WE L.O.V.E. PANDA.

1ea40d45d977300eb138dd8a4bad3bec

Gooodmorgon kära bloggvänner! 

Solen strålar och mer och mer snö försvinner från gården. Härligt! Och igår var vi på basket och såg en otroligt spännande match mellan BC Luleå och Södertälje, den 1:a SM-finalen av 7, och Luleå vann!  men några få poäng… efter en match i super högt tempo. Vi åt middag på arenan före matchen (efter J´s jazzdans) och redan på lördag är vi på det igen då det är den 3:e finalmatchen hemma. Mycket basket blir det… och jag som egentligen inte alls är speciellt intresserad. Ha, ha.  Men att gå på basket i Luleå är verkligen en fest! massa folk, och magisk stämning.

Och det blev lite annan drama igår också då alla de 52.347 bilder som jag har i kamerarullen på min i-phone plötsligt var BORTA! eller först var det 15.000 bilder som var borta (allt fr.o.m. september 2016…), men sen var det plötsligt 0 bilder i arkivet.  Snacka om att bli stressad….  OCH påmind om att jag m.å.s.t.e. fixa ett större moln dit jag kan skicka alla bilder för ja, 52.000 bilder är typ 51.000 för många…  Men som TUR var så återskapade telefonen allt under kvällen (teknikens under) så att jag kunde pusta ut och idag är det jag som fixar ett moln så att jag har backup för det första som slog mig var att alla bilder från Hong Kong blivit borta, och på Gucci och från julen… Men slutet gott allting gott och därför kan jag blogga lite semester pics idag! 🙂

18319320_10154416973535796_4188765834058946560_o

Ett av de starkaste bästa minnena från vår Hong Kong resa var då vi fick se en riktig levande panda.   Pandan bodde på Ocean Park, som  bjöd på både djur och tivoli, inne i det “rum” som ni ser bakom oss och kön för att komma in var låååång….  den ringlade sig längst hela vägen där det är röda parasoller bakom oss. Men det var SÅ värt att stå i kön för då vi kom in…

18209100_10154416978360796_8677661939625515184_o

….så satt han där och åt den super super söta pandan.  Vi ville bara hoppa över glaset och gosa med den…   Då vi var där inne så var vi tvugna att vara tysta, man fick inte prata, och man fick röra sig långsamt. Jag hade kunnat stå kvar där och titta på den hur länge som helst… det var magiskt. 

18278425_10154416991515796_2853406344425870828_o

Selfie med panda. 

18238547_10154416992605796_2667037959785149597_o

Många bilder knipsade vi… men till slut så droooog J ut mig därifrån och tur det för annars hade jag nog stått kvar där ännu… ha, ha.

Då vi kom ut från panda besöket så hittade J en donations box där man kunde skänka pengar för att rädda världens pandor eftersom det tyvärr inte finns så många kvar (det finns idag bara ca 1.864 pandor kvar och samtliga lever i Kinas sydvästra bambuskogar. det är inte många! men, de har ändå ökat från 1.600 till 1864 de senaste 11 åren) och hon la direkt ner de pengar hon hade i plånboken. Älskade hjärtat. Hon (och jag) tyckte så synd om pandan vi såg (har lite svårt för djur i bur) och om de som håller på att utrotas så det var väldigt fint av henne att ge bort en slant. Det värmde mitt hjärta.

Och om du funderar på vart du ska resa nästa gång så kan jag verkligen rekommendera Hong Kong! Jag längtar tillbaka, varje dag, och tycker nästan att den stan var coolare än New York.  Eller man kan säga att det var som att slänga ner Thailand & New York i en mixer och ut kommer Hong Kong!  Och när jag frågade Johanna vilken den bästa semester hon varit på är så svarade hon d.i.r.e.k.t.: Hong Kong!  Så ja, vi kommer absolut att resa dit igen!

Nu kör vi onsdag och njuter den här dagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Gizmolina Travels, Hong Kong 2017 | 12 Comments

12 responses to “WE L.O.V.E. PANDA.”

 1. Ida Marie says:

  Så himla søt <3 ser ut som om Hong KOng var et fantastisk sted. Har du noen tips til 17:e Mai og pynt? Skal dere feire 17 Mai i Oslo i år? Selv har jeg termin 14 Juni så blir ikke noen champagnefrukost på meg i år hihi

  • gizmolina says:

   Ja men alltså den var så söt att jag ville äta upp den… Det absolut sötaste djur jag någonsin sett levande! 🙂 Och Hong Kong var precis så fantastiskt som det ser ut. Jag har många bilder kvar att visa från vår resa så blir ett inlägg här och där framöver… !

   Och 17:e maj! SOM jag längtar!!! sitter faktiskt och ser på flyg till Oslo idag men problemet är att vi måste ta fri 4 dagar från skolan för att få till turen så måste checka lite med J´s fröken innan jag vågar boka… Men kryssar fingrarna för att vi kommer oss iväg! Och klart jag har tips på pynt! skulle kunna fixa ett 17:e maj inspo. inlägg… eller – så kan du söka i mitt bloggarkiv ! sök på 17:e maj, eller maj (månad) så hittar du bilder från tidigare års firande! Jag brukar framförallt pynta med ballonger och norska-flaggan-silkesband. Banden knyter jag runt vaser, på foten på glas etc. Blir så fint! Och ballonger blir alltid alla glada av! Utöver det så tycker jag att det räcker gott med fina servetter och gröna kvistar till…

   Och så fantastiskt gøy att du har termin 14:e juni! Önskar dig stort lycka till med det. Barn är verkligen små mirakel!

   Nyt dagen och kos dig med 17:e mai pyntingen! Klem! 🙂

 2. Nina says:

  Hur är priserna i Hong kong? Fick för mig att det är dyrt? Varför vet jag då rakt inte. Annars låter det ju kanonspännande! Kram

  • gizmolina says:

   Du har fått för dig helt rätt Nina. Det är dyrt i Hong Kong. Men inte dyrare än om du reser till Oslo… 😉 Taxi däremot är galet billigt där! (en resa som kostar närmare 200 kr hemma kostar typ 25 kr).

   Önskar dig en härlig dag vidare! Kram! 🙂

 3. Kerstin says:

  Snälla..
  Du kan väl köpa ett nytt läppglans/läppstift till Johanna..Säger absolut inget om att hon målar sig, det gjorde även min dotter i den åldern, men i min värld kan jag tycka att en färg som passar bättre till henne vore till hennes fördel…den blir helt enkelt för skarp. Ta det inte som kritik, det är i all välmening….

  • gizmolina says:

   Åh nej, det kan jag inte göra för det här är hennes absoluta favorit läppstift som hon fått av sin mormor. Hon älskar det! och är super fin i det ! 🙂 Sen kan jag personligen tycka att man ska vara försiktig med att föreslår förändringar i utseende på barn, hon är så stor nu att hon läser bloggen, och det gör även hennes vänner, och jag uppmuntrar min dotter att köra sin egen stil. I alla lägen.

   Önskar dig en riktigt fin kväll! Kram! 🙂

   • Amelie says:

    Helt rätt inställning, mycket förnuftigt skrivet. Att kritisera/föreslå ändringar i ett barns utseende och i deras val kan mycket lätt sätta spår hos dem som aldrig försvinner. Om Johanna känner sig fin i det läppstiftet så är hon fin!

   • Kerstin says:

    Då får du väl radera min kommentar så att hon inte läser den…
    Jag står vid det jag sagt men jag förstår också vad du menar. Svårt att föra en diskussion vidare via text här utan att det ska feltolkas så jag väljer att stanna här……….=)

    • Camilla says:

     Håller med dig Kerstin, jag har varit flitig med positiva, peppande och “snälla” kommentarer, men så fort jag ifrågasatt eller undrat över något som inte passar bloggerskan eller hennes läsare så blir det ett herrans liv. Har aldrig skrivit något nedlåtande eller något som handlar om hennes familj, bara varit “rädd om” och velat väl, men nej nu har jag också slutat kommentera här.

   • Titti says:

    Haha Anna-Stina. Klockrent svar! Det gjorde min dag och klockan är bara halv åtta

 4. ullis says:

  Hej!
  Det låter spännande att åka till Hong Kong, skulle gärna vilja åka dit nästa gång. Hur lång är flygtiden? Är det dyrt där både mat och shoppa eller? Ha det så bra!! Kram!!

  • gizmolina says:

   Jag kan verkligen varmt rekommendera Hong Kong som resemål! 🙂 Vi flög med SAS från Stockholm och flygresan över tog 10 tim och 45 min. Sen kan man säga att priserna är lite som hemma där… Men det beror så klart på var du rör dig och vilka restauranger du väljer att äta på. Vi var ganska enkelspåriga och hamnade på samma restaurang flera kvällar p.g.a. att vi lärde känna en i personalen där. De var en Pizza Express restaurang och där var priserna billigare än hemma ! Johanna åt både huvudrätt + dessert + dryck för 88 hkdollar. Ett glas vin kostade runt 70 kronor.. Annars blev det väldigt mycket roomservice på hotellet för oss eftersom J var sjuk några dagar… Men – tänk att det mesta kostar ungefär som hos oss. Varken mycket dyrare eller billigare.

   Önskar dig en magisk dag ! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *