PÅ BEGÄRAN: FILMTIPS!

get-catty-with-these-sex-and-the-city-movie-quotes1

TV-serien, filmerna… jag fullkomligt ä.l.s.k.a.r. Sex and the city och kan se om alla episoder och filmer hur många gånger som helst utan att tröttna. Åhhh tänk om de  kör på med en till film eller ännu bättre: en ny säsong på TV. Vilken lycka det vore! 

För en tid sedan så efterfrågade en av mina följare som heter Caroline filmtips och idag så påminde hon mig om det (t.a.c.k.! – gillar då ni efterfrågar inlägg) och då kände jag att det var dags… Så:  här kommer nu, på begäran!, tips på några av de bästa filmer jag sett senaste året (med risk för att jag glömt några stycken…) och som jag varmt kan rekommendera er att se. Men ni vet hur det är… film och musik är 2 områden där alla har olika smak så – detta är mina tips utifrån min filmsmak.  Hoppas att ni hittar någon ni gillar! 🙂

P.S jag har inte sett en film på bio på evigheter så alla de här har jag sett ombord på flyg… till Thailand, L.A., New York & Hong Kong…

Bridget-Jones-Instagramplakat

Alltså jag ä.l.s.k.a.r. den här filmen! Har säkert sett den 5 gånger. Ha, ha.  Det här är en sån där film som jag slår på om det tex är mycket turbulens ombord på flyget och jag behöver flytta fokus.  Den är såååå BRA och fantastiskt underhållande!   Den bästa Bridget Jones filmen om du frågar mig! 

friends-with-kids-review-banner

En gammal favorit film som jag har sett om flera gånger.  Passar oss som har barn eller dig som dejtar någon som du är väldigt kär i men ännu inte har barn med men – alla era vänner har barn…   

1

Jag såg den här filmen på flyget hem från Hong Kong och jag hade inga förväntningar alls, trodde egentligen inte jag skulle gilla den, men alltså jag ä.l.s.k.a.d.e. den!!! Åhhhh så fantastiskt BRA den var!  Musiken, kärlekshistorien…. love, love, loved it!!! 

medium_10f3d286ff810b61b7f11e0031bd9e8c-13731447_1125471370858710_5746867445471272126_n

En annan film som jag inte alls trodde att jag skulle gilla är den här.  Hade fått för mig att den var riktigt, riktigt dålig så blev väldigt positiv överraskad då jag såg den på flyget till Hong Kong. En härligt underhållande film som jag faktiskt såg om på hemresan….

how-to-be-single-dvd-cover-54

Ha, ha alltså den här filmen… SÅ kul och cool.  Jag skrattade högt då jag såg den på flighten till Thailand och tyckte att den var så bra att jag köpt den på dvd. Men man måste vara på rätt humör då man ser den här.  Tänk filmen Hangover fast med tjejer.  Så – ta på dig ditt partyhatt-humör innan du ser den!  annars kommer du bara att sitta och störa dig på fel saker…   Jag älskade den!! 

Me-Before-You-Poster

 Alltså den här filmen är SÅÅÅ b.r.a.! Jag hade absolut inga förväntningar då jag såg den, visste inte ens vad den handlade om? så blev sååå positivt överraskad.  Underbart fin…  men ladda med kleenex, du kommer att behöva dem… !  för den är så romantisk, vacker, och ja, helt magisk… 

danish_girl_ver2_xlg

När jag flög till New York med min kära vän K så tipsade hon mig om den här filmen och jag tänkte bara what? ska jag se den trååååkiga? för ja, jag tyckte att den såg urtrist ut. Men – så var jag väldigt nyfiken på Alicia Vikander eftersom hon vunnit en Oscar för sin rollprestation så jag såg den och jag är SÅ glad över det för alltså v.i.l.k.e.n. film… !!!  Loved it! 

8a0dc00292532cbaf0e6b48bade39b2d

Ha, ha alltså den här filmen… så knäpp och absolut ingen jag hade kommit på idéen att se om det inte vore för att jag satt där i min flygstol och inte hade så mycket annat att göra men – den är knäpp på ett skönt underhållande sätt.  Handlar om en tjej som inte får någon uppmärksamhet från sina föräldrar så hon kidnappar dem.  För oss som har barn och vet att det inte alltid är så lätt att räcka till / visa nog med uppmärksamhet alla gånger så är denna film otroligt underhållande och kul men även lite eftertänksam… så se den ! 

Berattelsen-om-Askungen-Poster

Sen är ju Disney filmer alltid magiska… och den här senaste Askungen filmen är såååå BRA!!!  jag älskade den!  så se den om du inte redan gjort det.  (se även Alice i Spegellandet – fantastiskt bra den också).

Åhhh det finns SÅ många bra filmer!!! men nu måste jag stoppa. Men andra favoriter är så klart: Sliding Doors,  Pretty Woman,  Top Gun, Notting Hill, 4 bröllop och 1 begravning… och ja, The Holiday !!! åhhh love it! den har jag sett “100 gånger” och kommer se den 100 till… Sen älskade jag Pulp Fiction då den kom men vet inte om jag skulle gilla den lika mycket idag…? Och Nikita ! var också en stor favorit… (men samma sak där – fixar inte så blodiga filmer längre..) Och  Mama Mia !!!  alltså BÄSTA, bästa filmen av alla!! jag vet inte hur många gånger jag har sett den? och varje gång vi är i Thailand så ser vi den m.i.n.s.t. 1 gång.  Looooove it!

Vilken är din absoluta all time favoritfilm?  🙂

Själv så fick jag alltid den frågan i alla intervjuer då jag var biochef och mitt svar var alltid: Det Stora Blå. !

G.o.D.n.A.t.T.k.R.a.M.!

Kategori: Filmtips. | 4 Comments

4 responses to “PÅ BEGÄRAN: FILMTIPS!”

 1. Caroline says:

  Åååh, tusen takk!!! Du er vel gullig!!!(elsker det svenske ordet) Nå har jeg fått mange tips, flere jeg ikke har sett. Herlig!
  Ha en fin dag skjønne deg! Klem Caroline

  • gizmolina says:

   Ha, ha. Ja, visst är gullig ett fint svenskt ord! 🙂 Och varsågod för filmtips Caroline! beklager att du inte fått dem tidigare så bra du purrade på mig… Hoppas du finner någon film du liker bland mina tips!

   Och du – tusen miljoner TACK för fantastisk fin blogg feedback och många fina ord!!! You make me very happy! 🙂

   Önskar dig en magisk dag fylld av solsken & happiness! Klem!

 2. Lulebo says:

  Åh jag ÄLSKAR också Sex and The city! Men alla filmer med Kristen Wiig och Melissa McCarthey är också SÅÅ Bra och superroliga, särskilt Bridesmaids. Den har jag sett flera gånger och skrattat mej halvt fördärvad till! Se den om du inte gjort det.
  Sen är “Broarna i Madison County” med Clintan och Meryl Streep en stor favorit. Känner mej så nostalgisk av den.
  Notting Hill. Lovet Actually. Fyra bröllop och en begravning… Listan kan göras lååång… hihi

  • gizmolina says:

   Ja men alltså visst är Sex and the city filmerna + serien SÅÅÅÅ bra! Love them!!! 🙂 och jag kan se om avsnitten hur många gånger som helst utan att tröttna.. ! Och tack för tipset om Bridesmaids, den har jag sett och precis dom du skriver så var den riktigt kul ! 🙂 Och sen håller jag med om att listan på bra filmen kan göras lång…. och Brorna i M.County är också väldigt fin.. !

   Njuuut din torsdag och fyll den med lyckliga stunder! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *