OLIVTRÄDEN ÄR HÄR!

Goood tisdag mina kära vänner! 

Idag har jag haft en förmiddag för “me, myself & I” som startade med att jag var iväg och stylade håret och sen körde jag direkt därifrån till nagelfix och det är såå skönt när sånt är i box! och att styla håret är verkligen en härlig lyx att unna sig. När jag var klar med mitt fix så hämtade jag upp min älskade mamma och skjutsade henne tur & retur för att få sin 2:a vaccin spruta så nu är de som befinner sig i riskgrupp i vår familj färdig vaccinerade och det är jag såå tacksam för!  Och i slutet av juni så är det min tur (har en bokning 23/6) men jag hoppas på att få plats tidigare (står på väntelista) för ett vaccinbevis kommer att vara “nyckeln” till Norge och nu har jag inte ord för hur stor vår Oslo längtan är. Tänk -vi har inte varit där och träffat alla våra kära bästa vänner och JIG´s familj sedan 1:a advent 2019!!!!  Nej men det är helt galet. Så nu håller vi ALLA tummar för att vi kan resa dit utan krav på karantenehotell i sommar!

Så långt skrev jag på det har inlägget tidigare idag, sedan dess så har det tyvärr kommit upp en stor sak i VG om att man föreslår att karantenehotell ska vara kvar fram till N.O.V.E.M.B.E.R. ! (du hittar saken HÄR) Oh my… Orkar inte ens tänka tanken så bäst att flytta fokus mot  något betydligt festligare: nämligen mina nya super vackra, heeeelt magiska och e.n.o.r.m.a. olivträd!!!  🙂

 

Jag insåg att förra årets olivträd var stendöda eller de kanske kan gå att återuppliva men i så fall så kräver det stor plats, special belysning och ett enormt tålamod och vi pratar då om att de kanske börjar att grönska igen om typ 1 år…  Så – jag beställde nya stora olivträd hos Blomsterlandet och se vad som kom ! Nej men alltså de är de största maffigaste olivträd jag sett! och vi insåg snabbt att jag aldrig skulle få hem de utan hjälp så…

… igår stoppade en budbil med mina träd utanför vårt Casa och alltså det var nästan så att de inte fick plats i bilen!  Jag hade super stora olivträd på terrassen förra sommaren men nu snackar vi en helt annan liga.  De här är faktiskt de största och maffigaste som jag någonsin sett! och jag älskar dom!!! 

Jag fick som tur var bärhjälp av budkillarna så nu står de så här på terrassen och inväntar rätt placering och jag kunde inte vara lyckligare!  De här träden kommer att förgylla hela sommaren och de kommer verkligen att göra det där “extra” till terrassen. Men smakar det så kostar det så nu rök jag på 4 lax och inser att krukorna är så stora att det kommer att bli helt omöjligt att hitta några snygga vita ytterkrukor till dom. Eller?  Jag ska checka på nätet men det känns som att det kan bli en dyr historia… så OM du skulle sitta på tips på var jag kan hitta ytterkrukor (som inte kostar f.ö.r. mycket ) som kan passa så är du mer än välkommen att höra av dig till mig! 

Jag uppdaterar med bildtexter senare!

När årets olivträd är på plats så är det “summer lovin” vibes på mig! (trots att vi har snöhögar kvar) och det är en så härlig känsla! Tänk – 17:e maj på måndag och sen kommer det bara att säga BOM så är det sommarlov.

Nu ska vi girls se i kapp några dagar Big Brother , vi ligger lite efter…

Önskar dig en magisk afton!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

40
Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “OLIVTRÄDEN ÄR HÄR!”

 1. D says:

  Åj wow! 🙂
  De var jo enorme!!! Håper du fikk gode tips på hvordan disse skal overleve, ville vært megatrist om de bare fikk en sesong! Hva gjør du med potter til disse?

  Krysser fingre for at dere kommer dere til Norge ila sommeren!

 2. C says:

  Wow! Vad kostade dessa? Kan de överleva mer än en säsong? Skulle gärna vilja ha men skulle önska att de höll sig mer än ett år…

 3. Lena says:

  Skönt att vaccinet är på väg. Låter väl inte troligt att ni kan resa i sommar, krävs 2 sprutor och flera veckor emellan. Visste inte ens att man kunde sätta upp sig på väntlista. I min region får man vänta till rätt åldersgrupp kommit upp som valbar på 1177. Själv har jag åldern inne, fått min första spruta, men får vänta 6 veckor till nästa.

 4. Tina says:

  Om jag inte hittade krukor till rimligt pris (olika för alla tänker jag” skulle jag montera twigs på utsidan av krukan. Alltså snygga grenar eller pinnar så det ser ut som att dom står i en kruka av pinnar. Bambupinnar kanske som matchar er solsängar?
  Sen skulle jag kolla om det fanns möjlighet att mot en kostnad vinterförvara dom hos en vän med växthus eller källare med rätt förutsättningar,eller varför inte jos blomsterlandet? Precis som däckhotell borde det finnas exotiska växter-hotell!

  • Ida says:

   Jag tänkte precis som du Tina att det hade varit perfekt med ett växthotell! Köper varje år maffiga ormbunkar till vår veranda men lyckas aldrig övervintra dem eftersom luften inne är så torr. Hade varit super att kunna checka in dem på ett växthus till våren!

 5. Carina says:

  Men wow vilka fina olivträd!

 6. Carina says:

  Fina olivträd! Tips:spraymåla krukorna.

 7. Jenny says:

  Jag har flera olivträd, stora som små som jag haft i flera år. På vintern tar jag in dem och vattnar som vanligt. Det är fina året om. När jag ställer ut dem igen på sommaren så är det viktigt att tänka på att de först måste stå i skuggan tills de har acklimatiserat sig, sen får de stå i solen resten av sommaren. De du fått tag på nu är en dröm, låt de pryda hemmet under vintersäsongen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *