NO MORE BAD HAIR DAYS.

Gooodmorning mina kära vänner! 

På tisdagar har J idrott i skolan och de senaste veckorna har jag låtit henne avstå att vara med p.g.a. att corona smittar genom kroppsvätska. Så, av hänsyn till klasskompisar i riskgruppen så ville jag inte riskera att sprida eventuell smitta efter våra + JIG´s resor. Men – nu har 14 dagar passerat och vi är alla friska så i torsdags var första gången hon var med igen. Men jag känner mig inte helt komfortabel med att hon springer runt och svettas med 20 andra och sen gemensam dusch på det…  Men samtidigt så vill jag inte att hon ska riskera att få sänkt betyg p.g.a. att hon avstår och sitter och tittar på. Så – hon är med även idag, trots att det inte känns helt bra i magen…  Men här i Sverige är ju både badhus, gym & SPA´s öppna, t.o.m. att SATS har öppnat igen efter en kortare stängning, och många vänner till Johanna har både simträningar och basketträningar precis som vanligt så restriktionerna här i Sverige är extremt olik andra länders.  Vad tänker du själv om idrotten i skolan? Låter du dina barn köra på precis som vanligt, eller avstår ni?

Annars så vill man ju verkligen bara att corona ska tacka för sig nu. På fredag skulle vi ha fått ett efterlängtat besök från Oslo och sen närmar sig påsklovet. Och jag skrev häromdagen om vårt hem i Thailand och om de krav Thai Airways ställer. Well,  nu har de ställt in samtliga flights från Stockholm, Oslo & Köpenhamn till Bangkok t.o.m. oktober! Och – igår stängde pool, gym & SPA på vår resort + att restaurangen endast är öppen för take away. Dessutom stängde Phuket för in/ut resor mot fastlandet under nätterna.  Så – där gick sommarsemestern i vårt paradis upp i rök och vi får helt enkelt fundera på om vi ska semestra på Porto Gardenas  eller Las Verandas istället?  Ha, ha. Sååå många såna här corona jokes som snurrar i sociala medier just nu.  Det får helt enkelt bli som Johanna sa igår:  att vi får låtsas att vi är ute och flyger en dag! genom att sätta oss i stolar,  äta alla måltider på brickor och se på film med hörlurar.  Så mycket saknar vi att vara på resande fot just nu… Och vi hade verkligen sett fram emot ett påsklov i Oslo & Köpenhamn. Men vi får helt enkelt maxa myset här hemma så länge och se fram emot alla resor vi kan göra då detta är över!  Och det känns faktiskt ganska skönt det också för nu finns möjlighet att få undan sånt där som man länge tänkt att man ska göra. För vi har aldrig varit hemma ett enda skollov. It´s a first time for everything!

Och igår var jag hos frisören och fixade bort min fula utväxt. Ja, här i Sverige så håller som sagt alla skönhetssalonger öppet precis som vanligt. Så – kontrasten över hur våra länder agerar kring corona är v.ä.l.d.i.g.t. stor ! Något som bla. uppmärksammas i norska medier idag då kritiken mot Sveriges corona strategi hårdnar.  Och det är ju ganska otroligt hur en person (Anders T.) kan köra så hårt på en linje trots att ALLA andra kör på en annan…  Ska bli väldigt intressant att se om det är vi eller resten av världen som gör “rätt”?  Innan vi sitter på facit så är det omöjligt att veta. 😉

 

Sååå skönt att få bort utväxten! och det var även hög tid för att lyfta mina Hair Talk. Jag har ju haft Great Lengths i över 10 år så den här typen av extensions är fortfarande nytt för mig. I början så störde jag mig väldigt på de stora tape fästena men jag börjar att vänja mig…  Och fördelen med den här typen av extensions är att man tar av de var 8:e vecka för att lyfta upp dom till skillnad mot Great Lenghts som sitter i upp till 6 månader. 

Och det jag gillar bäst med att man tar av håret var 8:e vecka är att man då kan slinga sitt egna hår helt från botten och det ser jag som största fördelen med Hair Talk.  Det känns fräschare just p.g.a. att mitt egna hår kan slingas och behandlas oftare. Jag slingade självklart håret då jag hade Great Lengths också, men – då kom man inte åt överallt p.g.a. alla fästen som var i vägen.  Sen ser det ju ganska kul ut när håret sitter på en docka . Det är som min frisör sa: det är som att jag har 2 kunder i 1! ha, ha. för hon behandlar och färgar även mina extensions så att hela håret får samma ton. 

Ha, ha, så allvarlig bild och så stökigt köksbord, jag fotade i farten då jag kom innanför dörren igår eftermiddag men, hur som helst-  en nackdel med Hair Talk är att håret blir kortare och kortare då det lyfts upp var 8:e vecka…  Så – plötsligt så har jag inte riktigt lika långt som jag önskar men efter 21 veckor ska håret bytas ut så – i slutet av maj så blir det längre igen! Men alltså det är ganska långt nu också då det är rakt… 

 

Nu är det hög tid för frukost här och sen blir det en soft dag på mig.  Jag sover nämligen sååå dåligt på nätterna, så behöver tanka energi.  Och sen måste jag investera i den absolut skönaste kudden som existerar! så – snälla, tipsa mig om en underbart stor fluffig super skön kudde som jag kan springa och köpa a.s.a.p.! Tusen miljoner TACK!

Önskar dig en riktigt, riktigt fin dag fylld av positiv energi!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love,  Miss.G.

Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “NO MORE BAD HAIR DAYS.”

 1. Elin says:

  Vilken fin grön kappa! Så himla härlig! Kanske har du skrivit om den tidigare, men detaljer om den tack 🙂

  Ha en fin dag! ☀️

  • Åh tusen miljoner tack Elin! 🙂 Kappan är en favorit från Zara som jag köpte förra året i Köpenhamn. Så tyvärr finns den inte i butik nu… Men jag kan varmt rekommendera en kappa i färg! så hoppas att du får tag i en liknande!

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram! 🙂

 2. E says:

  Så kult skilt med superwoman som frisøren din har 🙂

  • 100% enig! 🙂 Den skylten är super kul! Jag har den själv här hemma och den är en fin påskegave till veninner . Du hittar den hos Lagerhaus.

   Njut din dag E! Klem! 🙂

 3. lisa says:

  nu är det ju inte 1 person (Anders Tegnell) som bestämmer utan en hel myndighet (folkhälsomyndigheten)…

 4. Mia says:

  Har du problem med att ditt hairtalk blir gult? Hur sköter du om det och vad färgar din frisör dom med?
  Berätta gärna 🙂 Har själv hairtalk och mitt blir så fort gult trots bra skötsel och alla dess produkter 🙂

 5. Mia says:

  Så snygg kappa! Men jag var glad när nagelsalongen var öppen… Ja, egoistiskt tänkt ja visst men så är väl tankegångarna i Sverige just nu. Vågar inte berätta om min glädje för mina vänner i Spanien, Frankrike, Belgien ….

 6. Caroline says:

  Hej!
  Jag har full förståelse att ni längtar till ert andra hem. Men har inte tanken slagit dig att minska på framtida resor? Det är ju bevisat att vårt jordklot mår så mycket bättre utan alla resor kors och tvärs. Och vi alla måste faktiskt dra vårt strå till stacken.

  Jag är övertygad om att myndigheternas agerande här i Sverige är rätt. Fasar ut de sjuka istället för att alla blir sjuka samtidigt. Tror inte på fullständig lockdown.

  • Mia says:

   Problemet är att vi svenskar inte lyssnar så bra på rekommendationer… Tåget från Stockholm -Luleå var fullsatt idag med en massa hemvändande norrbottningar….

 7. Ragnhild says:

  Ja, dette innlegget masser kanskje ikke inn her men, kjære Anna Stina! Jeg er nå permittert som frisør her i Norge pga covid-19. Rart at alt sa stopp og at jeg ikke får lov å jobbe. Men dugnaden må til!! Jeg har derfor hatt god tid på dagene nå hvor jeg plutselig kom til å reflektere over hva som gir meg energi! Og svaret, det var DEG!! Siden 2008 har jeg fulgt bloggen din og du fikk meg gjennom svangerskapspermisjon og dager jeg syntes var grå. Dine kreative ideer inspirerer og vesenet ditt er hjertevarmt❤️. Jeg ville bare si Tusen takk fortsett med å være den du er! Og takk for alt du har inspirert meg med❤️

 8. Jennie says:

  Funderar på vart man kan hitta info att det smittar via kroppsvätskor? Det smittar via droppsmitta är allt jag får fram. Som gymnastiktränare skulle jag vilja veta vart du hittat fakta om att det även sprids via svett. Detta för min egen skull och för att kunna bolla idéer och tankar med andra ledare i föreningen.
  Tack för att du fortsätter med din goa blogg och uppdaterar och strösslar fina idéer och glitter i vardagen!

  • Mia says:

   Det bästa är väl idrott utomhus. Min sons boxningsklubb har slutat med all inomhusträning för att minska smittspridningen. Sonen går på gymnasiet så han slipper tack gode gud idrotten… Hoppas ni alla kör utomhus för att inte vara för nära varandra med hostningar. Rekommendationen är ju social distans i hela samhället och då borde ju skolan ingå i det.

 9. Malin says:

  Gillar dig och har följt dig länge och är tacksam att du och din familj bjuder på er och er liv. Men måste du hela tiden lyfta att det är sååå stor skillnad på länderna?
  Det är som Tegnell säger att vi svenskar kan följa rekommendationerna då vi tar det oftast som en bestämmelse/lag. Vi är inget land där det skall eller måste lagstifta om allt.
  Vi behöver vara positiva ✨

 10. Linda says:

  Mina båda barn har all sin skolidrott utomhus nu och fram till sommarlovet. Känns mycket bra. Även vårt ena barns dansträningar hålls utomhus. Jättebra – men lite kallt. Även handbollsträningens är utomhus.

 11. L says:

  Snälla starta en youtubekanal 🙂

 12. Stina says:

  Bästa kudden är Muhldorfer Imprima, dyr men absolut värd det. Inköpt fr Tyskland efter att jag bodde på hotell i Norge som hade den! Köpt en stor modell i hotellsizeSuperlyxig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *