PHUKET – BKK – ARN – LULEÅ.


F*ck jantelagen.

 

Mina kära fantastiska bloggvänner! 

BAM! så är vi back in reality uppe i winter wonderland efter 23 FANTASTISKA dagar nere i soliga, varma och helt underbara Thailand. Åhh som jag längtar tillbaka!!!  Efter en stund där nere så tar jag palmerna, ljuset, värmen och bikinilivet för givet, glömmer nästan att det bara är för en kort stund, och inbillar mig att det är så för evigt… men så plötsligt kommer jag hem till  snö, kyla och mörker och tittar tillbaka på alla bilder jag tagit och tänker OH MY! där vill jag vara!! ha, ha.  Är det inte märkligt ändå livet… hur vi kan förflytta oss mellan så otroligt olika världar bara “så där”.  I love it!  Och att ha ett eget hem nere i Thailand gör att jag trots allt alltid har känslan av att jag kan resa dit när som helst i hjärtat… inte för att jag kan det, men ja, ni fattar.. jag har i alla fall ett hem som står där och väntar, om jag skulle få möjlighet…

Och vi kom inte bara hem till snö och kyla, även till den bittra verkligheten av att få höra att de finns de som pratar illa om mitt älskade hjärta. Alltså VAD ÄR DET FÖR FEL på en del tjejer??? V.a.r.f.ö.r. kan de inte bara acceptera att alla är olika och svälja sin avundsjuka istället för att vända den till att snacka skit med hopp om att andra ska sluta gilla den personen… För det är ju precis exakt så det är. Jantelagen alltså. Den gör sig såååå påmind så fort vi kommit hem.  Obeskrivligt trist är det!!! och jag kan för mitt liv inte förstå att det ska vara så.  Pratade med en person som jag satt vid sidan om på flyget upp till Luleå igår om precis detta, att jantelagen är så otroligt starkt rotad här uppe i norr jämfört med tex i Stockholm (jodå, den finns där också, men inte riktigt på samma tydliga sätt…).  Man ska minsann i.n.t.e. komma här och tro att man är något.

Men – då Johanna gick på internationell skola i Thailand så var det precis tvärtom – man SKA tro att man är något! och är man duktig, snäll, omtänksam och en fantastisk vän ja – då blir man premierad för det! Men här, här ska alla ställa sig fint i ledet och helst både klä sig likt, driva med samma sport och vara som alla andra.  Och gör man inte det – ja, då får finns det alltid de som “stör” sig.  Fy alltså. Men som TUR är så har jag en dotter som inte tar åt sig. Hon är så otroligt trygg i sig själv, cool, mogen, klok och reflekterad att hon vet exakt hur hon ska flytta fokus. Thank god för att det är så!!!

Och lustigt nog så såg vi girls en film som handlade om precis det här, att alla helst ska vara lika, på morgon för vi vaknade nämligen kl. 04 p.g.a. jet lag så runt 05 låg vi och såg filmen 100 Procent Coco som J spelat in från Nickelodeon. Alltså SE DEN med din tweenie!!! Den var sååå BRA och “mitt i blink” med tanke på det jag precis skrivit om.  ALLA girls på Johannas ålder borde se den och tänka efter sen… ! 🙂

 

Du skulle sett oss då vi precis satt oss ombord på flighten från Bangkok till Stockholm och Pernilla Wahlgren + Benjamin Ingrosso kom gående i gången till vänster om oss och Bianco Ingrosso och Theo i högra… Vi visste inte helt åt vilket håll vi skulle titta?!?  Ha, ha.  Vi fullkomligt älskar Wahlgrens Värld på TV både jag och Johanna och Bianca är en stor förebild för J. Själv ser jag såå mycket likheter mellan mig och Pernilla så vi var sååå sugna på att gå fram och prata / ta en selfie med dem eftersom de satt precis bakom oss men alltså klockan var 02 (flyget var lite försenat) och det var liksom inte helt läge…  Men lite kul var de att de var på samma flyg i alla fall.  Vi knipsade selfies med hopp om att de skulle synas i bakgrunden. Ha, ha. 

Jag fick den här boken i julklapp av min bästa vän och började läsa den häromdagen. Första gången jag såg Camilla var på ett H&M event för många år sen,  jag minns att jag älskade hennes stil… Sen kom hon fram till mig på ett annat event hos en PR byrå och sa att hon älskar min butik Gizmo & Co och ville ta en bild med mig….  då var hon helt ny i bloggvärlden och ganska okänd… Mycket har hänt sedan dess och idag är hon Norges största bloggprofil. Så – kul att läsa om hennes resa för jag har alltid gillat henne. 

Vi landade i Stockholm runt kl. 07 igår (lördag) och var sååå galet hungriga så – vi gick raka vägen till MAX och tryckte i oss mat. Tror aldrig ett original mål smakat så gott. Ha, ha.  Sen körde vi lite lounge häng innan vi lyfte mot LLA kl. 10.25. På flyget lärde jag känna en riktigt inspirerande person.  Jag lär ofta känna folk på flyg…  Så dagens tips till alla er som är ute och reser – prata med den som sitter vid sidan om dig! 

 

Alltså den här dagen känns som världens absolut l.ä.n.g.s.t.a söndag eftersom vi var uppe så galet tidigt… Så – det blir en tidig kväll på oss inför Johannas 1:a skoldag efter ledigheten i morgon.  Men först ska vi på middag hemma hos mamma och Hans och min snälla bror kommer snart och hämtar oss så bäst att jag tar ut hårrullarna och meddelar Johanna, som har en bästa vän på besök idag, att vi ska iväg om 30 min.

Önskar dig en riktigt, riktigt SKÖN kväll och – se filmen jag tipsade om! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “PHUKET – BKK – ARN – LULEÅ.”

 1. Tina says:

  Ungar överlag kan vara riktigt elaka mot varandra utan att ens veta varför- dom gör faktiskt mest som oss vuxna gör. Och pratar ungar på ett visst sätt är det för att det är sånt snack dom är vana att höra hemifrån tyvärr.
  Sånt är jättetrist och jag hoppas att alla vuxna kring barnen tar tag i problemet och pratar med sina barn.

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Välkomna hem,förstår att ni längtar tillbaka. Så trist att höra va ni är med om, härligt att Johanna är så trygg i sig själv, även om man blir ledsen förstås, så himla tråkigt. Alla kan väl bara sköta sitt och va glada. Jag själv går ju en lite ovanligare väg att jag har valt att inte lämna min flicka på förskola och har varit hemma med henne i fyra år och hela familjen trivs med det, jag lägger ingen värdering i hur andra gör, men då det inte följer normen, va jag har blivit i frågasatt och vissa gamla vänner har praktiskt taget sagt upp kontakten för detta. Men man ska göra det som gör en själv glad och jag önskar att alla gör detsamma. Stor kram till er båda!

 3. Emma says:

  Läste en bok dom jag tyckte var så bra! Tips till er med något större flickor. Starka kvinnor med råd och inspiration till unga idag heter den. Som godnattsagor för rebelltjejer, handlar mycket om samma personer men det lilla extra i denna bok är att de ger råd typ ett dilemma ” du blir utfrusen från en messengergrupp” och med svar såhär skulle hon ha gjort! Otroligt fin bok. Både för mamma och barn!

  Och du fuck Jante. Han som uppfann begreppet misshandlade ju kvinnor så i dubbel bemärkelse fuck it 🙂

  Så härligt att du bloggar igen! Har saknat dig! Kram

 4. FridaPrydz says:

  Fy vad ledsen jag blir över att läsa hur Johanna behandlas av andra tjejer! Fina, starka, vackra, kloka Johanna som har ett hjärta av guld. På ett sätt förstår jag verkligen inte hur det är möjligt att någon kan vilja henne illa men samtidigt förstår jag precis som du att det är den svenska avundsjukan som står bakom. Den är ett troll och tyvärr verkar ingen komma undan den, det är bara så läskigt vara hur långt ner i åldrarna det når. Man tror ju liksom ändå att vi skulle ha kommit längre i våra värderingar 2019 men det verkar djupt rotat att man ska tala illa och se ner på dem som man ser upp till och vill vara som. Sjukt!
  Jag hoppas och tror att Johanna kan stå emot det och fortsätta gå med ryggen rak med vetskap om att hon är fantastisk. Som jag sa till henne här nere i Thailand – jag önskar att Stella växer upp och blir som Johanna för hon är en fantastisk förebild för andra tjejer.

  Nu ska jag ner till ”spapoolen” och njuta lite extra åt er som kompensation för den hemska vintern där hemma 😉

  Kramar

 5. Evelina says:

  Ni ser ut att ha haft en underbar resa!! Men det gör så ont i mamma-hjärtat att läsa ditt inlägg. Blir så ledsen när elakheter sker mellan barn…Jag hoppas verkligen att jag lyckas peppa och stärka mina tjejer att “klara” av sådant. Men jag minns även själv saker som hände i den ålder och så ont det gjorde. Blir glad av att läsa Johannas kloka svar till dig, heja Johanna vilken bra inställning….Det ska du som mamma ha cred för!!! Heja dig!!

 6. Kristin says:

  Hei. Jeg liker deg og finner mye glede i bloggen din, men akkurat nå syns jeg du bommer.
  Å ha en blogg hvor man kan ta opp saker man syns er viktige er flott. Men å bruke bloggen din til å kommentere konflikter ditt barn er involvert i, det blir for meg feil. Nå kan det hende at det er noe jeg har misforstått, du får tilgi meg dersom det er sånn. Men på meg virker det som om Johanna er mer enn kapabel til å ta de fightene hun blir involvert i på egenhånd. Det blir kanskje mest fair for alle parter. Ønsker deg ellers en fin vinter tilbake i nord. Det virker helt nydelig å kunne dele opp vinteren slik dere har gjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *