LULEÅ – STHLM – HONG KONG.

17973928_10154377326340796_3780763912998783602_o

Hmm…vart ska vi resa nästa gång?  tänker jag då jag tittar på bilden, men då bilden knipsades så checkade J vilken gate vi hade take off från på Arlanda. Försöker alltid få Johanna att kolla upp sånt själv. Hon måste tex. veta vilket flight no. vi har och var hon hittar det (på sitt boardinkort) samt hur man sedan hittar till sin gate…  Super bra saker att kunna inför framtida – ensam – resande!  Och Johanna reste föresten i topp + hatt från Zara, sköna byxor från H&M, skor Din Sko och som handbagage: sin fina Michael Kors väska.

Häromdagen fick hjärtat post från SAS. Det var hennes nya Eurobonus kort som kom och den här gången är hon silver medlem. Så kul! och äntligen! måste jag säga för om vi bara fått fingrarna ur liiiite tidigare så hade hon varit det för länge sen…  men – nu ska vi inte blicka bakåt utan f.r.a.m.å.t. så : perfekt att hon blivit det nu! för även om jag är guldmedlem så underlättar det att hon är silver. Vi får tex ha med oss ÄNNU mer bagage vilket är guld värt!

Men nu var det egentligen inte det jag tänkte skriva om, utan om vår resa till Hong Kong! Har fortfarande massor av bilder på lager så kommer att strössla H.K. inlägg här och där… Först ut blir i alla fall vår resa då vi flög Luleå – Stockholm – Hong Kong.

Och så hände det en katastrofe…. min i-phone har, helt av sig själv, raderat ALLA mina bilder! så har jag inte en enda Hong Kong bild, alla bilder på min älskade Gucci är borta, julen, Johannas uppvisningar, alla resor till Köpenhamn, Thailand, Stockholm, Oslo, Los Angeles, New York…. ALLT! sedan 2,5 år tillbaka 🙁  🙁  🙁   helt förfärligt obeskrivligt trist.  Var inom en butik och fick support igår (gå till Tele 2 butiken och Tim om du bor i Luleå, han är helt fantastiskt på bra kundservice!!!) men de hade aldrig sett något liknande, och hade tyvärr inget recept på hur mina bilder kan komma tillbaka… 🙁  🙁  🙁    Men – ibland återskapar min telefon bilder, och som mest har den återskapat 30.000 men sen BANG! så är det nere på NOLL bilder igen…

Om någon av er upplevt något liknande, att er i-phone driver och återskapar bilderna, så får ni väldigt gärna tipsa mig om hur jag ska göra?!?! och nej, jag har inga bilder i något moln eller på någon hårddisk eller i min mac, har inte säkerhetskopierat eller gjort något annat smart för att undvika att förlora alla om något skulle hända så – alla 52.375 bilder verkar, som status är just nu, vara borta. 🙁

17880630_10154377334570796_9204575423308718366_o

Och på morgonflighten Luleå – Stockholm denna påsk söndag så var vi  först ombord.  Och bästa sättet att resa med hatt? det är, förutom att ha en sån där hård rund fancy hattväska,  att ha den på sig! 

17990463_10154377328810796_6302262072120922788_o

Eftersom vi hade många timmar på Arlanda så startade vi med att mumsa vår favorit kebab i Sky City innan vi landade i SAS loungen. Det var faktiskt första gången jag var i just denna lounge och den är ju bara så skön att chilla i….  och bubbel har de också!  Sen är det inget fel på utsikten.

17972312_10154377317660796_7844553344554479551_o

Åh trötta älskade hjärtat efter den långa resan som startade kl.07 hemma i Casa Gizmolina och slutade efter denna limousine tur (JIG, som redan var på plats i Hong Kong då vi kom hade bokat en ursnygg Tesla till oss)  kl. 07.30 på morgonen lokal tid i Hong Kong (då var klockan 01.30 på natten hemma) så ja, då hade vi rest i runt 19 timmar.  20 då vi kom fram till hotellet. (J´s fina jacka med bling bling kommer från H&M).

17972401_10154377318370796_4873479735014153740_o

Sen möttes vi av den här underbara utsikten då vi checkat in på vårt rum.  Eller ja, först fick vi ett annat rum med utsikt mot en stor trafikerad väg, men det styrde vi upp…  och det är SÅ värt att betala lite extra för vacker utsikt tycker jag.  It´s pure feelgood.

Nu ska vi girls strax sticka iväg till en färgbutik, har nämligen ett litet prosjekt på gång här hemma…  Och det där vackra varma vårvädret igår, med +18 grader, som fick mig att ta fram utemöblerna… Well, det var tyvärr falskt alarm… för idag är det bara runt 5 grader och riktigt kylig luft.  Så, det passar perfekt med en hemma-fixar-dag innan vi ska på middag hemma hos mamma före kvällens 3:e SM final i basket.

Önskar dig en riktigt härlig lördag! 🙂

Kramar & Kärlek!

P.S säkerhetskopiera din telefon idag om du inte gjort det så du slipper råka ut för samma tråkiga sak som hänt mig.

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels, Hong Kong 2017 | 6 Comments

6 responses to “LULEÅ – STHLM – HONG KONG.”

 1. Kerstin says:

  Var det inte det som även hände härom dagen? Då skulle du ju se till att spara allt , för det kom ju tillbaka på kvällen…..men det hann du inte eller? Surt när bilderna är borta. Du får minnas istället.=)

  • gizmolina says:

   Exakt. Det var så det var. Alla bilder var borta, men så återskapade telefon plötsligt bilderna, men ! då jag skulle spara de så blev de plötsligt borta i.g.e.n. ! 🙁 Så – var till en i-phone butik och fick support men tyvärr så hade de aldrig varit med om något liknande så ja, det är helt förfärligt trist hela saken… De enda bilder jag har nu från de senaste 2,5 åren är de som jag bloggat.

   Önskar dig en underbar lördag Kerstin! Kram! 🙂

 2. Deseree says:

  Jag har lyckats radera mina bilder jag med..vet inte hur jag lyckats men jag är så oteknisk så jag har nog lyckats göra det själv. Det känns surt att alla bilder är borta iaf. Kom gärna med klädtips inför våren nu för oss mamas 🙂 och du, hur går det med att jobba från kontoret? Trevlig helg

  • gizmolina says:

   Åh nej så hemskt att du lyckats radera dina bilder Deseree… Jag känner verkligen med dig!!! 🙁 Själv önskedrömmer om att mina bilder ska dyka upp igen….. för ibland så ser det ut som att de är där… men så är de plötsligt borta igen… MYCKET märkligt…

   Och ja, klart jag kan komma med lite klädtips! ska bara få igång tekniken så att jag kan knipsa bilder. Och så kul att du undrar om kontoret! Jo, tack det går bra!

   Önskar dig en magisk dag och en underbar vecka som kommer! Kram! 🙂

 3. Anna says:

  Men du har ju inte 50000 bilder “i” din telefon, de måste ju vara i iCloud i så fall?

  • gizmolina says:

   I wish!!!! men tyvärr så är de inte i iCloud… mitt moln var helt tomt! p.g.a. att jag haft för liten kapacitet där. Så – ALLA 52.500 bilder var i min telefon och just nu vet ingen var de är. Tyvärr… 🙁

   Har varit till de bästa telefon-kunniga-killarna i stan och fått hjälp och inte ens de kan förstå vart mina bilder tagit vägen? Så , men telefon har hon helt enkelt kraschat på något sätt…

   Önskar dig en härlig söndag Anna! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *