PÅSK I SIKTE!

Gooodmorning mina darlings! 

Plötsligt så är klimatet i många av kommentarerna som jag får väldigt olustigt… Tänk dig själv att du kommer till jobbet glad, pigg och super upplagd på morgonen också BAM så står det 3 kollegor i dörren och kastar skit på dig genom att slänga negativa kommentarer om ditt utseende och ditt sätt att vara som människa. Och när du sedan har passerat kollegorna och vänder dig om så upptäcker du att de nu pratar om dig, mellan sig. Hur känns det? Antagligen inte bra för ingen gillar påhopp, varken du eller jag.  Och jag vet inte riktigt hur jag ska komma förbi den här uppkomna situationen här inne på min älskade blogg nu? Är det kanske så illa att det är så här det kommer att vara i tiden framöver? Att vi får acceptera att näthatet är omöjligt att få bort? En skrämmande tanke för alla oss föräldrar med barn som växer upp nu.  Vi är alla olika och jag kommer aldrig att kunna vara alla till lags hur jag än vänder och vrider på mig själv. Försök därför att se min blogg mer som ett magasin för om Gizmolina´s funnits ute i tidningshyllan så hade den inte stått vid sidan om National Geographic, utan mellan Damernas Värld och ELLE.  När du väljer din tidning så vet du vad du får. 

En toxic arbetsplats är inte sund för någon och jag tycker att det är helt förfärligt trist att vi har kommit dit att många slutat att blogga p.g.a. det hårdare klimat som uppstått senaste tiden och kanske är det den oroliga värld vi lever i nu som påverkar många att “gotta ner sig i skit” och fastna i en negativ spiral för att sen slänga ur sig allt genom att smutskasta andra anonymt på nätet bakom en skärm då ingen ser. Oavsett så är det beteendet a.l.d.r.i.g. OK. Varken i skolan, på jobbet, privat med familj och vänner eller på nätet. Så snälla ni som skriver till mig under fake e-post adresser (jag har mejlat många av de som skrivit skit om mig genom åren men har aldrig någonsin fått svar från någon) försök att hålla en glad och trevlig ton och var snälla mot de ni har i er omgivning. Livet blir SÅ mycket härligare då. Jag lovar! Det är en 100% garanti på det! för what you give is what you get… ! Always.

Lite så avslutar jag den saken nu… 

 

Och idag torsdag och inte vilken torsdag som helst utan Skärtorsdag!

Det betyder röd dag i Norge men en ganska så vanlig dag här i Sverige med jobb och skola. Men många jobbar halvdag och Johanna har egentligen en helt vanlig skoldag fram till kl. 15 men p.g.a. hemma-skola-situationen så ska de få lyxa till det och sluta redan vid lunch så hon är super happy! Just nu så avslutade hon precis sin idrottslektion (de skulle se en film och svara på frågor) och snart är det dags for engelska. Det fungerar verkligen SÅ bra med hemma skola och Johanna har älskar det!  Att jobba ger en annan arbetsro och J känner att hon får gjort mycket mer då ingen / inget stör. Och själv älskar jag att ha henne i tryggt förvar hemma! 🙂

 

Här uppe i norr så är det fortfarande väldigt mycket snö och vårvintern är verkligen något helt unikt för norra Sverige. Men vi har ändå ovanligt lite snö i år så vi får också känna att våren är på väg ! 

Älskade fluffiga Gizella. Hon är en innekatt men då vi satt ute och solen i söndags så fick hon ligga på stolen vid Johannas fötter. Så mysigt! Och här ser du vår snöstatus på gården.  Det kommer ta en stund till vi har grön gräsmatta. Ha, ha. 

Social distancing – check! Så här såg det ut då vi överraskade mamma & H med bubbel & choklad i solen ute på deras gård i lördags. De gula pappglasen hittade jag hos Stora COOP och notera att mamma tog med sig en liten duk och ett ljus till bordet. Det var inte helt lätt att få det att brinna i vinden… ha, ha. 

Våra kära vänner som bor granne med mamma kom också ut och gjorde oss sällskap! och vips! så hade jag ett riktigt glas med rosa bubbel i handen. (tusen miljoner tack för det bästa B.!).   Kom ihåg att hålla avståndet till andra i påsk! det är det finaste vi kan göra mot varandra just nu.  Skål på det ! 

 

Nu dusch och frukost och sen ska jag iväg på nagelfix! Jag blev uppe till efter 03 igår så försov oss på morgon och blev räddad av att J har hemskola så väckte henne 08.14 och hon var inloggad i tid kl. 08.15. Puh! Och när J checkar ut från skolan runt lunch idag så kickar Påsklovet igång för oss och då är det lov/ferie helt fram till den 20:e april. Såååå underbart lyxigt!!!

Nu tar vi tillvara den här dagen och håller fokus på positiva tankar och all glädje som påsken bjuder på! 🙂

Var rädd om dig och stay safe!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 23 Comments

23 responses to “PÅSK I SIKTE!”

 1. Katrine says:

  Tusen takk for alle fine påsketips. Deilig med litt friske farger i denne tiden. Her kommer påskeharen to ganger denne påsken. I dag kom den med påskepose og på påskeaften kommer den med et stort egg. Synes det er viktig å finne på litt ekstra for datteren min nå. Ønsker dere en strålende påske.
  Påskehilsen fra Katrine og glade mjau til Gizella fra Jordbær og Champagne (persere)

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Stor kram och tack för alla underbara inlägg som alltid. Så klokt skrivet. Fruktansvärt tråkigt att det ska behöva vara så. Önskar dig en fantastisk härlig glittrig påsk! Tack vare dig har jag unnat mig en underbar gul klänning som jag ska matcha med gula öronhängen som jag har inhandlat i Phuket. Förgmatchar efter din inspo och känner mig så fin efter jag har börjat ta till mig dina tips, så tusen tack! Stor kram

 3. Camilla says:

  Hej A-S, hoppas att du känner att vi också är många här som uppskattar dig och din blogg, även om jag själv inte alls är lika bra på att ge peppande kommentarer och feedback som dig. Men om jag inte trivdes här skulle jag heller inte stanna kvar. Låt inte avundsjuka och sura människor förpesta din tillvaro, det är ingen människa värd, inte ens dom själva.
  Ha nu en fantastisk påsk och härliga dagar, dina dukningar är to-die-for.
  Själva ska vi samla lite vänner för utomhusvåfflor, bubbel, promenad och skönt häng i poolen. Om alla känner sig friska och krya blir det knytis (inomhus utan kramar) på kvällen.

  Påskkramar!
  Camilla

 4. H says:

  Tänk dig följande. På en arbetsplats försöker de flesta medarbetare snåla och dela på den gemensamma kakan (jordens resurser) så att den ska räcka till alla och även till barn och barnbarn. En medarbetare struntar dock i detta och roffar istället åt sig en jättestor bit av kakan (reser oerhört mycket och konsumerar hela tiden) och stoltserar dessutom med det. När övriga medarbetare känner sig oroliga för sina barns framtid och vänligt frågar hur medarbetaren tänker så sticker den konsumerande medarbetaren huvudet i sanden och vill absolut inte prata om detta för det känns obehagligt. Istälet uppmanar denne alla att bara ”stay positive” så ska nog allt lösa sig….

  • Viktoria says:

   Det är så mycket farligare för planeten att ha fler än ett barn, ska de flerbarnsskammas då? Eller de som inte har biologiska barn är det de vi ska hylla. Tycker detta är så löjligt. Alla gör väl bra saker på olika sätt.

  • Barbro says:

   Så BRA skrivet! Det är ju A-S i ett nötskal. Tyvärr fattar hon inte det och verkar väldigt omogen och blåst rent utcut sagt sagt.

 5. Karin says:

  Jag förstår inte varför man läser din blogg om den inte är till glädje för en. Varför lägger man sin tid på att ständigt irritera sig på andra. Visst kan man ha åsikter men om man vill ha förändring, sker det knappast att harkla ur sig en massa dumheter här. Jag har följt din blogg sedan Johanna var bebis. Jag blir glad av dig och allt du hittar på. Jag är mycket äldre än dig och har levt /lever ett helt annat liv än dig, men jag skulle aldrig någonsin känna mig avundsjuk på dig o h din familj för att ni har god ekonomi och reser och gör roliga saker tillsammans. Ni har verkligen lyckats här i livet. Jag ser dig A-S som en hjärtegod vän, mamma, hustru och dotter. Du är fin mot dina nära och kära. Ville bara säga att det finns många med mig som tycker om dig. Tack för ordet och Glad Påsk. Kram från Karin

 6. Pia says:

  Är så avis på svenska skolan som har långledigt över påsk! Här i Finland får vi nöja oss med ledigt från fre-må och så är det (distans)jobb & (distans)skola som gäller igen på tisdag.
  Njut av vårvintern och påskledigheten!

 7. Camilla says:

  Det gör riktigt ont att se hur någon som vill, och verkligen kan, sprida glädje ska utsättas för sådana påhopp. Jag förstår inte heller varför man är här och läser om man nu tycker att allt A-S gör och säger är fel. Det måste ju ge väldigt mycket negativ energi och vem trivs med det? Nej, fortsätt sprida din glädje och positiva energi A-S och ta inte åt dig av de negativa kommentarerna. Glad Påsk från Skåne!

 8. Des says:

  Det är ju till påsk alla kärringar kommer fram och tyvärr är ju vissa mer bitter än andra haha

  • Barbro says:

   Man behöver inte vara bitter för att man INTE ägnar sig att konsumera verklighetsflykt!

   • Des says:

    Men “Barbro” du låter väldigt arg o bitter och upplever AS att det är tråkigt att möta trista kommentarer så är det så och då kan du backa o sluta kommentera. Man får tycka olika men man behöver inte framföra det jämt o spec inte om mottagaren upplever det som trist. Backa istället och gör nåt annat.

 9. Mia says:

  Glad påsk till dig & din familj! Tack för påskinande!

 10. Mia says:

  Skulle stå ”Tack för påskinspo”!

 11. Majalena says:

  Karin du skriver ungefär som jag hade tänkt skriva. Jag är i samma ålder som Anna-Stinas mamma och jag har levt och lever ett helt annorlunda liv än Anna-Stina gör. Är jag avundsjuk? NEJ, jag unnar henne att leva som hon kan och gör med sin familj, hon är inte elak, hon verkar vara en sån mamma som alla barn skulle få ha. Jag läser hennes blogg frivilligt för det roar mig. NI som bara kritiserar och är elaka, det säger mycket om er som personer, låt bli att läsa bloggen så slipper vi andra era avundsjuka o dumma kommentarer. Ha en fin påsk.

 12. Therese says:

  Så himla tråkig att man inte kan glädjas med andra, utan måste smutskasta andra. I grund och botten är det väl ren och skär avundsjuka. Förstår inte problemet tycker man inte om att läsa så sluta att gå in på bloggen punkt slut. Jag älskar din blogg och följt den i många år. Fortsätt så och låt inte de få negativa kommentarerna få förstöra din härliga bloggoas. Ha en magiskt fin påsk

 13. Linda says:

  Hei! Jeg er fast leser av din blogg!
  Du gir masse inspo & tips jeg elsker, men jeg føler du er veldig negativ hvis noen stiller spørsmål ved måten ting blir gjort på eller sier sin mening som ikke er samme for deg. Syns det er veldig synd at du ikke kan høre andres meninger, råd osv uten å ta på deg offerkappen.
  Det er ikke alle som mener noe vondt med det de skriver.
  Håper du fortsetter å blogge da du gir masse inspo & tips!
  Ha en god påske

 14. Helena says:

  Avundsjuka är inte klädsamt och troll som finns på nätet är inte roligt. Stå på dig och plocka bort alla otrevliga kommentarer. Fokusera på det positiva så blir livet så mycket roligare!

 15. Emma says:

  Jag tror mest jag är provocerad av alla som vill stänga skolor, hallå jag blir som sjuksköterska livrädd för sånt pga vem ska då jobba och vi ska väl i den mån det gå försöka hålla igång samhället.

  • Mia says:

   Emma; jag uttalar mig inte huruvida skolstängning behövs eller ej men andra länder t ex Belgien , Österrike & Frankrike löser det med att ha öppna skolor för föräldrar som har vissa yrken. Det är ju inte ofta som båda föräldrarna har sådana yrken.

   • Tina says:

    Jomen det är det väl Mia?! Nästan alla mina vänner som är “blåljuspersonal” som jag har även sin partner i branschen. Vi jobbar ju jämt (ofta kvällar och helger) så.vi kan oftast inte socialisera som andra på krogen tex. Vi träffas på jobbet Och sånt är trevligare att fokusera på än att vara otrevlig mot varandra- kärlek!

   • C says:

    Om man är två föräldrar där den ena inte jobbar inom vården så gissar jag att man låter den som tjänar minst vara hemma med barnen – dvs den inom vården kommer garanterat vara hemma (om man tänker bort läkare då som tjänar ganska bra)…eller ska man då begära att sjuksköterskan jobbar och familjen förlorar massa pengar på det?

 16. Mia says:

  Tina, så romantisk med kärlek på jobbet! Tyvärr har mina vänner inom vården inte träffat sina respektive på jobbet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *