransfoten (efter att vi fått såga till foten på granen i 1 time…) , snurrat runt 35 meter ljusslinga med perfekt mellanrum och granen sen står där rak och hur fin som helst fram till att stormen kom och välte den… Nej men den har blåst omkull så många gånger senaste veckan att jag har tappat räkningen… Och den är inte lätt att få upp alltså. Oh my, den är hur tung som helst så fingers crossed att det blir lite kallare ute nu så att den fryser fast och står stadigt. 

Och till er som undrar vad jag gjorde hela fredag eftermiddag? Well, det här! Jag snurrade upp 75 meter (!) lång ljusslinga i det “ogrästräd” som växt upp vid vår brevlåda senaste åren (vill inte ta bort det för då blir det så öppet ut mot gatan…) och det var i.n.g.e.n. lek att snurra upp så lååånga slinga kan jag tala om så känslan när jag var klar vara 100% happiness!  3,5 time (!) tog det (och då körde jag på non-stop) och ett tips till er som ska snurra upp en så här lång ljusslinga:

… slingan kommer i 2 “klumpar” och för att inte alla 75 meter ska bli värsta “tovan / floken” så lägger du den ena “klumpen” i en plastpåse och knyter igen. Då håller du den under kontroll när du snurrar upp den 1:a.  Det blir nämligen nog svårt att inte få den att tjorva ihop sig…  Oh my… Det var ingen lek att få upp den här och jag har en till som ska upp på ett annat ställe i trädgården i veckan ! Ljusslingan var nämligen plötsligt nedsatt från 599kr till 299kr så jag körde ut och returnerade den jag köpt till fullpris (därför jag var på Rusta i fredags…) också köpte jag om 2 st istället för samma pengar.  Life hack! ha, ha.  

Framsidan av huset så som det såg ut i fredags då jag var klar. Och här syns det väldigt tydligt på ljusslingan på granen (som ser ut som “dagen efter”… ha, ha) att den blåst omkull mer än en gång… men jag insåg att det inte var någon idé att lägga tid på det för den skulle ändå blåsa omkull efter en stund igen… (det var suuuper windy här  lördags).  Och – jag är inte färdig med framsidan!  mer dekor + belysning ska upp så jag lovar att visa fler bilder då jag är klar. Sen satte jag bara ljusslinga på den del av trädet som är innanför vår tomtgräns, det är därför halva trädet ute i gatan är utan… 

För att fira att jag fått på plats så mycket dekor ute i trädgården så bjöd jag hem mamma & H igår och eftersom vi inte kan umgås inne så fixade jag en bricka att ta med ut på terrassen.  Och förutom att testa årets Blossa glögg så testade vi även en annan nyhet för i år: pepparkakor med choklad.  Och hur fin är inte den lilla mini granen med ljusslinga? Jag hittade den hos Rusta för bara 29,90. Ett tips! därifrån kommer även servetterna som är perfekta nu i förjulstiden. 

Det var kyligt och isigt att sitta ute men jag ställde ut en värmelampa och pimpade stolarna med dynor och filtar.

Jag är så tacksam för att vi har möjligheten att ses så här under den speciella tid vi lever i med så många restriktioner. Både min mamma och hennes mann är riskgruppen, mamma är 77 och H är 78 + att han just nu genomgår en cancerbehandling som innebär att han pendlar till Finland.  Åh det var verkligen såå mysigt att sitta där ute igår och nu hoppas jag verkligen att vi kan börja umgås inne, med avstånd närmare jul. Det vore lycka !  

Veckans DIY / pysseltips : gör en countdown kalender till jul. En julkalender som inte kostar mer än ett pappersark, pennor, en sak och kreativitet!  Sen klipper ni av en bit av skägget varje dag i december.   Vi har gjort skägget på ett annat sätt också: med siffror i cirklar (istället för linjer…) som vi har klistrat fast bomullsbollar på så att det blir ett fluffigt maffigt tomteskägg den 24:e december.  

Klockan är 08.30, målaren är igång en trappa upp och det är dags för mig att väcka J som startar skolan kl. 09. De kör på med fjärrundervisning även denna vecka fram t.o.m. onsdag (p.g.a. att det är flera lärare + elever som testats positivt för corona) och jag är så tacksam för det för det känns betydligt tryggare att ha J hemma och hon älskar “hemmaskola” och känner att hon får gjort så otroligt mycket mer än i skolan eftersom hon får jobba på ostört. Sen är det dessutom riktigt kul för mig att få se alla lärare och följa med i skolarbetet.

Nu fångar vi den här veckan, fyller en med positiva tankar och är rädda om oss!

Och du – har du sett min nya funktion: det rosa hjärtat nere till vänster i varje inlägg?  Jag skulle bli sååå glad om du klickar på det när du tittat in och läst mitt inlägg. Det är ett komplement till att skriva en kommentar (så man får gärna göra både och). Och många klick på hjärtat idag skulle peppa mig massor i mitt bloggande !  Men – tekniken är a work i progress så ser nu att det inte fungerar riktigt som det ska ännu, först var det 20 som klickat, sen stod det plötsligt att det var 1? Men klicka ändå. Det kommer förhoppningsvis att fixa till sig under dagen.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

255
Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “LUFTEN GICK UR MIG…”

 1. Anna says:

  Härligt att du är tillbaka! Varit inne och kikat efter blogginlägg varje dag 🙂 dina inlägg piggar upp! Själv har jag åkt på den här skiten trots stor försiktighet och hemarbete! Så jag har inte kunnat lämna huset på fyra veckor, då är det extra betydelsefullt med lite ”feel-good” och kunna få drömma sej bort lite…
  Tack och kram

 2. Lena Karlsson says:

  Usch, ja… vi är många som är så less på detta nu med Corona och vill att allt ska vara som vanligt. Man undrar ju lite nu hur julen kommer att bli…?!
  Men att titta in här piggar alltid upp med din positiva energi och jag förstår att du som så många andra får en downperiod ibland när livet inte är som vanligt. Men vi får ändå försöka göra det bästa av situationen och hoppas hoppas hoppas att allt snart är som vanligt igen. Tack för att du peppar oss med dina fina positiva blogginlägg. Det förgyller i alla fall mina dagar 🙂
  Sköt om dig.

  • Tina says:

   Jag tycker tyvärr att det är väldigt tydligt hur julen blir. Med dom du bor med. Inga andra. Umgås bara med dom du bor med. Tyckte herr Statsminister var väldigt tydlig med det. Handla inte i fysiska butiker förutom mat och apotek (som f.ö också går bra att handla online ur) Trist men så är världen idag. Hoppas du får till en bra jul iaf!

   • Emma says:

    Tina. Statsministerns direktiv gäller fram till mitten av december. Därefter ska de komma med nya restriktioner. Så det är på inget sätt klart hur julen blir även om vi är många som spekulerar utan att säkert veta. Bäst att sitta lugnt båten och förhålla oss till det vi vet nu. Men såklart förbereda oss på att denna jul och nyår på många sätt blir annorlunda än andra år. Om man känner sig vilsen av att direktiv kan man följa ”vad vi vet ”på instagram som baseras på fakta alt krisinformstion på webben.

    • Cam says:

     Men hallå…till mitten av december ja, men läget kommer ju knappast ändra sig tills dess. Även om antalen har gått ner så kan man ju inte börja träffa folk igen för då ökar det ju igen…!!

     • Emma says:

      Som sagt denna jul blir annorlunda på många sätt. Hur vi lyckas plans smittan eller vilka direktiv som kommer råda kring jul vet vi ännu inte. Oavsett så förhåller vi oss fram tills dess, håll avstånd, tvätta händerna och umgås inte personer fysiskt som du inte bor med.
      Men vi undviker att sia, komma med påhopp eller leka forskare hemma på vår egen kammare! Det kommer inte att ta oss igenom denna kris!

 3. Karolina says:

  Det är helt ok, att inte var på topp, i tider som dessa. Tror vi alla kastas mellan hopp och förtvivlan, för stora som små frågor. Jag tycker du gör helt rätt som går all in med ljus och granar. Det glädjer ju även alla grannar och alla andra som passerar ert hus. Ha en toppendag!

 4. Islandsmamma says:

  Ja jag känner också den känslan när bara det blir för mycket och jag gråter för det lilla minsta men sen försöker man ta sig i kragen och göra det bästa av situationen, det enda som man kan göra. Nej inget blir som planerad detta år men det som är viktigast av allt är ju hälsan och livet. Min familj har drabbats hårt och det tuffast av allt var när Covid ville ta mitt barn, våran friska lilla pojke fick ligga inne på sjukhus och kämpa för sitt liv.

  Men nu siktar jag på en jul med extra allt, nej vi kan inte träffa familjen på Island men vi ska göra allt till att få en fin jul tillsammans i skogen här i Sverige……och dåååååå är dina fina tips och trix bäst av allt, piggar upp vilken dag som helst och ger mig inspiration.

 5. Malin says:

  Bind 2 snöre/band från granen och fäst i typ staketet alt huset/stuprören så. Så gjorde vi med vår gran när barnen va små, fast vi fäste den i taket ta en tunn typ nylonlina så syns den inte.

 6. Elin says:

  Vi har startet med litt pynting i helgen, stjerner og kranser. Nissene får vente litt til. Nå pågår de siste forberedelsene til årets adventskalender.
  Håper du har fått energien tilbake 🙂

 7. Lena says:

  Härliga bilder på både pynt och snö. Här är alla uteslingor och adventsljusstakar på plats. Låter ju helt galet med så långa köer till Rusta av alla ställen. Matbutiker och apotek är något annat, känns med som ett måste även om man kan beställa mycket på nätet.

 8. Mia says:

  Härliga bilder! Är själv orolig då jag undervisar på gymnasiet… sover dåligt…

 9. Sanne says:

  Och vi är extremt många som jobbar i äldrevården varav jag själv som
  Sjuksköterska som önskar att besöksförbudet aldrig skulle tagits bort. Dem som bor på boende är oftast långt ifrån ensamma- utan media har gjort en skev bild. Det är däremot extremt mycket högre risk att få in smittor när anhöriga, varav många missköter sig, får komma. Jobbar på ett boende som haft noll coronafall. Sedan det starta och nu sen i oktober har vi fått legat på och sett hur risken ökar dramatiskt för att anhöriga promt måste komma. Ofta av fel anledning då dem boende ofta blir oroligare när anhöriga varit där.

  Så det enda rätta vore att införa ett nationellt förbud igen, både för dem boende men också för att personal ska orka.

  • Josefine says:

   Håller med dig Sanne! Jag jobbar som enhetschef inom äldreomsorgen och lever med en ständig oro att smittan ska komma in på boendet. Att vissa anhöriga inte respekterar riktlinjer eller ens är villiga att använda skyddsutrustning som vi erbjuder är en stor risk.
   Vi håller tummarna att covid-19 kommer att minska framöver…

 10. Kerstin says:

  Du behöver inte be om ursäkt…du skriver när du har tid.

 11. Helen says:

  Tack för alltid härliga inlägg och inspirerande bilder! Dom är värda att vänta på. Och vad kul med en det rosa hjärtat som en ny funktion! Ett toppen-sätt att kunna visa uppskattning. Jag är trogen läsare men är dålig på att kommentera – men klicka på ett hjärta finns det ju alltid tid med! Inte konstigt om luften går ut i en sådan här situation. Sköt om dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *