OSLO – DUBAI.

Gooodmorning mina vänner!

Jag har fått många kommentarer ang. mitt val att åka på semester till Dubai och några menar att jag sopar kritiken under mattan för att jag inte besvarar kommentarerna. Men saken är den att jag, som jag skrev i mitt förra inlägg, inte läste era kommentarer förren igår! då jag kom hem från semestern. Ber än en gång om ursäkt för det.  Och så här är det: jag fullkomligt älskar Dubai! Vi var dit första gången förra året på Höstlovet och förälskade oss så mycket i landet att vi reste tillbaka i år. Det som gör att jag älskar Dubai är 1. klimatet! det är stråålande sol från klarblå himmel och runt +35 grader v.a.r.j.e. dag (tror det regnar typ 3 dagar per år där…) så det är faktiskt mycket bättre väder än i Thailand! 2. Servicen! alltså det är helt fantastisk service precis överallt. Från taxi killen till restaurangen, till hotellet, till personalen som städar.. ALLA hälsar trevligt och är helt otroligt tillmötesgående. och för mig, som är över snittet upptagen av bra service, så är det inget annat än en dröm att få uppleva det! 3. Det är sååå rent & fräscht precis överallt (tänk Singapore.. det är same / same…), inte ett skräp på gatan, t.o.m. ute i öknen är plantorna planterade i fil… Så otroligt snyggt!  4. Alla pratar flytande engelska så det är lätt en kommunicera med alla överallt. 5. Beachen är loooovely!!! ordning & reda här också med personal som håller koll på solstolarna, inte ett skräp vid strandkanten (helt unikt!) och perfekta badvågor. 6. Man får både beach & citylife på samma ställe! så det blir lite som att mixa New York och Phuket för mig… 7. Det finns massor att uppleva! och jag har redan en lista på saker vi ska göra nästa gång vi reser dit som vi ännu inte hunnit med. 8. Shoppingen är a.m.a.z.i.n.g. ! ALLT finns här men man får vara uppmärksam på priserna för vissa produkter är galet dyra i Dubai.  På Mark & Spencer tex. så är priserna minst dubblade mot i England (nästan 3 dubblade faktiskt…).  Men – de har en super sale weekend 31/10 – 2/11 och då är det helt fantastiska erbjudanden i alla butiker. H&M hade tex köp 3 plagg – få 3 plagg gratis! på River Island var det köp 1 plagg – få ett plagg gratis och på GAP var det hela butiken -40%, samma på UGG butiken…   Loved it!

Jag kan göra listan lång men som sagt: jag älskar att vara där! Sen är jag 110% enig i att det är mycket med landet som är helt förfärligt men jag väljer att inte tänka på det då jag är där och det är heller inget som jag påverkas av på plats.  Jag känner mig aldrig utsatt som kvinna, istället så känner jag mig hur trygg som helst mycket p.g.a. att alla är så fantastiskt trevliga.  Skillnaden mot då jag är i Thailand är att jag tänker mer på hur jag klär mig här och är lite mer “klädd” för att visa respekt.

Fråga mig gärna om det är något annat ni undrar över? Men jag kan som sagt varmt rekommendera dig att resa dit! Flygresan från Oslo är 6 timmar på utresan och ca 7 på hemresan så det är ett behagligt avstånd + att tidsskillnaden bara är 3 timmar. Vi reste för första gången med Emirates och ni känner ju mig och vet hur skeptisk jag är till att flyga med något annat än SAS så det var kul att få bli så positivt överraskad. Alltså Emirates var såååå BRA!!! Jag förstår att bolaget är i toppen på listan över “världens bästa flygsällskap” (de är på 5:e plats) för servicen var i 5 stjärnig!!! Och filmutbudet! det fanns nog flera hundra filmer att välja mellan. Bara en sån sak! 🙂

 

Vi hade take off från Oslo söndag 27:e oktober kl. 14.10 och Johanna matchade den gröna färgen på Emirates vinge med sina super fina mysigt sköna byxor från Soup Store.  Förra gången vi var i Dubai så reste vi med Norwegian, det gör jag a.l.d.r.i.g. om!!! det var SMÅ flygplan utan skärmar med filmer etc.  Nej uff, det var hemskt! Så – det var självklart för oss att prova Emirates den här gången eftersom de har lika stora plan som de vi reser med till Thailand (SAS flyger tyvärr inte till Dubai). 

Fasten your seat belts!   

Jag äter ytterst sällan flygplansmat men den här var faktiskt riktigt god! och – Emirates har fortfarande riktiga bestick och man får en Meny att välja ifrån. De där små detaljerna som tyvärr Thai airways valt att ta bort… 

Och på tal om detaljer… När vi landade så kom det upp info. om vilket bagageband våra väskor skulle komma på på skärmarna. Det är alla såna här små saker som gör helheten och jag älskar det! 

Ett tips till dig som planerar att resa till Dubai:  Om du vill ha vin / bubbel på rummet för att tex kunna ta ett glas innan ni ska ut och äta middag så är det en god idé att köpa med sig det från butiken på flygplatsen (den är precis vid bagagebanden) för det är i princip omöjligt att få köpt alkohol i någon butik i Dubai. Jag har i alla fall aldrig sett det någonstans?!  Men – det finns så klart vin i minibaren på hotellrummet och du kan köpa vin på glas / flaska på hotellen men priserna är högre då.  (ännu billigare blir det så klart om du köper med dig vinet från Sverige / Norge..… )

Vi checkade in på vårt favorit hotell som vi även bodde på senaste då vi var här (tack vare tips från vänner): Jumeirah Emirates Towers runt kl. 01.30 på natten…  Och det var direkt som att kliva in i “Sex and the city” filmen… 

Runt kl. 02.30 rullades vår very late dinner in på rummer…  Alltså man måste ju bara älska roomservice! Och nu syns tyvärr inte utsikten här men den var helst magisk eftersom vårt rum var på 26:e våningen.

Sen dök vi i säng strax efter kl. 03 sååå trötta och sååå happy över att vara tillbaka!!! Och den här sängen och de där fluffiga kuddarna… den skönaste hotellsäng jag sovit i!!! och jag älskar att den var typ 2, 20 bred…  

 

Det var resan! Senare ska ni få hänga med på vad vi gjorde våra dagar i Dubai.

Nu ska jag göra mig klar här för jag har strax tid för vippe-refill. Luleå bjuder på strålande soool idag och -14 så it´s freeeezing! och verkligen vinter på riktigt här nu.

Önskar dig en underbar dag! 🙂

P.S blir spännande att läsa intervjun Isabella Löwengrip gjort som ska komma ut idag…man undrar verkligen vad det är som händer…? Min teori är att hon fått lämna Löwengrip Beauty p.g.a. att alla delägare behövde gå in med mer kapital för att klara växten och att hon inte satt på de pengarna just nu och att hon istället nu kommer att få % på salg + att hon kommer att finns kvar som ansiktet utåt (dvs köra promo etc.).  Men det är som sagt bara min teori…  Jag tänkte fel! Du hittar saken på Expressen nu… (tisdag kväll).

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt, Dubai 2019 | 2 Comments

2 responses to “OSLO – DUBAI.”

  1. Ulrika Lagergren says:

    Åh, ni ser ut att ha haft en helt underbar semester!!! Ser fram emot att höra mer om era dagar och se bilder därifrån.

    Jag älskar också att resa och hoppas snart att vi bokar in en resa till Dubai. Blir extra sugen på det efter att ha läst om dina resor dit.

    • Tusen tack för din trevliga kommentar Ulrika! 🙂 Ja, vi hade verkligen en helt underbar semester på alla sätt och jag längtar tillbaka idag då det är -14 här i norr… Saknar solen & värmen! Och så kul att jag inspirerar till att resa till Dubai med mina inlägg. Du kommer att älska det!

      Önskar dig en magisk dag fylld av solsken & lyckliga stunder! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *