NY VECKA – NYA MÖJLIGHETER!

Happy new week darlings! 

Vilken lycka att det helt magiskt vackra sen-sommarvädret fortsätter! Solen strååålar och luften är så där höstigt krispig… Precis ett sånt där väder som jag fullkomligt älskar! Och solen ger dessutom härlig energi, energi till att ta tag i allt veckan har att erbjuda och allt som står på min to-do-list.  Love it!!!

Och idag är det en spännande dag för jag ska på det första föräldramötet på J´s nya skola.  Jag ser såå fram emot att få ett ansikte både på Johannas nya lärare och på föräldrarna som har sina barn på samma skola.  Tänk att hon går på högstadiet nu, det är verkligen ingen klysha att tiden flyger!  Och häromdagen frågade jag er om någon av er har erfarenhet av den konfirmationsresa till Malta som STS arrangerar? Har någon av er barn som varit på den? Jag skulle bli så enormt glad över att få höra vad ni / era barn tyckte om den resan? Och om någon av er har barn som varit på någon annan språkresa med STS eller EF som ni kan rekommendera så tar jag tacksamt emot tips om det också! Johanna är nämligen så otroligt sugen på att resa iväg nästa sommar men jag bromsar lite eftersom jag tycker att hon gärna kan vänta till hon är 15… Men, så läser jag om de som rest iväg då de är 11 så ja, dela gärna era erfarenheter! (allt info jag hittar på nätet är negativ och handlar om hur mycket festande det är…).  Själv reste jag iväg på min första språkresa då jag var 16 år. Då åkte jag själv från Luleå ner till Stockholm där jag mötte upp de andra som skulle med på samma resa tillsammans med STS. Åh det var så spännande! Jag bodde 5 veckor i en underbar familj i New Jersey i USA och jag trivdes så bra att jag åkte tillbaka sommaren efter och var där 5 veckor igen, privat.  Tyvärr så hade vi varken mobiltelefoner eller internet då så jag har bara några pappersbilder i någon kartong från de resorna som jag lovat J att söka fram så att hon får se.  Alltså hur gammal låter man inte då man levt utan internet och mobiltelefon? Ha, ha.  Livet alltså… ! 🙂

 

Den här bilden summerar verkligen vår söndag… Vi gjorde typ ingenting annat än att ligga och njuta med benen högt. Eller jo, en sak gjorde vi!  Vi körde till Donken och köpte frukost / lunch… .

…och jag körde dit i mina sköna rosa fluffiga tofflor.  Alltså vi köpte sååå mycket gott!  Johanna testade lite nytt och själv så är jag just nu inne i en fas då jag bara beställer…

..Mc.Feast meny! Men alltså hur gott är det inte?  Beställer utan senap och saltgurka varje gång och glömmer att den inte serveras med det i Sverige, men det gör den i Norge… Lite märkligt ändå att de är skillnad på det mellan länderna? 

Och vår älskade Gizella följer med heeela tiden då vi äter för hon vill gärna ha en smakbit av typ allt.  Och smältost är det absolut bästa hon vet om! 


Sen blev det chill i soffan med en skål kina snacks (det måste vara de i lösvikt från Hemmakväll, inte de i påsar eller de andra “knottriga” som finns i lösvikt hos andra godisbutiker…), inspirerande magasiner och en film eftersom J varit lite hängig…  Hon har en förkylning som varken bryter ut ordentligt eller försvinner…  Och ja, min kjol åkte på och skorna, de var bara på för bildens skull. Ha, ha.  Vi såg föresten “Something Borrowed”, en av mina absoluta favorit filmer som jag säkert sett typ 10 gånger och som äntligen fanns att hyra direkt i TV´n.  Johanna hade inte sett den så det passade perfekt. 

 

Nu ska jag jobba på effektivt här också ska jag sticka iväg och hämta ut mitt paket från Ellos med Isabella x Stylein plaggen jag beställt. Jag är sååå nyfiken på hur de kommer att vara?  Fingers crossed att de är så fina som jag hoppas. (men jag blir lite tveksam då jag inte ser att Isabella själv använde plaggens ens på sin egen lanseringsdag? sånt gör att de tappar lite trovärdighet för mig, om det vore min kollektion så hade jag “bott” i den nu då den precis lanserats). Och där ringde precis JIG från Asia.  Han lät så nära och ändå är han så enormt långt borta… Det är sånt som gör att det kanske inte är helt omöjligt för mig att säga ja till J´s rese-önskan, alltså det att hon aldrig är längre än ett (facetime) samtal bort…

Önskar dig en magisk dag!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “NY VECKA – NYA MÖJLIGHETER!”

 1. Jen says:

  Jag har inga barn och ingen erfarenhet av just konfirmationsresor med EF men har varit på en “vanlig” språkresa till Malta. Fantastisk ställe och upplevelse- men man måste vara medveten om att det är mycket fest. Även de som var 15-16 (Jag var 18) kunde utan problem köpa alkohol. Men bara man innan pratar om det och är säker på att, Johanna i det här fallet, kan hantera det så skulle jag rekommendera det. Det är en erfarenhet man växer av och något jag fortfarande minns även om det nu är några år sen.

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Tänkte eftersom du efterfrågade erfarenheter kring resa, så skulle jag säga hur de va för mig, men alla är ju olika och jag tycker varken bu eller bä. Jag och min bästa kompis fick våra föräldrar att gå med på att vi skulle få åka, men vi åkte på charter istället då det blev mer prisvärt än en sf resa. Jag gick i nian och hon i åttan och omg va vi festade, fy, känner i efterhand att jag är så tacksam att vi inte råkade ut för nått, gick hem mitt i nätterna och sånt fy! Men sen förstår jag din Johanna också, vi ville så och längtade så och man växer ju förstås av sånt. Våra föräldrar hade pratat med oss innan om va vi borde och inte och fy va vi sket i det och sen ringde hem och sa allt va så fint (de va ju också innan internet), vi va två veckor och badade inte ens i havet för vi va bara ute hela nätterna. Sen är alla olika, men med tanke på hur jag va så skulle jag ha svårt att släppa i väg min dotter, men sen samtidigt så blev ju jag glad när min mamma gjorde det. Vi hade tre klasskamrater svars föräldrar hade “råd” med SF och riktig språkresa till England har jag för mig de åkte samtidigt som vi åkte till Rhodos, de bodde ju hos en familj och inte som vi själva på ett hotellrum och där va det ingen fest, värdfamiljen va så sträng, så de vågade inte nånting, och va så missnöjda med resan så det är ju en fördel att man bor hos en familj. Åh så sugen jag blev på MC nu efter dina fina bilder. Stoooor kram

 3. Kerstin says:

  Skulle nog inte rekommendera att släppa iväg någons barn före 16 år….naturligvis är det olika från barn till barn men som förälder måste man inse att alkohol kommer att finnas med i sammanhanget även om nu inte Johanna festar på det. Jag, som är övervuxen idag, fick åka utomlands med kompis första gången när jag var 16 och redan på den tiden då inte var lika som idag, tyckte jag själv att det var skönt att morsan inte hade koll på allt för då hade jag aldrig fått åka….
  Men som sagt…13 är lite väl ungt..eller 14 som hon blir nästa år. Enligt mig alltså.

 4. Pia says:

  Min son var 15 åkte på språkresa till England internat skola 2 veckor han var enda svensk där då. De var inte ens inne i London p g a terrdåd. Tror den typ av resa är mindre festande än med stora svenskgrupper var en företag i Uppsala som anordnade detta.

 5. Tove says:

  Jag åkte på språkresa tre somrar i rad, när jag var 11,12 och 13. Men jag bodde på internat, och det var egentligen mer som att vara på kollo, fast på engelska. Var enda svensk två av åren, och så var det en svensk kille till med ett av åren. Inget festande, personal på plats hela tiden, ingen risk för att hamna i en dålig familj osv. Och jag växte SÅ mycket som person av det, för att inte tala om hur engelskan blev bättre. Ska väl nämnas att jag redan innan var resvan och pratade bra engelska för min ålder. Det finns ju alternativ till att bo i familj på malta och hänga på skumdiscon 🙂

  • Pia says:

   Kanske var du på samma ställe som min son 🙂 han var enda svensk tror jag.

   • Tove says:

    Det är över 20 år sen nu haha. Tror bolaget hette Pilgrims (det var dock inte kristet, trots namnet). Var tre veckor en sommar nära Bath och sen tre veckor två somrar i rad i Kent.

 6. Sara says:

  Barnens kusin som är 16 åkte i sommar med EF eller STS på 2 veckors språkresa till södra Frankrike, Inkvartering hos ett äldre par där all inclusive ingick, om än lite enklare kost. Förmiddagarna ägnades åt franska lektioner som höll hög nivå och eftermiddagarna till valfria aktiviteter; segling, ridning m.m studiebesök hos en parfymtillverkare och förstås till Cannes. Allt var under ordnade former och kostade en rejäl slant, alla i familjen nöjda.

  Har också vänner vars dotter har deltagit i STS resa till USA, där placeringen utgick från den prisnivå resan kostade. I detta fall bodde denna tjej i Ohio och studerade på enklare amerikansk skola under motsvarande 2:an på gymnasiet. Språket gick från knaggligt till helt flytande. Värdfamiljens uppgift var även att servera mat och här uppstod lite kulturkrock från svensk husman till meny pizza & pommes. Ett stort plus blev ändå resvanan och möjligheten att utöva sport på skoltid samt det stora utbudet av aktiviteter på fritiden.
  Värdfamiljen som befann sig i en enklare situation kunde inte erbjuda Wi-Fi eller goda telefonförbindelser, som tur är tog våra vänner det med stort lugn.
  Lycka med planeringar och tillönskas en toppenresa när tiden är inne!

 7. Johanna says:

  Jag åkte till Malta (St Julians) på språkresa med EF sommaren innan jag började gymnasiet (snart 10 år sedan). Det var varianten med att man bodde på hotell (jag och min kompis delade rum med två andra tjejer) och åt frukost och middag där, hade skola halva dagarna och var fri andra halvan.

  Det är väldigt mycket fest på dessa resor, mer än vad jag trodde och definitivt mer än vad mina föräldrar visste om. Unga får köpa sprit i princip överallt och det var billigt. Jag var 16 år när jag åkte och de flesta var lika gamla eller ett år äldre bland svenskarna, medan majoriteten av dem från andra länder var ännu äldre. Det fanns ju ledare där som hade ansvar och hjälpte till om det var något, men de var ju 20-25 åringar som hade det där som sommarjobb och som också festade om än på andra ställen.

  Jag var inte van vid att dricka eller festa, och det kunde vara jobbigt och ensamt att stå emot grupptrycket och inte följa med de andra nya kompisarna ut varje kväll. Det var jättehärligt att få känna sig vuxen och resa utan sina föräldrar, men man ska veta vilken typ av resa det är.

 8. Johanna says:

  Min son åker med EF nu, high school year. Där var de extremt noga med att man inte ens får vistas i ett rum med alkohol, då blir man hemskickad. Annars mkt bra organiserat. Däremot skulle jag aldrig skicka min dotter nu. De behöver vara äldre för att få ut ngt av det. Å konfan är det ju två år till… nä… för liten anser jag, resvan eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *