OBEGRIPLIG KRITIK & JULKLAPPSTIPS.

Goooodmorning sweeties! 

Lite tunga dagar här då det är en del sjukdom  i familjen om dagen….  Jag påverkas enormt av sånt och utan att jag vill skriva för mycket om det här på bloggen så kan jag i alla fall berätta att 2 nära anhöriga precis har påbörjat cancer behandlingar och i tillägg så har en i familjen fått åka in till sjukhuset akut med ambulans häromdagen och varit inlagd i veckan… Sen är det dessutom en  hel del andra energikrävande saker som händer…   Livet är verkligen skört och väldigt oförutsägbart… och när sjukdom och annat drabbar oss så blir plötsligt mycket annat väldigt oviktigt…

Så när jag nu satte mig och läste alla kommentarer i mitt förra inlägg ang. att jag varit till Johannas skola med en liten julgran som jag placerat på katedern och ser att någon skriver att jag är creepy som gör sånt och andra drar igång diskussioner om ekonomi och jag vet inte vad…  På riktigt !? HUR kan det vara negativt att sprida glädje omkring sig???? Jag förstår verkligen inte och det är otroligt synd om er som ser det jag gjorde som en negativ sak. Ni har antagligen aldrig fått uppleva att någon har överraskat er och det är bara så sorgligt…

Jag har pyntat klassrummet till Johannas klass sedan den dagen då hon började i 1:a klass i Norge.  Jag har hängt upp stjärnor i alla fönster, klätt granar, hängt upp girlander…. Jag har varit till samtliga julavslutningar med fika och arrangerat lekar för eleverna.  Jag har dessutom alltid, i alla år, delat ut en liten julklapp till alla i klassen i form av en godispåse. Det har jag gjort i 7 års tid  och jag har bara fått 100% positiv feedback på det.  Men nu, då jag berättar att jag ställt in en l.i.t.e.n. julgran + en tomte i klassrummet till 7 C, ett klassrum som eleverna har fast varje dag men som ca 10 olika lärare passerar under en veckas tid, ja, då går plötsligt vissa av er här på bloggen i taket?  Jag kan INTE förstå hur det går att se något så positivt som något så negativt? Det är för mig helt obegripligt. Men nu släppar jag det för jag har så otroligt mycket mer allvarliga och viktiga saker att tänka på. Och – jag är så klart enormt glad & tacksam över all härlig positiv feedback som jag också fick i saken!!!  De flesta av er är ju bara världens finaste!!!  🙂

Det är kalla vackra dagar här uppe i norr nu.  Runt -14 och frost / snö som ligger som ett vitt täcke över allt från träd och buskar till hustak…  Magiskt ! 

Och till er som efterlyst julklappstips till “alla” åldrar… Alltså HUR sööööt är inte den här gosiga bamsen?!? Helt perfekt julklapp till allt ifrån en nyfödd baby till ja, typ vilken ålder som helst känns det som!  Men om jag måste snäva in åldern så säger jag 0 – 9 år. Vi hittade den hos Ö&B och den kostar bara 299 kr. 

Och till er som inte har klätt granen ännu…  hos Ö&B kan du köpa julgranskulor för 1 kr / styck!  Alltså det är INTE ofta man får något för 1 kr nuförtiden men här får du både en kula OCH en fin brun papperspåse att lägga den i. Och påsen – ja, den är ju en super fin gavepåse till julklappar!  Knyt en röd rosett runt handtaget och plötsligt har du en minst lika fin påse som de som säljs hos tex Lagerhaus för runt 30 kr…. !   Dagens tips! 

Det är bra att min bror jobbar på Ö&B för annars hade jag nog inte tagit mig så mycket tid till att gå runt därinne…  Och de har mer fint än man tror!  Alltså kommer du ihåg att jag tipsat om en lik unicorn sparkling drink (alkoholfri så klart) här på bloggen tidigare? som jag då hittade hos Hemmakväll? Well, här kostar den bara 35 kr ! och det finns flera olika fina barnmotiv. En SÅ fin julklapp att ge bort tillsammans med tex rosa godis / sockervadd och en unicorn pysselbok.  (och om du köper den med Paw Patrol så ger du godisar med samma motiv + en Paw Patrol pysselbok…). Perfekt till barn i åldern 4-8 år.

 

Nu ska jag dyka i säng för jag har en super tidig frisörtid i morgon.   Och tänk – i morgon startar JULLOVET! och jag tror aldrig tidigare att ett jullov varit mer välkommet !

Önskar dig en riktigt GOD natt!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 22 Comments

22 responses to “OBEGRIPLIG KRITIK & JULKLAPPSTIPS.”

 1. Ida says:

  Kjære Anna Stina!
  Sånn skit går inn ene øret og ut det andre – ikke ta deg nær av sånne dumme kommentarer.
  Synes det er fantastisk at det er noen som har tid og overskudd til å gjøre noe ekstra for andre.

  Vi har f.eks laget drops her i desember, kjøpt små bokser på tiger og gitt til alle lærerne i min sønns team på skolen (de er 6 voksne i teamet). De er sammen med våre barn hele dagen, og gjør en forskjell – så klart jeg gjerne vil vise at jeg setter pris på det 🙂

  Du er en inspirasjon, så keep up the good work 🙂

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Stor kram hoppas det blir bättre för dina nära, så fruktansvärt! Håller tummarna. Va rädd om dig, du är så fin och tänker alltid på alla, va rädd om dig själv nu när det är en svår tid.

  På tal om kommentarerna så sorgliga! Folk är så lustiga. Har många ggr mött de som har stört sig på att man har gjort det lilla extra. Hade en kollega en period som sa till mig du jag har ett råd, va inte så trevlig hela tiden och erbjud dig att hjälpa till och bjuda på fika och ordna trevligt här på jobbet. Man stör sig verkligen på det och de kommer de andra med att göra. Jag blev helt mållös visste inte va jag skulle säga. Men slutade definitivt inte. Däremot så kunde jag inte låta bli, så nästa gång jag hade ordnat fika så så jag till henne att jag tänkte lite extra på dig då du inte ville ha trevligheter här så denna gången hoppade jag över glutenfritt för din skull för du va ju inte intresserad. Hon bara ehh nej asså ja jag vet inte nästa gång kan du väl göra till mig med kanske. Jag kände bara in your face. Sen gjorde jag som vanligt även glutenfritt och så aldrig nått igen. Sen nu flera år senare även om jag är hemma kör jag förbi med trevligheter överraskningar lite då och då och lämnar på fikabordet. Sen i förrgår kom de med en stor julblomma till mig och tackade för att jag förgyllde så trots att jag inte är i tjänst och inte varit de senaste 4 åren. Jag blev så glad. Hon som sa att de andra skulle störa sig har slutat sen flera år tillbaka. Stor kram

 3. Pia says:

  All kärlek till dig och styrkekramar till era alla de som fått diagnoser och er runt om som finns och behövs för att stötta !

  Önskar er en skön och lugn helg som jag tror ni alla behöver och ta till var alla vackra ögonblick för man vet inte när man kan behöva dem .

 4. Emilia says:

  Tråkigt att läsa att du går igenom tuffa tider. Hoppas dina anhöriga blir bra igen och att du kan gå vidare. Du är en människa som alla behöver lite i sin vardag. Du upplever och uppfyller Johannas vardag. Låt inte andras elaka kommentarer dra ner dig, den tuffa jantelagen och avundsjuka. Luleås egna mysiga Montazami.

 5. Maria says:

  Hej A-S! Visst kan avundsjuka ligga till grund för bittra kommentarer, alla som önskar har inte den ekonomiska möjligheten att vara hemmafru. Tid och ork när man arbetar heltid kan gnaga på samvetet, allt man gärna velat göra med sina barn & barnbarn. Samtidigt lever vi i en värld med skrämmande mycket konsumtion som påverkar oss & våra kära mer än vad än kan förutse. Vad jag vill ha sagt att det är nog viktigt vad vi ger för budskap till nästa generation. Där kan vi göra ett val oavsett om vi är hemmafruar eller heltidsarbetande. Krams m

 6. Madelene says:

  Jag är oxå en sån där “pysslare” tar med lite fint hemifrån och pyntar och bonar kontoret med…tar med hembakat ibland…Det kräver så lite men ger så mycket…OCH det behöver oftast inte vara något dyrt fix heller…men omtanken om andra och dom man har runt om sej….oavsett om det är arbetskompisar, kompisar till barnen, familj eller vänner…den är ovärderlig…Så fortsätt med ditt mysslande…Dom flesta är inte så negativa…fast det är tyvärr dom som syns och som tar energi..för mycket energi.
  Kram till dig och dina nära!

 7. Emma says:

  Folk kan inte må psykiskt bra som uttrycker sig så negativt. Vi är många som blir inspirerad av dig. Stor kram och godjul <3

 8. Caroline says:

  Hej!

  Jag är en av de som reagerade på ditt pyntande. Som i sig är en fin gest. Men jag jobbar inom skola och vissa saker måste man tänka på som besökare. Skolan är elevens, lärarnas och övrig personals arbetsplats. Hur liten och familjär den än är, så är det viktigt att tänka på det.

  Blir bestört och väldigt undrande över din formulering om hur sorglig jag bland andra måste vara som inte blivit överraskad någongång, som du på något vis utgår ifrån stämmer! Konstigt och riktigt tråkig attityd till dina läsare.

  Förstår att du har oro och sorg. Vet precis hur det känns. Hoppas på bättring!

  Tack för den här tiden. Nu fortsätter jag som bloggläsare vidare.
  /Caroline

  • Hanna says:

   Caroline-så synd nu hann jag ju aldrig fånga dig innan du slutade läsa. Men jag tänker ibland att man behöver se över syftet med att man säger vissa saker! Jag förstår ärligt inte kommentaren och syftet med den? Att Anna -Stina skulle få dåligt samvete efter sju års pynt i klassrum? Att hon skulle rusa tillbaka till klassrummet och genast ta bort pyntet? Eller att hon skulle få upp ögonen och se att det finns en sur lärare någonstans som måste berätta för andra hur det ska vara och inte?
   Nej jag förstår verkligen inte! Fundera över syftet och jag hoppas du lär barnen du möter det ❤️

   • Caroline says:

    Men snälla du! Vilken översittare du är.
    Önskar dig ett liv med större medkänsla och empati Hanna!
    Att komma med konstruktiv kritik och mötas av glåpord och noll insikt i hur det verkliga livet är, är för mig väldigt väldigt underligt…
    Visst kan jag strunta i att kommentera. Men för oss som arbetar i en verksamhet som faktiskt inte är vårdnadshavarnas så måste jag få säga stopp! Hur liten byskola eller stor innerstadsskola det än handlar om. Det är en arbetsplats. Punkt!

 9. Des says:

  Ja har man inget snällt att säga så va tyst! Skickar styrke kramar till dig o dina nära som har det tufft!! Kram kram

 10. Elisabeth says:

  Ønsker deg en fantastisk fin jul sammen med din fine familie!!!! Og god bedring til alle som er syke❤️
  Gleder meg til masse flere innlegg dette året og alle andre år❤️❤️

 11. Charlotte says:

  Nu måste jag tycka till liteBlir lite förvånad över att (nästan)alla blir så otroligt upprörda över lite negativa kommentarer inom alla jobb får man ta emot både ris och ros och att blogga är väl bloggarens jobb Och ganska snälla negativa kommentarer tycker jag också att det är

  • Des says:

   Charlotte: Det här är inte AS jobb utan nåt hon gör för att dela med sig av sina tips och possitiva energi utan att tjäna pengar. Så då tycker jag vi som läser kan bjuda tillbaka lite positiv energi.

   • L says:

    En blogg är så klart ett jobb, det tjänas ofta stora pengar på bland annat reklam.

    • Harriet says:

     Men Anna Stina har ju varken reklam eller samarbeten och har ofta berättat att hon gör detta oavlönat. Därför tycker jag man får vara tyst om sin kritik. Hon går detta bara för att vara snäll och då tycker jag man kan vara tyst om man har kritik. Och nej som någon annan skrev att AS har konstruktiv kritik. Nej tycker inte alls det är konstruktivt. Det är förstår sig på:are som inte har något bättre för dig i min värld

 12. Anna says:

  Kommentarerna är rätt konstruktiva och i allt kan man inte tycka lika. Har man ett kommentarsfält så är väl lite för att det skall bli kommentarer av olika åsikter och inte bara heja-rop. Eller har jag missuppfattat ?

  Trevligt helg till alla !

 13. Charlotte says:

  Så bra sagt Anna!

 14. Marie Å says:

  Önskar dig en riktigt god jul och passar på att tacka för ännu ett härligt Gizmo-år! Kram från Göteborg

 15. Elin says:

  Ønsker deg en riktig god jul og ser fram til mange blogginnlegg i 2020.
  Klem fra Elin i Oslo

 16. Viktoria-pinkpastry says:

  Önskar dig/er en magisk jul! Tack för att du har förgyllt även detta år för mig, helt magiskt att titta in här. Stor kram och va rädd om dig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *