MAXAD FEELGOOD I SOVRUMMET.

Goood torsdag mina kära vänner! 

Det blev en riktigt trevlig och fin kväll hemma hos mamma igår som avslutades med att Johanna, enligt tradition,  klädde av granen och sen åkte allt julpynt ner i en kartong. Och jag blev lite inspirerad till att göra samma sak här hemma nu, det måste jag erkänna…  Men – jag väntar. Några veckor! Och istället så är jag sååå klar för att dra igång ett nytt “fixa rummet” prosjekt för visst blir man sugen på förändring både här och där nu då vi gått in i ett nytt år?!

Johanna ska få ett “study room” en trappa upp och jag ska möblera om på sovrummet. Känner att jag ligger och sover åt “fel håll” och jag tänker på det så mycket att jag tror att en förändring kan vara bra för mitt välbefinnande. Och kanske stämmer det som man säger inom Feng Shui: att man ska ha uppsikt mot dörren från sängen? I så fall blir det så då jag möblerat om.  Problemet är bara att sängen då, till viss del, hamnar framför ett fönster men det behöver inte vara dåligt så nu ska jag testa också får jag bara flytta tillbaka om det blir helt fel.   Ska dessutom slänga ut mattan som sängen står på för den känns så otroligt ofräsch…  (IKEA mattor är tyvärr lite slit och släng… de håller inte över så många år…och att kemtvätta är dyrare än att köpa ny…) också behöver lite ny belysning flytta in.  Jag vill höja mysfaktorn med typ 478% och i det spelar belysningen, och textiler, en otroligt stor roll.  Och det vore en dröm att dessutom investera i nya sängkläder… i alla fall ett nytt underlakan… För finns det något härligare än att lägga sig och sova i krispigt fräscha nytvättade sängkläder? I don´t think so! Åh men du hör ju, ja har hamnat i ett riktigt inspirerande-göra-om-flow. Sååå härligt!

Har du något knep för att skapa maxad feelgood känsla på sovrummet?  Dela gärna! 🙂

 

Så här ser det ut på vårt sovrum just nu…   Men bilden är tagen i somras, det är tyvärr inte lika ljust just nu…  Vid sidan om sängen är entré dörren till sovrummet och jag tror det är det som spökar… känslan av att jag inte har kontroll över vad som händer utanför… Så – blir spännande att se om en om möblering får mig att sova bättre?! 

Och då jag googlade “gizmolinas sovrum” så dök den här favoritbilden upp.  Den är från sovrummet i lägenheten vi bodde i då Johanna föddes. Åh jag kan sakna den!!!  Den stora ytan, öppna spisarna, takhöjden!, stuckaturen och att vi hade 3 super fräscha badrum…  

Det här tycker jag är ett så inspirerande sovrum. Hemma hos paret bakom Love Warriors. Jag ser framför mig en tavelvägg på vårt sovrum också… sen vill jag även få in en riktigt snygg matta på sidan om sängen istället för under (blir lättre att hålla rent och fräscht så för är typ omöjligt att dammsuga under sängen nu…).

Det här är också ett så inspirerande sovrum! Och när jag möblerar om så blir placeringen av sängen ganska så lik…  Jag får även lust på en stor maffig lampa i stil med denna vid sidan om sängen… Stora lampor ger en lyxigare känsla…

Det här känns också fräscht och den där lampan vet jag inte hur många gånger jag varit nära att köpa? säkert typ 378000…  Så en dag kanske…  Sen är det ju en dröm att ha balkong ut från sovrummet… 

 

Bäst att jag tar tag i mina prosjekt nu då det är ljust ute och jag är som mest inspirerad! Det gäller att passa på, för annars slocknar lätt glöden och man sjunker in i bekvämligheten… Och du, såg du de 2 första avsnitten av dokumentären om Isabella Löwengrip? Jag tycker att den är lite märklig…  för jag hade förväntat mig en mer “naken” vinkling av saken och trodde att filmteamet fångat henne då hon var mitt i händelserna… Inte då hon satt och berättade om dem med samma ord som hon redan skrivit i bloggen… Allt hon sa har hon ju redan sagt..?  Men det kommer kanske mer i kommande avsnitt!?

Önskar dig en riktigt, riktigt BRA torsdag!!!  🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Interiör inspo. | 10 Comments

10 responses to “MAXAD FEELGOOD I SOVRUMMET.”

 1. Des says:

  Välkommen hem till Sverige. Jag är också så sugen att göra om i alla rum nu haha dokumentären om isabella ska jag försöka se ikväll men det var inget nytt dom visades alltså?

  • Åh tusen miljoner TACK för välkommen hem Des! 🙂 Och ja men visst är man sugen på att göra om typ precis överallt. Happens every january… Ha, ha. Sen var det tyvärr inget nytt som kom fram i Isabella dokumentären så jag förstår inte riktigt grejen? Allt hon sa har hon redan sagt och skrivit om på bloggen. Så för mig var det bara en upprepning av gammalt… + att jag var överraskad över hur korta avsnitten är. Bara ca 8 minuter… Men som sagt – det blir kanske mer intressant i de kommande avsnitten… Vi får väl se! 😉

   Önskar dig den bästa dagen fylld av feelgood! Kram!

 2. Tina says:

  Min dotter vill ha lampan… Men hur håller man den ren? Ska man ta ut den på vädring? Gjorde inte du en tavelvägg nån annanstans i huset? Fick vi se den färdig? Jag gillar sånna men får aldrig riktigt till den där coola känslan jag vill åt.

  • Jag gissar att man får ha en “damm vippa” och damma av den lite försiktigt… ? Och ja, jag gjorde en tavelvägg i gången i vår entré. Tror helt säker att jag har visat den? men kan absolut fota och visa igen en dag snart. Det är så snyggt med tavelväggar! det skapar “liv” i rummet tycker jag.

   Önskar dig en magisk dag vidare Tina! Kram! 🙂

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh när man börjar tänka på att städa ut julen blir man så göra om sugen hemma. Jag har gjort lite mindre tavleprojekt som jag blev sjukt nöjd med! Även galet snygg hårspännesförvaring, har ju köpt några i Thailand 😉 men fick till det så himla snyggt som ett konstverk till en så billig peng med ja så kul när man blir så nöjd. Men jag är sugen på att göra om överallt. Vi har sängen framför fönstret och jag sover så gott, riktigt fint är det med. Lite kul för när vi hade bott här ett halvår såg jag grannen som bor mittemot att de ställde sin säng likadant. Sen när vi möttes sa hon åh jag tyckte de va så fint när du hade sängen framför fönstret de ha vi med nu och är så nöjda och sover så gott så lite roligt. Men håller med man vill gärna ha uppsikt över dörren. Jag har två dubbeldörrar eller pardörrar heter de kanske till sovrummet, så de ena har jag mot fotändan och de andra mot sidan och i hörnan en kakelugn som jag eldar i ofta strax innan jag ska sova så mysigt och varmt och skönt . Stor kram

 4. Barbro says:

  En Ikeamatra håller väl LÄNGRE än några år?!
  Men du köper ju hellre nytt än tar cara på vad du har. Det är DU som är “slit och släng” och du borde skämmas som lär ditt barn att det är att KONSUMERA som är det det roligaste i livet!
  Tänk om alla levde som du!

  • Viktoria-pinkpastry says:

   Ska jag va helt ärlig så har jag slutat köpa Ikea mattor för de håller så dåligt. Nu köper jag bara äkta mattor för jag tyckte det va så tråkigt att behöva köpa nya jämt, samt att de såg liksom skit ut efter redan ett halvår, max två år sen va det bara och köpa nya för mig med.

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Ett litet tillägg på tal om mattor. För typ 10 är sen köpte jag två mattor på Zara home, de har hållt sig så fina som nya och jag vet inte hur många ggr jag har tvättat dem de är såna avlånga så de får plats i maskinen, helt perfekta, så tips!

 5. Elin says:

  Ble sittende å tenke gjennom mine soveromm gjennom tiden. Har faktisk aldri hatt sengen slik at jeg ikke har sett døren 🙂 Er også den som alltid ligger nærmest vinduet, da jeg liker å ha det kjøligere enn min mann.
  Ha en riktig god helg! Her i Oslo regner det.

 6. Madelene Rönnblom says:

  Jag kände precis samma sak efter hennes Sommarprat, fanns ingenting “nytt” i det programmet heller…inget tillräckligt personligt eller nytt för att kännas “naket” som du säger….
  Jag får också fixarlust när julpyntet åkt ut…så nu blev det nya mattor i badrummen, nya kuddöverdrag i sofforna i vardagsrummet och nya lampskärmar i köket! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *