MIDSOMMAR COMING UP… !

 

Happy tisdag darlings! 

Alltså WOW, wow, WOW vilket sommarväder vi har!!! Åh som jag njuuuter solen och värmen! Jag vill bara vara ute så det är egentligen bara då jag bloggar och måste fixa mat som jag går in. Snack om kontrast mot vinterhalvåret då man gör allt för att slippa vara ute!  Och igår var J  hemma hos en vän och jag fixade ett par ärenden för både mamma & pappa + att jag packade in presenter till ett par av våra bästa vänner i Oslo som har fyllt år.  Åh som jag älskar att slå in vackra paket! Jag sitter så länge med detaljerna på all the wrapping att det tar flera dagar…. Ha, ha.  Och på fredag är det Midsommarafton och vi har inga planer alls!  De senaste åren har vi varit en sväng till Hägnan i Gammalstad men i år är alla stora firanden inställda p.g.a. Corona så jag gissar att vi gör våra traditionsenliga kransar på morgon och sen blir det nog bara mys på terrassen.  Jag drömmer om att göra en egen midsommarstång ute på gården men vi får väl se hur det blir med den saken…

Och då jag blickar tillbaka till de 3 år som vi har firat midsommarafton här i Sverige så har dagen nästan sett exakt lik ut varje år. Jag har t.o.m. haft på mig samma outfit så inte lätt att skilja åren åt!  Ha, ha.  Och jag vet att ni alltid är många som undrar över de kransar vi binder så jag har dykt ner i mitt bloggarktiv så att jag kan bjuda er på ett bildregn från hur våra senaste midsommarfiranden sett ut och hoppas att bilderna kan inspirera inför fredagens festligheter!  Hur ska du själv fira midsommar? Har du någon fast tradition?

Vi har alltid rest till Thailand / Oslo direkt efter midsommar de senaste åren så det här blir första gången som jag inte står och packar resväskor på midsommardagen…  Sommaren 2020 blir verkligen speciell ! 😉

 

2017 ♥

2017 var vårt första midsommarfirande i Sverige och då bestämde jag mig för att införa en tradition: nämligen att binda egna kransar! för jag hade varit på en fest i Oslo på just midsommarafton året innan och då hade jag beställt en krans i en blomsterbutik och jag hade aldrig känt mig så fin!  Så – till midsommarafton 2017 köpte jag dessa buntar med blomster till våra kransar och jag har köpt likt varje år efter det…  

Och så här såg vi ut då våra kransar var färdig fixade!  Och det är inte bara kransen som blivit en tradition, det har även min klänning och mina örhängen blivit. Jag har på mig de varje julafton och midsommarafton och jag älskar när även kläder blir en tradition! (jag köpte klänningen för 100 år sedan på butiken Monroe i Sturegallerian i Stockholm).

Då det var vårt första midsommarfirande i Luleå så var vi osäker på vilket ställe vi skulle åka ut till? men då våra vänner + mamma & H var ute på firandet i Brändön så åkte vi dit och det var sååå kallt… brrr… 

Det kom fram en dam och frågade om jag gift mig? eftersom vi var de enda som var uppklädda i vita klänningar. Ha, ha.  Men Brändön var inte helt vår grej så efter en stund så körde vi vidare därifrån till Hägnan i Gammelstad för att se hur firandet var där? 

…och Hägan var mycket mer “vårt ställe”. Så fullt av traditioner och så mysigt och fint!  Här fick alla som ville binda egna kransar och vi mötte upp våra kära grannar och girlsen hoppade i hö i en av ladorna.  Åh det var precis så där som jag önskar att det ska vara på just midsommarafton. 

2018 ♥

Året senare, 2018, så var det självklart att vi skulle binda kransar igen! så nu blev det en tradition.  Och jag köpte lik blomster året innan i buntar hos Blomsterlandet.  Där har jag även köpt den gröna “ståltråd” som vi använder till själva stommen i kransen och den tunnare ståltråden som vi snurrar runt alla blommor för att de ska sitta kvar.

And voilá !  Så här såg vi ut 2018. Det SPÖ regnade den här midsommarafton så vi var aldrig iväg ut någonstans, istället var vi bara hemma och myste och sen hade vi middag här hemma… 

Och så här såg dukningen ut det året.  Att texta på glaset med pennor som går bort i disken är en kul detalj som gör väldigt mycket ut av sig.  Och att knyta ett sverigeband runt glaset skapar också extra festlig stämning !

Åh sötaste sötaste tjejerna….   Johanna hade gjort världens sötaste krans till Gizella. 

♥ 2019 ♥

Nu var traditionen att binda kransar ett faktum!  Och så här såg det ut då vi var igång att binda våra kransar på morgonen på midsommarafton 2019. Det tar tiid att fixa kransen så se till att du inte behöver stressa ihop den om du tänker binda egna kransar i år.  Sen är det ju en super mysig idé att köpa hem extra mycket blomster och ståltråd etc så att alla dina gäster som kommer över för att fira dagen får binda sin egna krans.  (bästa happening för både stora & små!).

Johanna gjorde enligt tradition en liten krans till Gizella också. Så söt ! 

Våra kransar blir alltid stora och maffiga och så här såg de ut förra året. 

Vi var en sväng till Hägnan i Gammelstad för att få “midsommarstämning” och… 

… sen dukade jag upp till middag här hemma i ljusgården.  Det skapar så fin stämning till bordet med de midsommarstänger som säljs runt omkring hos tex Åhléns, ICA m.fl. Kostar typ 70 kr och gör hela dukningen! 

Mina 2 älsklingar. Jag insåg precis att jag och Johanna har varit home alone på midsommar alla år sedan flytten eftersom vi alltid rest till Oslo / Thailand direkt efter och då har vi mött upp JIG där.  Och i år blir inget undantag… så plötsligt är det också en tradition… ! 

 

Nu fångar vi dagen och fyller den med positiv energi!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Midsommarafton | 2 Comments

2 responses to “MIDSOMMAR COMING UP… !”

  1. Lena says:

    Vilka fina kransar! Begriper inte hur du gör dom. Helt underbara.

  2. Marianne Bergman says:

    Du är så positiv och inspirerande
    Fina bilder
    Trevlig midsommar trots alla restriktioner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *