LULEÅ + OSLO = KOMPLICERAT…

Happy lille-lördag mina darlings! 

Redan onsdag och Höstlovet närmar sig verkligen med stormsteg! för på fredag när skolan slutar kl.15 så väntar 1 veckas välbehövlig och riktigt härlig ledighet.  Och under vanliga normala omständigheter så hade vi rest tillbaka till amazing Dubai och njutit vårt 3:e höstlov där !  och kombinerat det med några dagar i mitt älskade Oslo. Eller – så hade vi kanske fått feeling och rest tillbaka till L.A. som vi fullkomligt älskar!  Men – nu lever vi i en pandemi och världen ser plötsligt helt annorlunda ut och det är inte så lätt att få till någon resa alls…

Men vi var i alla fall 100% helt inställda på Oslo för nu är det 10 månader (!!!) sedan sist vi var där och jag saknar mina älskade vänner såååå obeskrivligt mycket…  och för att inte tala om den energi och inspiration som Oslo ger mig!   Men – sedan några veckor tillbaka så är det 10 dagars karantän för oss vid inresa. … Så vi funderade istället på Köpenhamn på morgon och när jag går in och checkar deras inreseregler så är Norrbotten “grönt” område så vi kan resa in i Danmark utan test / karantän men – jag är rädd för att vi fastnar i problem p.g.a. att vi måste byta flyg på Arlanda, som är “rött”.  Gahh… det ska verkligen inte vara lätt alltså! och så galet att det ska vara lättare att resa till tex Spanien &  Italien än till Norge & Danmark för jag reser helst inte så långt p.g.a corona.  Hur tänker du själv idag? Reser du ut i världen? Eller håller du dig helst hemma?  Jag tycker att det är komplext och svårt för hur gärna jag än vill resa så är det läskigt att utsätta sig för risker OM något skulle hända för då hjälper ingen försäkring…  Och plötsligt kan städer / länder stänga ner, som man gör i Uppsala nu, och är det verkligen värt att ta den risken?   Så – vi får se vad vi får till !  Just nu är allt väldigt oklart…

… och det är verkligen en stor omställning i vår livsstil nu då vi bara varit hemma i Luleå sedan i mars. Det har aldrig tidigare hänt att vi har varit hemma i vårt hus under en så lång tid.  Och vi har aldrig tidigare inte varit i vårt hem i Thailand på 9 månader sedan vi flyttade in där 2006…  Jag har heller aldrig tidigare inte varit i Oslo på 10 månader på 20 år.   Så corona har verkligen påverkat min lilla familj på många olika sätt och jag hoppas av hela mitt hjärta att framför allt restriktionerna mot att resa till Norge lättas så att vi kan besöka JIG´s familj och våra vänner igen och så att JIG´s pendlande Oslo – Luleå blir mindre komplicerat.  Men min magkänsla säger tyvärr att det kommer att ta tid.

 

Då min svenska telefon kraschade i början av året så förlorade jag runt 90.000 (!) bilder… bl.a. ALLA mina bilder från våra resor till Dubai, London, Thailand, Los Angeles, Oslo under 2019 / 2020. Så de enda bilder jag har kvar från höstlovet 2019 är de som jag bloggat och där hittar jag bl.a. denna.  Alltså Dubai är helt amazing!!! och jag hoppas att vi en gång i framtiden kommer att kunna resa tillbaka dit… 

Deras halloween brunch var sååå inspirerande! 

Exakt så här får gärna frukosten se ut här hemma den 31:a.  Alltså bröden… Så otroligt coola! 

Nu då vi har 100% vinter här uppe i norr så är längtan efter sol, värme och palmer större än någonsin… 

… och saknaden av sand mellan tårna…  Hela min kropp är så inställd på det den här tiden på året. 

Nej, nu håller vi fokus på positiva tankar och fångar dagen!  Och det positiva med våra 7 månader i Luleå är att jag kunnat handla + göra ärenden till både mamma & pappa, att badrumsrenoveringen pågår, att jag har förverkligat min dröm om en walk in closet och att Gizella får så mycket sällskap.  Allt det skriver jag upp på min tacksamhetslista idag!  också ser jag fram emot massor med härliga resor i framtiden !

Önskar dig en magisk dag! 🙂

P.S om du vill se mer av våra resor till Dubai så hittar du bilder i mitt bloggarkiv, sök på oktober / november 2018 + 2019. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “LULEÅ + OSLO = KOMPLICERAT…”

 1. karin says:

  Vi struntar helt i att resa i Corona-tider. Detta trots att det värker i hjärtat av saknad efter mina släktingar i Tyskland. Det är över 1 år sedan vi hade möjlighet att ses sist, men vi vill inte riskera något med att resa. Jag tänker att bara vi kämpar på och håller ut så kommer det gå att få kontroll på den här otroligt tråkiga situationen.

 2. Elin says:

  Vi reiser heller ikke lengre enn til hytter i nærheten til Oslo så vi kan kjøre bil. Var hos familie i Nord-Norge i sommer, men hadde da hatt karantene hjemme før vi dro, er redd for å smitte eldre familiemedlemmer.
  Kjenner at reiselysten melder seg oftere og oftere og gleder meg til man igjen kan ta turer til utlandet.

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Förstår att de måste va jätte jobbigt för er familj. Det är verkligen en märklig tid. Jag tycker det är så jobbigt att inte kunna resa även om jag har perspektiv och tänker på att jag är tacksam för hälsan och att min dotter inte tillhör riskgrupp eller liknande sån mardröm! Sen tänker jag mycket på folket i tex Thailand vilken mardröm! Men trots det saknar jag resandet. Vi hade inte varit i väg sen dec 2019 i Thailand då, har fått två resor dit inställda sen dess och även en till Grekland. Så nu i slutet av september så kände vi bara nej som vi längtar så vi bokade Cypern två veckor med all inclusive Lollo o bernie, dottern längtade så. Vi Corona testades och allt va bra uppstyrt och med all inclusive så höll vi oss mest på hotellet. Men vi är så glada för vi kände bara annars vet vi inte när det blir, och det va 30-35 grader i luften 28 i pool och hav, och bara mys i 2 veckor och byta miljö, något att se fram emot. Vi ångrar oss inte vi behövde det verkligen och det va bra uppstyrt. Sen hade vi aldrig åkt till Cypern annars föredrar Thailand och inte så mycket Europa. Men vi är så tacksamma för denna resan, min syster och hennes familj gör likadant nu på höstlovet en vecka gran Canaria bara lite sol och all inclusive, inte va de brukar åka heller men för att få komma i väg för det dröjer nog. Sen förstår jag verkligen de som tvekar, men för oss som verkligen längtade så va det så värdefullt. Ville mest bara berätta hur vi har gjort. Önskar dig stor styrke kram!

  • Caroline says:

   Viktoria!
   Ni åkte för att ni ”längtade”! Det var det mest dumma jag någonsin hört. Hur fan kan man vara så egoistisk och resa iväg mitt under en pågående pandemi.
   Ok att ni var testade och er dotter inte har ngn sjukdom. Men RISKEN ni tar och utsätter både er dotter och era medmänniskor att få smittan som faktiskt finns och smittar på ett oroväckande sätt!
   Men sitt du i din bubbla och tänk inte på all underbetald sjukvårdspersonal som sliter med risk för sitt eget liv!
   Skärpning!

   • Sofie says:

    Men skillnaden nu mot i våras är ju att smittan finns både i Sverige och utomlands .. Det är ju inte på samma sätt att man drar hem något till Sverige som det var tidigt i våras innan vi hade en allmän smittspridning. Nu har jag själv inte rest utanför Sverige sedan förra året men tänker att man lika bra kan bli smittad i Sverige? Är nog mer rädd att fastna vid en eventuell lockdown än att bli smittad …

    • Sofie says:

     Tillägg: Det viktiga är ju att man tar samma ansvar borta som hemma .. social distans, tvätt händer etc etc..

    • Viktoria-pinkpastry says:

     Tack Sofie! Absolut så var det. Sen följer vi Tegnell han har sagt att det är ok att resa till ett visst antal länder, Cypern va ett av dem, så därför reste vi dit.. Självklart följde vi alla regler som var hårdare där än här inklusive munskydd och annat. Tack snälla Sofie önskar dig en härlig helg!

 4. Lena says:

  Vi har inte heller rest utomlands något i sommar, jättetrist så klart men känner att jag/vi inte vill gå omkring med munskydd i Spanien dit vi hade tänkt åka. Säkert skillnad för de som har eget boende där. Så istället för Marbella i somras blev det en vecka i fjällen och en vecka i lånad stuga i Båstad, men oj oj oj vad jag längtar efter att resa nu. Känns som det kommer ta lång tid.

 5. Stannar hemma i Västerbotten än så länge.
  För tänk om man blir sjuk på resan, t.ex. förkylningssymtom.
  Hur ska man då resa hem?? Om man inte kört med egen bil.
  SAKNAR Thailand…..det dröjer nog länge innan vi är hemma där igen tyvärr.
  Ha det så bra i snölandskapet.
  Här är det mest slask.
  Kramar Titti

 6. D says:

  Men du!Med de nye reglene nå, kan dere vel reise inn??

  https://www.dagbladet.no/nyheter/advarer—like-farlig/72976333

  Kan vel ikke tolkes på annen måte? :):)

  • OMG !!!! detta är det bästa tipset jag kunde få !!! Tuuuuusen Miljooooner TACK !!!! Jag kan inte heller tolka det på en annen måte än att vi kommer att kunna resa till Oslo utan karantene. Alltså LYCKAN!!!

   ALL fingers crossed för att detta stämmer !!!

   Stooor tacksam klem ! 🙂

  • Oh NOOOO !!!

   Jag ringde FHI och Dagbladet hade tyvärr formulerat sig klumpigt. De ny restriktionerna gäller kun för de i “tredjeland”, tyvärr inte Sverige… 🙁

   Uff, jag som satt här med glädjetårar en stund… Men det lät nästan för bra för att vara sant och det var det tyvärr också…

   Så : tillbaka till 10 dagars karantene…

   Men – t.o.m. hon på FHI förstod att jag tolkat det som att vi skulle kunna resa in. Så hon skulle tipsa Dagbladet om att justera saken…

   Klem !

   • D says:

    Å nei så dumt at det ikke stemnte. Ble så glad på dine vegne!

    Helt enig ang reising på ferie hit og dit, men når det gjelder å reise «hjem» eller til såpass nær familie så kan jeg ikke skjønne at noen syns det er rart at dere ønsker det!
    Har flere venner med svensk familie hvor foreldrene har kommet på besøk og vært i karantene.og ingen har blitt mer syke eller hatt med seg smitte inn eller ut. Men litt lettere når man kan være en stund og ikke bare en liten høstferie.

 7. Anna says:

  Skulle aldrig resa nu utomlands. Det finns kvar. Vi måste ta ett kollektivt ansvar för detta. Jag har inte träffat min pappa sen i slutet av december och det kommer nog ta länge till innan jag gör det. Klart det känns men skulle aldrig riskera något för att ses.

 8. Majsan says:

  Ursäkta men hur svårt ska det vara att stanna hemma?
  Jag längtar också som faaaaaan efter att resa.
  Men har inte ens rest t mamma (65 mil bort)
  Nu ökar smittan snabbt igen:
  Håll i o håll ut som FHI säger.

  STANNA HEMMA

 9. Ida says:

  kjenner også på savnet. Bor i utlandet, og det kompliserer tingene..Har ikke sett mine besteforeldre siden i fjor sommer, og vet ikke om jeg ser dem i live igjen..
  Mine foreldre har jeg sett en gang i år – min sønn og jeg savner dem.. og vet ikke når neste gang blir. Forstår godt du savner oslo og familien der.

  Og ja – savner også å reise.

  Håper dere snart kan ta en oslotur

 10. Great web blog, I really appreciate this nice work that you have put into this site is so marvellous. Once more, I want to thank you for information and all that you have placed on your website. Thanks looking forward to read more of your contents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *