LULEÅ – ARN – KÖPENHAMN.

 

Glad Påsk mina käraste bloggvänner! 

Åh hur underbart härligt är det inte att det är PÅSK nu? Min favorit högtid på hela året faktiskt! Solen strålar, fåglarna kvittrar och det hade smält bort sååå mycket snö på gården när vi kom hem från vår lilla resa. Men nu är det verkligen stoooor skillnad på hur långt våren kommit i Köpenhamn och Luleå alltså.  Igår satt vi nere vid vattnet i Nyhavn, i typ +20 grader, björkarna var gröna, körsbärsträden blommade, solen strååålade och jag njöt så mycket som det bara går att njuta…  för känslan av första sommardagen på året är verkligen helt magisk så idag känns det l.i.t.e. tufft att se snön, disen (det är inte knall sol, det är ett grått täcke först…) de fula träden (inte ett grönt löv i sikte) och isen…. Det var som J sa när vi flög in över Luleå igår kväll: mamma, det ser ut som att vi är i Nordpolen!  Och ja, alltså det gjorde verkligen det med alla enorma isflak som åkte runt ute till havs nu när isen börjat att gå…  Kontrasten mot sommardagen vi precis lämnat var enorm men så är ju också det tjusningen med att resa. Att man får uppleva livets kontraster!

Och idag långfredag och vi gör absolut i.n.g.t.e.n.t.i.n.g.  Eller jag och J tittar på Skam, vi är som besatta, ha, ha. Nu har vi kvar 1 episod av 2:a säsongen och jag har en känsla av att vi har sett alla 4 säsonger innan påsken är över. Och just nu kan jag inte förstå hur jag inte kunde se serien då den kom?  Men samtidigt så är det kul att se den nu då jag kan se den ihop med Johanna och eftersom den är inspelad i våra Oslo hoods (J´s gamla skola är mitt emot Nissen) så känns det lite “hemma” att se den för vi känner igen varje parkbänk och husknut…  Och J´s kusin har dessutom gått på Nissen och hon hänger med flera av de som är med i serien så ja, det gör det lite xtra kul.  Hur som helst – NU ska jag äntligen sätta igång och blogga om våra loooovely dagar i Köpenhamn ! Vi hade tidig take off i tisdags, kl. 04.45 ringde mitt alarm och kl. 07.05 hade vi take off! 🙂

 

Okej, jag måste sticka ut och handla, familjen blev akut hungriga och jag ser att klockan är långt efter lunch… så – I´ll be back med fler pics från resan soon… !

Önskar dig en riktigt, riktigt soft & härlig långfredag fylld av avkoppling! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *