NJUT DIN SÖNDAG!

Goood söndag mina kära bloggvänner! 

Vilka overkligt omtumlande dagar vi befinner oss i…  Jag har gått från att känna 0% oro i coronasaken till att önska att allt är en mardröm och att inget av de vi matas med i nyhetsflödet är sant…  Jag hade svårt att sova i natt. Låg vaken och försökte förstå hur Sverige kan gå emot WHO´s rekommendationer samtidigt som land efter land t.o.m. stänger sina gränser?  Hur man i Norge t.o.m. förbjuder att barn leker med varandra 2-3 stycken nu då skolorna / förskola är stängda men i Sverige ska min dotter gå till skolan, som vanligt, och t.o.m. ha idrottslektioner? Hur man i Spanien förbjuder folk att gå ut ur sina hem samtidigt som det är “business as usual” i Sverige.  Jag har svårt att processa olikheterna och jag börjar, för första gången sedan coronaviruset satte fart, att bli lite orolig. Det som händer i världen nu kommer att få förödande ekonomiska konsekvenser över lång tid för väldigt många. Och jag tänker på alla äldre som är i riskgruppen och alla barn som kan skrämmas upp av situationen. Så kära vänner: låt oss vara rädda om varandra, visa hänsyn till varandra och låt oss aldrig sluta tänka positivt!!!

Här i norr strååålar solen från en klarblå himmel i helgen och igår tog vi girls en lång underbart härlig promenad ner till isvägen. Åh så skönt det är med frisk luft!  Magiskt!  Annars är det en soft weekend på oss med familjetid bara oss 3 eftersom vi ännu inte vågar träffa övrig familj eller vänner ännu p.g.a. smittorisken efter våra resor (hade vi bott i Norge så hade vi haft 14 dagars karantän).  Och idag ska vi girls fortsätta att göra påsk här hemma! Påskris, kuddar, påskliljor, gula tulpaner och annat är redan på plats men nu – nu går vi all in! Åh påsken är en så fräsch tid och jag fullkomligt älskar den!!!  Och i år behöver vi den glädje påsken ger med äggjakt, påskägg osv mer än någonsin tidigare! 🙂

Här uppe i norr har vi fortfarande hur mycket vinter som helst!  

Och det är ju hur coolt som helst att isvägen är No.45 på CNN´s travel bucket list. Här tar vi för givet att man kan walk on water men för många är ju det något helt otroligt super exotiskt. 

Lördagen var helt fantastiskt vacker! 

Vi skickar massor med feelgood, positiv energi och varma kramar till er alla!!! 

 

Nu önskar jag dig en riktigt, riktigt fin söndag fylld av mysig familjetid! 🙂

Let´s stay safe but let´s also stay positive! 

P.S nej, jag fixar inte att inte beröra corona här på bloggen (som jag skrev i förra inlägget) för det skulle kännas tillgjort och inte äkta… och – happy news: Johannas dans är ä.n.t.l.i.g.e.n. inställd. BRA där Luleå Rytmik & Balettförening.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 23 Comments

23 responses to “NJUT DIN SÖNDAG!”

 1. Mia says:

  Tack för dina inlägg om Corona. Vi svenskar behöver få ta del av olika perspektiv på hanteringen. Det svenska ”rätt” tycker många är fel… Det är lågt i tak i Sverige… Jag tar del av info fr franska & belgiska nyheter & fr vänner. Där är tankegångarna helt som i Norge. Och vad händer när lärarna blir sjuka för då faller ju den så ”livsviktiga” barn-ungdomspassningen…

  • Tusen miljoner TACK för din feedback Mia! Ja, vad händer när lärarna blir sjuka och kanske då har smittat barnen som har smittat mor / far föräldrarna? Jag följer också med i de utländska nyheterna och förundras enormt av hur soft Sverige agerar i denna sak… Det är Sverige vs. Världen och det ska bli väldigt intressant att se vem som gjorde “rätt”… ?!

   Önskar dig en riktigt fin söndag! Var rädd om dig! Stor kram!

 2. Hulda says:

  Já já já påsk påsk påsk i dessa tider och längtar efter dina påsk-tips-bilder.

  Mycket märkligt känns det i Sverige, min son hade fotbollsmatch igår och ska ha cup nästa helg…med andra ord flyter på som vanligt.

 3. Trine says:

  Hei Darling:) Helt uvirkelig det som skjer nå, og jeg tror dette blir langvarig. Har hjemmekontor, og prøver å holde en 6 åring aktivitet. Enkelte hamster såpe, toalettpapir, hermetikk og det er helt tomt i enkelte butikker. Til og med skistedene er stengt, likeså grensene. Alle ikke norske borgere blir sendt i retur, alternativt er 14 dagers karantene før de får slippe inn i landet. Helt uvirkelig og dette vil få store konsekvenser i lang tid fremover. Mange bedrifter har allerede sendt ut permitteringsvarsel Helt uvirkelig at Sverige lever som normalt. Her i Oslo er det unntakstilstand. Stay save:) Må sees når dette er over, lenge siden sist. Klem Trine

 4. Olaconny says:

  När klimatkrisen ”debatterats” här inne så är A-S mer eller mindre oförstående och förespråkar inte det minsta ändrat beteende vad gäller konsumtion , matval eller flygresor. Finns inte på kartan! Men nu i coronatoder är det visst ingen som gör tillräckligt! Vart är ni som gapar högst då? Snacka om hyckleri!

  Och JIG måste verkligen ut o resa o träffa italienare men skolor ska stängas! Får inte ihop det…men inte första gången logik lyser med sin frånvaro i denna rosa bubbla! Tänk positivt!

 5. Carina says:

  Jag tycker olaconny oftast mest verkar väldigt arg. Men här håller jag med till liten del. Med tanke på hur Jig rest sista tiden och det låter som han ändrade sin rutt och kom hit till Sverige istället för till Norge för att sitta i karantän, så hoppas jag att han tar sitt ansvar och håller sig i karantän här i Sverige i 14 dagar.
  Sen tycker jag inte det är värsta grejen med att föreningar håller igång sin verksamhet så länge skolorna är öppna. Ger ju knappast någon effekt, då barnen umgås och ses som vanligt i skolan.

  • Olaconny says:

   jättearg! Det är rätt uppfattat att jag blir lätt uppgiven när jag läser här inne! Har låg tröskel för folk som inte kan sin sak ska mässa och ge råd om sånt som man inte egentligen har en aning om. Skrika och gapa, maila runt och starta FB-grupper (källa gizmolinas kommentar inne hos Josefine Aamodt) och bara visa på engagemang när det ’drabbar’ en själv men aldrig annars lägga två fingrar i kors för någonting! Sorgligt! Nästa inlägg är att A-S säger att hon mailat Stefan och gett honom lite goda råd om hur han bör styra landet-lågoddsare!

   • Christina says:

    Det är nog på tiden att du slutar läsa Gizmolinas blogg, om du stör dig så mycket så läs och kommentera hos någon annan!

    • Viktoria-pinkpastry says:

     Christina: klokt sagt håller med dig helt! Är ju frivilligt både att läsa och kommentera och alla har ju rätt till sin åsikt. Hoppas a-s har haft en toppen helg. Stor kram

   • Camilla says:

    Olaconny eller vad du nu heter,
    nu får du ge dig.
    Läs inte här inne då om det gör dig så arg (kan aldrig vara bra för blodtrycket). Jag håller med Anna-Stina till 100% och är, så klart, inte heller någon specialist i detta ämne. Men man måste ju kunna få ha en åsikt ändå? Du skriver ju dina åsikter till henne och hon måste väl kunna få skriva sina på hennes egna blogg?!
    Det är så otroligt oansvarigt det Sverige håller på med. Nästan hela världen stänger ner men svenska myndigheter avvaktar och ser… OMG!
    Kram, Camilla (@mayaandmore)

    • Olaconny says:

     Om det mesta kan man ha en egen åsikt men i detta fall är det för mig helt galet att förståsigpåare ska gapa ut att ”Sverige är sämst ” etc: om det är något som skadar ”vi” känslan, som är nr ett i en sån här situation, så är det att polarisera! Vi måste hålla ihop och lita på att Sveriges strategi är rätt för Oss utifrån våra förutsättningar! Olika länder har lika många olika förutsättningar! Italien tex många fler gerenationsboenden, mer tätbefolkat etc etc. Hur länge tycker ni som tycker att allt ska stänga ner att det är rimligt att det är så? Hur vet ni att det är rätt tajming just nu för kritisk massa? Hur kan ni veta så stensäkert? Jag följer med och har läst typ ”allt”, jag vet inte…men litar stenhårt på Sveriges alla myndigheter som jobbar med detta! Att börja gapa annat gör bara folk oroliga och det skadar mer! Och jag vet även att här inne är aldrig en annan åsikt välkommen.

     • Mia says:

      Olaconny: Starta en blogg vetja! Du verkar ha behov av att skriva av dig! Hoppas det får dig att må bättre men räkna inte med att alla håller med dig i ditt kommentarsfält…

 6. A says:

  Regeringen litar på att Sveriges befolkning följer myndigheternas råd utan att behöva införa fler förbud.
  Råd som att hålla sig hemma förutom när man måste jobba, inte träffa äldre och sjuka, stanna hemma i karantän vid minsta sjukdomstecken, undvika folksamlingar, inte resa osv osv.
  På presskonferensen som nyss var så sa dom att allt kan ändras när som helst, skolor kan stängas imorgon. Vem vet?!

  På svt.se finns dygnet runt direktrapportering som är väldigt bra att följa

 7. Madeleine says:

  “Business as usual”……eeeeh… knappast! I stort sett alla idrottsserier, både elit- och ungdomsserier läggs ner. Träningar, tävlingar och evenemang ställs in. På såväl lokal som SM-nivå. En stor släktträff som vi skulle på i juni är inställd.
  Så inte sjutton är allt som vanligt!
  För två år sedan dog 1012 personer i Sverige i influensan (enl statistik från FHI). Vi är inte riktigt där ännu i år om man säger, men jag är ingen expert. Tycker bara att det här är så trist och sorgligt.

 8. Tina says:

  Det är fint när människor engagerar sig och tar det personliga ansvaret. Här har barnens aktiviteter och idrott med bla dans inte tagit uppehåll. Då får jag som förälder gå in och säga nej för mina barn. (Som fattar varför) dom får inte heller hänga med vänner efter skolan, på stan osv. Lika lite som jag skulle gå på fik, bio osv med mina vänner. Sen spelar det ingen roll om man “får” vara 500 personer. Det räcker med 1 smittad liksom…

 9. A says:

  Ni som vill att skolor ska stänga, ta er tid och läs den här vetenskapliga artikeln från “Dagens medicin”. Det är bra att se saker från flera håll.

  https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2020/03/13/professor-ratt-att-inte-stanga-skolorna/?fbclid=IwAR3X7HkPtMTljdd-AdkhPIYiqGk-v74UrMC2buEaLgvdE6JEdZpqDynDwFM

  • Mia says:

   Hoppas det finns en plan B när lärare insjuknar…

   • ? says:

    Tror du det finns en plan C när sjuk/undersköterskorna i vården försvinner?

    • Mia says:

     Ja ”?”, vi får hoppas att allt går bra i det här & alla behövs i ett samhälle. Det här fixar vi tillsammans. Vi får ta åsiktsstriderna när detta blåst över… Låt oss alla nu ta hand om våra nära & kära & gör det vi kan i den här situationen…

     • Olaconny says:

      Just min poäng! Lägg energi på att göra som experterna säger! Nu slipper ni mig, haha! Säger som ”experterna”: stay positive! 😀 over and out! Happy Monday!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *