ONSDAG & -20 GRADER.

Happy lille-lördag mina darlings! 

Jag är på väg till frisören för att klippa till håret efter en morgon med stora diskusjoner här hemma ang. om J skulle vara med på morgonens idrottslektion inne på en anläggning i stan som Luleå Kommun stängt ner nu p.g.a. pandemin? Vi beslutade att hon inte ska delta så jag har precis mejlat skolan. Jag tänker att det är 2 veckors perioden nu efter jullovet som är den mest kritiska och då är det klokt att avstå från kontaktsport inomhus eftersom både J´s dans avvaktar med att starta upp och hennes Cheer dessutom kör träningarna via Teams. Jag får verkligen inte ihop hur det kan genomföras vanliga idrottslektioner i skolan just nu? Hade varit bättre om de tex körde teori / utomhusaktiviteter. Hur gör de på ditt barns skola? Har de vanlig inomhus idrott nu?

Oj, klockan tickar… så bäst jag hoppar i duschen, bilen startar inte p.g.a. att det är -20 grader ute (freeeezing) så det blir en krispig iskall promenad till frisören… Jag känner att jag redan fryser…  Men då ska jag tänka på alla underbar feedback som jag fick från er igår för den värmer! Tusen miljoner T.A.C.K. !!!

Önskar dig en riktigt, riktigt fin och festlig onsdag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

126
Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “ONSDAG & -20 GRADER.”

 1. Pia says:

  Bara utomhusidrott här (Finland). Dessutom går högstadieeleverna i vår skola med ansiktsmask både på lektionerna och på rasterna (skolan delar ut, samma i alla skolor i huvudstadsregionen).

  • Mian says:

   Det är ordning och reda i Finland. Här har kommunerna inte råd att ge ansiktsmasker till eleverna… Dessutom tror vi inte på masker….Vi svenskar tror att vi inte kan hantera dem och gör vi fel så tror vi att masker driver smittan….

   • Barbro says:

    Så är det ju.Det är inte många som klarar av att sätta på en ansiktsmask rätt!

    • Mian says:

     Barbro, tänk att finnarna är bäst på det också!Sverige har mycket av lära sig av Finland!

     • Barbro says:

      Ja en hel del det är sant. Spritar de händerna innan de tar på sig masken ute också? Och byter tillräckligt ofta? Jag tvivlar på det för det köarar nästan inte sjukvårdspersonal ens. Man glömmer.
      men Finland har en del att lära av Sverige också. Är du från Finland?

    • Mian says:

     Barbro, Sverige har 10 000 döda . Finland 600.. Jag har från start varit kritisk mot den svenska strategin då vi inte gjorde något trots att vi hade 150 000 svenskar i italienska alperna… Ja, det är sorgligt allt detta. Jag lider med dem som har avlidit i denna hemska sjukdom & de som drabbats av långtidscovid.

 2. L says:

  Hos oss i Norge har de kun gym ute, ski og skøyter – mine er 10 og 12 år. All innendørs aktiviteter på kvelden er stoppet. Mine går på ski og det er fortsatt OK med minimum 1 meter avstand men med ski på bena går det litt av seg selv hyggelig å besøke bloggen din om dagen. God stemning! Jeg har også en gutt på 17 som går på videregående – jeg håper inderlig de klarer å holde skolen oppe. Nå når de ikke kan møtes på kvelden så blir det veldig ensomt for ungdommene. Han går på yrkesfag og skal bli snekker så nå har de praktiske fag på skolebok teori over nett fungerer ganske bra.

 3. Anna says:

  På mina döttrars skola (kommunal) har det enbart varit utomhus idrott i ett år nu. Likadant kommer äldsta dotterns teatergrupp att köra vi digitala möten med, och även hennes dans undervisning var utomhus, men ställde sen in de sista träningarna i höstas.

 4. Ami says:

  Helt rätt beslut tycker jag.

 5. Lena says:

  Båda mina barn är gymnasieelever så det är distansundervisning hemifrån med allt.

 6. Mian says:

  Vad bra att du tar ett eget beslut! Den svenska strategin har innburit att FHM har delegerat ansvaret för smittspridningen till skolans huvudmän. Skulle inte vilja vara rektor eller skolchef just nu… Många grundskolelärare är förbannade på FHM och skolministern Ekström. Igår på Aktuellt säger Tegnell att lärare inte har varit mer på IVA än andra grupper. Ok! Men han säger ingenting om att vi har massor med lärare som har långtidscovid….
  Du är en bra förälder för din fina dotter!

 7. Lena says:

  Kan man ta ett eget beslut, även om jag också tycker du gjorde rätt? Man kan ju också välja att avstå från tex en engelskalektion för att eleverna sitter för tätt. Hade nog gjort som du om jag hade haft barn i skolan.

 8. Sandra says:

  Mitt barn i ettan har inomhusgympa (Sverige, Sthlm). Tycker det är bra, är så viktigt för barn att få röra sig! Hon tränar även handboll inomhus men inga föräldrar får vara med. Tycker det känns väldigt bra och säkert.

 9. C says:

  Mina barn går på mellanstadiet och högstadiet – de har gympa utomhus med avstånd så ingen kontakt! Jättebra att de rör på sig och att de är utomhus 🙂
  I övrigt kör vi att de får träffa klasskompisar inomhus efter skolan då de ändå träffas varje dag men kompisarna måste gå hem innan jag och min man kommer hem osv.
  Längtar sååååå efter vaccin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *