MIN L.A. SHOPPING…!

Gooodmorning darlings! 

Solen strååålar så vackert idag att jag precis tagit på mig träningskläderna för att gå ut en tur med peppande musik i lurarna. Åh det ska bli sååå skönt med friskluft !!! Speciellt nu då det kan bli lite “overload” med corona så det gäller att hitta sitt sätt att pausa…  Och igår fick vi ett mejl från J´s skola om att de sliter med att många lärare är hemma p.g.a att de är sjuka eller att de har sjuka barn så – de efterfrågar vikarier bland oss föräldrar.  Jag hade SÅ gärna erbjudit mig att hjälpa till men vem vågar ta på sig ett sånt uppdrag nu? Då vi rekommenderas att undvika kontakt med andra? Det känns lite som att skolan håller uppe med hjälp av “konstgjort andning” just nu för igår hade J lärarlös lektion och väldigt många vikarier… Som Johanna sa själv här hemma på morgon: “jag hade fått mer ut av att få sitta hemma och göra mina skoluppgifter i lugn och ro nu då vi har ändå så många vikarier.(tror J har vikarier i 5 ämnen). Det är nog bara en tidsfråga innan även grundskolan i Sverige stänger. Antagligen så fort som de fått lagar på plats och hittat lösningar för de barn som behöver omsorg.

Och på er begäran så kommer här bilder av min L.A. shopping. Alltså shoppingen i USA är verkligen helt amazing! I love it! Stilen är mer soft / chill och amerikanska girls i L.A. går mest i träningsbyxor, tee, sneakers… Gärna med en yogamatta på ryggen och en fräsch nyttig shake i handen så – även jag klär mig mer chill då jag är där. Typ tee + kjol (skjørt)/ jeans. Mitt favorit shopping center i L.A. är tveklöst The Grove! Men alltså det är så snyggt där och bäst av allt är att det är utomhus! Sen brukar jag även ta en tur till Beverly Center (stort inomhus shopping center) eftersom Steve Madden butiken är där (älskar deras skor) och utanför finns en stor CVP Pharmacy med fantastiskt utbud (det var där jag köpte den enorma påskharen du kan se på min story). Och mina favoritbutiker är: J Crew, UGG, Pottery Barn + Pottery Barn Kids, Paper Source, Dylan´s Candy Bar, Steve Madden, GAP, Target, Marchalls, CVP Pharmacy, Nike, Barns & Nobles…  Jag la upp tidernas längsta haul på min insta story igår så om du är nyfiken på vad jag shoppade i L.A. så kan du titta in där (klicka HÄR och sen klickar du på den runda bilden av mig högst upp till vänster). Jag visar allt utom alla påsk-saker jag köpte (ni ska få se de senare). Oh my… sååå mycket fint fick bli med hem!!! 🙂

 

Shopping, shopping…  Vi bodde helt perfekt på Hollywood Blvd /The walk of fame och det var shopping rakt utanför dörren. Bl.a. Zara, Victoria Secret, Forever 21, PINK, …   Sen älskar jag att det finns så otroligt många super snygga foto-väggar runt omkring i L.A.  Very insta friendly ! 

 På bilden är en super skön tröja från PINK, en tee från Abercrombie & Fitch, skor från Steve Madden med päls i så de är perfekta här uppe i norr där vintern är lång, kepsen är ett minne från NBA matchen med Lakers som vi var på och Johanna som fullkomligt älskar Sephora fick mig att shoppa en Milk produkt där. 

Jag bor i Ugg´s heeela vintern och går alltid barfota (även om det är -30 ute så är jag barfota i skorna) så använder tofflor varje dag inne så ett besök i Ugg´s butiken på The Grove var självklart och därifrån blev de här underbara tofflorna med mig hem.  Eller de är ju mer som inneskor…   Sen älskar jag GAP och shoppar alltid tee´s där shoppade jag ett gäng i olika färger. Deras kvalitet är helt amazing! (och priset är FAB, det var -40% så kostar runt 100 kr / st.).  Hittade även en sjal på GAP och ett par träningsbyxor på PINK.  

 

Ni ska få se fler bilder från shoppingen i L.A. i ett inlägg längre fram.  Men nu: ut i friska luften !

Önskar dig en riktigt BRA dag fylld av solsken, glädje & härlig energi! 🙂

Stay safe & Stay positive!!!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt, Los Angeles 2020 | 9 Comments

9 responses to “MIN L.A. SHOPPING…!”

 1. Caroline says:

  Härlig shopping!

  Kan man hjälpa till så gör man. Och du som verkar ha möjlighet att ha dina dagar rätt ”fria” har ju all tid att finnas som en vuxen i ett lärarlöst klassrum! Jag hoppas verkligen att de inte stänger skolorna. Såå många barn som har det dåligt hemma behöver tryggheten och en någotsånär vanlig vardag!

  • Tusen tack för härlig feedback! 🙂 Ja, det är en knepig sak det här med stängda skolor och åsikterna i saken är enormt varierande. Jag hade som sagt med glädje ställt mig till förfogande som vikarie under andra omständigheter men med föräldrar som är i riskgruppen så kan jag tyvärr inte göra det. Min prioritering är att hålla mina närmaste friska.

   Önskar dig en strålande dag Caroline! Stay safe! Kram! 🙂

   • Caroline says:

    Självklart förstår jag din prioritering gällande dina föräldrar! Hade tänkt samma om någon av de varit i livet.

    Jag tror att vi alla gör vårt bästa och tänker till. Det är läskigt och oroande samtidigt som jag tror att när värsta vågen är över och vi kommer kunna ha en vanlig vardag igen så hoppas jag att vi ändrar vårt sätt att leva på. Tänker konsumtion, resor etc.

    Ha en fin dag ❣️

 2. Mia says:

  Ja, du gör rätt! Märkligt att be föräldrar
  att hoppa in som lärarvikarier… Inte ok. Det ska skötas av huvudman dvs. Skola & kommun. En kris sätter verkligen fingret på det som inte riktigt fungerade bra före krisen som skola (få vill utbilda sig till lärare) och vård&omsorg….

  • Caroline says:

   Märkligt tycker inte jag att det är. Hålla vardagen flytande för eleverna snarare. I mina döttrars skola fick en och samma lärare springa mellan tre klasser! Ohållbart!

   Får huvudman inte tag på vikarier i denna tid så ställer man upp. Likväl som du kan ställa upp för din gamla granne!

 3. Mia says:

  Ja, din tanke är god men vi kan inte ge enskilda skulden ( läs Anna-Stina)för något som faktisk inte fungerade före krisen. Lärarbristen & utarbetade lärare som täckte upp för varandra fanns redan innan… Men håller med dig, vi friska kan göra mycket frivillig arbete även om vi har ett heltidsarbete. På helger & kvällar med äldre på boenden. Knacka dörr hos äldre grannar har vi alla tid med! Har själv en gammal pappa att hjälpa.

  • Caroline says:

   Ger inte någon enskild skulden. Poängterar bara att denna situation är ny, orolig och drabbar alla. Arbetar inom skolans värld, så jag har full koll på läget där. Och i vardagliga vikariesituationer skulle vi aldrig be föräldrar, och som läget är nu så borde vi värna om alla som ger allt och lite till i omsorgs-och serviceyrken!

 4. Cajsa says:

  Jag tror det kommer vara dagar då det fattas mycket personal och dagar då det är bättre bemannat. Så är det hos oss och jag är så tacksam att skolan är öppen så länge det bara går eller tills annat beslut tas. Att bara barn får gå iväg med ryggsäcken på morgonen och få sin utbildning och ha sina rutiner ♥️
  Stor cred till alla pedagoger i denna svåra tid. Som sjuksköterska får jag fina ord varje dag på arbetet och det är tack vare lärarna jag kan vara på jobbet. Glöm inte att ge era barns pedagoger uppskattning, jag har fixat fina påskägg som ska överlämnas imorgon
  Tack Anna-Stina för fin blogg!

  • xxx says:

   Tycker det låter som skolan kommer med pragmatiska förslag i en extraordinär situation – inte så att en sådan fråga kommer ut vilken vardag som helst, det är ju inte värre för en förälder än för lärarna som redan är där. Så länge inte skolabarn är de stora smittspridarna i samhället tror jag som Cajsa att det är extremt värdefullt för de mindre barnen att få behålla sina rutiner och gå till skolan även om de är med vikarier, barn är flexibla och de förstår – det beror förstås också hur man pratar om detta hemma. Pratar man om hur dåligt det är att skolorna inte stänger, hur dåligt det är med vikarier, så är det de de hör. Barn är även empatiska och förstår att vikarier inte har det så lätt heller, OM man förklarar det för dem! Strunt samma att inte inlärningen blir helt 100 en period, det blir det inte hemma heller, likväl som vi som jobbar hemifrån nu kanske inte kan göra allt lika bra som på jobbet. Har nu jobbat 3 dagar hemifrån och det är ganska tråkigt och svårt. Kan bara tänka mig hur “lätt” det skulle vara många veckor i rad att jobba och sköta skolarbete och förskola med tre barn hemma. Jag tror, så länge som myndigheter inte tycker det driver på smittspridning, att det bara är bra för alla familjer och barn, så länge skolorna för de minsta är öppna. Stolt över Sverige som klarar att hållar nivåerna i schack utan massa förbud bara för att alla gör så utan i vår takt utifrån vår situation! Trots folk (högrepresentativt inom influencervärlden) med kunskapsförakt som plötsligt kan allt om epidemiologi…(ZZZ)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *