CORONAVIRUSET PÅ RESAN…!

Mina kära  bloggvänner! 

Jag har sååå mycket att berätta om resan och så många bilder att visa er från våra magiska L.A. dagar!  Men eftersom vi matas av nyheter kring coronaviruset dygnet runt så tänker jag att det är lika bra att jag startar med hur jag uppfattade corona saken på vår resa.  Och så här är det: att om jag inte vetat om att det snurrar runt ett virus i världen så hade jag inte märkt av det. Vi startade vår resa lördag 29 februari och då flög vi Luleå – Stockholm, övernattade på Clarion hotell på Sky City, lyfte mot Köpenhamn kl. 06 på söndagen och hade ett par timmar i SAS lougen där innan vi hade take off mot Los Angeles. Och allt var precis som vanligt på både Arlanda och Kastrup och det var ingen extra “check” i gate, men det var lite folk på flyget till L.A., kanske p.g.a. corona?  Flygresan var ca 12 timmar och då vi landade på LAX söndag morgon runt kl. 11 så flöt allt på precis som vanligt där också.  Så – inga människor i plastdräkter som screenade oss eller någon feber-check som media pratat om. Så, om vi ser bort från TV nyheterna så märkes ingenting varken på resan dit, när vi var där, eller då vi reste hem så jag kände verkligen 0% oro över corona på turen och jag upplevde att media förstorat upp saken.

Så – till er som ska ut och flyga i dagarna: ni behöver inte oroa er för att det är speciella tillstånd på flygplatserna men, checka så att flyget går för många flygbolag ställer in flighter p.g.a. minskat resande.  Sen är mitt bästa råd är att tvätta händerna och att visa respekt mot medpassagerare genom att hosta i armvecket och att snyta sig om man är förkyld.  Jag höll själv på att gå heeelt bananas på flighten ARN – LLA i söndags då killen som satt vid sidan om Johanna, en SAS anställd som flög passivt,  drog in snor i näsan heeela resan. Non-stop!  Det var faktiskt enda gången på hela vår resa som jag kände att jag blev riktigt provocerad och lite corona nojig.  Är man förkyld nu då corona flyger runt så får man visa extra hänsyn och respekt mot de man har i sin omgivning helt enkelt. Simple as that!  🙂

 


 

Jag började skriva på det här inlägget på morgon och nu, kl. 20.30 så sitter jag och tittar på ett extra insatt direktsänt program om coronaviruset på TV eftersom Sverige hamnat i en mer utsatt situation under dagen. Och för mig som har både en bror och en pappa på 84 år som är astmatiker och nära familj som är under cancer behandlingar så är det fint att följa med och få information om läget.  Så jag har stor respekt för saken men  jag skulle inte dra mig för att resa och jag går inte runt och är orolig utan tänker att detta ordnar sig.  Och min JIG reste direkt från Stockholm till Oslo i söndags och sen flög han vidare till Rumänien i måndags för ett möte med några italienare idag så vi fortsätter livet som vanligt. Men vi tvättar händerna oftare. Och vi följer utveckligen i saken. Hur känner du själv kring coronaviruset?  Ställer du in resor? Hamstrar du mat? Går du runt med antibac? eller lever du på som vanligt?

Nu är min darling på dans och jag kämpar på för att inte somna…zzz…  Ska hämta henne kl. 21.30 och då kommer vi att dyka i säng direkt. Vi är fortfarande såå jetlag. Och hjälp, nu säger en läkare på TV att man inte rekommenderar utlandsresor närmaste året, speciellt inte till USA. Låt oss hoppas att det är överdrivet! för i min lilla familj är vi helt beroende av utlandsresor eftersom vi lever och bor i både Norge & Sverige. Och Norge = utland.

Önskar dig en riktigt härlig kväll! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Los Angeles 2020 | 32 Comments

32 responses to “CORONAVIRUSET PÅ RESAN…!”

 1. Marit says:

  Jag tycker vi ska ta det här på allvar, hålla oss uppdaterade och följa myndigheternas rekommendationer. Jag tror helt klart på att inte resa, att vi har viruset i Sverige beror ju på att personer har tagit med sig det hem från sin utlandsresa. Om man känner att en semester utomlands är viktigare än ens egen hälsa och andras då bör man tänka om. Vi kan inte vara egoistiska i den här krisen, vi måste se till vad som är bäst för oss själva och dem i vår omgivning. Jag tänker inte bara på mig själv utan äldre och sjuka runtomkring mig som inte har så bra förutsättningar att klara av viruset. Men vi måste ju ändå försöka leva ett så normalt liv ändå, men att vi kanske får göra en del uppoffringar för att minska risken att själv och andra ska bli smittade.

 2. Anna says:

  Så bra skrivet Marita. Det är dax för Sverige att inte vara så ”blåögt”. Och detta är ingen vanlig influensa !!! Det är bara att googla. Enligt WHO ligger dödligheten på 3,4 % för coronaviruset och vanlig säsongsinfluensa på 1%. Det är dax att tar sitt ansvar och inte bara tänker på sig själv – att jag är inte i ngn riskgrupp å då behöver jag inte bry mig. Att vara beredd/bunkra är inte att vara hysteriskt utan det är att ta sitt ansvar i samhället. Så att sjukvården får fokusera på de som verkligen behöver hjälpen ( de som är i riskzonen). Kram på er alla. Jag hoppas ni tar ert ansvar

 3. C says:

  Riktigt bra skrivet, Anna och Marit!

  Att man ”måste väl få” resa är ju ett privilegium man kanske kan pausa under de här månaderna vi nu har framför oss. Eller?
  Jag har inga problem med att ställa in planerade resor, jobba hemifrån och var riktigt noggrann med att inte befinna mig kring andra människor vid minsta förkylningssymtom (detta gick FHM ut med i dag, så ta det på allvar!). Som Anna sa här ovan – egoistiska får vi vara någon annan gång. Nu gäller det att rädda liv!

 4. Kerstin says:

  Fick just avboka min planerade resan till Stockholm från Umeå p.g.a att minska risken att föra med smitta tillbaka hem till de som absolut INTE ska ha smittan. Så jag tar verkligen detta på allvar. Och följer vad läkaren sagt till oss. För 2 dagar sedan vad jag rätt lite orolig i detta men så igår blev det mer info som satte käppar i hjulen. Det är ju just själva resandet med mycket folk, trånga utrymmen och många ställen som man är i beröring med som är “farligast”

  • Marit says:

   Ja ni fick avboka, klart det är tråkigt att ställa in en planerad resa men ett klokt beslut. Ni tänker inte bara på er själva utan dem runt om er, är precis det jag menar. Jag har gått i tankarna på att fara ner till Sthlm i vår, men kommer inte att göra det nu.

 5. Marit says:

  Oj vilken positiv respons jag fick på min kommentar, var helt inställd på att folk skulle ha helt andra åsikter än jag. Jag tror att många av oss tar det här på allvar ändå, dem som inte gör det bör det. Jag menar inte att vi ska gå runt och vara oroliga och rädda, men att vi bara tänker över våra val, vilka vi träffar, planerade resor och evenemang osv osv. Jag litar till 100% på myndigheterna, landstinget, regeringen osv. Vi måste det, är ju deras arbete att ta oss igenom det här. Medierna är en stor informationskanal men tror dem skapar en stor oro hos många också, det kommer så mycket information så man kan inte sortera det.

 6. Tina says:

  Lyssnade just på Agnes wold på NyMo. Hon är klinisk mikrobiolog och kommer med fakta – inga köpta sensationsrubriker (det gäller ju även att vara källkritisk i sånna här lägen) Hon avrådde resor till länder utan vårt välfärdssystem (där vi har sjukförsäkringar och skattefinansierad vård) där mpnga människor kanske har sin största inkomstkälla från dricks-pengar (tex Usa, Spanien, Thailand) då dessa människor inte har råd att stanna hemma från jobbet och därmed sprider smitta. Samma sak här i Sverige. Försäkringskassan planerar att slopa karensdagen för att sprida smitta. Regeringen planerar att slopa stora folksamlingar. Så det är dags att ta av sig foliehattarna (det drabbar inte mig) och sluta vara ignorant (det drabbar inte mig) tänker jag. Om ALLA tar sitt medmänskliga ansvar så går nog det här att lösa också.
  Roligt att se på NyMo att även handla mat på nätet har ökat sista veckorna. Folk tar alltså lite ansvar. Och för dom som inte tar ansvar – var glad att ni bor i Sverige när ni eller era anhöriga blir sjuka. Vi vårdpersonal tar hand om er när när ni kommer också – oavsett om ni förvärvat smittan på ett flygplan (värsta smitttspridaren) eller på ICA eller IKEA. 🙂 Ha en fin dag – tvätta händerna med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder innan ni torkar händerna ordentligt torra

  • Marit says:

   Jätte bra skrivet Tina. Är precis det här jag menar, vi måste se problemet och tillsammans hjälpas åt. Ni gör ett fantastiskt arbete inom vården, är grymt imponerad.

 7. Kommer definitivt inte resa framöver.
  Att ändra sitt beteende är inte så svårt, vi måste inte göra vissa saker.
  Trycka på pausknappen ett tag är inte farligt.
  Kram Titti

 8. Viktoria-pinkpastry says:

  Så roligt att få se och höra om er resa. Ja det är svårt det där, ja man får ju hoppas att det är en överdrift att undvika alla utlandsresor. Min femåring sa att då vill man ju inte leva, lite så som femåringar gör lite överdrivet ha ha men sen samtidigt är det ju väldigt trist att inte komma i väg. De som redan har resor bokade när UD inte avråder har ju inga rättigheter ekonomiskt heller så jag antar att de som reser gör sitt bästa för att förhindra smittspridning. Lite intressant min chef va i Italien över sportlovet med bekanta som hade avbokat sin Thailand resa och tagit det i stället för de hade trott att de va smartare, men så verkar det ju inte nu, det är inte alltid så lätt att göra rätt. Det kommer få stora konsekvenser hörde med några thailändska hur hårt de slog mot dem då de är så beroende av de kinesiska turisterna och att flera redan har blivit av med jobben. Thailändarna har ju länge haft en minskad turism så det slår hårt mot dem. Läste även att stordalen redan hade sagt upp personal på sitt hotell i GBG på grund av Corona. Vi reser ju nästa vecka och det är klart att det känns lite sådär, så trevligt att få läsa hur ni upplevde det. Sen känns det väldigt trist för man vet ju inte alls hur man ska tänka inför sommaren osv känns ju inte så festligt att boka resor just nu, den vi åker på nästa vecka va ju längesen vi bokade. Stor kram

 9. Tove says:

  Jag har hamstrat lite mat och sett till att få ut mina receptbelagda mediciner (inga överdrifter, man ska ju kunna klara sig en vecka själv hemma enligt MSB). Tvättar händerna oftare och har handsprit i handväskan. Min arbetsgivare (globalt amerikanskt bolag) har precis bestämt att alla som kan måste jobba hemifrån på obestämd tid, i hela Europa och Nordamerika (antagligen Asien också?) – helt enkelt för att göra vårt för att inte öka på smittspridningen och försöka skydda riskgrupperna så mycket som möjligt. Vi har haft totalt reseförbud på jobbet i ett par veckor redan, mest av oro att vi ska få svårt att ta oss hem om karantänzoner etc utökas. Avvaktar med privata resor. Så nej, inget leva som vanligt här. Men inte heller kaos och är inte jätteorolig, men realistisk.

 10. Kajsa says:

  Nästan så man undrar om några av kommentarerna ovan handlar om avund på Er resa eller verklig oro för Corona.

  • Tina says:

   Har du inte förstått vad som händer i världen nu? Oh my…. man blir lite rädd. Det är jättehärligt att resa. På semester. På jobb osv. Men att bli sätt i karantän kanske i 4 veckor i ett annat land, utan vår vård pga att Du inte vill missa läge soltimmar eller lutande tornet i Pisa eller vart du nu vill på semester… solen finns liksom kvar när det här går över, kanske tom lutande tornet i Pisa står kvar där och lutar… Dom pratar tom att flytta sommar-os. Det är en stor varningsklocka – men åter tacksam att nån tar ansvar. Hörde också nått ljushuvud på tv nyss som sa “Vi har bara 300 patienter i Sverige med viruset. Jag är inte orolig”. Ja 300 testade patienter ja…alla otestade som har fått lindriga symtom och tror dom har en vanlig förkylning vandrar fortfarande runt här…

  • Vivvi says:

   Du Kajsa vet du vi diskuterade likadant att nu är det de som inte reser som ska häva ut sitt avund och hat på de som reser, precis som med flygskammen.

   • L says:

    Det var nog det dummaste jag läst. Tycker man skall ta alla varningar på stort allvar, blir galen på människor som förminskar vad som händer. Avundsjuka är det definitivt inte, men helt normalt folkvett kanske.

   • Kajsa says:

    Jante-damerna kommer alltid att hitta något att gnälla på!
    Man ska inte förminska Corona men kan se ett tydligt mönster här på bloggen hur man hugger på A-S så fort man får chansen. Som om man bara väntar på att få trycka dit henne lite och sen heja på varandra bland kommentarerna.

  • Madeleine says:

   Är inte det minsta avundsjuk på alla dessa resor.

   Vi borde minskat vårt resande för längesen – med tanke på klimatet!

   Och i dessa Coronatider: även om du inte själv är en riskgrupp så tänk på alla cancersjuka barn och vuxna som genomgår svåra behandlingar och på hjärtsjuka mm Att resa just nu är endast egoistiskt och sprider smittan fortare så vården inte klarar alla.

   Bränner pengarna i fickan- skänk till välgörenhet ist.

   Jag tycker mkt om din blogg A-S men i detta fall håller jag inte med. Men bra att ni iaf tvättar händerna oftare.

 11. olaconny says:

  Som alltid är allt “överdrivet” när man läser här inne, att JIG tar möten med Italienare är ju knappast något att vara stolt över: sunda kommentarer här dock. USA har noll koll på smittspridning, inga vårdcentralen för att utföra tester, dyyyra tester för de som inte har försäkring osv. USA har stor potential att blir svårt drabbat, allt annat är bara vanlig Trump propaganda. Att försvara sin reslust med att allt är överdrivet är för mig en gåta. Italien stänger säkert ner allt för skojs skull… Och ja flygen är tomma för att resor avbokas.

 12. Des says:

  Jag jobbar på sjukhuset och skulle inte bli rädd om jag fick det för jag tror nog att min kropp klarar av viruset men jag är livrädd för att jag ska vara bärare o föra över på de svårt sjuka vi tar hand om och det är det vi måste försöka stoppa med att tänka till om ifall vi verkligen måste resa just nu när det är som värst. Hålla oss ifrån stora folksamlingar och hålla god hand hygien. Det är spridningen vi måste stoppa. Tror faktiskt att det är bra att vi alla överdriver vi har inget att förlora på det. Ha en fin dag alla!

 13. BO says:

  Precis som många skriver. Jag är inte rädd för mig själv. Men jag är rädd för vilka konsekvenser detta kan få. Hos redan svaga människor och i samhället som stort. Hos oss är det karantän som gäller om vi träffat människor från högriskområden. Vare sig de bär på smittan eller ej. Vilket i det här fallet skulle innebära att JIG får hålla sig isolerad i 14 dagar. Så för er skull, för er omgivnings skull och för oss andras skull hoppas jag att han ser till att sätta sig i karantän efter sådana möten och resor!

 14. Charlotte says:

  Att resa, att ha möten med personer från andra länder (speciellt riskområden såsom Italien) är hur oansvarigt som helst – och kanske inte ngt att ”skryta” om???
  Hade min man valt att sätta jobbet före risken att bli smittad och smitta andra hade jag verkligen funderat på hans prioriteringar!

  Samma med Victoria här uppe som kommenterar så flitigt – att åka på en resa bara för att den varit planerad sen länge är otroligt oansvarigt och jag hoppas ni planerar (och JIG) att sätta er själva i karantän när ni kommer hem!

  • Charlotte says:

   Sen förstår jag inte tvånget att resa för olika möten – på mitt jobb har vi fått riktlinjen att ha alla möten via Skype!

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Charlotte: Känner att jag får väl ge dig ett svar. Jag arbetar inte och dottern går inte på fsk så vi har alla möjligheter till karantän. Men sen måste jag tillägga att alla har ju faktiskt inte den möjligheten att vara i karantän. I kommunen där jag bor även om eleverna har varit i Italien så blir det ogiltig frånvaro om de är hemma, och samma för de vuxna som arbetar inom kommunen. Har flera bekanta både vuxna och barn som varit i Italien, men då varit tvungna att följa direktiven för att inte få ogiltig frånvaro. Jag vill även be omursäkt/förklara att jag kommenterar så flitigt. Dels gör jag det för jag verkligen gillar bloggen och även för jag ibland tycker att det känns som det blir lite väl mycket hacka på Anna-stina känsla härinne.

   • Charlotte says:

    Hej Viktoria!
    Alla gör som de vill och alla tycker dom de vill – jag tycker personligen att det är oansvarigt att åka på resor och jag skulle heller aldrig utsätta mig själv eller mina barn för risken att bli smittad.
    För mig spelar pengar ingen roll utan jag hade stannat hemma.

    Hur mkt du kommenterar är helt din ensak – men – att säga att det hackas på AS känns otroligt överdrivet – så fort man inte håller med AS så innebär inte det att man hackar på henne!

 15. S says:

  Kommer du träffa äldre och cancersjuka nu under inkubationstiden? Det är nog ingen som är förvånad över sitt resonemang. Att resa är viktigast av allt och går före miljö, smittorisk osv. Vi vet. Ha en fortsatt magisk glittrig dag.

 16. Erica says:

  Ett jäkla skuldbeläggande på Anna-Stina i vanlig ordning här på bloggen. Hur skulle hon kunnat förutse Corona?
  Anna-Stina, ni ser ut att ha haft en härlig resa hela familjen. Tänk vad härligt att ha möjligheten till det. Kul med bilder från LA, nån gång ska jag med åka dit!

  • Charlotte says:

   Det är väl ingen som ifrågasätter LA-resan?!
   Men att tex resa för möten med Italienare nu – det får man ifrågasätta!

 17. C says:

  Ja, det är märkligt hur vissa affärsmän (och kvinnor) tror att man måste SES för att göra business. Ett modernt företag fattar att man nu backar hem och tar allt sådant via länk. Allt annat är faktiskt gammalmodigt (och ärligt talat rätt högfärdigt). Jag blir varm i hjärtat av alla kommentarer här inne av personer som värnar om de svaga i vårt samhälle och FATTAR på ett påläst sätt vad det är som faktiskt kan hända. Tillsammans kan vi vända det här – men bara tillsammans.

 18. Cavok says:

  Min man jobbar som Pilot, och flyger kors och tvärs över världen. Skall han sluta flyga och jobba på grund av C-19 viruset? Nä det tycker inte jag. Jo han kan var mer försiktig och tvätta händern oftar ect. Men att sluta jobba tycker vi här hemma inte att han skall göra. Exakt på samma sätt som Herr JIG flyger från land till land så JOBBAR han faktiskt, han flyger inte för flygandets skull.
  Det att han träffar sammarbetspartner som råkar vara italienare, so what. Bara för att jag tex. Sku vara kines betyder inte att jag har C-19 viruset!
  Jo alla skall vara upp märksamma och ta hänsyn till alla, men att “beskylla” Gizmolina för att hon rest till LA under sportlovet är ju inte riktigt klokt. Skyll på mig och på samma gång jag var i Hongkong med familjen då C-19 viruset inte ännu var en nyhet utanför Kina, och efter det har jag varit i Thailand tvågånger och amerika 1 gång. Och åker tillbaka till amerika nästa vecka igen. Just because I can!
  När vinter kräck sjukan/Noro virus snurrar, kan vi då skylla på alla mammor/pappor som springer runt på storhandeln och köper mat? Kan inte alla då beställa hem mat vi olika appar. Och om nån får tex vanlig flunssa kan vi bara komma överrens om att ingen går ut. Kom igen människor, live your life like there is no tomorrow! Och Gizmolina gör helt rätt. She is at least living her life to the fullest! So who can blame her! Go Gizmolina Go!
  Hoppas du kommer tillbaka och bloggar snart.

  • L says:

   Vilken otrolig nonchalans, JIG skulle ha möte med Italienare, hela landet är ju i karantän. Din man som är pilot sitter ju ganska skyddad mot tex en vanlig resenär på flyget. Visste heller inte att kräksjukan spreds av mammor och pappor. Vad jag vet så kan alla drabbas, till och med du! Överlag tycker jag du har en konstig inställning; jag gör som jag vill – för att jag kan!!

  • Charlotte says:

   Cavok: Jur känns det att till och med Donald Trump fattar bättre beslut än du?! Blir nog ingen resa till USA för dig…

 19. Cavok says:

  Donald Trump sätter bara Shengen länderna i karanten. Inte England. Så det går ju nog ännu att flyga. Och att Donald fattar bättre beslut en mig, är ju inget som är bort från mig. Men du tycks ju ta illa upp så ta det inte personligt.

  Jag är inte smittad vid nu läget. Så skall jag då helt och hållet stanna upp och sluta leva?

  Och vad Gizmolina skrev var ju att personerna var italienare som JIG träffade.
  Skrev hon nånstans att dom bodde i Italien eller att dom varit i Italien senaste veckor månader? Nope det gjorde hon ej. Så vad jag föratår av er så skall vi alla bli rasister och börja fråga vad för nationalitet har du, och är du från ett land med C-19 smittade så skall vi inte betjäna dessa personer?? Era resonemang är ju helt orimliga.

  Och L,
  Det att min man sitter i cockpitten skyddar nog tyvärr inte honom något mer en nån annan, tyvärr. Vad jag menade med vinterkräksjukan/Noro virus är att det kan mycket väl smitta från ditt barn till dig, och så går du till butiken och så kommer nån i kontakt med dig som har dålig immunitet och får Noro virus.. Noro virus lever i månader på ytor som vi rört osv…

  Så jag tycker att man skall visa respekt mot alla. Vare sig det gör si eller så. Flyger Familjen Gizmolina så låt dem flyga. Stannar ni hemma så skäller knappast Gizmolinas familj ut er! Så bara vi alla är försiktiga och lyssnar på hur vi mår så lev på och keep on enjoying the life! Make the best of the days you have left <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *