OLIVTRÄD & NYA LUNCH RUTINER.

Gooodmorning darlings! 

Men åhhh så underbart super härligt att sitta och blogga igen !!!  Det är så det ska vara. Att jag ska skriva till er då jag bubblar över av energi och glädje ! så slipper ni mig när jag har mindre bra dagar.  😉

Och idag redan lille-lördag! solen strååålar här uppe i norr och jag startade dagen med veckans 3:e power walk. Idag var inte super pepp på att gå ut men jag bet ihop och fokuserade på den härliga känslan efteråt så därför var det extra skönt att landa i solstolen på terrassen då jag kom hem igen. Sen stekte jag 2 ägg som jag åt på toast med Kalles Kaviar också en smoothie till det. Det är sååå GOTT och min frukostfavorit sedan en tid tillbaka.  Jag fastnar oftast i samma rutin också äter jag det en period till jag tröttnar och då kör jag något annat en stund.  Och på tal om mat:  från idag så är det nya lunch rutiner på Johannas skola så – alla elever på mellan & högstadiet ska ha med sig matlåda + bestick + glas också ska de hämta mat i lunchrestaurangen och sedan gå upp och sätta sig i klassrummet och äta.  Orsaken är ändrade regler från Folkhälsomyndigheterna kring hur många de är som sitter och äter tillsammans. Så – för att glesa ut så vidtar de nu denna åtgärd och allt man gör för att minska riskerna till smittspridning tycker jag är fantastiskt BRA !!! Men just det här, med att de ska ner och hämta mat också upp igen och ändå sitta tätt vid sidan om sina klasskompisar inne i klassrummet, den får jag kanske inte riktigt helt ihop? Men jag får förlita mig på att det blir bra så. Den nya rutinen ska de köra på helt fram till sommarlovet.  Är det kanske någon av er som har erfarenhet från en lik lösning på era barns skola ? Dela gärna i så fall ! 🙂

 

Jag älskar att solen tar nu så att vi får färg i ansiktet. Det piggar upp och ger energi!!! 

I Norge så hade Johanna matpakke med sig till skolan varje dag och då hade vi ett helt gäng med olika matboxar hemma men det var några år sen nu så – inför de nya matrutinerna på skolan så fick Johanna detta nya “kit” som en suprise av mig igår. En bricka att bära sin matlåda + drickskopp upp och ner till matsalen på, matchande servetter, en påse att lägga ner allt i sen eftersom allt ska diskas hemma (inte så fräscht om det rinner ut kvarlämnad ärtsoppa eller fiskgryta i skolväskan….) också en vårligt fräsch notatbok som var så fin att jag ska köpa en till mig själv också.  

Och nu är det ÄNTLIGEN dags för olivträd igen!!! Bästa vårtecknet!  Jag köpte ett gäng till terrassen här hemma (som måste bo inne en stund till p.g.a. kylan) häromdagen och just nu kostar de bara 129 kr hos Blomsterlandet. Ett tips! 

Nu ska jag köra och hämta ut ett paket. Retail therapy i coronatider piggar upp och om det är något vi behöver just nu i dessa tider så är det att pigga upp oss ! Så : power walk + pakethämtning blir dagens lyckopiller för mig.  Och tusen miljoner TACK för tipsen jag fick i förra inlägget! Sätter stooor pris på de!

Önskar dig den b.ä.s.t.a. dagen fylld av positiv energi!!!  🙂

P.S lyssna på den HÄR! och dansa loss hemma, det är ju trots allt lille lördag (och ingen ser dig).

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “OLIVTRÄD & NYA LUNCH RUTINER.”

 1. Line says:

  Det er så ulikt i Norge og Sverige – Mine barn på Mellomtrinnet og Ungdomssskolen er jo hjemme. De får møte 2 faste venner hver og ellers er vi bare hjemme. Ingen idrett, Ingen fritidssysler. Alt er bare hjemme. Vi holder på å fly på hverandre. Vi jobber hjemme, får tilkjørt mat hjemme og alt skjer hjemme. Synes som deg rart det serveres mat på skolene nå, men det er sikkert ett oppleggsom sikkert, vi får jo satse på at smittevern er ivaretatt. Minstemann har begynt på skolen igjen hos oss og jeg er kjempe imponert hvordan skolen sikrer smittevern så jeg er ved godt mot. Dette går fint. Håper snart det er over.

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh så fina inspirationsbilder på utemöbler.kan tänka mig att du får till en riktigt härlig feel Good oas. Vårt olivträd lönade jag ute hela vintern i snö och allt och det har överlevt och är så himla fint, sen har vi ju lite mildare vintrar förstås. Grilltips har jag inget, även om vi har en liten uteplats utanför, så grillar vi typ aldrig, så när vi väl gör det räcker det med en sån där liten rosa grilllhink, passar perfekt och enkel att bära ner i förrådet efteråt. Har faktiskt tom grillat middagar på den till sällskap på 12 personer mer än en gång och det har gått jättebra. Men jag har ett tips på nått som är så gott att bjuda på lör du ska grilla:
  https://www.matplatsen.net/2017/08/26/lovbiffspett/
  Dessa spett mums, med denna sås;
  https://www.matplatsen.net/2018/06/29/stinas-grillsas/
  Så gott! I år har jag kommit i nån konstig fas då jag inte ens känner för att bära fram utemöblerna, men får väl skärpa mig och göra det snart. Så fina lunch saker du har köpt. Önskar dig en härlig dag stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *