LULEÅ – STOCKHOLM – OSLO.

Mina kära bästa bloggvänner! 

Vilka veckor som passerat… besök av bästa vänner, påsk,  påsklov, Köpenhamn och i helgen: bröllop i Oslo! men nu är jag hemma igen och har ä.n.t.l.i.g.e.n. möjlighet att skriva till er! Åhhh den LYCKAN!!! för du ska veta att jag saknar dig när jag inte får tid över till att blogga. Jag saknar den härliga dialogen jag har med er i kommentarerna och jag saknar att få “skriv av mig” och dela mina dagar med just precis dig!  Så – nu ser jag fram emot en period med “vanligt bloggning” utan större avbrott för nu har jag ingen resa bokad på en stund. Eller ja, jag skrev precis upp att vi ska boka en Oslo weekend i början av maj, men fram till dess så! Ha, ha.

Och på tal om maj… jag kommer för första gången på, vad blir det?, 18 år?, inte att fira 17:e maj i Oslo i år. Det känns väldigt, väldigt märkligt, och trist… men – Johanna har dansföreställningar 16-19 maj (både för skolorna i Luleå och för alla oss familjer som har barn som dansar hos Luleå Rytmik & Ballett förening) så vi måste bli hemma…  Men, vi ska självklart fira dagen ändå! och ställa till med pølse & is – fest här hemma hos oss efter skolan så det börjar bli dags att plocka fram både Kalixdräkten och J´s bunads dräkt.   Och i helgen fick jag se många fina bunader då vi var i bröllop och firade JIG´s bästa vän som gifte sig. Åh jag blir så rörd av bröllop, att fira kärleken är verkligen det finaste man kan göra! och du ska självklart få se bilder från dagen men för att allt ska hamna i rätt ordning så startar jag med min fredag, då jag hade super tidig take off mot Oslo och då dagen avslutades med en spontan date night…!  🙂

 

Klockan ringde kl.05 och kl.06 kom min chaufför och hämtade mig precis efter att jag väckt hjärtat som ville stå upp innan jag reste.  Älskade hjärtat som sov över hos en kompis fre-lö och hos mormor lö-sö.  Det är så stor skillnad att resa bort nu då hon blivit större, inga tårar längre, bara en härlig jag-klarar-mig-själv attityd. Love it!  Så då jag hade take off kl.06.55 så reste jag iväg med ett gott samvete om att både jag och Johanna kommer att få en toppen helg! 

Jag hade super lite tid mellan mina flights på Arlanda så tog transfer bussen över till terminal 5, sladdade förbi loungen för snabb frukost innan jag halv-sprang till gate…  Och på flyget Stockholm – Oslo så blev jag sååå inspirerad av detta vackra hem med rosa detaljer som jag hittade i DI weekend… 

Det första jag gjorde då jag klev av Flytoget på Oslo S var att gå inom Mester Grønn och alltså då jag fick se att de fått in pioner! DEN lyckan!!! och buntarna med ranunkler… Att shoppa blomster i Oslo är verkligen pure happiness!!! 

Se bara på dessa ljuvliga buntar med pioner!! de var årets 1:a berättade damen i kassan och de hade ankommit butiken bara få timmar innan jag kom dit. 

Och jag önskar sååå att jag fick köpt så här maffiga buntar med ranunkler här uppe ni norr för jag fullkomligt älskar dessa vackra blomster.  (på tal om bröllop så hade jag de i min brudbukett….).

Bra precis kl.12 så var jag framme i vårt vackra hus!  Åh den lyckan!! för jag fullkomligt älskar att vara i Oslo. Det är hemma för mig… !  Och vår lägenhet är den på övervåningen och en lite kul sak är…

… att vi har vår egna trapp upp till lägenheten. Alltså trappen är inne i lägenheten ! Så, den dörr du ser bakom mig här, det är vår ytterdörr, sen är trappen inne i vår hall.  En lite udda kul detalj.  Och som du ser så reste jag comfy eftersom jag hade så tidig start (hade gärna rest i pyjamasen.. ha, ha. ). Min härliga tröja hittade jag strax före påsk hos Gina Tricot. Ett tips!  Och du ska självklart få se fler bilder från fredagen, i ett senare inlägg! 

 

Jag reste hem till Luleå igår kl.14.40 och med på flyget var även JIG och alltså det är i.n.t.e. ofta vi reser tillsammanssamma flyg. Senast var då vi reste till Hong Kong för att fira min födelsedag i september. Så ja, lite ovant. Ha, ha. Men – självklart trevligt! (blir lite som Kungen & drottningen, de reser heller aldrig på samma flyg…*tihi*). Mamma mötte oss på Kallax och sen blev det en mysig hemmakväll efter J´s street dance (hon dansar kl.18-19) med take away från Waldorf (kinamat), härlig familjetid och massa gos med älskade lilla Gizella.

Nu njuter vi denna vackra dag och jag önskar dig en magisk vecka fylld av happiness 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels | 5 Comments

5 responses to “LULEÅ – STOCKHOLM – OSLO.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Så söt liten uppgång. Vi har med egen ingång på baksidan. Perfekt om man vill pimpa med en krans eller pumpor eller så. Älskar klinkert eller va man säger ;). Så fina blommor. Stor kram

  • Åh tusen tack för härlig feedback! 🙂 Ja, golvet i vår entré är verkligen super snyggt! men jag ser nu att man kan tro att jag står högst upp i entrén, men jag står mitt i, på en avsats, trappen är dubbels så lång för att komma upp / in i lägenheten.

   Önskar dig en riktigt fin dag Viktoria! Kram! 🙂

 2. N says:

  Åh hade du ranunkler i brudbuketten, jag älskar också de blommorna. Hur länge har du och JIG varit gifta nu?
  Visst är det väl ett härligt väder vi har nu i norr. Sool snö och värme. I love it ♡♡♡

  • Ha, ha. vi är inte gifta jag och JIG. Vi är förlovade. Men jag har varit gift, före jag mötte JIG, och då hade jag ranunkler i min bukett ! 🙂 Och ja, vädret är magisk, sååå underbart med så mycket sol !! och äntligen lite värme i luften !

   Önskar dig en magisk dag! Kram! 🙂

 3. LISA S says:

  Hej, vilket underbar helg ni har haft!

  Är lite nyfiken på varför du och JIG inte gifter er eftersom ni verkade vara förlovade i flera år?

  Om det skulle bli så, blir jag gärna bli bjuden på ert bröllop 😉

  Ha en fin dag, kkram! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *