PÅSK HAPPENING I SKOLAN.

Happy hoppy påsk vecka darlings! 

BAM! så var helgen över och den gick såå fort. Först var det fredag och sen måndag känns det som men vilken trevlig, solig & festlig start på påsklovet vi har haft! På fredag var jag till J´s klass och körde en påsk happening för alla elever och det är alltid lika kul att få vara där.  Sen blev jag lite rörd då jag kom på att det här nog var den sista påsk-aktiviteten som jag kör för nu går J i 6:an och efter sommaren, när de börjar 7:e klass så splittras klassen och börjar på nya skolor och då är jag nog dessuom så pinsam förälder att jag inte får komma… ha, ha.

Så – det var extra kul att få duka upp fika i klassrummet och bjuda på en påskig lek för att leka blir man minsann aldrig för gammal för för lek & dans kryddar livet och gör alla glada, oavsett ålder! 🙂

 

Jag är verkligen inte någon mäster bagare så det blev inget avancerat som jag bjöd klassen på.  Slängde ihop muffins (från vanlig sockerkakemix, då blir de godast tycker vi) och satte sedan på en klick smält mörk choklad som jag fäste en skum påskhare + ett ägg på. Också lite floursocker på det och voilá – färdig ! 

Sedan tog jag med mig mina muffins och en hel del andra saker och åkte iväg till skolan… 

…där jag dukade upp i klassrummet när eleverna var på lunch. Jag hade med mig en vas med påskris, servetter från Lagerhaus, guldasietter + fat från Dollar Store,  prickiga muggar från ICA Maxi, saft (gul så klart eftersom det är påsk…) och mina muffins a ´la Gizmolina + kex.  Så enkelt, och så gott ! 

Leken vi körde var en favorit i repris. Eleverna delades in i 4 lag. En i varje lag fick ta på sig en badmöss som jag kletade ut rakskum på och sen fick alla de andra 5 ostkrokar var. Dessa skulle de kasta mot badmössan och det lag som fått flest ostkrokar att sitta kvar på badmössan när alla kastat klart vann!  En perfekt påsklek som bjuder på så mycket skratt! 

Och så här såg min lekledar outfit ut. Tunika från Second Female, bluse Kapp Ahl, jeans Gina Tricot, skor Zara och mina påsk gula väskor från Balenciaga & By Marlene Birger.  Och jaaa, vi har sååå mycket snö kvar fortfarande. Helt galet! 

Ni är många som skrivit och frågat mig om tunikan / kaftanen efter att jag visade den på instastory men tyvärr så finns den inte i butik längre. Jag shoppade den i Köpenhamn förra året…  Har bara inte använt den tidigare men nu åkte den fram och jag älskar den så den kommer användas flitigt i vår. 

 

Åh jag kommer att sakna mina påsk-happenings i skolan framöver…

Nu ska vi sticka ut och köpa en såg så att jag slipper se vår julgran på framsidan av huset längre för den ser heeelt brun och ful ut nu. Blää…  Men jag satte fast den med så mycket vatten i vintras att den inte kommer att gå att få loss förren all snö har smält så – får såga av den så långt ner som jag kommer åt också får resten tina fram…

Önskar dig en strååålande start på veckan !! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Påsken 2019 | 2 Comments

2 responses to “PÅSK HAPPENING I SKOLAN.”

  1. Tina ME says:

    Ja visst gick helgen alldeles för fort! Vilket härligt påskfirande ni har haft. Fina muffins och rolig påsklek! Här på Gotland är snön borta nu och vi firar in våren och påsken med sol och värme. Ha en fin vecka! Kram Tina

  2. Viktoria-pinkpastry says:

    Wow så snygg outfit och så snygg kimono! Jag har så fina kimonos men tycker det är lite svårt att matcha dem. Och så fint du ordnat för klassen helt magiskt. Stor kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *