QUEEN OF KUNDSERVICE.

Happy Friday darlings! 

Det snöar like crazy idag och ska göra det hela helgen och just nu så känns det faktiskt helt OK för vi är så pepp på en mysig och chill hemma weekend. utan några stora planer.  Och när J kommer hem från skolan idag så ska vi starta helgen med att hämta hem Mc.D och köra ett Big Brother race för vi ligger efter och har flera dagar att se i kapp p.g.a. att J har haft mycket skoljobb + att vi har varit på basket både tisdag & torsdag. Oh yes, nu är det slutspel och då avlöser matcherna verkligen varandra så vi ska faktiskt iväg till arenan i morgon igen. Det får ju inte vara någon publik på sportevenemang men vår arena har en restaurang så vi har bord där och äter middag före matchen och oftast startar matcherna kl. 18.04 så då spelar det ingen roll att restaurangen stänger kl. 20.30 (p.g.a. corona) men i tisdags, då matchen startade kl. 19.30, så blev det lite speciellt då ALLA plötsligt reser sig upp samtidigt för att gå hem då pausen startade kl. 20.20.  Vissa corona restriktioner är kanske lite mer speciella än andra kan man tycka men samtidigt så är allt så otroligt mycket mer öppet här än i tex Oslo.  Så vi ska vara tacksamma.

Men nu till en sak som jag inte får ur mitt system och det är att det skrivs i kommentarerna om att jag “hänger ut” personalen på tex Lagerhaus och COOP när jag delar ut glitterbomber och kaktusar. Här vill jag direkt klargöra en sak: jag ÄLSKAR Stora COOP!!! Det är min absoluta favorit matbutik just nu eftersom de har så stora öppna ytor och det aldrig är någon corona trängsel där. Jag var där senast igår och jag gick ut därifrån med ett stort smil över en bra, trygg och trevlig handel så –  jag har aldrig någonsin gett COOP någon kaktus. Tvärtom! De får min glitterbomb alla dagar i veckan!!!

Och ang. Lagerhaus så har de gått från super trevlig BRA service till totalt opersonlig service p.g.a. att de infört självskannings kassor vilket bidrar till att jag sällan möter någon personal som hälsar eller tackar för en bra handel. Istället så går jag in – handlar – går ut, utan att ens ha fått ett “Hej!”. Och för mig, som är över snittet upptagen av bra kundservice och kundlojalitet så blir det otroligt opersonligt för jag vill lära känna personalen där jag är stamkund och gör oftast det! men nu, då personalen inte ska stå och ta betalt av kunderna så försvinner den där stunden då man skapar en relation.  Så det, i kombination med att jag fick 50kr som tack för att jag är en av deras 100 bästa kunder, gjorde att de fick en kaktus av mig. Och min förhoppning är att den ska peppa och motivera Lagerhaus som butikskedja till att bli bättre! För att personalen ska hälsa igenkände på sina bästa kunder är för mig det mest självklara i en arbetsbeskrivning för alla som jobbar inom serviceyrken eftersom kunden är företagets viktigaste tillgång. För man får inte glömma att kunden samtidigt är företagets största hot för om kunden inte väljer att komma tillbaka, då förlorar personalen sitt jobb när butiken stänger igen, men – om kunden fick känna sig speciell vid sitt besök så vill den uppleva den känslan igen och därför så kommer den tillbaka och det i sin tur bidrar till att jobb + butik blir kvar.

Sen kom det även en kommentar om att jag är verklighetsfrånvänd när jag förväntar mig att personalen ska känna igen mig då jag kliver in i en butik och mitt svar på det kan bli en hel BOK så jag ska försöka sammanfatta lite kort:

Alla som någon gång har jobbat i butik vet att man känner igen sina kunder. Och de som någon gång har jobbat hos mig har med sig vikten av att man ska lära känna sina bästa kunder för att överleva inom serviceyrket. Det är 1:a grundlektionen inom service:  Se kunden och lär känna dina bästa kunder (gärna så bra att du vet hur deras familjesituation ser ut, vad de jobbar med osv osv)  om du ska göra succé ! Det finns en bok skriven om precis det här med hur viktigt det är att du lär känna dina bästa kunder som är en av mina absoluta favorit böcker.  Boken heter “Hug your customers” och den blir dagens bästa boktips!!!

Så att säga till mig (the queen of kundservice) att jag är verklighetsfrånvänd då jag förväntar mig att personalen i en butik ska känna igen mig, det är… ja, vad ska jag säga? inget annat än obegripligt.

Kundservice alltså… ett så fantastiskt inspirerande ämne att prata om! men nu stoppar jag här, i alla fall för idag, också avslutar jag med att bjuda på några bilder från mitt bloggarkiv! 🙂

 

Några av mina “Gizmo änglar” som jag är så obeskrivligt glad över att jag har fått jobba tillsammans med. Och se så liten Johanna är här! 

Tyvärr så fotade man inte på samma sätt då jag hade den här butiken så jag har tyvärr väldigt lite bilder därifrån men här hade jag beställt en super fin tårta till en shoppingkväll för våra bästa kunder.  (här var jag gravid med Johanna).

Anns Stina visar det nya vårjeansen som har kommit in.

Jag kände mina kunder så väl att de aldrig behövde gå in i provrummet med fel storlek och än idag så möter jag sååå ofta kunder från min butik i Oslo som kommer fram till mig och säger att de saknar min butik och det är den finaste komplimang jag kan få. 

Och här ser du boken jag tipsar om! Jag köpte den för m.å.n.g.a. år sedan och även om vi inte får krama våra kunder idag så är den ändå högst aktuell utifrån ett kundservice perspektiv. 

 

Nu kör vi fredag och fyller dagen med maxad feelgood & pure happiness!!! 🙂

P.S jag har ändrat, tagit bort, lagt till saker i det här inlägget under h.e.l.a. dagen för jag blir så engagerad i saken och kommer hela tiden på nya saker att skriva men nu är kl. 18 så nu : logga av här och logga på fredagsmyset.

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

47
Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “QUEEN OF KUNDSERVICE.”

 1. Ida says:

  Jag förstår att detta inlägg är riktat till mig, och hur jag än försöker vara tydlig så går det visst att missförstå – det handlar inte om att jag inte FATTAR hur dålig kundservice upplevs och vad det kan leda till osv. Orginalinlägget handlade om hur vi vuxna skall vara bra förebilder för våra unga i hur vi beter oss mot varandra på nätet och elsewhere och min kommentar handlade just om detta. Du är en sån sann spridare av mycket gott men det är som att den ena handen inte vet vad den andra gör, du säger “kasta inte skit” å ena sidan och “kastar skit”(bajskorvar och kaktusar) med den andra. Och för att förtydliga – nu menar jag inte “hård” kundservice i den mening att du fick 50 kr utan det faktum att du i inlägg pekar ut personal “som dåliga/ej ha rätt personlighet för jobbet etc” och att du genom den typ av kommentarer inte föregår med gott exempel på hur vi pratar om, och bedömer folk- det är just detta våra unga tar efter. Som jag skrev innan så finns det många möjliga anledningar till att du inte får bäst service just den dagen. Be kind! Om du visste hur ofta jag hör hur 11-åringar runt mig tar efter hur mammorna kollar på insta o rackar ner på än det andra!Hemskt!
  Vg fysiska butiker så genomgår världen en förändring och mer o mer handel äger rum gm e-handel. Vi får nog acceptera att de butiker som är kvar (speciellt butiker som tex Lagerhaus där du bara köper något för att det “är fint”) mer är till för att vara “showrooms” och de blir inte mer personliga än en e-butik. Det är nog en utveckling vi får acceptera hur mkt vi än tycker det är tråkigt.
  Men tack för lektionen om kundservice 😀

 2. Miann says:

  Tänk, igår handlade jag på Lidl & killen i kassan surrar med någon i sitt headset när två kunder före mig handlade, när jag handlade & de efter mig. Inte ok, inte ens om han pratade meden kollega om något arbetsrelaterat!

  Jobbade själv i varuhus under slutet 80-tal i Stockholm och en normalt funtad människa minns kunder som ofta handlar butiken….

 3. Maggan says:

  Kallas för hybris… att man förväntar sig att bli igenkänd överallt där jag handlar.

  Jag förväntar mig verkligen inte att bli igenkänd på Coop,Ica,Lagerhaus m mm mm mm
  Möjligtvis i nån mindre butik

  Men jag förväntar mig att personal ska se mig när jag är i kassan osv.
  Inte tjabba med andra medans jag betjänas osv

 4. C says:

  Bra kundservice är super, men jag är inte så brydd om de känner igen mig eller inte. Huvudsaken är att jag får den hjälp jag behöver och att de absolut inte krånglar om något blivit fel och behöver reklameras. Nuförtiden är ju utbudet och priserna så mycket bättre på nätet, så för min del blir det numera mest näthandel, på gott och ont givetvis. Trevlig helg!

 5. Torun says:

  Å disse bildene vekket gode minner! Jeg hadde fått min første ordentlige jobb og nesten hver dag gikk jeg innom på vei hjem. Det var mye av lønnen som ble brukt hos deg og jeg var alltid superfornøyd med både service og kjøpene!!!

 6. SS says:

  Bara för att man inte vill vara tjenis med kunder och gå över gränsen fr personlig till privat är man inte dålig på kundservice. Det finns minst lika många som avskyr lismande påträngande butikspersonal. Jag går inte in i butiker där personalen är jobbig och för på. Jag är inte där för att mingla. Jag är där för att ev köpa det jag vill ha. Man måste förstå sånt om man arbetar med kundservice och kunna läsa av kunden. Många svenskar vill nog inte ha personal som vet allt om deras jobb, familj osv. Jätteskum bara tanken. Jag tror absolut många gillade det i din butik men garanterat finns det folk som inte går in i småbutiker just för att man tycker personalen är påträngande.

  • Cam says:

   Håller helt med!!

  • Carina says:

   Jag är en av de som avskyr påträngande personal. Var på Mio idag på lunchen. Nästan ensam i butiken försökte jag undvika all ögonkontakt med personalen för att i lugn Och ro få titta på och prova ut en soffa utan att någon annan ska komma och försöka påverka och styra in mig på något som man för stunden blir övertalad om att tycka om för att sen ångra att man inte tog den man egentligen tyckte om. Men då är jag en mer introvert person och Anna-Stina och många av mina vänner är extroverta och för dom är nog den personliga kontakten viktigare än för tex mig. Samma när jag handlar kläder. Avskyr när man kommer till kassan och folk försöker sälja på en nagellack eller strumpor
   Ett vänligt hej och ”ha en trevlig dag” uppskattas dock alltid och räcker för mig.

  • Emma says:

   Jag undviker också att gå in i butiker där personal är för på, både för att jag tycker det känns olustigt i Coronatider men också för att jag efter en dag som sjuksköterska och översocial bara vill handla. Läste att matbutik personal stör sig ibland på när kunder pratar i telefon etc. Men känner lite- kan man få multitaska eller vila hjärnan från nya personer och bara tex köpa sin tröja eller mat

 7. Anna says:

  Åh så olika det kan vara! Jag undviker de butiker där personalen är ”för på”. Vill gå helt i min egen värld och se och känna. En del av service det med att kunna tolka in sin kunds önskemål. ☺️

 8. Elin says:

  Jeg er heller ikke en som liker å bli gjenkjent. Handlet endel i din butikk i Vibes gate, men kom nok aldri opp i vip-summer. På Kiwi synes jeg det er deilig å finne det jeg skal ha og ikke trenge å få noe forhold til personalet.

 9. Lena says:

  Lagerhus har kanske infört självskanning som en Corona-restriktion? När det gäller att bli igenkänd och ihågkommen måste det vara stor skillnad på en stor butik och en mindre som den du hade. Själv förväntar jag mig absolut inte att bli igenkänd i våra väldigt stora Ica butik, även om vi handlar där flera gånger i veckan.

 10. Ygg says:

  Hej på dig! Jag är glad att jag hittade en person som tror på att människorna behöver ha personliga relationer till andra både privat och på jobbet. Det stör mig att vi så småningom förvandlas till opersonliga zombier. Alltid med näsan i telefonen, vi skickar länkar till varandra, vi hälsar inte utan vi skickar emoji, vi samtalar nästan aldrig utan skickar sms till vänster och höger.
  Jag, som kund, försöker hela tiden handla på de platserna där man känner sig välkommen. Corona eller icke-Corona tider. Man kan hälsa på 2 m avstånd och behöver inte kramas på ICA. Men ett leende, en välkommen tillbaka, bara en liten “Hej!” kan göra stor skillnad i någons vardag. Det spelar ingen roll om man jobbar på ICA Nära butiken eller på ICA Maxi Storheden, vi är människor och oavsett plats och tid vi kan dela ut leenden och sprida lite solljus i andras liv. Tack för det fina inlägget.

  //En gammaldags romantiker 🙂

  • S says:

   Ett hej och man får kontakt med en kund och en sluthälsning är självklart för mig. Jag slängde alltid ner några slutord i påsen när jag jobbade i butik. Men jag var inte påträngande som vissa verkar vilja ha personalen. Såg jag en kund som verkade leta efter något gick jag bara förbi och sa : Hej! Säg till om du behöver hjälp med något. De allra flesta vill inte ha personal som håller på och försöker påverka köpet. Jag var ärlig mot mina kunder även om det betydde att de köpte en billigare produkt. Tänkte de köpa en dyr och de bad om min åsikt rekommenderade jag en billigare sort om det fanns och sa att den är minst lika bra. Det uppskattades av kunder. Jag hade många stammisar och tror de uppskattade att jag inväntade om de ville ha hjälp. Avskyr att gå i butiker och känna mig övervakad och stressad. Tror att A-S i det fall du jobbar i butik igen även bör fundera över detta med. Att det finns många som inte går in i butiker om personalen är för extrovert. Det är samma sak om jag ska bo på hotell. Jag avskyr personliga hotell där personalen är för på. De ska kunna läsa av och finnas i bakgrunden. Det är ingen show man är på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *