PROVA NÅGOT NYTT!

 

Glad torsdag mina kära bloggvänner! 

Följer du Isabella Löwengrips blogg? Alltså v.i.l.k.e.n. helt otroligt inspirerande resa hon är ute på med sina investeringar och sina företag…. Jag älskar att följa hennes dagar och jag är så galet imponerad över precis ALLT hon tar sig för. Snacka om Girl Power!! om du inte tittat in på hennes blogg någon gång så tycker jag absolut att du ska göra det! Det är förfriskande att se en tjej köra ett så häftigt race! men jag blir samtidigt rädd då jag läser vad tjejer skriver för kommentarer till henne, vad är det för galningar som finns där ute??  Nej, låt oss omfånga de som vågar och tar för sig för de behövs i värld av människor som är så lika…   Hon är lite som Petter Stordalen i Norge, men i en kvinnlig förpackning.

Såg du föresten det inspirerande tal Petter höll till Norska näringslivet i samband med en konferens häromdagen? Om inte så hittar du det HÄR! Han är bara helt fantastisk han också! (och han slipper alla avundsjuka hemska kommentarer, ser aldrig något sånt på hans sociala medier… tänkvärt det också.. att det är oftast är tjejer som stör sig på tjejer…). Men, nu var det egentligen inte alls det här jag tänkte skriva om. ha, ha.  Det jag tänkte berätta var att vi provat något nytt här hemma!  Min lilla peanut är nämligen inte alls speciellt förtjust i att läsa… hon tycker att det är typ hur tråkigt som helst… Men hon gillar att köpa böcker! ha, ha.  och vi prenumererar både på SvD Junior & KP så – för att försöka få igång läsningen så kom jag häromkvällen på något som jag så klart borde kommit på för typ 2,5 år sedan (då vi flyttade till Sverige och läsningen inte blev lika kul längre p.g.a. nytt språk…i Norge hade de läxa att läsa 15 min / dag.), nämligen att jag lägger mig på kvällen och läser t.i.l.l.s.a.m.m.a.n.s. med Johanna. Och nu tänker säkert många av er att men herregud, så har jag alltid gjort med mina barn!  Well, det har inte jag. för jag är inte så speciellt bra på att läsa böcker jag heller… Så – bättre sent än aldrig så har vi nu kommit in ett riktigt bra kvälls-läs-flyt då hon läser en av sina tidningar eller bok (hon får välja! för det spelar ju ingen roll vad hon läser, bara att läser) och själv läser jag Vendela boken också ställer jag klockan på 15 min så att vi inte överdoserar…och sen, då vi läst klart, så är det så kul att få höra J återberätta vad hon läst om.  Min poäng med det här är att det aldrig är försent att prova något nytt! oavsett vad det är! litet eller stort.  Det blir dagens tänkvärda! 🙂

 

(Bild kommer strax!)

 

Har du föresten något riktigt BRA boktips? Vilken är den bästa bok du läst ever? Och – har du något tips på bra bok till Johanna 11 år? kanske din dotter läst någon riktigt, riktigt bra som du kan tipsa oss om?

Önskar dig en underbar dag fylld av positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Boktips. | 23 Comments

23 responses to “PROVA NÅGOT NYTT!”

 1. Lillyk says:

  Följer också Isabella sedan 10 år tillbaka. Ni är lite
  lika tycker. Positiva och peppande. Blir alltid så
  glad när jag surfar in på din blogg 🙂 Allt gott till dig!
  KRAM

 2. Josefin says:

  Jeg synes dessverre at Isabella har blitt veldig lite inspirerende jo eldre hun blir. Hun føles uærlig og litt for mye yttre ting som er viktig for henne.
  Jeg har også følgt Petter og han fremstår mye mer genuin og varm. Yes business man, men med et hjerte for sin familie og venner. Han fremstår som klokere jo eldre han blir og fremmer så mye mer positivitet.
  Isabella føles som hun går andre veien. Mer meg og mitt. Og mye feilinformasjon slik at alt fremstår bedre enn det reelt er.
  Da synes jeg det finnes så mange andre kvinner som inspirerer mer…ta bare konen til Petter feks.

  • Madeleine says:

   Håller helt med dig! Petter och särskilt Gunhild är fantastiska! Tycker allt som Gunhild står för är så fint <3

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Vet du va jag och min man gör som är jätte mysigt. Vi har inte heller så mycket tid tillsammans. När vi åker på semester så har vi alltid med någon bok som han läser högt för mig innan vi ska somna så mysigt att ha den tiden tillsammans. Ibland gör vi likadant hemma vid jul eller så istället för att ligga framför TVn tillsammans så nyser vi med en bok i sängen så himla mysigt

 4. Malin says:

  Låt henne läsa 15 minuter högläsning själv varje dag kommer ni märka skillnad ✔️

 5. Ida says:

  Tänker att Hunger Games böckerna hade kunnat fungerar. Bra blandning spänning & lite romantik & så är det härligt med en stark hjältinna, Katniss är verkligen girl power! Ett annat förslag är The Host (sorry, vet inte vad den heter på svenska) av Stephanie Meyer, kanske lite trög i början men sen tror jag att hon älskat den.

 6. Sara says:

  Jag har läst Blondinbellas blogg till och från och visst hon har gjort en häftig resa. Hon omsätter mycket pengar och är framgångsrik. Men min kritik har egentligen inget med att hon är kvinna att göra.
  Jag tycker (av bloggen att läsa) att hon inte känns helt genuin.
  Dessutom har hon svårt att ha hållbara relationer, hon har sagt det själv. men jag tänker även en skilsmässa. Såklart att man kan skilja sig men hon bryter ju snabbt med människor, vilket hon själv iofs beskrivet.

  Så absolut hon gör en häftig resa. Men eftersom det inte känns genuint så blir jag tyvärr inte så imponerad. Du finns det andra häftiga kvinnor som står upp för sig själva, gör karriär och känns mer äkta om du förstår hur jag menar.

  • Madeleine says:

   Jag håller också med flera andra här ovan ang Blondinbella. Tycker dock hon är jätteduktig och att skriva elaka kommenterar som hon får i sin blogg är bara så hemskt. Men jag har också reagerat på hennes relationer samt så kan jag inte förstå hur man kan flyga så mkt som hon gör. Dels i jobbet men även privat. Hon reser ju hela tiden! Vår jord håller på att gå sönder och vädret blir bara mer och mer extremt. Vi måste alla ta ansvar för att klara 2-gradersmålet och en person som Blondinbella med många följare borde föregå med gott exempel. Alla som jobbar hårt idag för att bli framgångsrika och som blundar för klimatet, vilken värld lämnar vi sen till våra barn och barnbarn?

   Hoppas du snart mår bättre och att huvudvärken går över!
   Mitt boktips till Johanna är Maria Gripes böcker!

   Kram

 7. Ann-Sofi says:

  Hej!

  Min dotter som är elva år älskar att läsa och hon tipsar om följande författare och böcker:
  Kristina Ohlsson (Framförallt Mysteriet på Hesterhill)
  Ingelin Angerborn (Framförallt Rum 213)
  Ransom Riggs (Besynnerliga barnböckerna)
  J.K Rowling (Harry Potter)
  Kram

 8. Caroline says:

  Bra idé med att läsa tillsammans, fast var för sig. Tror inte att det bara är du som inte gjort så innan

 9. Charlotte says:

  Så gör de här också men bara på lågstadiet tror jag – jag gör samma med min son just nu faktiskt! Han är 12 och kan ju läsa men är totalt ointresserad….men jag tror också det kommer ge resultat!
  Heja er!

 10. L says:

  Jag vill tipsa om boken ”Godnatt Mister Tom”
  Även böckerna om Tvillingarna på Sweet Valley High.

 11. Deseree says:

  Ja rum 213 är ett tips till Johanna och till dig här jag massa då jag älskar att läsa, men vad för typ av bok vill du läsa?

 12. Madeleine says:

  Håller med några av ovanstående:

  Kristina Ohlsson och Ingelin Angerborn.

  Deras böcker är mina tjejers (jämnåriga ned J) absoluta favoriter. De har läst alla och ÄLSKAR dem!!!!!!!!!!!

 13. Turistambassadör says:

  Jag håller med Josefin och Sara här ovan angående Blondinbellas blogg, jag tycker hon svävar iväg helt i det blå…

  Mina favoritbloggar -förutom din, är Magdalena Graaf -stor igenkänningsfaktor och Monas Universum -för alla glada skratt hon bjuder på. Jag älskar dom båda två!

  När kommer svaren på frågestunden?
  Ha en bra dag ⛄

 14. Ulrika says:

  Här hemma var alla Lasse-Majas böcker poppis
  i 10-12 års åldern, fast den egentligen riktar sig till lite yngre barn 🙂

  Maria Gripe älskade jag själv i den åldern 🙂

  Ha en alldeles strålande fredag!
  Kram från Ulrika

 15. Maria Bolland says:

  En sak att prova är att låta Johanna läsa högt för er katt. Vet flera familjer och även specialskolor som låter barn läsa för djur. I vårat lokala stall har de to.m en speciell läsbox med böcker så att man kan få läsa för hästarna. Poängen är att ingen kommenterar, eller på annat sätt bedömer.
  Kan vara värt att testa.
  Kram från Maria (coachkollega och pedagog)

 16. Stina says:

  Jag tipsar om Ingelin Angerborn rum 213 (bara för att den är bra och är en släkting 😉 finns ju som film som hon kan se sen) Dottern som snart är 10 säger att hon tror att hon nog skulle gilla Tracy Beaker och Nikkis dagbok. Dottern hälsar att de sista är engelska författare till de näst nämnda och det blir lite skillnad när man läser dom. Gå till kulturenshus de är duktiga på att hjälpa. Trevlig helg och läsning! Hälsningar Thea och hennes mamma

 17. Charlotte says:

  Förutom de bra ovanstående tipsen så måste jag tipsa om två böcker man kan läsa högt med kidsen o sen prata om; Gonattsagor för rebell tjejer (powergirls!) och Sandvargen. Sandvargen är kanske för yngre men kanonbra! Läser den fortfarande för min 11-åring ibland fast vi kan den! Ger mkt bra diskussioner! 🙂

 18. Miz says:

  Tidning eller bok..en ganska stor skillnad då böcker utveckar ens språk rätt mkt mer än tidningar.

 19. Caroline says:

  Man kan aldrig överdosera läsning av böcker. Ställ klockan på en minut extra varje dag, tillslut så behöver ni inte ha en maxtid utan njuter avblåsningen!

 20. Patricia says:

  Lät henne läsa Harry Potter böckerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *