MIN LILLA BLONDIE.

Goodmorgon mina fina bloggvänner! 

Torsdag trodde J att det var på morgon men tisdag it is och vi har ISkallt här uppe i norr idag, -23,5 grader! Brrr….! så det var minst sagt krispigt att gå ut på morgon… Och du, såg du Guldbaggegalan igår? Alltså HUR fantastiskt bra är inte Petra Mede? Jag fullkomligt älskar henne och det är så kul att hon vågar vara så vass mot så många och att hon slängde in det där med att hon får mer betalt hos TV4. That´s girl power. Sen tycker jag att det var lite trist att inte Solsidan fick publikpriset… också konstaterade jag att jag måste se Sameblod… Såg du galan?

Men nu över till något helt annat! jag kom nämligen på att jag inte bloggat det frisörbesök som vi girls var på i n.o.v.e.m.b.e.r.! herregud det låter som flera år sen, men det är ju faktiskt bara 2 månader sedan. Hur som helst – min lilla darling hade under en tid sagt att hon skulle vilja färga håret blondare och efter många om och men så fick hon det som en tidig julklapp. Men, lite visste vi då att hon skulle få sitta hos frisören i 5 timmar (!) för att få den färg hon önskade. De bleker nämligen inte håret på så unga tjejer, istället så använder de en annan mycket mer skonsam teknik, så ja, tid tog det men det var det sååå värt för hjärtat blev så otroligt super nöjd med sin nya hårfärg!  🙂

Vi checkade in hos Eco Cult runt kl.12 och J fick sitta i stolen vid sidan om mig då jag satte i nya extensions (hade tagit ur mina + slingat håret dagen innan) + fick håret stylat hos min bästa Camilla som jag gått till i många år.  Och J, hon fick håret fixat av kollega till Camilla, men Camilla hjälpte till och var en stor del av J´s fix denna dag hon också.

De ville som sagt inte helbleka J´s hår med risk för att skada håret, så, istället så frihands slingade / frihånds stripede de håret och detta gjordes noga alltså… 

…för de ville att J skulle få känslan av att håret var helblekt (hon hade med sig flera bilder av hur hon ville ha sitt hår), trots att det inte var det.  Och man kan lugnt säga att det gick åt en hel del folie…

..ha, ha. Vi hade så roligt åt detta! Kändes lite Star Wars… typ… ha, ha. 

Sen var dags att skölja ur och köra olika inpackningar / behandlingar så jag tror att J blev sittande här i typ 1,5 time…

Mer helblekt än så här kan knappast ett hår se ut så J var sååå nöjd med resultatet! 

Också lite styling på det! 

Sen ville frisören knipsa lite pics av J då hon var klar….

Hello there blondie! 

Sen kunde jag inte låta bli att knipsa en bild av J i sina solbriller också… very Hollywood glam… ha, ha. 

Och jag blev ganska så blond jag också men nästa gång vill ja ha mer lik färg som J… Och alltså Camilla styling…den sitter i typ 5 dagar så den sparar mig sååå mycket tid (att rulla håret tar ca 1,5 tim.) vilket är guld värd de helger vi är i Oslo.

 

Sorry – m.å.n.g.a. bilder blev det… men det är för att det är så kul att dokumentera såna här saker, bloggen är trots allt min dagbok som blir en riktigt fin minnesbok till Johanna… Men nu får det räcka! så – nu tar vi tillvara den här dagen och hur underbart skönt är det inte att dagarna börjar bli ljusare?!? I looooove it!!! för det ger så mycket mer energi!

Önskar dig bästa dagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Hårfix | 14 Comments

14 responses to “MIN LILLA BLONDIE.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så mysigt! Hon va jättrsnygg i håret! Minns när jag fick gå och permanenta mig första gången var i hennes ålder det var stort. Åhh så kallt här är sex minus och det känns jätte kallt. Stor kram

  • Tusen tack Viktoria! 🙂 Det här var stort för Johanna och hon är såå otroligt jätte nöjd. Och ja, tänk när man gick och permanentade sig.Jag var också i J´s ålder då, och minns att jag t.o.m. gjorde det på en salong nere på Playa Del Sol (ett hotel) på Gran Canaria en gång. Oh my… kanske inte så skonsamt… ha, ha. Och -6… det låter betydligt härligare än -23… !

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 2. Jennie says:

  Jättefint!
  Här hemma kör vi budgetvarianten till min 11 åring.
  En toning från loreal som vi köper på Ica. Den tar 20 min och blir
  lika bra varje gång. Låter dom vi gör det ofta men det blir kanske
  3 ggr på 1 år. Gillar din blogg supermycket och framförallt de inlägg som
  handlar om Johanna. Får så mycket tips och idéer till min jämnåriga tjej

  • Åh tusen miljoner T.A.C.K. för underbart feedback Jennie! Nu smiler jag från öra till öra här! Älskar att få sprida tips & idéer och blir så glad då de uppskattas! 🙂 Och tack för tips om Loreal toning! Vi färgade först J´s hår hemma med en rosa färg vi köpt på Lyko, men – då hon ville gå blond så vågade jag mig inte på att göra det hemma.. kändes tryggare med proffs hjälp, så – därför rådfrågade jag min frisör i Oslo och på den vägen blev det… i alla fall den här gången.. 😉

   Önskar dig en underbar dag fylld av solsken! Kram!

 3. elin says:

  Så bra at de ikke bruker så sterke kjemikalier på ungdom! Håret ble flott! 5 timer i frisørstol er imponerende.
  Håper dere alle er friske og at dere holder dere varme 🙂

 4. Nattis says:

  Bara ett tips till alla här som vill klippa sig billigare!

  150kr GRATIS för klippning, hårdvård, massage mm i appen TIMMA. Registrera bara med koden​ FFOTFC. Ingen insättning behövs, jag fick pengarna direkt i appen! 🙂

 5. Turistambassadör says:

  Här strax norr om polcirkeln hade vi -39 på morgonen. Imorgon hotar SMHI med 3 dm snö ytterligare på vårt redan 140 cm snödjup. Vi kommer drunkna i snööö ⛄

  Johanna blev verkligt fin i håret, en sån tuff liten tjej

 6. Ida says:

  Guud så fin hon blev – skikkelig tøffe bilder! Hu ser så jordnær men samtidlig tøff ut hehe. Jeg skal i dåp til en gutt nå og har lyst til å pakke inn gaverne litt ekstra. Har du noen tips? Har kjøpt blaffre ryggsekk og matboks

 7. Sofie says:

  Åh så fint <3 Minns också när jag permanentade mig
  som 9-10 åring någon gång i början av 90 talet … Oh my, såg nog mest ut som en pudel 🙂

 8. Miz says:

  Sorgligt att en 11-åring ska behöva färga håret för o va nöjd. Lite för ungt för sådant utseendefixering och börja skada håret redan, även om det är mer skonsamt än ”vanlig” blondering.

  • elin says:

   Vi er alle de beste foreldre til våre barn! Det hender vår datter får sjokolade på en onsdag mens vi er strenge på f.eks leggetider der kanskje andre er litt mer “fleksible”. Hvorfor kritisere så mye? Jeg vil lære vår datter å bli tolerant og snill og akseptere at andre får bleke håret – noe hun ikke ville fått lov til 🙂

  • Mari says:

   Nei men, kjære vene da! Husker da jeg selv var 11 år og fikk permanent! Det var sååå stort! Jeg er nå 35 år og husker fremdeles den dagen hos frisøren. La nå ikke slike småting definere oss som mennesker. Don’t worry, be happy!

 9. Me says:

  Vojne vojne… sådan mor sådan dotter

 10. Stina says:

  Min dotter fyller snart 11, hon är inte alls intresserad av sitt utseende, hon klär på sig det som ligger överst i byrålådan utan tanke på om plaggen passar ihop. Hon har nu önskat att få färga håret turkost för hon vill se ut som en animefigur. Ascoolt tycker jag.
  Ni som rockar ner på det dåliga föräldraskapet och utseendefixeringen bör tänka på att ni också rackar ner på en 11-årings val, en 11-åring som dessutom läser den här bloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *