MIN FÖDELSEDAG I CPH.

Happy new week sweeties! 

Först: tusen miljoner T.A.C.K. för att ni finns!!! Jag blir så obeskrivligt glad då jag läser era kommentarer (och är ödmjukt tacksam för att ni backar upp bakom mig när det behövs, precis som någon skrev så kostar nagelack i Thailand typ 1-5 kr /st så ingen hybris här inte) med så fantastisk feedback och jag blir såååå glad när jag läser att jag inspirerar. Det är DET som får mig att längta till varje bloggstund jag tar mig så: varma tacksamma kramar kommer här!!!

Och idag startade jag veckan med ännu ett varv runt sjön men det är trööögt att komma ut efter helgen alltså… oh my.. bara att få på sig skorna kan vara ett litet prosjekt… ha, ha. Men  sen, när det är gjort, är det SÅ skönt !  och nu då vädret börjar vara mer ostabilt så gäller det att passa på när solen skiner.  Sen, efter min pw så hade jag tid för vippe refill så min vecka har startat med fullt fokus på mig själv. Så härligt!  Och på tal om fokus på mig själv… för exakt 1 vecka sedan idag så fyllde jag år! och reste till Köpenhamn för att fira min dag så låt oss ta en titt på hur den dagen såg ut nu! 🙂

 

Den 17:e september hade jag och JIG en riktigt tidig take off från Luleå. Flyget gick 06.55 så taxin kom 05.55 och det är tidigt för min smak alltså…men den här fantastiskt vackra take off´en från Luleå Airport fick mig att piggna till. Alltså det var SÅ fint!  (och för första gången i år fick jag vara med om att de isade av vingarna, det går snabbt mot vinter här uppe i norr nu…).

När vi kom till Stockholm så hade vi flax! för flyget stannade på utrikes (p.g.a. platsbrist på inrikes) så vi hann med ett stopp i loungen före nästa take off.  Men det blev ett kort besök, typ 15 min…  

Sen lyfte vi mot vår final distination: Köpenhamn! Åh känslan att vara på väg dit är bara helt underbar… ! och jag var så otroligt glad & tacksam över att jag skulle få tillbringa min dag där. 

Jag tankade inspiration och skålade för min dag ombord på flighten som tog ca 1 time. 

Redan runt kl. 10.30 hade vi Dansk mark under fötterna och hoppade in i en taxi mot vår hotell.  Jag reste i bluse från H&M, byxor + skor från Zara, kavaj Honky Dory, väska Gucci + Michael Kors + Samsonite och solbriller Chloé.  Och det som inte syns här är att jag lyckades spräcka sömmen vid ärmen på blusen då jag skulle ta på mig skorna på morgonen men då var taxin redan här så jag fick inte tid att byta om så jag reste med ett stort hål i min favorit blus… So not stylish. Ha, ha. 

Så det passade perfekt att vi fick vårt fina fräscha hotellrum direkt när vi kom fram så att jag kunde byta blus. För man vill ju inte gå runt med trasig blus i Köpenhamn på sin dag.  Oh no.  Och jag var sååå glad över att min Mr. bokat in oss på Skt. Petri. Det hotellet känns som hemma för mig eftersom jag bott där några gånger tidigare. 

Med hel blus på styrde vi sedan stegen mot ett favorit ställe: Café Europa, för att luncha.  Älskar att Europa ligger mitt på Ströget, mitt i allt liksom.  Du hittar stället på hörnet av huset till höger i bild, med parasollerna utanför.  Ett tips om du är på väg till Cph… ! 

Åh den lunchen alltså… jag skulle gärna ätit den dag igen! Sååå gott!!!  Och vi drack ett fantastiskt gott vin till.  Sen var det en LYX att vara bara vi 2.  När det inte händer så ofta så sätter jag så mycket större pris på när det väl händer…. ! 

Efter maten åkte mina nya snygga stövletter från Zara av (shoppade de + byxorna med bling senast då vi var i Oslo) och mina sköna joggeskor åkte på för då väntade några timmars shopping på mig. Eller jag gick mest runt och rekade…. så gör jag nästan alltid när jag har möjlighet. Jag checkar runt i butikerna dag 1, också shoppar jag dag 2.  för jag gillar att tänka igenom mina inköp… speciellt som nu då jag fick pengar i födelsedagspresent till shopping (bästa presenten).  Och jag hittade sååå fina saker så ser fram emot att visa er vad som fick bli med mig hem… ! 

 

Och där, strax efter skobytet, så gick min telefon tom för batteri. Såå hopplöst! speciellt eftersom det var min födelsedag och jag ville vara klar för att ta emot gratulationer… Men, samtidigt så var det lite skönt att gå runt där i över 3 timmar helt onåbar. Jag kunde njuuuuta dagen i lugn & ro fram till att jag var tillbaka på hotellet runt kl. 18 .  Lovely!

 

Kl.20 hade vi bord på en annan favorit restaurang: Café Victor.  Jag har hängt här många gånger genom åren och under modemässan är det alltid fullproppat med branschfolk här. Nu var det en måndag i september så det var betydligt lugnare men går du hit på en helg så är det alltid fullt. 

De stooora maffiga rosbuketterna är något av Victors “signum”.  SÅ vackra! och ja, det är äkta blomster, inte fake, och en sån här bukett kostar inte mycket i Danmark alltså,  jag tippar runt 300 ddk. 

Jag åt en riktigt god fiskrätt och en ljuvlig choklad dessert och sen, när vi promenerade hem till hotellet, så var jag sååå glad över att min dag blev så fin. Åhh varför kan man inte fylla år oftare???

 

Oj, tiden flygen, Johanna slutar kl.14 och det är så sällan jag hämtar henne nu för tiden så det känns mysigt att göra det idag…  Sen väntar både Cheer leading (nytt för i höst!) och balett för darlingen i kväll.  Och själv är jag så nyfiken på nya Biggest Looser VIP som har premiär på TV i kväll för i mina ögon är de verkligen inte speciellt överviktiga någon av de som är med?!? så ja, ska bli intressant att se.

Nu önskar jag dig en riktigt FIN fortsättning på dagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “MIN FÖDELSEDAG I CPH.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så härligt det ser ut! Folk är så konstiga när det kommer till ekonomi. Oavsett om de va gratis eller kostade miljoner är det väl upp till var och en. Jag tycker det har varit så inspirerande och se din make över där hemma och fick mig till att äntligen göra om sovrummet med det jag redan hade och de blev helt Fab! Så tusen tack annars hade det aldrig blivit av. Stor kram

 2. Veronica says:

  Så mysigt ni haft det. Måste besöka Köpenhamn nångång. Skulle vara kul om du kunde svara och tips a om Thailand. Trevlig kväll!

 3. Pia says:

  Blir verkligen sugen på en tripp till Köpenhamn p g a ditt inlägg, ser verkligen ut att varit mysigt kortbesök.

  Trevlig kväll !

 4. Camilla says:

  Bor en dryg timme från Köpenhamn, men är där alldeles för sällan och har dessutom helt missat Café Europa. Det får bli en tur dit en dag, mycket snart, känner jag!

  Trevlig kväll!

 5. T says:

  Åh jag minns gången jah och min man hade en stund för oss själva… det har hänt 1 gång de senaste 5 åren… gpr 5 år sen hade vi också barnvakt en natt… då vi målade om härhemma. Vi är urusla på att vara själva

 6. Deseree says:

  Så mysigt ni hade det. Blev också sugen på en tripp till Köpenhamn. Skulle behöva en shoppingpeng först bara haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *