MELLO – WELCOME TO LULEÅ!

Gooodmorning mina kära vänner! 

Jag var verkligen på hugget igår efter mitt samtal med min kära moster och jag ser med stor spänning fram emot hur “saken” kommer att sluta?  Lovar att berätta för er.  Service alltså… det borde vara ett ämne i skolan helt från årskurs 1! Och då menar jag inte bara utifrån kundservice i en butik utan ett ämne som generellt lär barnen “vett och etikett”, att vara omtänksam, hur man bemöter människor i olika situationer, tips & trix inför då man ska ut och söka praktikplats / jobb,  mobiltelefon vett, internet vett,  ja, allt det där som betyder så otroligt mycket i livet generellt.  Jag upplever att dessa saker inte får så mycket plats på schemat som de borde.  Eller vad säger du?

Och torsdag idag och valentines dag i morgon! eller Alla Hjärtans Dag som den heter i Sverige. Åh jag älskar att man har en dag då man strösslar extra mycket kärlek omkring sig så jag ser verkligen fram emot i morgon och inte bara för att det är valentines dag, utan även för att min bästa Jonas kommer upp på besök.  Sååå kul!!! Vi ska på Mello på lördag och senast vi var på en live-Mello-sändning ihop var för 10 år sen då Anna Bergendahl vann i Globen och SVT bjöd oss eftersom de uppmärksammat att jag bloggat så mycket om Melodifestivalen. Sen har vi som tradition att vi smsar heeeela Mello kvällarna och kommenterar alla bidrag men i helgen går vi live igen och det blir hur FAB som helst!  Johanna dansar dessutom på “Mello festen” på dagen (någon gång mellan kl. 12.30 – 13, missa inte det om du ska dit! det är på Luleå Energi Arena) så nu är det bara att ta fram de glittrigaste outfits vi har, hänga upp discokulorna i taket och blåsa upp ballonger för det är inte varje år som Melodifestivalen landar i Luleå så detta ska firas till max !

Välkommen till Luleå Melodifestivalen 2020 – we are sooo ready for you!!! 🙂

 

Jag hittade bilder i mitt arkiv från då vi då jag och Jonas på Mello ihop senast. Året var 2010 och vi var på finalen i Globen då Anna Bergendahl vann och sedan fick representera Sverige i Eurovision i Oslo.

Jag bodde i en fantastisk svit på Berns hotel med en enorm tak terrass.  (en kul sak är att min mammas Hans har arkitekt ritat hotellet då det byggdes om…) . Håret var stylat i Oslo men några hårrullar fick fixa det sista… ha, ha. 

Vi satt brevid några som vi inte kände men som vi lärde känna under kvällen. Jag minns tyvärr inte vad de heter? men tänk så kul om någon av er som läser bloggen vet vilka de är? eller om kanske t.o.m. de på bilen ser denna bild nu? 

Jag tror det var den här tjejen som tog emot oss och som fixat så att de bjöd oss.  Åh vi var så tacksamma för det!

 

Sååå underbart det är att ha foton som minnen!  Och den där klänningen… precis lika snygg och “rätt” idag men tyvärr kommer jag varken i klänningen eller pälsen längre. Får kanske ta och hänga fram de och ha de som mål att jobba mot… men alltså då får jag kämpa hårdare än att gå en power walk då och då. Ha, ha.

 

Nej, nu fångar vi dagen och preppar för morgondagen !!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “MELLO – WELCOME TO LULEÅ!”

 1. Caroline says:

  Håller verkligen med dig! Vett, etikett och bemötande. Så viktigt. Hej, tack och förlåt. Tre viktiga ord som gör så mycket.

  Ser fram emot att höra hur ”saken” reder ut sig. Till det bästa får man hoppas!

  Ha det fantastiskt underbart glittrigt och roligt på Mello! Det är dags för dig att få en kväll utan att fixa för någon annan.
  Stor kram

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Jag hade faktiskt vett och etikett på gymnasiet, gick hotell och restaurang så det ingick väl som service. Det va faktiskt en jättekul kurs, den va valbar. Man kunde välja blomsterarrangemang istället också (vilket jag med ville men va tvungen och välja) men jag tog vett och etikett va jättekul. Det handlade inte bara om inom service och resturang och handel utan allmänt folkvett, kommer i håg hur läraren sa om ni går i skogen och möter nån så säger man hej, annars ser du bara dum ut. Har aldrig jobbat inom hotell och restaurang men de va en kul utbildning. Är ju lärare och nu hemma mamma, bästa jobbet ;)! Vilka underbara minnen du bjuder på, så roligt att din vän kommer i helgen, hoppas ni får riktigt mysigt!

 3. Jonas says:

  Jag är så redo! Sen känns det helt galet att det var 10 år sedan vi var å såg det live sist… men tiden går fort när man har roligt osv .)

  SES I MORGON! <3

 4. Ulrika says:

  Åhhhh det ska bli så kul att gå på Mello 🙂 Jag ska också gå med min dotter samt med kompis o hennes dotter. Jag får hälsa på dig om jag ser dig där 🙂 Vi ska kolla när din dotter uppträder. Det ska bli så skoj!
  Kram!

 5. Pia says:

  Blev helt matt när jag läste om hur din moster blev bemött av butiken. Vill gärna höra fortsättningen.

  Hoppas ni får en riktigt mysig alla hjärtans dag och en glittrig Mello-lördag !

 6. Mia says:

  Vill gärna höra allt om Luleå-handlaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *