MINA NYÅRSTIPS!

Goood tisdag mina kära bloggvänner! 

Nu känns det verkligen i luften att 2021 närmar sig.. Det är saker som ska avslutas 2020 och vi möts av nyårstips precis överallt och i förrgår startade jag, för första gången, en frågestund på min insta story och då fick jag bl.a. en fråga om jag har några glittriga nyårstips? Så idag kör jag på med alla tips jag hittar i det här inlägget så jag uppdaterar med bilder under dagen.

Men – tror ni inte att jag lyckades missa de sista frågorna som kom in på min frågestund igår… Jag tänkte inte på att allt försvinner efter 24 tim så innan våra vänner kom till oss så så screen shotade jag av de frågor jag fått fram till ca kl. 18 och sen var jag inte på telefon igen förren närmare kl. 24 och då var inlägget borta.  Så ni som skickade mig frågor efter kl. 18: förlåååt! jag har inte fått era frågor så jag kör en ny frågestund en annan dag snart så kan ni ställa om de då – eller så kan ni fråga här som en kommentar om ni vill.

Nu ska jag väcka darlingen och sen ska jag ut och handla till både mamma & pappa idag och då passar jag på att nyårshandla till oss själva också.  Jag är ju verkligen inte någon mästerkock men  löjroms toast till förrätt,  fläskfilét, pommes noisetter, sparris (som jag river massor med parmesan över) och bearnaissås till huvudrätt fixar jag!  Så så får det bli för det är en favorit meny till oss alla 3.  Och till dessert blir det choklad doppade jordgubbar också kalla bubblor så klart och på nyår lyxar jag alltid till det med Moët. Det är min favorit champagne.  Sen dricker jag gärna Petit Chalis till maten (jag dricker inte rött vin) och vatten så klart, varannan vatten är alltid en väldigt god idé.

Önskar dig en riktigt riktigt fin dag och ett gott slut på 2020. Håll tankarna på allt du gjort och alla härliga minnen du fått istället för på saker som du tänkte att du skulle göra men som inte blev gjorda. Och var försiktig med att planera vilka nyårslöften du ska ge, gör som mig istället och droppa nyårslöften. Skriv istället ner vilka visioner och drömmar du har om framtiden och tänk att varje litet steg du tar mot din dröm de kommande 12 månaderna är ett steg i rätt riktning även om du inte är i mål 31/12-21.

Hur ska du fira nyår? Och du, dela gärna dina bästa nyårstips med oss andra! 🙂

En balloon countdown kalender är ett kul sätt att få dagen att gå för dina skatter! Smäll en ballong i timen och lägg en liten lapp inne i ballongen (innan du blåser upp den… du rullar bara pappret och sticker in det…) med en uppgift, surprise för de att göra fram till nästa ballong ska smällas. Och det behöver inte vara en happening i varje ballong, det kan stå en fin hälsning i någon också i stil med: “kom i håg att du är bäst! mamma älskar dig.” Eller : nu får du sitta med telefon i en hel time utan att jag kommer att be dig om hjälp… !  Låt fantasin flöda ! 

Gör nyårs-smällkrameller! Låt barnen pyssla under dagen då du själv fixar med maten inför kvällen och om du inte hinner ut och handla så har du med säkerhet redan toalettrullar / hushållspappersrullar hemma (annars får du tömma ett par och lägga pappret i en påse, så gjorde jag själv i år då J + vänner skulle göra smällkarameller) och aluminiums folie fungerar super istället för det blanka silver ark som vi använt till de på bilden.  Fyll de med favorit godiset och smäll de på 12-slaget! 

Och om du inte har plats för en stor ballong klocka på väggen så kan du texta tider på olika ballonger och hänga upp de på ett snöra i taket (från en vägg till nästa) eller bara låta de ligga på golvet… Så får barnen söka fram den ballong som hör till ett visst klockslag, smälla den, och sedan läsa vad som står på lappen som du lagt inne i.  

Håll barnen vakna genom att slå in presenter som sedan får öppnas varje time fram till 12-slaget med start tex kl. 20. Så då får de öppna ett paket kl. 20, ett kl. 21, ett kl. 22, ett kl. 23.  Göm notiser med saker som ska de ska göra!  Skriv tex kl. 20 att nu ska ni pyssla nyårs-smällkarameller ! kl. 21. Nu ska ni göra en teckning som sammanfattar ditt 2020! Och kanske du även packar in en ny pyjamas / nattlinne eftersom det sägs att man ska sova i något nytt då man möter ett nytt år… ! (det har jag med mig från då jag var liten från min pappa som alltid sagt så…).

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

92
Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “MINA NYÅRSTIPS!”

 1. Lena says:

  Vågar inte träffa några vänner, både jul och nyår firas hemma själv.

 2. Ida says:

  Vi har lockdown där vi bor så det blir bara min lilla familj. Men vi fick en liten hundvalp på annandagen så det känns rätt skönt om jag ska vara ärlig! Sen blir det middag med lokala bubblor från Niagara!

 3. Elin says:

  Vi er også kun kjernefamilien inkl 2 katter. Det blir kalkunfilet med tilbehør og champagne til de over 18.

 4. Anna says:

  Tack för en fin inspirationsblogg, önskar dig ett gott nytt år. Själv firar jag med familjen ( min man och två barn), vi äter 3-rätters och ska spela Bingolotto.

 5. Sofie says:

  Blir lugnt firande med man och hund .. Önskar dig ett riktigt gott nytt år 🙂

 6. C says:

  Var är alla tipsen?

 7. petra says:

  Blir lugnt firande med familj och hund 🙂 tråkigt men får ta igen det nästa år, kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *