PREPP INFÖR 6:E JUNI.

Dagens reminder: be happy – it drives people crazy!  (fick det verkligen bevisat då jag läste kommentarerna några av er skrivit om mig inne hos bloggbevakning.se igår… ska besvara några av de senare…).

Helloooo darlings!

Förlåååt för att jag tittar in till er så sent idag… jag fastnade i jobb och nu så tittar jag bara in i farten för jag ska iväg ut och fixa inför morgondagen då det är Sveriges Nationaldag!  Och eftersom ni efterfrågat tips på hur man kan göra det festligt hemma så bjuder jag på några pics från hur det såg ut här hemma hos oss på 6.e juni förra året.

Och mina bästa tips inför i morgon, om du vill få Nationaldags feelings hemma är att köpa hem följande:

– Sverigeflaggor! jag hittade fina på Clas Ohlson för typ 30 kr / styck (i perfekt format till blomvasen / terrassen).

– Servetter med svenska flaggan på (jag hittade fina hos Coop).

-Svenska flaggor på coctailpinnar / tandpetare som du kan sticka ner i muffins, smörgåsar, jordgubbar, tårtor etc. (jag köpte mina hos Coop, finns även med längre pinnar hos Lagerhaus).

-Flaggband, alltså band i tyg i svenska flaggans färger som du kan knyta runt blomvas / servett eller fästa i håret. (tror jag köpt de hos Skapa Glädje)

-Ballonger i svenska flaggans färger och / eller HURRA ballonger (finns hos Lagerhaus).

That´s it! Det ska inte så mycket till för att få festlig 6:e juni stämning hemma! 🙂

 

Förra året dukade jag med svenska flaggan, jag knöt sverigeband runt servetterna + blomvaserna också hade jag pappers assietter med svenska flaggor på (från Dollar Store).

Och självklart åt vi smörgåstårta. Sveriges nationalrätt! typ… ha, ha. (finns inte i Norge). Och jag dekorerade smörgåstårtan med coctail flaggorna + att jag även stack ner de i servetterna. 

Vi firade min pappa som fyllde 82 år och de där GRATTIS ljusen passar ju perfekt på vilken tårta som helst på nationaldagen! (finns hos Lagerhaus). 

Darlingen med en HURRA! chokladmedalj + ballonger i svenska flaggans färger (allt från Lagerhaus) och här ser du ocks hur jag knutit sverigebanden runt stammen på olivträden + att Johanna har ett smalare band i håret. (finns hos tex. Skapa Glädje). En chokladmedalj är föresten perfekt att ha som pris om du ska köra tävlingar för barnen. Tex. springa med potatis på sked, kasta pil, vattenballonger… 

 

Hur ska du fira dagen i morgon? OM du firar den?

Önskar dig en riktigt, riktigt fin fortsättning på denna vackra dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Sveriges Nationaldag | 6 Comments

6 responses to “PREPP INFÖR 6:E JUNI.”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Såg kommentarerna på din story i går, folk är verkligen knäppa. Vilka toppen tips! Du såg ju lite av mitt nationaldagspynt Ala budget ;). I morgon ska vi först gå på kommunens firande där det är hoppborg och kul för de små, fikakorgen ska med jag har bakat allt från Coca cola mums till raw salted caramel bites. Sen ska vi gå hem till oss och äta, det blir matplatsens lövbiffspett och sötpotatis pommes och vanliga så fritösen går varm, sen har jag gjort tre sorters såser: Stinas grillsås (såååå god) vitlökssås och en blue cheese dressing. Till efterrätt blir det glass jordgubbar och lite maränger och så. Sen blir det quiz i vanlig ordning, ha ha har vi alltid och första priset är alltid en passande mugg (som minsta syster nästan alltid vinner hon har säkert minst 15 stycken olika) till i mon har jag köpt en sån söt hello Kitty Sweden mugg. Sen avslutad dagen efter dotterns önskemål med fiskdamm. Långt det blev men så är dagen planerad dottern längtar så och har bestämt och planerat. Hoppas ni får en toppen dag stor kram

 2. Charlotte says:

  Hehe – mitt bästa tips är att åka till Tusenfryd på Sverigesnationaldag
  Vi firar alltid 6juni på Tusenfryd – i princip inget folk och inga köer

 3. Anna says:

  Du är toppen på alla sätt!!!

 4. Lena Karlsson says:

  Åh vilka fina tips. Bästa bloggen!!

 5. Pia says:

  Du missade att man skall ha pioner överallt så lyxigt med just pioner. Och bloggbevakning var jag tvungen och titta in på vad är det egentligen för något ?? Hittade inget om dig men det var ju rätt mycket..
  Hoppas du/ni får en riktigt bra och härlig nationaldag !

 6. Frida Prydz says:

  Jag såg de där kommentarerna på Bloggbevakning men du, skit i dem. De som skriver där verkar ju leva för att vara negativa och klanka ner på allt och alla så det som skrevs om dig var meningslöst dravel helt utan grund.

  Imorgon blir det picknick på friluftsmuseet här i stan, tillsammans med ett gäng vänner (och förmodligen resten av stan också för vädret ska tydligen bli magiskt). Sen blir det nog häng på vår altan resten av dagen. Till middag blir det grillad entrecote med melonsallad men jag ska också testa att grilla räkor och ha ett focacciabröd till. Sen tänkte jag göra årets första rabarberpaj också, det känns som ett måste på 6 juni 🙂

  Hoppas ni får en fantastisk nationaldag och hoppas att det går bra för JI med hans fot och revben.

  Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *