MIN VALBORGSMÄSSOAFTON.

Good söndag mina kära bästa bloggvänner! 

Förlåt, förlåt, förlååååt min frånvaro!!! Uff, jag gillar absolut inte när jag inte uppdaterar dagligen men ibland kommer helt enkelt livet mellan…  och då är det bara att acceptera det för “family first”.  Men nu är jag här! och det känns hur mysigt som helst! Jag älskar verkligen att sätta mig för att blogga! Det är mitt lyckopiller!!!

Och söndag it is och jag n.j.u.t.e.r. min morgon innan resten av huset vaknar.  Planen var att gå ut och lägga mig för att samla fräknar i soffan på terrassen men plötsligt försvann solen så då passade det perfekt att blogga istället. Och tänk att det har hunnit bil en ny månad sedan vi “sågs” senast! MAJ!!! Åh känslan av att det blir vår på riktigt nu, att snön smälter, träden kommer att börja grönska och sommarlovet närmar sig är inget annat än helt magiskt!  6 måndagar kvar, sen, torsdag 10:e juni checkar J ut från 8:e klass! Alltså att hon går ut 8:an är så otroligt svårt att ta in!  Och i sommar ska hon dessutom konfirmeras! De är igång med zoom möten sedan ganska länge tillbaka och i sommar väntar, förhoppningsvis (beror så klart på hur corona restriktionerna ser ut då) segling på västkusten. Åh att konfirmera sig är en så stor och fin milstolpe i livet! Så vi har mycket festligt att se fram emot i tiden som kommer: 17:e maj, morsdag, min pappas 85-års dag, skolavslutning, konfirmation…  Och för mig som är över snittet glad i att få duka upp till fest så känns det magiskt att få ha så mycket kul att planera!

Och – i fredags, på Valborgsmässoafton, så startade den extra festliga perioden med att vi firade min kära bror som fyllt år! Det var första gången sedan julafton (!) som jag dukade upp till familjemiddag inomhus och jag är så tacksam över att vi har vår ljusgård där vi har gott om plats till avstånd.  Så mamma fick ett eget bord, terrass dörrarna stod öppna för bästa luft och vi njöt en riktigt trevlig kväll utan tårtljus! ha, ha. Jag körde tomtebloss istället! 😉

Ballonger makes me super happy!!! så självklart pimpade jag upp ljusgården med ballonger då min bror skulle firas. 

Att duka upp med avstånd är en utmaning för mig som vill ha symmetri i allt jag gör men med bror 2 meter till vänster och mamma 2 meter till höger så fick jag och min lilla familj sitta nära varandra i mitten.  Jag pimpade tallrikarna med partyhattar från Meri Meri, servetter från Lagerhaus också knöt jag blått silkesband runt linneservetterna. 

Sen flyttade jag på Johans tallrik  som stod helt ensam där borta på bordet för att kunna ta snyggare bilder av hans dukning. Vad gör man inte för att få till fina bilder. 😉 

“Nobody puts grandma in the corner!”… ha, ha.  Men är det coronatider så är det och då fick det bli ett eget bord till mamma. Hon har tid i mitten av Maj för sin 2:a vaccin spruta så kändes tryggast så här. Vi hade dessutom öppen dörr ut så att luften skulle vara fräsch så en värmelampa fick se till att hon inte frös.  

Jag älskar chokladen med text på från Lagerhaus! och den är passar perfekt till skolavslutningar, morsdag och annat festligt som ligger framför oss!

På den lilla blå chokladbiten står det: Fy fan vad du är bra! , ett uttryck som man säger på studenten (russ) i Sverige. Att krydda tallriken till den som ska firas med choklad eller andra detaljer blir dagens tips!!! 

Och det här var den bästa bilden jag fick till av mig och min kära bror. Inte lätt att fota i mörker OCH med avstånd. Ha, ha. 

 

Önskar dig en magisk söndag fylld av härlig feelgood & skön avkoppling!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

50
Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “MIN VALBORGSMÄSSOAFTON.”

 1. C says:

  Låter som ett bra sätt att kunna umgås inomhus! Intressant med konfirmation, har ni en kristen tro i familjen eller ser Johanna det mer som en kul grej? Frågar eftersom det verkar vara så få som konfirmeras nuförtiden. Tror de var tre när mitt barn var i den åldern (de flesta i klassen var höginkomsttagare och inte ens med i kyrkan längre av skatteskäl.)

  • gizmolina says:

   Här är det väldigt många som konfirmerar sig och det gör även alla Johannas vänner runt omkring i Sverige och Norge. Jag är själv konfirmerad i kyrkan, min JIG är borgerligt konfirmerad. Konfirmationen är ju en bekräftelse på dopet och jag tycker att det är en väldigt fin sak att ha med sig i livet eftersom man lär sig mycket om etik, moral och den svenska kristna tron.

   Önskar dig en vecka fylld av positiv energi! Kram! 🙂

 2. Malin says:

  Kul att er konfirmation blir av, vår är framflyttad tills i september pga alla restriktioner. Mina barn går i skola till 18/6

  • gizmolina says:

   So far so good… De har alla möten på zoom och planen är att de ska kunna resa iväg på konfaläger i juni men allt är fortfarande oklart. Tror oavsett att de kör konfirmationen den 11:e juli men det vore ju trist om det blir då som konfirmanderna får träffas för första gången, i så fall missar de allt de sociala runt omkring… Så fingers crossed att restriktionerna öppnar upp!

   Önskar dig den bästa starten på veckan! Stor kram! 🙂

 3. Linn says:

  Ja vi har også konfirmant i september (skulle egentlig vært i slutten av april). Så er mye som skal planlegges. Tar gjerne imot tips angående bordpynt

  • gizmolina says:

   Så gøy att du också har konfirmation att se fram emot! 🙂 Jag lovar att dela mina tips på bordpynt när jag är igång med planeringen.

   Önskar dig en strålande start på uka fylld av lyckliga stunder! Stor klem!

 4. Camilla says:

  Min dotter var på seglingskonfirmation veckan innan skolan började i fjol och det var en av de härligaste upplevelser hon varit med om besökte helt magiska platser efter västkusten, och maten var visst jättegod lagad av en italiensk kock en härlig upplevelse för resten av livet.

  • gizmolina says:

   Jag läste upp din kommentar för min dotter och nu blev hon ännu mer pepp på konfa seglingen så tusen 1000 miljoner TACK för att du delade din dotters upplevelse med oss!!! 🙂 Vi håller tummarna för att den italienska kocken är med i sommar också !

   Önskar dig en magisk start på veckan! Stor tacksam kram!

 5. A-L says:

  Wow, vilket engagemang för att möjliggöra att ni kan träffas alla. Vad fint du gjort och vilken omtanke du visar! Det kallar jag kreativt tänkande, hitta de där möjligheterna! Jag tycker att du kan ge dig en klapp på axeln och njuta av minnet av att ni kunde träffas inomhus alla 🙂

  Hoppas du får en fantastisk början på veckan!

  • gizmolina says:

   Åh vilken helt fantastisk kommentar att få starta min bloggvecka med! Tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för den finaste feedback A-L!!! Jag sitter här med ett stort smil nu tack vare dig! 🙂

   Önskar dig också den bästa starten på veckan och hoppas att dina dagar blir fyllda av lyckliga stunder! Stor tacksam kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *