PÅ BEGÄRAN: EN FAVORITLISTA.

 

Oj, så många härliga frågor & önsk som jag fått från er! Jag har använt dagen till att gå igen om allt och nu ska jag sätta igång och beta av dem!  Och eftersom min dag försvann lite (det blir oftast så när JIG är hemma… jag vill prioritera familjetiden…) så startar jag med att svara på de frågor som jag fått i en Favoritlista :

 

Bästa Doftljusmärke?

Utan tvekan Voluspa! och min favoritdoft är Saijo Persimmon. Jag plockade ut den här doften som en favorit då jag hade min butik och sålde endast den ur Voluspas sortiment. Den blev “Gizmolina doften” och jag har den överallt här hemma i Casa Gizmolina (både doftljus och diffuser) och även på mitt kontor. Älskar den! 

Snygg etikett har den också som smälter in fint här hemma i Casa Gizmolina…

Viktigaste stämningshöjare vardag / fest?

Åh jag fullkomligt älskar ju stämningshöjare!! och använder mig av det dagligen. I vardagen är det allt från att jag alltid dukar med servetter och sugrör till min lilla darling  (frukost / lunch & middag) till att jag har på skön lounge musik på svag nivå (jag kör oftast Stay See mixarna på Youtube och KYGO så klart) , har fräscha snittblommor på borden och tända ljus! jag älskar stearinljus.  Och till fest så är det samma men lägg även till bubbel! kalla goda bubblor (cava, prosecco, champagne… ). Och dans! Jag älskar att få mina gäster att dansa!  Brukar slå på Gangnam style på hög nivå och tvinga alla upp ur stolarna. Och ballonger! med ballonger blir varje dag en fest och jag älskar det! 

Så här dukar jag varje dag till J, med servetter och sugrör. Detta blev dock xtra festligt med bokstavskex eftersom hon hade sleepover besök (dukningen är från förra helgen), älskar att duka med dessa kex när vi har gäster.

Och sugrör gör det xtra festligt!  Och ett tips om dina barn har besök över ett par dagar: märk glasen med fina stickers så slipper du diska “48” glas…  

Favoritskönhetsprodukt?

Jag kan inte leva utan ansiktscremen Visible Differens från Elisabeth Arden. Har använt den sedan jag var runt 14 år och har inga planer om att byta. 

Vackraste utsikten du upplevt?

Det är så klart varje dag som jag tittar på min dotter… jag kan fortfarande inte helt förstå att hon är min. Att vara mamma är en så overkligt mäktig känsla.  Och förutom henne så är det utsikten över Portofino. Jag var där på resa med min pappa då jag var runt 14 år och det är fortfarande den vackraste plats jag besökt. 

Favoritmöbel hemma?

Det måste vara soffan!  Den har hängt med i måååånga år och jag älskar den för att den både är så otroligt fin och världens skönaste. En kombo som inte alltid är så lätt att hitta. 

Vilken inredningsfärg satsar du på i vår?

Alltså jag är ju löjligt glad i rosa. Älskar rosa!!! men, jag är även riktigt svag för grönt… 

Favoritdryck?

Champagne! 

Vad lägger du helst på grillen?

Lax!  men jag är även väldigt glad i att grilla kyckling, korv, majs, paprika, lök… och äta med potatissallad till. Så gott! 

 

Så där ja, då är vi igång! och jag ser fram emot att fortsätta att besvara fler frågor & önsk i dagarna framöver. 🙂

Godnattkram!

 

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “PÅ BEGÄRAN: EN FAVORITLISTA.”

 1. Emma says:

  Jag tycker helt klart att du ska överväga att sluta med sugrör i plast. Det är så illa mot miljön. Flera länder har/är på gång att förbjuda det (förstår inte att Sverige inte redan gjort det) och många restauranger har helt slutar med sugrör och drinkpinnar i plast.

  • Jag är ledsen över att behöva göra dig besviken Emma men jag kommer tyvärr inte att sluta med sugrör i plast.

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram! 🙂

 2. Johanna says:

  Gulligt men det speciella borde ju försvinna när du dukar så varenda måltid? Tips är att skaffa sugrör i metall eller annat material som inte är engångs, för att tänka på miljön 🙂

  • Frågan jag besvarade handlade om vilka stämningshöjare jag har och – att duka fint är en av de! 🙂 Sen är sugrör i metall inget för mig, de är hopplösa att hålla rena och inte speciellt goda att dricka ur tycker vi. Så beklager, men vi kommer att fortsätta med sugrör i plast + papp här hemma.

   Önskar dig en härlig helg Johanna! Kram! 🙂

   • Johanna says:

    Det var bara ett tips i all välmening. Alla måste börja dra sitt strå till stacken för miljön och det här är ju ändå en liten grej som i slutändan blir ganska mycket. Med tanke på er konsumtion samt resvanor så är det ju såna här småsaker ni kan försöka tänka på om ni inte vill göra stora förändringar 🙂

    • Jag är ledsen Johanna men jag är inte så pass miljömedveten att jag slutar med sugrör eller resor… Däremot så kör jag till återvinnings stationen här i Luleå varje vecka och sorterar sopor… det är mitt strå till stacken… ! 🙂

     Kram!

 3. Anna says:

  Åh så underbart! Vill höra allt om dina favoriter! Sprang ner på lunchen och shoppade doftljus och fredagspresent i sann Gizmolina-anda! Dukar inte fint så ofta som du men älskar idén!
  Är inte ovanstående kommentar lite onödig? Alla vi vet väl att man ska tänka på miljön. Alla gör det inte så mycket som vi borde men ändå. Att förbjuda sugrör är mig veterligen bara ett fåtal länder och Isf är det väl bättre att sänka köttkonsumtionen och inte slösande vatten och källsortera? Vi gör alla våra val och behöver inga pekpinnar, om man inte vill poängtera i sann välvilja då är det ju något annat!
  Kram

  • Men alltså sååå underbart kul att läsa att du sprang ut och shoppade doftljus och fredagspresent och kallar det i sann Gizmolina-anda! Åh nu blev jag glad!! 🙂 Och sen håller jag med dig ang. miljötänket, vi bidrar alla på våra egna sätt… !

   Önskar dig en magisk weekend fylld av solsken & glädje Anna! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *