MIDSOMMAR COMING UP… !

Happy tisdag sweeties! 

Jag körde J till Dance Camp i mina träningskläder på morgon för planen var att ta en runda runt sjön men alltså det TOK regnade…  så fick jag mer lust att stanna inne…  men, så blev det plötsligt ett litet uppehåll, eller ja, det regnade i alla fall lite mindre, så jag stack iväg ut i regn och rusk och nu är jag sååå galet super nöjd! Alltså känslan efter… love it! Och nu sitter jag här med hårrullar och ska strax hämta darlingen på dansen. Alltså det är ju nästan ett heltidsjobb att köra power walks de dagar när håret ska tvättas + piffas efteråt. Ha, ha.

Och på fredag midsommarafton! det såg ut som att det ska regna då också men nu visar de plötsligt 0% nederbörd och t.o.m. lite sol så fingers crossed!! Hur ska du fira dagen?  Det här blir vår 2:a midsommarafton i Sverige och planen är att vi ska ta en tur till Hägnan i Gammelstad där de reser majstången kl.13 och sen blir det lekar, mat och chill här hemma tillsammans med vänner.  Också ska vi, enligt ny tradition, binda kransar till håret på morgonen. Vi gjorde det för första gången förra året och det var så mysigt… så det bestämde vi oss för att göra varje midsommarafton i åren framöver!  🙂

 

Så här såg vi ut på midsommarafton förra året. Jag hade aldrig bundit kransar förr så det var verkligen en try out…men resultatet blev OK så vi gick med våra vackra kransar hela dagen.

Det här var blomsterbuntarna som jag band kransarna med.  Också köpte jag grön “stål-tråd” på Blomsterlandet, så de säljer till att göra kransar med. 

Dagens tips inför midsommarafton är att binda egna kransar!  och så här såg det ut då vi band våra.

Det var IS-kalla vindar och vi mötte inga andra som gick runt i sommarklänningar som vi gjorde.  En dam kom t.o.m. fram till mig och frågade om jag skulle gifta mig? Ha, ha.  så ja, vi stack ut bland alla vindjackor… 

Fingers crossed att det inte är riktigt lika kyligt på fredag för jag kommer självklart att ha på mig klänning då också. 

 

Har du någon midsommarafton-tradition som du har lust att dela? Jag tar gärna emot tips! Brukar du göra en egen midsommarstång? Jag har så lust på det i år men har inte riktigt kontroll på vart jag får tag i “ingredienserna”…  så stoppar kanske vid kransarna till håret…   Och du, tusen miljoner T.A.C.K. för all härlig feedback på min styling idé! fantastiskt kul att ni gillar det! då ska jag styra upp det på min insta live en dag snart också ska jag försöka dela filmen här på bloggen också för det är ju egentligen här jag vill köra men, jag tror tyvärr inte att det finns någon “live” funktion här på samma sätt som på insta? Någon som vet?

Önskar dig en magisk dag vidare! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Midsommarafton | 6 Comments

6 responses to “MIDSOMMAR COMING UP… !”

 1. Pia says:

  Men snälla du behöver inte ha superpiffad hår efter varje hårtvätt! Koppla av och känn dig nöjd med dig själv. Du skulle bli förskräckt om du bara räknar timmar ( ej kronor) på vad du lägger ner på hårfix hemma o på salong fransar och naglar.

  Ibland tänker jag på hur var det förr när det inte fanns lös hår lösfransar nagelförlängning var de olyckligare då, ingen värdering utan en tanke som jag ofta tänker när jag passerar NKs skönhetsavdelning.;-) Ha det gott och önskar er en härlig midsommar utan regn, själv så skall jag tillbringa midsommarn på ett ställe där det enl väderprognosen skall regna hela dagen. Vädret är något vi ännu inte kan styla till .

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  De kransarna är de vackraste jag någonsin sett, wow så fina! Du är så snygg i den klänningen så den tycker jag borde va tradition. Stor kram

 3. Lena says:

  Vilken galet fina kransar !! Hur gör man liksom ? Jag får aldrig till det där med kransar…. hur fäster du blommorna ? Med ståltråd också ? Kanonfina!!Här blir lugnt firande med familjen och god mat. Lite lekar, sill, jordgubbar, kubb m m

 4. Conny says:

  Hårpiff – Jaha, det är ett dagsverke. Det visste jag inte. Kransar däremot, skulle jag definitivt behöva en hel dag på mig om jag ville att de skulle bli så fina som dessa är. Hoppas det blir en fin midsommar i år. Jag hoppar också på regnfritt.

 5. Cecilia says:

  Såå fina kransar Jag har också som tradition att binda kransar till mina flickor och till mig själv på midsommarmorgon. Det är ju något visst att ha blommor i håret

  Ha en riktigt trevlig midsommar!
  Kram Cecilia ❤️

 6. Elin says:

  Savnee bloggingen din, men håper du har hatt en flott midtsommer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *