PREPPAR TILL HALLOWEEN…!Happy weekend kära vänner! 

Vi går lite på halvfart här hemma idag…Johanna gick precis upp och la sig p.g.a. att hon har ont i huvudet och är snuvig och själv så vaknade jag i natt av att Gizella kräktes. Uff, stackars lilla älsklingen… och jag får direkt dåliga vibbar till Gucci som gjorde det så ofta på slutet. Men mest blir jag ännu argare på den fruktansvärt dåliga service jag fick på djurbutiken för några veckor sedan.  Eftersom Gizella passerat 1 år så var det dags att byta ut hennes Kitten food, så – jag frågade personalen vad jag skulle gå för nu? Alltså vilken mat köper man från Royal Kanin e.f.t.e.r. att katten slutar med Kitten? (kom inte ihåg vad jag bytte till i starten med Gucci eftersom det var 14 år sen). Och jag fick såååå tokiga svar att jag inte trodde mina öron.  Ingen i personalen visste, någon sa “jag har hund så jag kan inget om katter…” , en annan sa “jag kan inte lämna kassan så jag kan inte gå och hämta den mat du ska ha” och hon kunde heller inte svara på vilken vi skulle ha, så att jag kunde hämta själv… Oh my listan kan göras lång… Men efter m.å.n.g.a. om och men så fick vi  till slut rekommendation om vilken mat vi skulle gå för så – vi har kört på den sedan dess.  Men – Gizella har kräkts några gånger sedan vi bytte och då vi berättade det för en vän till Johanna, som har en hund i samma ålder, så säger hon att de mixade de olika mat-typerna i starten (första veckan..) som en mjuk övergång. Och DÅ kom jag på att jag gjorde så med både Gizmo & Gucci och det var ju EXAKT den typen av tips som jag förväntade mig att få från djurbutiken!!! men nejdå…   Så ja, något har nog blivit tokigt här så ska ut och köpa ny mat idag, den “sensitive” som Gucci åt (som är för känsliga kattmagar) också kryssar vi fingrarna för att hon börjar må bättre av det.

Men egentligen var det inte alls det här jag skulle skriva om. Ha, ha. men såå skönt att få skriva av mig för jag har gått runt och varit SÅ irriterad på servicen vi fick. Hur som helst – igår när vi girls körde hem från stan (efter att ha ätit lunch/after school på MAX med mamma) så ser plötsligt hjärtat ett super fint träd i parken i närheten av där vi bor så – vi körde hem, hämtade ett gäng pumpor och körde sen dit för att knipsa lite pics. Och jag är sååå glad över Johanna är så kreativ och kommer på sånt! för nu har vi de coolaste halloween bilderna som vi kan använda till tex happy halloween hälsningar i posten! 🙂

Johanna ska ha 100% cred för idéen med den här bilden.  Jag bara fotade… och hjälpte till pimpa håret med löv etc efter att hon lagt sig.  Och den snygga blusen är ny, hittade den hos H&M häromdage (på Devided avdelningen).

Jag har köpt hem ett helt gäng med pumpor som vi girls ska pimpa och dekorera i helgen men vi väntar med att karva pumpor till närmare 31:a… tippar att vi går loss med karvingen inför den 26:e, helgen innan halloween, för då kanske några smygstartar med trick or treat… 

After fotoshoot girls.  De som körde förbi och såg oss ligga där bland löven i parken igår måste verkligen ha undrat vad vi höll på med. Ha, ha. 

 

Nu hittade jag precis båda mina små älsklingar chillandes uppe i loungen och jag ta och sticka utoch köpa ny mat till Gizella (snälla, håll tummarna för att hon börjar må bättre då, annars måste vi tyvärr uppsöka läkare till veckan…) och sen har jag bjudit hem mamma + bror på middag så jag ser fram emot att ta tag i dukningen då jag kommer hem…!  Det är lite som på Disneyland hemma hos oss,  fokus ligger på upplevelsen (dukningen / det visuella) och maten, den kommer lite i andra hand och är alltid helt OK, men inget wow…  ha, ha.

Önskar dig en super mysig lördag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Halloween | 10 Comments

10 responses to “PREPPAR TILL HALLOWEEN…!”

 1. Lena says:

  Bläää för dålig och usel service i butiker. Jag blir galen när de inte är ett dugg intresserade av kunden och vill hjälpa till.
  Hoppas ni får en fin kväll. Och fotot på Johanna är kanonfint.

  • Ja verkligen bläää med stort B !! Jag blir också galen när de inte är intresserade av att ta hand om sina kunder på bästa sätt. Det är det absolut värsta jag vet om. Och tack snälla du för dina ord ang. bilden av Johanna! Hon hälsar och tackar! 🙂

   Önskar dig en magisk söndag fylld av solsken! Kram!

 2. Linda says:

  Tråkig service. Det är som sagt bra att fasa in maten långsamt. Jag tycker inte att Royal Canin är en bra mat, så mycket spannmål i. Bra torrfoder är ex. Acana, Orien eller svenska märket Four Friends. Hoppas du hittar något som passar Du kan ju endast ge henne blötmat så länge så vet du att hon får i sig vätska också. Lycka till!

  • Tusen tack för dina omtänksamma tips Linda! 🙂 Jag köpte den mat från Royal Canin som båda mina tidigare katter ätit och so far so good… Gizella äter och verkar må bättre så fingers crossed !

   Önskar dig en underbart härlig dag! Kram! 🙂

 3. Marit says:

  Ett tips beställ mat online istället, jag beställer från zooplus som har riktigt bra priser och myclet att välja emellan.

  • Tusen tack för ditt omtänksamma tips Marit! 🙂 Jag är lite “old school” och besöker helst en lokal butik när det finns , speciellt som nu då jag behövde tips & råd av kunnig personal på plats. Men – när jag gick ut därifrån efter den usla service jag fått så kände jag mig väldigt klar för att handla var som helst annars !! 😉 så , i går köpte jag maten i en annan butik i stan och om den funkar – ja, då kan jag lätt handla online nästa gång !

   Njut din söndag och fyll den med feelgood! Kram! 🙂

 4. Amelie says:

  Jag har urdåliga erfarenheter av Arken Zoo i den stad som jag bor i. Okunniga om hund i största allmänhet men också dåliga kunskaper om de produkter som de säljer. Flera felköp har det blivit pga deras felaktiga rekommendationer som inneburit byten och reklamationer. Extrajobb för mig alltså. Slutat handla där nu.

  • Vet du, det var i den butiken jag var! Arken Zoo här i Luleå. Låter som att hela den butikskedjan skulle behöva gå en kurs i kundvård… Ska skicka ett mejl till dem och berätta om den dåliga service jag fick så får vi se vad de svarar… ?! Fram till dess så har jag också slutat att handla där .

   Önskar dig en magisk dag! Kram! 🙂

   • Madeleine says:

    Du får sälja in din affärsidé hos dem och börja coacha och lära upp dem hut man tar hand om sina kunder. Du med din erfarenhet och ditt positiva sinne skulle kunna göra underverk med hela kedjan! Heja dig!

    • Åh tusen miljoner tack för din underbart härliga pepp och fina ord Madeleine! 🙂 Ja, de skulle nog behöva några timmar med mig för att slippa fler besvikna kunder… ! 😉

     Önskar dig bästa dagen! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *