LULEÅ – ARL – HONG KONG.


Jag älskar när ni skriver till mig här på bloggen så tusen miljoner TACK för alla trevliga kommentarer. Ni är mina stjärnor som lyser upp och som gör mitt bloggande så vansinnigt roligt!

 

Gooodmorgon sweeties! 

Alltså jag vet inte riktigt vad det beror på men gissar jet-lag..? för jag är så extremt trött om dagen. Vill helst bara dra täcket över huvudet och soooova….zzz…. men idag har jag bestämt mig för att skärpa till mig så – jag nu ska jag jobba på effektivt här och sen blir det playdate för J i eftermiddag och i kväll, ska vi på basketpremiär hela familjen. Så – vi har en festlig lille-lördag framför oss vilket känns kul.

Och nu ska jag blogga mer från Hong Kong!  och för att allt ska hamna i rätt ordning så startar jag med torsdagen då jag lämnade Luleå på morgonen kl.10, hade några timmar på Arlanda där jag även mötte upp JIG och vi sen flög vidare mot Hong Kong kl.15. Flighten är ca 10 timmar och med 6 timmars tidsskillnad (H.K är +6 timmar) så innebar det att vi landade i Hong Kong tidigt fredagmorgon. Runt kl.07. Vi reste med SAS och som en f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t. lyxigt, härligt underbar överraskning så hade JIG bokat in oss i Business Class.  Alltså sååååå FAB!!!  Jag har drömt om att resa i Business hela mitt liv så, ja, lyckan var verkligen total!  Och då man reser  så otroligt bekvämt så blir själva resan en upplevelse i sig. Så ja, jag njöt varje sek och jag har aldrig känt mig så lugn och harmonisk på en flight någonsin!  🙂

 

Jag stoppar ofta hos Joe & The Juice och köper smoothie då jag är ute och reser men efter att jag fick mitt guldkort hos SAS så chillar jag sällan här, istället så går jag vidare till…

… SAS guld lounge. Alltså det är såååå otroligt härligt att hänga där.  Soft, avslappnat och ja, också har de kalla goda bubbles…och inspierande magasiner…och god mat… Så – det var perfekt att hänga här några timmar innan boarding.

Och sen, på väg till vår Gate så hände det… Jag fick nya super duper snygga solbriller från Chloé av in älskade JIG. Har spanat på dessa typ de 2-3 senaste gångerna som jag passerat Arlanda så det kändes SÅ kul att få de i present inför resan.

Att sen, gå ombord på flyget och mötas av detta.… Alltså sååå lyxigt härligt!  och en klar kontrast till hur jag brukar resa (det är liiite mindre plats i turistklass…) så jag började gråta. Av lycka! blev sååå rörd… !

Lite champagne på det passade helt perfekt! Skål! 

Sen fixade jag iordning inför take off… La fram magasin…

….tog av mig skorna och tog på mig mina sköna fluffiga tofflor…

…virade in mig i min underbart härliga cashmere poncho och jag har glömt att berätta att jag fixade mina naglar inför resan! Äntligen har jag långa tippar igen med fransk manikyr. SOM jag saknat det!!

Sen, då vi kommit upp i luften, så dröjde det inte länge förren maten kom in och det här mina vänner, det var min förrätt! Yummie!  

Efter den lyxiga 3-rätters middagen så kickade jag igång den här filmen man alltså den var såååå pinsamt dålig. Har sällan sett en sämre film. Ha, ha. De försökte efterlikna Hangover men alltså nej, det blev bara katastrof.  Så jag ger den typ G i betyg. Dvs en etta… av 6 möjliga… så filmen blir dagens: se-inte-tips! Ha, ha. Och det lustiga var att då vi landade och jag frågade JIG om han sett någon film på resan? (vi satt bakom varandra) så hade han sett samma! och han tyckte att den var precis lika dålig som mig. Så då vet ni.

Efter 10 timmar i luften så möttes vi av en väntade chaufför med snygg limo och det var så kul att det var samma mann som körde mig och Johanna då vi kom hit i påskas.  Sen är ju Tesla bilarna bara sååå snygga. (det kryllar av dem i Oslo).

Taxiresan in till vårt hotell i Kowloon tar ca 30 min.  Och jag reste i blus från Ganni, byxor från Gina Tricot och min lilla Gucci väska har jag till tfn, läppstift, hårsnodd etc…  Älskar den!  

Åhhh den känslan då jag fick mötas av den här underbara utsikten igen!  L.y.c.k.a.!!!  Vi bodde på samma hotell som sist, Icon, men lite högre upp den här gången, på våning 26.  Och det ni ser på andra sidan vattnet, det är Hong Kong Island.

Efter en snabb dusch så landade jag vid poolen och alltså det var såååå skönt att njut sol & värme efter en period med riktigt höstrusk hemma.  Sen älskar jag kombon pool life och city life som man får i Hong Kong. 

Senare, på eftermiddagen, så gjorde vi oss klara för en shopping + middags tur.  Det gällde att hålla igång för att inte få jet-lag!  Och alltså det syns inte så bra här men mitt ansikte ser ut som ett stopp ljus för jag TOK brände mig vid poolen eftersom jag smörjde in allt utom ansiktet.  Anyway…  Här är jag i alla fall redo för avfärd mot Harbour City (det shoppingcenter som jag nämnde senast igår här på bloggen)  i blusen från Lindex som jag tipsade om igår, jeans från Zara och mina nya solisar. 

 

Fotade det här från taxin då vi körde förbi för jag måste bara visa er…  Det här är på andra sidan gatan från vårt hotell. En shopping galleria som heter T.  Och med tanke på hur hysteriskt mycket människor det är som är på väg in så kan man ju tro att det är värsta rean typ. Men – så här ser det ut v.a.r.j.e. dag här. Det är kineser som kommer i busslass (därför en som viftar med en gul flagga, varje buss har en egen guide) för att shoppa på Miu Miu, Gucci, Prada, Chanel, Fendi etc etc för det är inte en enda “vanlig” butik i denna galleria, bara LYX, lyx, LYX så långt ögat kan nå… Men – för kineserna så är det billigare med lyxvaror här för i Kina har de en 20% lyx skatt som man inte har i Hong Kong.  Men ändå – helt galet! 

Och på tal om lyx…  Här är vi framme vid Harbour City och mot gatan ligger det enormt stora lyx butiker som tex  Louis Vuitton, Miu Miu, Chanel & Gucci butiker…  Det är föresten Gucci butiken som är den gula “låtan” bortanför Miu Miu. De höll på att bygga om så därför en tillfällig fasad.  Och där, utanför butiken, är det kö (!) för att få komma in och shoppa varje dag. Total crazy!  Jag stod själv i den kön sista dagen… men mer om det då vi kommer till den dagen…   Och taxibilarna i Hong Kong är som ni ser röda och det är super billigt att åka taxi!  Från vårt hotell ner till Harbour City tar det ca 10 min och det kostar runt 30 kr.   Sen är det dessutom väldigt välordnat med taxi – det är taxi stopp där man köar och man betalar bara cash.

 

Nej, nu måste jag runda av här men kvällen fortsatte i alla fall med shopping + middagen som jag bloggade igår, den på Pizza Express dit jag hade med mig en present.  Ska visa er fler bilder av butikerna senare.

 

Nu kör vi onsdag – lille-lördag! – och njuter dagen! 🙂

 

P.S vill ni ha såna här inlägg? gillar ni dem? så att jag inte bloggar på med fler och ni tänker: när ska hon sluta? Ha, ha.

 

Kramar & Kärlek!

 

 

Miss.G.

 

Kategori: Gizmolina Travels, Hong Kong 2017 | 26 Comments

26 responses to “LULEÅ – ARL – HONG KONG.”

 1. Yvonne says:

  Underbart blogginlägg… nu nyfiken på flärdbutikerna och vad som döljer sig i Guccipaketet… nyfiken i en strut kram Yvonne

  • Åh tusen miljoner t.a.c.k. för fantastisk feedback Yvonne! 🙂 Och så kul att du är nyfiken… jag lovar att visa vad som gömmer sig i min Gucci påse snart.. !

   Önskar dig en magisk fortsättning på dagen! Kram! 🙂

 2. emelie says:

  Ja, superkul att se från din resa i Hong Kong, och eftersom jag varit i staden så himla många gånger är det extra kul att se bilder och läsa. Tack för att du är så bjussig med bilder och text! =)
  Hälsningar Emelie

  • Men åh har du varit i Hong Kong massor med gånger? Så fantastiskt!!! 🙂 Då har du helt säkert bra tips till mig inför min nästa resa, jag söker nämligen efter en riktigt bra stationary. Dvs en butik som säljer block, pennor, etc., som en bokhandel typ. Så tips tas tacksamt emot!

   Och tusen miljoner tack för härlig feedback Emelie! Jag blir så glad då jag läser att du gillar mitt inlägg !

   Önskar dig en underbar dag vidare! Kram! 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Älskar alla dina inlägg fin blogg är den enda som jag verkligen fortfarande besöker flera ggr om dagen. Andra slutat helt eller sporadiskt . Så Keep Up THE gooood work! Stor kram

  • Åhhh nu smiler jag från öra till öra här! Att höra att du tittar in hos mig flera gånger per dag gör mig väldigt, väldigt glad, smickrad & lycklig så tusen miljoner TACK Viktoria! 🙂

   Njuuut din dag vidare och jag önskar dig den bästa veckan! Stor kram tillbaka! 🙂

 4. Berit says:

  Gratulerer så mye med dagen din som var!!! Takk for at du tar oss med på turene dine 🙂 Elsker å følge blogggen din, den er en riktig feel good oase som lyser opp hverdagen min 🙂
  Klem fra en trofast leser.

  • Åh feelgood oas… det är precis det jag vill vara så nu gjorde du min dag här Berit! 🙂 Och så fantastiskt kul att du liker mina inlägg och är en trofast läsare. Det gör mig väldigt, väldigt glad! Och tusen 1000 TACK för grattis på min dag!

   Önskar dig en härlig kväll och en strålande morgondag! Stor klem! 🙂

 5. ISLANDSMAMMA says:

  Keeeep it coming, hahahhah roligt att se och läsa om din Hong Kong resa 🙂 🙂

 6. elin says:

  Ja til slike innlegg!! Liker 🙂

  • Underbart att höra att du liker det Elin! It makes me happy!!! 🙂 och inspirerar mig till att blogga mer…!

   Önskar dig en riktigt fin kväll och en strålande morgondag! Klem! 🙂

 7. Ja,mera sådana inlägg =)
  Kramar

 8. Pia says:

  Hej du som är är sån fixare har du något förslag på presenter till tjejerna på kontoret i Peking. De har skickat presenter till mig efter jag var och besökte dem och om en månad drygt skall maken dit så det skulle vara kul att skicka med något lagom svenskt. De är 25-30 år Godis är redan bestämt.

  • Åh så snäll och omtänksam du är som ska ge presenter till de på kontoret i Peking Pia! 🙂 Jag skulle precis skriva godis när jag ser att du redan skrivit det men godis är ju bäst. Och det blir personligt om du köper svenskt godis (polkagris, gelé hallon, bilar etc.) och gör egna små goodiebags som du knyter en rosett runt och skriver ett litet kort. (de har fina påsar till det hos tex Lagerhaus). Sen, eftersom det är till personal på ett kontor, så kan en penna med tex en dalahäst eller en älg på toppen vara lite kul som en svensk grej… För pennor använder alla. Och de behöver heller inte kosta så mycket om du ska ge till många.

   Lycka till med present-fixandet och jag önskar dig en underbart härlig kväll! Kram! 🙂

 9. Ulrika says:

  Tänk, man skulle kunna bli avundsjuk på ett
  sånt här inlägg, på ett dåligt sätt – fniss-
  men du skriver och verkar vara så opretentiös.
  Och man bara njuter av era upplevelser och miljöer.

  Älskar stämningen på din blogg, då den känns så genuin och man får det extra guldglittret man behöver i vardagen 🙂

  Kram från Ulrika

  • Men alltså… tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för din helt underbart härliga kommentar och din fantastiska feedback Ulrika!!! Nu blev jag SÅ glad, smickrad, lycklig och rörd ska du veta! 🙂 och guldglitter… vilken härlig beskrivning… och avundsjuk, ha, ha. jag förstår vad du menar…

   Åh nu kommer jag leva länge på all den underbara respons ni läsare ger mig så än en gång : TACK!!! Önskar dig en riktigt härlig kväll och en vecka fylld av solsken! Kram! 🙂

 10. Nina says:

  Åh ja gärna! Älskar dessa inlägg. Verkligen underbara! Du är bäst!
  Och flyga business- en ren dröm.

  • Åh tusen miljoner tack för härlig feedback Nina! 🙂 att flyga business var verkligen en dröm… sååå underbart! Och att du skriver att jag är bäst… nu smiler jag från öra till öra här… alltså: T.A.C.K. !!

   Önskar dig en riktigt, riktigt fin kväll och en vecka fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 11. Lena says:

  ALLT i det här inlägget var PRECIS i min smak. Håller med Ulrika ovan: det är en härlig stämning i din blogg. Det är det som jag att i alla fall jag återkommer hela tiden. Fortsätt så 🙂

  • Men alltså tusen miljoner TACK Lena!!! för fina ord, underbar feedback och härlig bloggpepp! 🙂 Nu är jag så fylld av kärlek & positiv respons från er läsare att jag nästan spricker… Åhhh så glad du och alla andra gör mig! T.a.c.k. !!! 🙂

   Önskar dig en riktigt härlig kväll och en underbar vecka! Kram! 🙂

 12. Sofie says:

  Alltså jag älskar dessa inlägg 🙂 Och nu blev jag så sugen på att resa till Hongkong 🙂 Du inspirerar verkligen!

 13. ullis says:

  Åhh vilket härligt inlägg!! Jag vet inte om du såg mitt inlägg frågorna om Hong kong. Jag skrev bl a att jag undrar om hur tidigt ska man boka resan till Hong kong för att få ett bra och billigt pris. Jag tänkte åka i slutet på januari men väntar besked om killen jag dejtar följer med , hoppas <3 Hur är vädret i slutet på januari? Jag såg att ni åkte med SAS och de har direktflyg. 🙂 Håll tummarna att vi kan åka och att jag får med honom! Ha det fint! Kram!!

 14. Monica says:

  Elsker slike reisebrev-innlegg Og takk for Lindex-tips! Jeg fikk kjøpt meg en helt lik…siste de hadde

 15. Lillyk says:

  Älskar såna här inlägg! Du är så inspirerande 🙂 Tack för allt du delar med dig utav! KRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *