POSITIVE THINKING…!

Mina kära bloggvänner! 

Det går undan i svängarna i dessa corona tider och mycket kan hända på ett dygn.  Senaste nytt är att sammankomster med mer än 500 personer stoppas (shit! vi som ser fram emot att Johanna ska dansa på baket matchen på tisdag där det normalt är ca 2000 i publiken) och att 800 anställda på Gardemoen flygplats i Oslo fått permitteringsvarsel, en direkt konsekvens av att hela flygbransjen är i enorm kris så corona bidrar verkligen till förödande ekonomiska konsekvenser inom många bransjer när människor slutar att röra sig utanför hemmet p.g.a. rädsla för att bli smittade.  Och som jag skrev igår så kan man råka ut för inställda flyg om man ska ut och resa i dessa dagar, något min JIG fått erfara idag då han är stuck in Romania p.g.a. inställt Lufthansa flyg till Frankfurt. Så – nu får vi se när han kommer sig till Oslo?  Och sen är planen att han ska flyga upp till oss girls till helgen men frågan är om han kommer att ta sig Oslo – ARN – Luleå?  Fingers crossed!!!

Jag har haft tidernas sov-dag idag (gick och la mig för att vila en stund kl. 10 och vaknade kl. 13.45!) så jag har inte hunnit besvara de kommentarer som jag fått i mina tidigare inlägg men tusen miljoner TACK för att ni delar era synpunkter i corona saken. Det finns inget facit på hur vi ska agera när ett okänt virus dyker upp och vi reagerar alla olika på rädslor och okända situationer.  Själv tar jag som jag skrev igår det hela med stor ro och känner ingen oro. Men jag följer nyhetsflödet och tar till mig de råd som myndigheterna går ut med.  Det direktsända programmet på SVT igår var riktigt informativt och BRA! så se det om du missade! (finns säkert på play) Och den HÄR saken i Dagens Nyheter är också riktigt intressant & BRA.  Där står det bl.a. att svininfluensan var farligare än corona men –  för 10 år sedan var media mer “lugnt” och sociala medier “haussade” inte upp stämningen så folk blev inte oroliga på samma sätt. Något att tänka på ! för jag tror att det är viktigare än någonsin att vi håller fokus på positiva tankar i dessa dagar!!! 🙂

 

Saaaaknar den här utsikten som jag fick njuta varje dag i Hollywood.  Feelgood deluxe!

Och frukosten…  en skål med avokado + fruktfat + orange juice. Men jag dör så gott det var! 

 

Nu ska vi girls fortsätt att se i kapp de Big Brother avsnitt som vi missat då vi var på resa.  Ser du det? Jag har aldrig sett det programmet tidigare (då Gynning m.fl. var med så bodde jag i Norge) så det har är första gången jag följer det från dag 1 då de gick in huset and I like it! Och på tal om TV program… :  vi såg ett avsnitt av The Bachelor på TV i L.A., The woman tells all, (finalen var måndag + tisdag och jag har inte kunnat låta bli att checka hur det slutade… Oh my säger jag bara…) OCH vi fick även med oss när de avslöjade vem som är den nya The Bachelorette live på Goodmorning America. Det var faktiskt ganska så befriande att de visade något annat än corona rapporteringar. And the new bachelorette is… :

 

Lite crazy ändå att hon ska vara med i ett Bachelor program i.g.e.n. ! efter att ha varit med i både The Bachelor OCH Bachelor in paradise. Men – skam den som ger sig. Ha, ha. 

 

Önskar dig en riktigt fin afton fylld av lyckliga stunder! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Los Angeles 2020 | 10 Comments

10 responses to “POSITIVE THINKING…!”

 1. Helena Oskarsson says:

  Det är mycket möjligt att svininfluensan var (är?) farligare men för den fanns det ett vaccin i tidigt skede. Samma sak med de årliga influensorna, det finns hyfsade vaccin som erbjuds till riskgrupperna. Tex vaccineras alla (om de inte tackar nej) gamla och multisjuka på vård- och omsorgsboenden. Utan den insatsen skulle vi troligtvis ha en högre dödlighet i influensa.

 2. Charlotte says:

  Det farliga med den här influensan är ju just det att det saknas vaccin för riskgrupper! Och ja, ekonomin rasar ju men det är ju ändå en mindre allvarlig bieffekt.

  Men du har rätt i att man ska vara positiv men också realistisk!

  • Olaconny says:

   Om du känner oro eller ej missar mål! Det här har inte med attityd att göra utan fakta. Självutnämnda resproffs med googlade epidemiologiska färdigheter ger råd om hur man ska leva men oooops maken blir fast pga inställda flyg, hoppsan! Men nu tänker vi positivt! Uppjagad media som överdriver och leder in WHO till överdrivna åtgärder -man va’ men gu jag dör om jag inte får resa! Klaaaart du kan resa t Thailand, det var inga kontroller på flygplatser och Thailand verkar inte särskilt drabbat (doh, eller har liksom USA inte samma möjlighet till koll)! Jag hade lätt kunnat resa nu för Jaaag känner ingen oro. (Samma personer som har den här attityden ser heller inga klimatkriser för allt är bara påhitt och överdrifter!) ursäkta tonen men blir rätt och slätt mörkrädd!! Och nu blir det kommentarer ”har du inget snällt att säga…” men jag vägrar hålla med i detta och sakliga argument hjälper ju inte i denna rosa bubbla!

 3. C says:

  Någon gång når man den där gränsen mellan att tänka ”positivt” och ”naivt”. Eller okunnigt. Jag satsar hellre på att vara realist och påläst sådan än att gå in i något slags glitter-, enhörnings- och -fluffmoln där man är negativ om man inte är klämkäck. Jag upplever att din blogg ofta blir sådan numera. Självklart ska basketmatchen spelas utan publik – det är väl det minsta ni kan göra för alla som är riskpatienter?

 4. Anna says:

  Så bra skrivet olaconny o c.
  Jag håller med på alla era punkter .
  Ja man blir mörkrädd åt all denna nativa inställning som finns.

 5. O.h m.y G.o.d says:

  Personligen är jag inte rädd för covid-19 för jag är relativt ung och frisk MEN när det gäller mina gamla föräldrar blir jag skräckslagen av tanken på att dom ska bli smittade! Det finns stor risk att dom inte klarar sig pga hög ålder, lungemfysem och annan sjukdom!
  Jag är också skräckslagen över tanken att de handikappade/funktionsvarierade barn jag jobbar med på en dagverksamhet ska bli sjuka för då… ja, dom kan dö!

  Det är dom vi SKA vara oroliga för och ta denna smitta på stort ALLVAR! Och Corona ÄR värre än fågelinfluensan för det går direkt ner i lungorna och ger svår lunginflammation. Följer du inte media (riktiga tidningar) och presskonferanser på TV???

  När corona spridits i USA kommer hela samhället slås ut eftersom miljoner människor står utan sjukförsäkring. Folk har där har inte råd vara hemma från jobbet en enda dag då får dom sparken… ingen lön… ingen mat… eller hem… Det kommer bli en katastrof!!!

 6. Anna says:

  Detta är en situation som vi i världen tillsammans måste engagera oss i. Det kommer bli stora konsekvenser på flera sätt, men vi måste åtminstone försöka skademinmera genom Gemensamt ansvar!! Att bara tänka på sig själv och om man själv är i riskgrupp eller om man själv inte kan gå på event eller resa osv, gör mig gråtfärdig. Det finns massor med människor, barn som vuxna och äldre, vilka står helt skyddslösa. Och vårdpersonal som skall lösa saken om det blir övermäktigt. Som i Italien där de får prioritera vem som får vård och vem som inte ska pga resursbrist.. Hoppas verkligen alla drar sitt strå till stacken, jobbar hemma om möjligt, stannar hemma vid minsta symptom, tvättar sina händer, undviker onödiga resor osv.
  Glad att se att de flesta här har fattat grejen. De är de andra som blir farliga för oss multisjuka:(
  Detta är definitivt inget hackande på någon, utan fakta.
  Ta hand om er allihopa<3

 7. Kerstin says:

  USA stoppar alla flyg från Europa läser jag i tidningen nu på morgonen…så att inte ta detta på allvar är rent av dumt. Man kan få med sig en smitta utan att du själv blir sjuk till någon som blir sjuk. Tex en anhörig eller någon på din lokala icabutik. Viruset överlever 9 dagar på vilka ytor som helst. Att bara tänka positivt hjälper tyvärr inte. Huvudet på skaft, fakta och hålla sig påbehörigt avstånd, tvätta händerna, pilla inte i ansiktet osv osv. Att inte kunna resa som man vill är inte en uppoffring det är klokhet. Själv kunde jag inte resa till min dotter p.g.a att inte råka få en smitta med mig till de som inte ska ha den i min närmsta närhet…Så snälla försök inte förminska detta med att säga att tonen är hård här inne.Detta är ju faktiskt på riktigt.

 8. Lina N says:

  Jag har en gång tillhört en riskgrupp. Jag var 30 år och fick cancer (kände mig aldrig sjuk) Blev akut opererad och efter följde 6 månader med cellgift/cytostatika. Klarade av den behandlingen bra och kände mig relativt pigg, inget illamående och tappade inte håret. Efter sista behandlingen fick jag feber, har man över 38 grader ska man ringa sjukvården. Det slutade med att jag blev inlagd och isolerad i 6 dygn med antibiotikadropp. Mitt immunförsvar var så sänkning jag hade så lite vita blodkroppar. Min kropp hade aldrig klarat av att kriga mot den förkylningen. Jag känner mig superstark nu MEN nu med Coronaviruet tänker jag på de som har ett nedsatt immunförsvar, alla kanske inte ens vet om att dom har det .
  Själv för min del är jag inte orolig, men jag tänker på andra. Kan vi försöka att inte vara så ego och tänka på våra medmänniskor.

 9. Emma says:

  Ja herregud vilken storm det blev härinne.
  Konsensus kommer inte att råda, vi har olika med oss i bagaget som gör att vi handlar som vi gör/inte gör. Jag upplever personligen att det gått väldigt fort de senaste dagarna nu bara och det kan vi ju också se på regeringens beslut. Att resa nu känns ju inget klokt beslut och jag är en av de som för några dagar sedan trodde att det var hyfsat okej med resa till att nu förstått att man möjligtvis kan resa inom norden och baltikum men ska undvika alla andra resor. detta enligt Agnes Wold som ni så många refererar till.

  Det var egentligen inte det jag skulle säga. Vi kommer inte besegra Corvid-19 genom att hacka på varandra utan genom att hjälpa till och vara toleranta.

  Hopas du Anna-Stina snart vill blogga igen. i dessa tider saknar iaf jag dina inlägg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *