LYSSNA PÅ JOAKIM LUNDELL!

Mina kära bloggvänner! 

Men hur härligt är det inte att solen strååålar och att sommarvärmen fortsätter. Jag älskar det! också är det torsdag, nästan helg! och på morgon hade Johanna sovmorgon till kl. 09.30 (!). Alltså den lyxen!!! så det blev en soft start på dagen för oss och sen har jag lyssnat på Joakim Lundells sommarprat då jag tvättat klart fönstren.

När hela den där Jockieboy fasen i hans liv utspelade sig så bodde jag i Norge så jag hade inte hört talat om honom förren Johanna började skolan i Sverige.  Minns att hon kom hem och berättade att några i hennes klass läser Joakims bok och jag hörde av andra föräldrar att han är en kriminell knarkare som absolut i.n.t.e. är någon bra förebild för barnen i 3:e klass så för mig hamnade han direkt i facket: gangster! och jag avrådde Johanna för följa honom på sociala medier. Men –  jag köpte hans bok, av nyfikenhet, för att se vad J´s klasskompisar fascineras så mycket över? och hur det kommer sig att så många i hennes klass följde Jocke & Jonna?  Den boken ligger fortfarande oläst i vårt hem i Thailand men när jag för en stund sedan läste att Isabella Löwengrip kände igen sig mest i Joakim Lundells sommarprat av alla sommarpratare så blev jag påmind om honom i.g.e.n. så idag lyssnade jag. Och det ångrar jag inte!  Vilken stark berättelse! Och jag som själv har en bästa vän med flera diagnoser kände igen mig väldigt mycket i hans beskrivning av hur de med psykisk ohälsa mår, hur de ofta döms av andra och hur svårt det kan vara för de att få den hjälp den behöver…  Så – om du inte lyssnat på hans Sommar i P1 – gör det!!! (du hittar hans sommarprat HÄR).  Jag ska faktiskt lyssna på det en gång till, med Johanna, så att hon också får vända sina tankar kring honom utifrån hans historia…för med facit i hand så var det fel av mig att kalla honom gangster. Även om det var det han var… Men vi ska vara försiktiga med att döma människor innan vi lärt känna dom.  Eller hur?

 

Home sweet home… !  Den här tiden på året, när solen stråålar, det är varmt, gräset är grönt och fåglarna kvittrar så fullkomligt älskar jag vårt vackra hus och skulle aldrig kunna tänka mig att flytta härifrån.  (status på det är liiite annorlunda när det är -33 grader och crazy mycket snö… ha, ha).

Och vår terrasse! den bästa platsen jag vet om.  Jag är så glad över att jag tog mig råd att köpa de där maffiga olivträden i våras. Det sved i plånboken där och då men de förgyller verkligen terrassen och jag blir lycklig av att se på dom. Tänk så viktigt det är att vi omger oss med saker vi tycker om, blommor, växter, kuddar, möbler… det som får oss att trivas. Det betyder så oerhört mycket för vårt välbefinnande.

Och alltså de här blommorna / växterna vid vår sidoentré…  De är så fantastiskt fina och har överlevt så länge att jag är helt imponerad!  De gör att det känns kul att ta emot gäster den här vägen! 

 

Nu fick jag precis ett sms av JIG med en bild av en SAS bokning där det står att han kommer upp till Luleå på lördag och blir här helt fram till nästa söndag. Alltså what?! Det mina vänner, att vi är alla 3 i huset samtidigt en hel vecka i vardagen, är i.n.t.e. vanligt så det blir riktigt mysigt.  Och ovanligt. Men mest mysigt så klart. Ha, ha.   Så – då är det bäst att jag kör på här med mina prosjekt så att allt är i box då han landar.  Johanna ska hem till en klasskompis efter skolan och sen har hon dans så jag har hela eftermiddagen för mig själv. Det är också ovanligt!

Önskar dig en riktigt FIN dag fylld av solsken & happiness! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Casa Gizmolina | 3 Comments

3 responses to “LYSSNA PÅ JOAKIM LUNDELL!”

  1. Viktoria-pinkpastry says:

    Så fint ni har det och så härligt att du trivs, så viktigt! Jag är så dålig på att köpa blommor, är för snål. Men blev inspirerad av dig så har köpt ett olivträd modell mindre och har vid entrén, ser jättetrevligt ut, så är väldigt glad för det tusen tack för inspo. Önskar dig en härlig dag stor kram

  2. Tina says:

    Syrenhortensian bortanför brukastolarna kan du gräva ner i trädgården, ex nedanför altanen. Sen sköter den sig själv resten av livet och blommar vackert hela sensommaren och hösten. I vårt kvarter har alla gamla villaträdgårdar sådana, den ena större och vackrare än den andre. Min är förstås klenast…. Men skyller på fotbollsspelande barn

  3. Anna says:

    Jag kan verkligen rekommendera Anders Hansens sommarprat! Så tänkvärt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *