MIN TISDAG…!


Goood kväll mina kära vänner! 

Tusen miljoner T.A.C.K. för all respons på mitt förra inlägg! Jag älskar när ni engagerar er och skriver kommentarer, det är det som gör bloggen levande och som peppar mig i mitt bloggande! Och förlåt att jag tittar in till er så sent. Min dag startade med att jag gick iväg ut på en power walk runt sjön men – jag fick tyvärr vända om… Alltså det var SÅ extremt super halt att det var helt omöjligt att ta sig fram…  Så – jag gick hem och satte igång att skotta snö ute på terrassen istället för jag blir så inspirerad av alla som lägger upp härliga VÅR bilder på sin insta nu att jag vill hjälpa våren på vägen…  Också vill jag dessutom ha extra fint där ute nu då vi bara ska umgås med familj och vänner utomhus. Tänker att det blir perfekt att bjuda hem gäster där ute i solen under påsken för som status är just nu så ser det tyvärr inte ut som att vi kommer oss iväg någonstans…

Planen var att vi enligt tradition skulle resa till Oslo och Köpenhamn men eftersom Norge har infört 14 dagars karantän och Danmark har stängda gränser så får vi stryka det.  Sen pratade vi om att ta en tur till vårt hem nere i  Thailand men de har infört helt omöjliga restriktioner på inresa till landet så det kan vi tyvärr bara glömma. Har du fått med dig vilka krav som ställs för att du ska få kliva ombord på ett flyg till Thailand? Det är att du ska ha ett intyg på att du inte är corona smittad + en garanti på att din försäkring täcker eventuella sjukhuskostander på upp till 100.000 dollar.  Så ja, hemmapåsk it is! OM inte saker plötsligt förändras.  Man vet ju aldrig…! Hur ser dina planer ut till påsk?  🙂

 

Inte det enklaste att gå en snabb power walk på det här underlaget…  Det kräver i så fall skor med inbyggda broddar, eller vanliga broddar, och jag hade varken eller så – det var bara att vända om och gå hem igen. 

Då jag kom hem så hittade jag ett nytt nr av Dameras Värld i brevlådan. Lite kul ändå att prenumerera… !  Och vi kan konstatera att lila / lavender verkligen en av vårens färger. Även ELLE kör lila på sitt cover nu! 

Vi har ovanligt lite snö här uppe i år men vi har massa snö om man jämför med södra Sverige.  Och så här såg dagens status ut på terrassen innan jag satte igång att skotta. Jag fick absolut inte bort allt, men jag kom i alla fall en bit på vägen. 

Efter skottningen gick jag upp på J´s rum och la mig på sängen resten av dagen… Nejdå! ha, ha.  Bilden är från i söndags då vi girls chillade framför Nyhetsmorgon och jag var sååå happy över att Gizella la sig mot mitt ben och sov. Alltså det händer a.l.d.r.i.g. ! så jag lever fortfarande på den där fantastiskt mysiga stunden. 

Åh jag önskar att hon låg så här varje dag!!! Vår lilla fluffiga älskling som verkligen förgyller våra dagar! och tänk att hon snart fyller 3 år! det känns som att hon precis flyttat in samtidigt som det känns som att hon alltid varit hos oss. 

 

Nu ska jag gå upp och bädda rent i sängen med nytvättade sängkläder som dofter helt ljuvligt och sen ska här sovas.

Önskar dig en riktigt GOD natt! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Johannas rum. | 18 Comments

18 responses to “MIN TISDAG…!”

 1. Tina says:

  Vi ska absolut ha hemmapåsk i år. Dels för att inte göra ev smitgta ut från vår stad och absolut inte ta med nån smitta hem. Svenska fjällen i påsk riskerar ju att bli det italienska alperna var på sportlovet tyvärr. Så hemma för första gången på 15 år istället för sol och bad det blir nog mysigt det också.

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Vi brukar alltid vara hos min mamma på påsken. Så det är planen om det inte kommer några nya restriktioner. Åh förstår att ni längtar ner till ert andra hem, ja det hade ju varit helt ljuvligt. Vi kom ju inte i väg då de ställde in planen. Har haft lite kontakt med de som flög ner när sista planet innan de vi skulle åkt med. Det verkar inte ha haft det så roligt, för några veckor sen verkade de lugnt för nere men nu verkar de ha brakat loss där nere med. De fick flyga hem i förtid, inga mini disco, tom stängda pooler sista dagen. Ja nu är man verkligen sugen på att komma i väg stadsweekend sol eller vad som men just nu är det ju inte samma sak på platserna, så det blir ju ingen rolig resa endå, utan man får hålla sig hemma. Jag har börjat med en helt galen lista med alla tråkiga jobb så när detta är över ska jag bara ha kul ;). Typ sånt tvätta alla tecken, putsa fönster, putsa mässing ljusstakar, putsa alla kakelugnsluckor, städa ugn, städa diskmaskin osv. Stoooor kram

 3. ida says:

  Hur kan ni ens tänka tanken att åka till Thailand, ursäkta men hur DUM får man va?!?!?!?!?! Förstår inte…..

  • Cecilia says:

   Håller med Ida. Känns väldigt världsfrånvänt att ens fundera på att lämna landet i några månader nu framöver.

  • Xxx says:

   …och dessutom hålla på och samtidigt klaga på vår regering som inte stänger skolor, skapar FB-grupper för ”stäng skolorna” sen nästa dag- ”vi drar till Thailand!” …och Du förstår inte ens hur galet du tänker?! Sjukvårdskapaciteten är ju det som är det stora PROBLEMET med den här epidemin- men THAILAND ska kunna ta hand om TURISTER som reser trots uppmaningar?! Snälla TÄNK med din enda hjärncell!

 4. marita says:

  Förstår inte varför man inte bara ställer in sig på att nu är det inte ens att fundera på att resa iväg, om alla håller sig hemma så kanske vi kan stoppa denna smittspridning som pågår.
  Det verkar som att folk “dör” för att de inte kan resa än hit och dit, öppna ögonen och se verkligheten.
  Nu måste ALLA ta sitt ansvar och hålla sig hemma för att få stopp på detta. Kanske är bra att det införs restriktioner på flyg och stängda gränser eftesom människor inte verkar kunna ta eget ansvar och stanna hemma ändå.

 5. Camilla says:

  Hej, kan verkligen rekommendera dig ett par Icebugs. Fick ett par av maken föregående jul och det är nog den bästa investering vi gjort till mig 🙂 Jag halkar nämligen omkull ett antal gånger varje vinter under mina PW. Och för varje gång (kan ha med åldern att göra) tar det längre och längre tid att återhämta sig från alla blessyrer. Med mina Icebugs går jag obehindrat på alla hala underlag. Helt klart värt det! Kram till er i norr.

 6. H says:

  Håller helt med Ida och Cecilia. UD och Folkhälsomyndigheten avråder från resor. Punkt. Slutdiskuterat. Att människor då ändå försöker “krångla sig runt” detta är helknasigt. Samma som när det gäller “hytteförbudet” i Norge. Folk har tydligen börjat skriva sig i stugorna för att komma runt reglerna. Att inte folk fattar att vi inte ska resa ALLS i syfte att minska smittspridning över världen och att detta kommer att gälla under LÅÅNG tid, oavsett om man tycker det är tråkigt. Inte heller ska vi belasta fjällvärlden/mindre kommuner med fler människor än vad deras sjukvård klarar av. Och håller även med Camilla, Icebugs är toppen, helt nödvändiga när vägarna är totalisiga :).

 7. Line says:

  Det blir hjemmepåske for oss noe annet er helt uansvarlig. I vår kommune har vi ikke lov til å dra ut av kommunen heller om vi ikke må pga jobb.
  Tror heller ikke det blir noe sommerferie i år. Dette blir langvarig så må nok bare belage oss på å være hjemme så du gjør klokt i å fikse opp på terrassen. Jeg skal kjøpe meg nye utemøbler som jeg ikke tatt meg råd til siden de helt sikkert blir mye brukt i år. Leveres på døren så slipper ut. Hold ut og bli hjemme så går dette over. Personlig tror jeg ikke det blir noe mer skole dette skoleåret i Norge, 17 mai blir avlyst og reiserestriksjonene gjelder til over ferien. Men det er bare en Wild Guess.

 8. Mia says:

  Hej! Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och avbokar inte vår resa till Åre under påsk! Skistar har enligt FMH gjort tillräckliga åtgärder så Åre behöver inte stängas ner. Ska bli så mysigt med massa fjälluft och många timmars slalom! Ps. Istället för att skälla ut mig här så hänvisar jag till Folkhälsomyndigheten….

 9. Anna says:

  Det finns nu tydliga tecken på att covid-19 sprids i samhället, i synnerhet i storstadsregionerna. Inför ledigheter och under påsken är det därför viktigt att tänka igenom om planerade resor inom Sverige är nödvändiga att genomföra. Undvik helgresor och andra resor till storstäderna, fjällanläggningen eller till någon annan populär semesterort där många människor träffas på samma plats.” Källa FHM
  Vad är det som är så svårt att förstå? Stanna hemma liksom. Så vansinnigt besviken på hur EGO folk är! Usch!

 10. Mia says:

  Mia
  Hej igen & hej Madeleine, Nej, vi kommer inte att åka men det är fruktansvärt av Sveriges regering & FHM att inte stänga fjällanläggningarna. Enda anledningen till att anläggningar inte stängs är rent ekonomiska. Men vi som bokat får ta smället. Åker vi och alltså lever enligt FHM:s restriktioner så blir vi påhoppade av okända på nätet & av en massa så kallade experter…. Skämmes regeringen som gömmer sig bakom myndigheterna. Ruskigt lätt att leda Sverige då man har överlåtit svåra beslut till myndigheter…. MADELEINE, tänk på hur du formulerar dig. Du bidrar inte till ett positivt samtalsklimat med versaler & svordomar….

  • Madeleine says:

   Ber om ursäkt att jag “höjde” rösten, men blir frustrerad när människor inte ser till det större och tänker att “Nu hjälps vi åt”. Det var dessutom inte riktat mot dig specifikt utan det är allas eget ansvar att bidra med det var och en kan.
   Blir lika frustrerad av att matbutikerna kryllar av 70+are som går och klämmer på alla grönsaker, slickar på fingrarna för att öppna påsarna…. de ska hålla sig hemma!
   Eller alla de norrmän som är helt förfärade över att de inte får åka till sina hytter över påsk….
   Och den där smällen kommer vi alla få ta på ett eller annat sätt, men jag kan hålla med dig om att de större företagen kunde tänka lite längre och ta en större del. T ex kunde stora fastighetsjättar sänka hyrorna rejält för alla småbutiker som riskerar att gå i konkurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *