KREATIVT KAOS I PYSSELRUMMET.

16427264_10154175287375796_2442428322376619253_n

Gooodmorgon darlings! 

We did it!!! vi var uppe i riktigt bra tid idag och morgonen var både soft & mysig. SÅ skönt!  Men jag kan inte låta bli att känna lite som dagens quote, alltså hur gör alla super mums där ute som får till allt så perfekt i vardagen? (jag tänker på alla  till  synes perfekta liv / hem som jag ser på instagram, facebook, bloggar…). Deras dygn är ju exakt lika långt som mitt?!  Jag tar av mig min hatt och är imponerad! och ja, de får gärna göra saker åt mig också… Ha, ha.

Och idag tisdag och igår blev det läxkväll på oss. Just nu har Johanna en bok som heter Kriget om källan där vi ska läsa ett par kapitel i veckan. Har någon av er läst den boken? Den är ju ja, hur jag ska uttrycka mig… lite speciell… Alltså språket i boken?! det är knappt jag själv förstår allt?! Ha, ha.  Men vi kämpar på! Sen såg jag klart Gifta vid första ögonblicket Australien så next up: den norska version av samma serie.  Och sen lovade jag ju att visa er fler bilder från Johannas pysselrum när jag städat till där men ja, för att återgå till dagens quote… det blir nog aldrig helt perfekt städat där så ni får några fler helt ostylade pics från the real life här i Casa Gizmolina istället. 🙂

16427669_10154175275915796_5292549729234280804_n

Nej, det här är inte J´s pysselrum, det här är tulpanerna på köksbordet och hur vackra är de inte precis innan de vissnar? Love it! 

16174812_10154161919380796_7221542019807518975_n

Den här bilden från pysselrummet fick ni se häromdagen men visar den igen ifall du missat…  och om vi då tar en titt på vad som är på väggen till vänster om bordet så möts vi av detta: 

16388319_10154175266270796_4911148405731813944_n

Här snackar vi kreativt kaos deluxe! Ha, ha. Och ja – lite upp-packningskaos också efter julen i Thailand där på stolen, och den där högen på golvet ska sopas upp…strax… (jag lyckades välta ut en liten box med ting och tang…). Men hur som helst – här ser ni andra sidan av rummet och i dessa IKEA skåp gömmer sig glitter, pysselböcker, limpistol, pärlor, saxar, lim, garn… you name it!  Och i det lilla väggskåpet till höger, där bor J´s nagelack + nagelpynt så vi kallar det hennes nagelsalong för hon lackar ofta vännernas naglar då de är här på playdates.

16265163_10154175267595796_1829035705027476421_n

Jag märkte att alla J´s tidningar som lades på hög eller i tids-skrifts-samlare mest blev liggande där… det var som att hon glömde bort att hon hade de… Så – därför fick hon ta över min hylla och vips! så sitter både hon och hennes vänner som är här på besök mycket oftare med de!  Så när du inreder barnrum: tänk på vad du önska att motivera dina barn till för lek och låt de sakerna vara mest synliga / tillgänliga.  Sen får Furby stirra in i väggen stackars för annars vaknar han heeela tiden. Ha, ha. Och tapeten… den ska bytas ut eller målas över vid tillfälle. 

16427364_10154175270295796_151679606255213231_n

Sen har vi alla dessa smycken…här är ett av hennes smyckesstativ. Detta är så fint och jag beställde det för några år sedan från Potterybarn Kids. Älskar att man kan få namnet på !  Så ja, det blir ett fint present tips om du har skatter som snart fyller år! 

Nu ska jag försöka få till en power walk. Heja, heja.

Önskar dig en magisk dag fylld av solsken & positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “KREATIVT KAOS I PYSSELRUMMET.”

 1. Em says:

  Føler ofte som deg – hvordan rekker folk alt de gjør med trening, være sosiale, ha det ryddig, lage middag, vaske klær, lage fancy matpakker, dra på kjæresteturer, gjøre karriere osv osv. Men så ser jeg også rundt meg at mange av disse “perfekte” parene går fra hverandre etter hvert for ofte så har jaget etter det perfekte gjort at veldig mye annet blir nedprioritert og man glemmer litt hva som er viktig i livet. En ting jeg likevel føler gjør ting enklere er RUTINER. Typ vaske alle klær i helgen så det er klart til barnehagen på mandag, mannen lager alltid matpakke, jeg kler på og gjør alle klare for å gå, handle mat på Internett, trene til faste dager/tider, preppe så mye av maten som man kan dagen før, legge meg og stå opp til faste tider osv osv. Og faktisk at vi har nedprioritert litt sosiale sammenkomster. Men det er faktisk verdt det når man merker at hverdagen flyter enklere og alle er så mye mer fornøyde.

  • gizmolina says:

   Ja, men eller hur?! HUR får de till allt?!? I don´t get it…! Och tusen miljoner TACK för att du delar hur du själv gjort för att få till ett bättre liv för dig och din familj. Det låter otroligt bra med fasta rutiner och dagar då du gör speciella ting. Precis så har jag också börjat att tänka / göra och det underlättar verkligen! Jag tror rutiner rett og slett is the shit! 🙂

   Önskar dig en underbar dag och ett magiskt 2017! Klem!

 2. Eva says:

  Jag tror att svaret är planering, planering och återigen planering och sedan hålla sig till planeringen!

  Sedan behöver man bestämma sig för ungefär hur lång tid saker får ta. jag har själv varit en som i stort sett ensam roddat runt en familj med åtta barn (idrottande), heltidsjobb, stort hus m m och fått ihop det väldigt bra om jag får säga det själv. Barnen fick hjälpa till en del när de bodde hemma, inget tjafs kring rutiner, ordning i gemensamma utrymmen m m.
  För mig innebar det dock absolut ingen “egentid” och väldigt mycket struktur och planering. Projektledare delux.

  Jag vet inte vad som går att överföra till andra utan tror att alla måste hitta sitt sätt om man nu tycker att det är viktigt. Ofta är det så att det man tycker är viktigt löser man och sedan måste man kanske fundera över om det som inte fungerar är viktigt eller inte.

  • gizmolina says:

   Wow – 8 barn?! jag är imponerad! och så fantastiskt att du fått till vardagen och livet på ett så BRA sätt! Struktur & planering är absolut otroligt viktigt. Och precis som du skriver så måste vi alla hitta våra egna sätt att få ihop vår vardag på bästa sätt.

   Jag tar av mig min lilla hatt för dig Eva! Du inspirerar med din kommentar! så: tack! för att du delar.

   Önskar dig en underbar start på februari och en härlig dag! Kram! 🙂

 3. Pia says:

  I ett pysselrum skall det vara ett kreativt kaos inte uppstylat för plåtning !

  Och du om du som jag gillar läsa bloggar så märker du att tiden går och det blir inte mycket gjort. En dag i veckan som är datorfri eller 2 timmar varje dag som är datorfri och man gör nyttigheter hemma istället.

  • gizmolina says:

   Ha, ha det är sant. Är det ett pysselrum så är det! 🙂 Och sen låter det väldigt härligt & skönt med datorfria dagar / timmar. För mig handlar det nog mer om att lägga bort telefon… och det är något jag tänker bli bättre på i 2017 för att på så sätt frigöra min tid!

   Önskar dig en underbar dag och en riktigt fin start på 2017! Kram! 🙂

 4. Anna says:

  Haha- har man tid att ligga och kolla serier på dagtid skall man nog inte klaga. Tänk oss som är på jobbet 8-9h per dag och pendlar 1,5h och ändå skall få till allt det där! Läsa bloggar o surfa är enormt tidskrävande. Läste i metro om en 16-årig tjej som hade kollat en funktion i sin mobil där man kan se hur mkt tid man lägger på FB/Insta/m.m. och insett att med den (o)vanan la hon 1/3 av sitt liv på “skit” som inte ger något istället för att jobba mot sina större livsmål. Tror och hóppas faktiskt ting kommer att ändras – att folk flest inser vad man faktiskt slänger bort tid på (ärligt-hur mkt intressant står det eg i sociala medier????) Tid som kan fyllas med bättre relationer, bättre vanor som träning etc. I morse webhandlade jag mat på tåget istället för att slösurfa- så skönt. Lyssna på bildande poddar eller böcker är ett bättre alternativ! Håller med om att planering och förberedelser är a och o men tyvärr surfar väl många bort “planeringstiden” och sen blir det “kaos”…

  • Ha, ha, tror du att jag ligger och tittar på serier på dagarna? Det har nog faktiskt aldrig hänt, jo – i lördag eftermiddag gjorde jag det då J var på kalas och då kände jag mig nästan lite osund… för serier, de ser jag bara sent på kvällarna då alla andra sover… Det är min kosetid! 😉 Och den där 16-åriga tjejen du läst om… så förfärligt hemskt! Vet att det nyss gjordes en stor undersökning om hur sociala medier påverkar oss och det var lite det jag försökte att relatera till med dagens quote. Den verklighet min dotter växer upp i är inget jag önskar varken henne eller någon annan. Det att vi kan sitta och spegla våra liv mot andras på ett helt nytt sätt tror jag är så mycket mer negativt än positivt. Och själv läser jag väldigt få bloggar, och har aldrig lyssnat på en podd (vet inte ens hur man gör?) men jag lägger tid på min egen blogg och instagram för att det ger mig så mycket glädje tack vare dialogen med er läsare!

   Och jag håller med dig om att många nog tyvärr surfar bort planeringstiden…. Så jag tror på att logga av och slå av telefonen ibland och istället fokusera på nuet, sitta ner med barnen och lyssna på vad de försökt säga då vi varit upptagna med annat och umgås med de som betyder mest för oss, våra vänner & familjen.

   Önskar dig en underbar dag vidare Anna! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *