ORKAR BARA VARA VAKEN…

Mina kära bloggvänner! 

Tusen miljoooooner T.A.C.K. för all underbar omtanke och all kärlek som ni strösslar över mig. Jag blir både rörd och enormt tacksam så jag skickar massor med kärlek till er alla !!! Love you !!!

Det var med viss tvekan som jag valde att berätta om min älskade pappa i förra inlägget för detta är ju något väldigt privat men nu då ni vet så kan jag dela att det är det mina dagar kretsar kring så det har tyvärr inte funnit energi eller tid över till annat. Varken blogg, vänner eller min egna familj. Istället då har mina dagar fyllts av telefonsamtal, möten och praktiska saker kring min pappa.  Han fick komma hem från sjukhuset på torsdag, för 1 vecka sedan, men han blev sedan gradvis sämre under helgen så både jag och min bror var hos honom hela lördag & söndag och på måndag eftermiddag fick vi tyvärr beställa en ambulans igen…  Sen, då han kom in till sjukhuset, så hamnade han, p.g.a. platsbrist, på fel avdelning vilket krossade hjärtat till alla oss anhöriga och jag fick för första gången i mitt liv uppleva maktlösheten över att inte kunna styra vart vården styrde min pappa… Den frustrationen önskar jag ingen. Men många telefonsamtal senare så hamnade han igår eftermiddag på den avdelning där han hör hemma, den som han vårdades på förra veckan, och nu väntar jag tålmodigt på ett samtal från läkaren som gått dagens rond för att få en återkoppling på status och vägen framåt.

Jag känner verkligen med alla er som har anhöriga på sjukhus nu då situationen inom vården är så ansträngd och det dessutom råder besöksförbud. Att inte få besöka sina anhöriga och se hur de har det är helt förfärligt trist… Och att få en inblick i hur utsatt vården är idag med platsbrist, personalbrist etc. är verkligen skrämmande. Här har vi ett så enormt stort samhällsproblem att det är helt katastrof! Så dagens ROS till alla er som jobbar inom vården. Ni är det viktigaste och värdefullaste vi har !!!

Och idag torsdag 8:e juli och en åskskur drog precis förbi. Alltså hur skönt med lite regn som rensar luften efter det fantastiska “Mallis väder” som vi har haft senaste tiden. Underbart!  Jag ska fixa lunch här nu, eller fixa och fixa, Thank God! för take away i den här perioden då jag inte orkar annat än att vara vaken på dagarna. Så – jag ska hämta lunch och sen i eftermiddag ska vi åka och träffa “my sister from my moms new Mr. ” och hennes mann som är uppe på besök. Samtidigt som jag väntar på telefon från sjukhuset…  Tänk så många olika faser vi ska igenom i livet och så lite man vet om dom innan man står i det. Men det kanske är bäst så. För annars skulle vi inte kunna njuta våra dagar på vägen… !

 

En favoritbild från juli 2018… då varje sommar tillbringades i vårt andra hem i Thailand. 

 

Önskar dig en underbar dag!

Var rädd om dig och glöm aldrig hur värdefull du är för mig.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

110
Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “ORKAR BARA VARA VAKEN…”

 1. C says:

  Hoppas allt blir bra med din pappa och försök ändå njuta av det FANTASTISKA sommarvädret 2021 !

 2. pia says:

  Kärlek till dig och din familj att ni alla orkar kämpa igenom den här jobbiga tid. Och kämpa för det ger resultat att vara jobbig anhörig. Men det ger skuldkänslor för dem som inte har angå.
  Kram

 3. pia says:

  *anhöriga

 4. Lena says:

  Så tråkigt men samtidigt vilken tur att din pappa har dig som kämpar för honom. Hoppas allt löser sig!

 5. Karina Brandt says:

  Jag har tänkt så mycket på er och verkligen hoppats att allt kommer att gå bra med din pappa. Förstår din oro samt den maktlöshet man känner när man inte alltid får vara med på sjukhuset.
  Har själv upplevt det under hela förra året när min sambo var sjuk och man inte gick följa med in på akuten, det är ju framför allt då en som är verkligen sjuk behöver ha stödet från en nära anhörig.
  I vilket fall blir jag glad idag när jag ser att du uppdaterat bloggen och att det inte är helt nattsvart (hoppas du förstår hur jag menar). Håller alla tummar jag har att din pappa piggar på sig så han får komma hem snart.
  All kärlek till er!

 6. Många hälsningar till dig/ er i denna speciella tid.
  Kramar Titti

 7. C says:

  ❤️❤️❤️

 8. Linda says:

  Tänker på er i denna jobbiga tid. Så fruktansvärt att inte få vara hos din pappa. Men tänk vilken fantastisk dotter han har som gör allt för honom .
  Varma kramar ❤

 9. Viktoria-pinkpastry says:

  Vi och alla runt dig är lyckliga som har dig! Va rädd om dig största kramen!

 10. Caroline says:

  Varma kramar från Uppsala ❤️❤️❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *