PRESENT-TIPS!

Gooodmorning kära bloggvänner!

Tänk – idag är det årets 1:a sommarlovsdag, på riktigt! Såååå otroligt lyxigt super skönt!  Och Johanna startar sommarlovet med att gå på Dance Camp. Det blir 3:e året som hon dansar måndag-torsdag på Luleå Rytmik & Balettförening den här sommaren och hon är super pepp eftersom dansen verkligen är något hon brinner för. Hon har redan anmält sig till att dansa 4 dagar i veckan till hösten och hon längtar massor till allt startar upp!

Sen var planen att hon ska gå på Internationell Summer School i Thailand från 1:a juli men som ni vet så är alla våra planer den här sommaren satt “on hold” fram till att vi ser hur det går med JIG´s operation.  Lite trist så klart men när livet kommer mellan så är det bara att gilla läget och som tur är så är Johanna en person som snabbt finner sig i nya situationer så hon är happy oavsett vilket värmer mitt hjärta.  Och så länge hon är happy så är jag happy (eller okej, lite surt känns det så klart att jag kanske inte får njuta sommaren i vårt paradis…).  Hur som helst – i Norge så är det skola hela den här veckan också så därför så fortsätter jag att tipsa om sommarpresenter / gaver här på bloggen eftersom många av er efterfrågat det och jag startar veckan med att visa hur årets presenter till Johannas klass fröken såg ut! 🙂

 

Först av allt så tänker jag alltid på att presenten / gaven ska matcha frökens personlighet och så även färgerna på the wrapping och blommorna… Och eftersom Johanna nya fröken (den de haft i åk 6) är en super sporty type så gick jag för detta! 

Jag klippte, enligt tradition, ut klassen (6B) i glitterark och limmade på presentpåsen (som kommer från Lagerhaus), sen stämplade jag ett kort (med stämplar som jag köpt hos Bolina i Oslo för 100 år sen…) och packade in en av presenterna i presentpapper från Lagerhaus och band från Skapa Glädje.  Jag älskar by the way denna “Your´re super duper” kollektion så, jag hängde även en “student skylt” med samma text runt hennes hals . (den som står lutat mot påsen).  Sen fick hon en flaska bubbel och… 

…runt halsen på flaskan så knöt jag sverigeband + att jag fäste en fin ananaskork som hon kan stänga flaskan (och andra flaskor…) med som ett minne från klassen.  (jag packade in den i celofan).  Den fina korken hittade jag hos ICA Maxi (av alla ställen…) och den kostade bara runt 40 kr.

Sen gick jag för en blomsterbukett som jag tycker passar hennes fröken. Tänk på att välja en bukett som du tror passar in i hemmet de ska stå i och framförallt: att de matchar personligheten till mottagaren. 

Och här ser du vad som gömmer sig inne i “you´re super duper” paketet: en fräsch frukostbricka som jag tänker ska påminna om eleverna varje gång hon dukar fram med.  Den kostar 49 kr hos Lagerhaus och finns i flera olika utföranden och den är verkligen ett tips! Själv använder jag dessa brickor varje morgon.  Och om du ska ge en “egen” present till tex barnehagepersonal / lärare etc. så är frukostbrickan perfekt! eftersom den kostar under 50 kr.  Packa in den fint, skriv ett personligt kort och ge tex. en mugge / ett glas / en pakke servetter till och/eller en blomsterbukett. 

Sen kunde jag så klart inte låta bli att matcha min outfit med blomsterbuketten till fröken… Jag hade på mig en kjol / skjørt från H&M Trend och en bluse från Zara. 

 

Och på tal om frukost så är det dags för mig att fixa frukost till alla mina barn nu. ha, ha.

Önskar dig BÄSTA dagen!!! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “PRESENT-TIPS!”

 1. Viktoria-pinkpastry says:

  Så smart att ge bort en sån kork i hop med flaskan, och det finns ju så många olika såna och till bra pris, jättebra tips! Du är drottningen över fina och prisvärda gåvor. Så gulligt av dig att ordna fin middag för er i kväll. Som jag skrev tidigare så är jag helt övertygad om att sommaren blir magisk för er oavsett då du alltid sprider så mycket glitter omkring dig för din omgivning! Stor kram.

  • Åh men tusen miljoner TACK för de finaste ord och all positiv energi du strösslar över mig Viktoria! Nu blev jag glad! 🙂 Och ja, sommaren blir nog fin oavsett för den blir vad vi gör den till… Känns bra att jIG blir opererad i morgon för efter det vet vi så mycket bättre hur tiden framöver ser ut…

   Och nu reser väl du snart? Eller är du kanske redan i Thailand? Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Du behöver inte tacka det är bara sant! Ditt positiva sätt och din känsla för detaljer och allt glitter du sprider runt dog skapar verkligen magi och även för oss som läser bloggen. Vi reser på torsdag, så nu står jag och kokar julgodis!! För det är de som dottern vill ha med sig allra mest. Hon är så rolig. Hoppas operationen går bra i morgon och att du inte glömmer bort dig själv i allt detta utan tar hand om dig ordentligt. Stor kram

 2. Johanna says:

  Men är detta en present från bara dig/Johanna eller från hela klassen?

 3. Caroline says:

  De brickorna är så fina! Köpte varsin sådan till min yngsta dotters lärare! Och de gick på sommarlov i onsdags. Jag tror att det är lite olika dagar beroende på var i landet man bor!
  Ha en fin måndagskväll!

 4. Frida Prydz says:

  Alltså jag önskar att jag vore lärare i Johannas klass för jag vet precis hur otroligt glad och tacksam man blir för frökenpresenter på avslutningarna. Det är en oväntad men otroligt uppskattad gest och det är så fint att du uppmärksammar pedagogernas arbete <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *