OVERKLIG VARDAG.

 

Goood måndag mina kära vänner! 

Tusen miljoner TACK för all respons och feedback som jag fått både här och på min instagram senaste dagarna!!! Det är många olika känslor och tankar som snurrar hos oss alla i dessa dagar för ingen av oss har tidigare befunnit oss i en situation där världen agerar så drastiskt och så snabbt. New York stängde idag samtliga skolor och restauranger och igår avslöste den ena presskonferensen den andra på TV. Först var det Norges stadsminister, sen var det Sveriges stadsminister, sen var det SAS och sen var det norska kungen som höll tale så vi växlade mellan NRK och SVT för att få med oss allt i vår norsk / svenska familj. Och på morgon har jag sett den direktsända presskonferens som norska stadsministern + ministrar hade för barn.  Alltså SÅ fint att ha en presskonferens där barn fick sina frågor besvarade på ett sätt som gör att de förstår situationen vi befinner oss i bättre. Och man kan lugnt konstatera att det är en ENORMT stor skillnad i vardagen mellan barnen i Norge och Sverige nu. Det går inte ens att jämföra. I Norge är samtliga skolor stängda och barn får inte ha bursdagsfiring (kalas), de får inte umgås med mer än 1-2 vänner under den 14 dagars period skolorna är stängda och dessa vänner ska vara de samma vännerna hela perioden, barn ska inte besöka besteföräldrar över 60 år istället uppmanades de att ringa de ofta, köra facetime osv., samtliga träningar/fritidsaktiviteter är inställda och – man “stjäl” inte tid från sommarlovet i Norge p.g.a. detta eftersom samtliga norska barn har hemundervisning under den period skolorna är stängda. Du kan se hela presskonferensen HÄR.

Och här i Sverige – vanlig skoldag idag och jag har börjat tvivla på vilket land som agerar rätt i skolfrågan efter att en vän till mig som är infektionsläkare sa samma saker till mig i helgen som det står i den HÄR artikeln (som en av er bloggläsare tipsade om igår – TACK!). Kanske är det lika bra att bara “köra på” som Sverige (och Storbrittannien) gör? Eller så är det ren galskap att göra så för att vården inte kommer hinna ta hand om alla som blir sjuka?  När vi har facit vet vi…!

Det vår svenska stadsminister i alla fall var väldigt tydlig med igår var att vi inte ska besöka våra äldre familjemedlemmar nu. De bör hålla sig hemma och vi får hjälpa till med att handla mat och göra andra ärenden. Något jag vet att i alla fall mina egna föräldrar på 84 och 76 med respektive är väldigt dåliga på att ta in för de “kan själva” och så tror jag många äldre känner. Så lättare sagt än gjort för många att acceptera att de bör isolera sig för att undgå smitta men det bästa vi kan göra nu är i alla fall att erbjuda oss att hjälpa till och att ses på facetime / skype etc.  istället för irl!  Och tanken var att J´s klass ska igång med att sälja kakor igen nu men jag ska dit strax och berätta att vi får ställa in det. Inte direkt läge att knacka dörr hos äldre och okända i dessa dagar…  😉

Jag förstår att många svenskar tycker att Norge överdriver coronasaken eftersom 1:a sidan på vår morgontidning här uppe i norr ser ut så här idag?!?  Men HUR märkligt att det inte står en rad om coronaviruset eller att SAS precis permitterat 10.000 anställda?! (det står så klart inne i tidningen men bara som mindre saker…). Taktiken är säkert att ingen ska skrämmas upp men ändå… 

Det är sååå härligt att påsken har gjort sin entré i butikerna nu! Och som vanligt så kör Toffifee fina säsongsförpackningar som är perfekta påsk-presenter!  Och check de söta skum påskhararna som säljs likt som skumtomtarna till jul.  Hos Dollar Store får du köpt 3 st för 10 kr. Perfekta små presenter till kollegor, lärare, vänner etc. 

Här hemma blomstrar magnolian i vardagsrummet! SÅ vacker. Och det är inte så ofta man får tag i magnoliakvistar i blomsterbutikerna så passa på.. ! (kostar bara 55 kr st.)

Och äntligen är påskmusten här!!!  SOM jag längtat! De dök upp i butikerna förra veckan och jag har druckit det sedan då… Älskar påskmust!

I helgen åkte all påsk upp från källaren och nu är vi i full gång med att pynta Casa Gizmolina.  Det passar fint att göra det exra fint hemma inför påsken i år då det inte blir samma möjligheter att resa bort som vi är vana vid. 

 

Nu ska jag ta en promenad i det vackra soooliga vädret bort till J´s skola.

Önskar dig en riktigt, riktigt BRA start på veckan!!! 🙂

Stay safe & Stay positive!

Love, Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “OVERKLIG VARDAG.”

 1. Dina says:

  Setter stor pris på litt påskeinspo i disse tider. Hjemmekontor, med hjemmebarnehage og hjemmeskole, og mann på jobb uten hjemmekontormuligheter. Oh my. Da trenger man litt ekstra kos, haha! Har fine tulipaner på bordet her, lager litt ekstra gode lunsjer og har bestilt litt påskepynt. Tips til deg: https://www.indiska.com/en/interior/living-room/decorations/mixed-decorations/rabbit-jar-p1000009717113.

  Jeg elsker påske og kjenner at jeg trenger å glede meg litt ekstra til den i år, selv om det kanskje blir en litt annerledes påske.
  Heldigvis er det vårlige tider, trampolina kom opp i helgen og syklene er tatt frem!

 2. Pia says:

  Ja verkligen hur Norge resp Sverige behandlar Corona olika. trots att de länderna är så nära i mkt. Och jag kan inte förstå att många klagar på att om skolor stängs så kanske sommarlovet förkortas. I många familjer så har man fullt sjå med att få till hela sommarens ledighet då föräldrar endast har 4 veckor semester utan det kanske bara blir 2 veckor tillsammans och sedan kanske besteföräldrar får utnyttjas osv.

  Men nu måste vi ta tillvara alla ljusglimtar vi kan för att ha extra energi som skall orka med bruset. Och vi får finna våra stunder där vi kan stänga av bruset.

  Önskar dig och din familj en härlig vecka

 3. Tina says:

  Ja tack för påskpynt! Vi ska fira påsk hemma iår för första gången sen vi fick barn. Vi är alltid vid röda havet annars men så inte iår. Men det ska bli kul att visa ungdomarna påsk

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Åh visst piggar påsken upp, är ju alltid härlig med sina färger och så sött pynt, men nu behöver man det mer än någonsin. I dag har vi tagit in ris och pyntat, så mysigt och piggar upp. I morgon ska vi nog tillverka lite eget att hänga i riset, behövs lite såna aktiviteter nu. Här nere är praktiskt taget all barnverksamhet stängd, öppna fsk, sångstunder, 4h osv, eller ja allt för oss hemmaföräldrar för barn i åldesgrupperna som inte börjat skola ännu. Så härligt och titta in här och få se lite mer härlig påsk. Du tipsade för en tid sen om nån korg hos Dollarstore, köpte du den? Har du bild? Sen är jag ju super nyfis på ditt amerikanska pynt. Stor kram

 5. Josefine says:

  Jag har sedan långt tillbaka den texten “A negative mind…” på mitt skrivbord på jobbet. Så bra att påminna sig om!
  Jag jobbar som chef inom äldreomsorg så det är extra mycket att göra just nu. Både för att skydda våra äldre mot smitta samtidigt som det måste finnas frisk personal på plats…
  Tack för din inspirerande blogg!

 6. A says:

  Jag brukar aldrig påskpynta särskilt mycket men i år när vi alla ska (bör) tillbringa mycket tid i hemmet så ska jag gå all in!
  Ser mycket fram emot dina fina tips miss Giz. Bring it on 🙂

 7. Anna says:

  Men A-S nu får du läsa första sidan igen. Det står ju att krogen Olearys får kritik för att det har varit så mkt folk på den spelning där och folk har reagerat på det. Så bra att tidningen tar upp lokala saker så folk reagera att det händer Corona även i deras närhet. Den här länken förklarar varför Storbritannien och jag gissar Sverige gör som de gör just nu. https://www.facebook.com/212086795470519/posts/3082748371737666/?vh=e&d=n

 8. Marit says:

  Jag jobbar i butik i en mellanstor stad, kan säga att vi under lördagen märkte av en minskning av kunder, söndagen blev ännu lugnare. Igår måndag var det knappt en människa ute, nästintill inga äldre, få lunchande vuxna, enbart ett fåtal ungdomar som tittade in på rasten. Alla våra butiker upplever detsamma i hela landet. Så folk tar det här på allvar skulle säga, man går inte ut bland andra om det inte är nödvändigt. En av dem saker som jag tror skapar oro hos oss är när vi jämför oss med andra länder, varför gör dem så och inte vi osv. Men vem säger att dem har rätt och vi fel? Vi måste lita på myndigheternas expertis. Följ deras restriktioner och ditt sunda förnuft, jag anser att vi är en nation som hjälps åt när det blir en kris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *