NJUT DIN SÖNDAG.

Goood söndag mina kära bloggvänner! 

Hoppas att du njuter en riktigt härlig helg fylld av feelgood & happiness!?

Jag ställde klockan idag, trots att det är söndag, för i morgon kickar vardagen igång och då måste vi plötsligt vända tillbaka dygnet som vi heeelt har vänt på under jullovet. Så – klockan ringde 09.30 men jag stod precis upp och nu sitter jag och tittar på en intervju med Kristin Kaspersen på Nyhetsmorgon som kommit ut med en ny bok, igen.  Och vet du vad vi gjorde igår? Vi hade först en super soooft dag hemma och sen var vi ut och checkade en slalombacke för att kanske testa våra nya skidor en dag snart. Det ska verkligen bli såå kul att komma igång! Också bjöd min pappa på middag igår. Han hade lagat till en riktigt god oxfilé provencale till oss som vi fick komma och hämta på bron och åka hem och äta för vi vågar inte umgås inomhus ännu.  Åh det var så gott och lyxigt att slippa lägga tid på matlagning. Och häromdagen så bjöd min mamma också på en riktigt god middag så vi blir verkligen bortskämda med färdig lagade middagar om dagen !  Sen avslutades lördagskvällen med att vi började se den 4:e Harry Potter filmen.  Oh yes, vi har haft ett H.P race det här jullovet och det var på tiden för J hade sett alla filmer då vi besökte Harry Potter i London för 3 år sedan men varken jag eller JIG hade sett en enda. Jag var nämligen säker på att filmerna inte var “min grej” så därför blev jag positivt överraskad då vi såg den 1:a och när man sett den 1:a så vill man se de andra… även om jag kanske inte tycker att de är riktigt lika bra…  Anyway, vi såg nästan klart 4:e igår så ska se färdigt idag. Har du sett H.P filmerna? Är du ett Harry Potter fan?

Nu ska jag 1. väcka J, 2. hoppa i duschen så att vi kommer oss iväg ut i det vackra winter wonderland innan solen går ner kl. 13.46 så bäst att sätta fart. Och det blir föresten inte hemmaskola 2 dagar / vecka på J´s friskola, bara på de kommunala skolorna i Luleå. Det känns inte helt bra att 400 elever ska in genom dörrarna till skolan i morgon och att det blir vanliga skoldagar för J för de bänkar som J har i sitt klassrum går inte att dra isär (de sitter 2 och 2) så de sitter verkligen super tätt… Men jag förstår att det är svåra beslut att ta för skollediningen  men jag mejlade i alla fall skolan om hur jag ser på saken i går och mer än så kan vi inte göra så nu är det bara att gilla läget och kryssa fingrarna för att det blir en skolstart utan stor smittspridning. J´s skola ska i alla fall ha cred för att de stängde 2 veckor i höstas och avslutade terminen 2 dagar tidigare, det gjorde inte de kommunala skolorna i stan. Hur ser det ut på ditt barns skola? har de gjort några speciella åtgärder för att förhindra smittspridning?

 

En favorit bild av oss girls här på vår gata hemma i stan från mitt bloggarkiv. Foto: Ola Norén.

Önskar dig en super skön söndag och till er som precis som oss har årets sista jullovs dag idag: njuuuut!!!  🙂

Och tusen miljoner TACK för alla kommentarer jag får och för ert engagemang i mitt förra inlägg! jag ska sätta mig och svara er alla i morgon för idag njuter jag jullovets sista familjedag.

Var rädd om dig!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

81
Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “NJUT DIN SÖNDAG.”

 1. Lena Karlsson says:

  Underbar bild!
  Åh vad kul med slalom. Idag ska jag åka längd – det har kommit en del snö här hemma nu och spåren är preparerade. Längtar…..
  Ha en fin söndag – ser fram emot inlägg med skidåkningen framöver.

 2. Tina says:

  Vår friskola följer kommunens regler där, så vi har distansstudier nu. Känns tryggt men det sliter på barnen som inte sett sina kompisar sen före jullovet (vi umgås inte utanför närmaste familjen). Hoppas det går fint för er

 3. Ida says:

  Åh så härligt med middag som ens förälder lagat, så lyx!

  Här i Ontario sköt de först på “in person learning” en vecka, men så sågs för många över julen så för någon dag sen åkte vi på två veckor till. Suger för alla med yngre barn som behöver mkt hjälp… Fast nu pratas det om en ännu hårdare lockdown (vi får veta imorgon troligtvis) så har vi riktigt otur blir det – precis som när det här först startade – ingen vårtermin utan istället hemundervisning till September. Fast jag försöker tänka att allt går, vi har ju i alla fall en plan på att alla här ska vara vaccinerade till September & det känns så fantastiskt bra att äntligen ha en deadline på det hela!

 4. Anette says:

  Jeg jobber på en barneskole og skulle inderlig ønske vi kunne ha hjemmeskole. Det er umulig å holde avstand på jobb, elevene mellom og jeg og elevene. Vi har hatt utbrudd på skolen, men kommunelegen bestemte at ingen skulle i karantene. Vi har foreslått at skolen kan være åpen for de minste elevene ( så foreldre slipper å ta seg fri) og selvsagt for de sårbare elevene. Det er kommuneoverlegen som bestemmer. Hun sier nei… og da kan ikke skolen stenge.

 5. C says:

  Här är det distans/i skolan växlande över veckan – de har alltså halverat antalet elever på skolan men det är olika olika dagar…detta för att minska risker för de barn som inte har det så bra hemma osv – då får de iaf komma till skolan 2 eller 3 dagar i veckan. Sen kan skolan inte neka ngn att vara där då det är en kommunal grundskola så några i min sons klass kommer vara där hela tiden- bra tycker jag att det ändå är flexibelt
  Önskar dig en finfin vecka!

 6. Carina says:

  Jag har inte heller sett Harry Potter filmerna mer än halvkollat på 1:an men fastnade aldrig. Men kanske borde ge den en till chans barnen här har sett tre av filmerna men var nog 3 år sedan här med så vi kanske också skulle ta och se om dom allihopa tillsammans .

 7. Therese says:

  Vår skola (kommunal) kör på, dottern går 1a klass. Lämning och hämtning ute samt om möjligt hämta barn direkt efter skolan. Sålänge vi inte sett något utbrott så kör vi lite olika från dag till dag då jag jobbar hemma men det blir såklart inte riktigt samma fokus när hon är hemma. Eftersom dom ses i skolan varje dag så låter vi henne ha med kompisar hem (underlättar för både mig som får jobba ostört samt fritids) håller såklart avstånd till det barnet men mest för deras skull. Önskar så att dom som är så små inte blir ärrade för livet av det här så försöker i samråd med kompisar föräldrar att göra så gott vi kan för barnen. Vuxna undviker vi mer än närmsta familj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *